ααααααα τσατσαρα!!!!
Vasoula έγραψε:
ο δρόμος είναι δύσβατος όχι από τις ταμπέλες που μας φοράνε οι άλλοι, αλλά από τις ταμπέλες που φοράμε εμείς οι ίδιοι...
Σας το λέω με απόλυτη βεβαιότητα, ότι κάποιος μπορεί να πεθάνει από ενοχές γιατί αλλάζει μονοπάτι, χωρίς οι άλλοι να του πουν κάτι...και να μην το συνειδητοποιήσει καν ότι όλα οφείλονται στον ίδιο...
Προσπαθεί να αλλάξει και βρίσκει χίλιες εξωτερικές απειλές, νιώθει ότι οι άλλοι τον απομονώνουν και τον επικρίνουν πίσω από την πλάτη του, αλλά μπορεί να μην συμβαίνει τίποτα από αυτά. Η ψευδαίσθηση της αμαρτίας είναι πολύ δυνατή (αμαρτία εδώ εννοώ την εναντίωση στα ηθικά πρότυπα), πιο δυνατή ακόμα και από την επιθυμία μας να αλλάξουμε κάτι... Το σθένος του ανθρώπου να αλλάξει μονοπάτι και στάση ζωής βρίσκει έναν ισχυρό αντίπαλο μέσα σε κάθε άνθρωπο, "εγώ ο ίδιος"...Μόνο με Πίστη ξεπερνιέται...
Βικούλα έγραψε:
Και ειναι και μια μεγαλη παγιδα ολη αυτη η ψευδαίσθηση, καθώς μεταφέρει τον εχθρό έξω απο εμας, αν νιωθουμε ενοχες απ'το οτι οι αλλοι θα μας κρινουν επειδη παμε κοντρα, ενώ ο "εχθρος" δρα εν τω μεταξυ ανενοχλητος μεσα μας μετρωντας θύματα που δεν φαινονται εκ πρωτης...
Fotinoula έγραψε:
πόσο Αλήθεια είναι αυτό!!
και για να είμαι Ειλικρινής όσες φορές έχω νοιώσει καχυποψία, ευθυξία, να μπαίνω στο περιθώρειο,
και η λίστα μεγαλώνει, δεν υπήρχε περίπτωση με μια πιο προσεκτική ματιά να μην ήταν μέσα μου ο πόλεμος και η κόντρα που βάζω η ίδια στο μονοπάτι μου με ταμπέλες.
καλό είναι γενικά τα μάτια να είναι ταπεινά στην καρδιά πριν γυρίσουμε το δάχτυλο μας στον άλλο
Annoula έγραψε:
και πολλές φορές η εύκολη λύση είναι να λέμε ότι φταίνε οι άλλοι από το να δούμε τι μας δημιουργεί ενοχές και να τις αντιμετωπίσουμε.
ειναι φοβερο ποσες φορες εχω αντιληφθει οτι νιωθω ενα συναισθημα οχι επειδη το αντιλαμβανομαι αμεσα οτι το νιωθω αλλα επειδη επιασα τον εαυτο μου να το αποδιδει στον αλλο!!!
και οντως ειναι πολυ πιο ευκολο να φταιει διαρκως καποιος εξω απο σενα..καποιος για να υπαρχει για να χρησιμοποιεις σαν δικαιολογια για να συνεχιζεις να σερνεσαι, να μενεις στην ανωριμοτητα..αυτο το "εγω ο ιδιος" νομιζω ειναι απο τις μεγαλυτερες συνηδητοποιησεις