Κινηματογράφος.

Κινηματογράφος, θέατρο, παραστάσεις
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Re: Κινηματογράφος.

Δημοσίευση από Fotinoula »

Εδώ, ο Παναγιωτάκος, αναφέρει σαν συνέπειες αυτές που ακολουθούν κοσμικά, εκείνον που πάει να σπάσει τα πρότυπα του κατεστημένου και έχει να αντιμετωπίσει την κατακραυγή και το "σταύρωμα" από τους άλλους ανθρωπους...
Και γι' αυτό είπα ότι δεν υπάρχουν συνέπειες, εννοώντας ότι όταν είσαι αποφασισμένος να ακολουθήσεις το μονοπάτι σου, μπορεί και κανένας να μην σε ενοχλήσει, παρά μόνο οι ενοχές σου...
πόσο Αλήθεια είναι αυτό!!
και για να είμαι Ειλικρινής όσες φορές έχω νοιώσει καχυποψία, ευθυξία, να μπαίνω στο περιθώρειο,
και η λίστα μεγαλώνει, δεν υπήρχε περίπτωση με μια πιο προσεκτική ματιά να μην ήταν μέσα μου ο πόλεμος και η κόντρα που βάζω η ίδια στο μονοπάτι μου με ταμπέλες.
όταν είσαι όντως διάφανος στις προθέσεις σου και στις πράξεις σου και έχεις μέσα σου Ειρήνη
όποιο βέλος δεν θα το χαρακτηρίσεις βέλος με μένος ή οργή αλλά θα το αφήσεις απλά να σε διαπεράσει παρατηρώντας το, έχει διαφορά
καλό είναι γενικά τα μάτια να είναι ταπεινά στην καρδιά πριν γυρίσουμε το δάχτυλο μας στον άλλο @};-
και αυτό είναι μια ισχυρή παγίδα στον δρόμο του μαθητή :D

:romance-heartstiny:
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Και γι' αυτό είπα ότι δεν υπάρχουν συνέπειες, εννοώντας ότι όταν είσαι αποφασισμένος να ακολουθήσεις το μονοπάτι σου, μπορεί και κανένας να μην σε ενοχλήσει, παρά μόνο οι ενοχές σου...
και πολλές φορές η εύκολη λύση είναι να λέμε ότι φταίνε οι άλλοι από το να δούμε τι μας δημιουργεί ενοχές και να τις αντιμετωπίσουμε. Όπως είπε και η Φωτεινούλα, ταπεινά στην καρδιά :romance-heartstiny:
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

καλό είναι γενικά τα μάτια να είναι ταπεινά στην καρδιά πριν γυρίσουμε το δάχτυλο μας στον άλλο @};-
και αυτό είναι μια ισχυρή παγίδα στον δρόμο του μαθητή :D
ω ναι :x

:romance-kisscheek: >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Αχ αυτές οι ενοχές... :?

Μεγάλη παπαριά, αλλά ρε πούστη μου, είναι πολύ βαθιά ριζωμένες, και με την πρώτη ευκαιρία, τσουπ, ξετρυπώνουν...

Και μετά είναι σαν να είσαι σε δίκοπο μαχαίρι: αν πας πίσω, χάνεις τον Εαυτό σου, εάν πας μπροστά, σε χτυπάνε οι ενοχές. Και χρειάζεται πολύ προσοχή, αποφασιστηκότητα, Πίστη, αφοσίωση, εργατικότητα, και επαγρύπνηση για να τις καθαρίσεις. @};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Η ψευδαίσθηση της αμαρτίας είναι πολύ δυνατή (αμαρτία εδώ εννοώ την εναντίωση στα ηθικά πρότυπα), πιο δυνατή ακόμα και από την επιθυμία μας να αλλάξουμε κάτι... Το σθένος του ανθρώπου να αλλάξει μονοπάτι και στάση ζωής βρίσκει έναν ισχυρό αντίπαλο μέσα σε κάθε άνθρωπο, "εγώ ο ίδιος"...Μόνο με Πίστη ξεπερνιέται...
@};-

Θοδωράκο μου, ούστ οι ενοχές! Καμιά φορά ένα και μόνο "ΟΥΣΤ" κάνει πολλή δουλειά! :)
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Μάνος »

Βασούλα έγραψε:Εδώ, ο Παναγιωτάκος, αναφέρει σαν συνέπειες αυτές που ακολουθούν κοσμικά, εκείνον που πάει να σπάσει τα πρότυπα του κατεστημένου και έχει να αντιμετωπίσει την κατακραυγή και το "σταύρωμα" από τους άλλους ανθρωπους...

Φωτεινούλα έγραψε:και για να είμαι Ειλικρινής όσες φορές έχω νοιώσει καχυποψία, ευθυξία, να μπαίνω στο περιθώρειο,
και η λίστα μεγαλώνει, δεν υπήρχε περίπτωση με μια πιο προσεκτική ματιά να μην ήταν μέσα μου ο πόλεμος και η κόντρα που βάζω η ίδια στο μονοπάτι μου με ταμπέλες.
όταν είσαι όντως διάφανος στις προθέσεις σου και στις πράξεις σου και έχεις μέσα σου Ειρήνη
όποιο βέλος δεν θα το χαρακτηρίσεις βέλος με μένος ή οργή αλλά θα το αφήσεις απλά να σε διαπεράσει παρατηρώντας το, έχει διαφορά
καλό είναι γενικά τα μάτια να είναι ταπεινά στην καρδιά πριν γυρίσουμε το δάχτυλο μας στον άλλο
και αυτό είναι μια ισχυρή παγίδα στον δρόμο του μαθητή
Βασούλα μου ευχαριστώ για την απάντηση σου! >:d< :x >:d<

Φωτεινούλα μου και η δική σου απάντηση ήταν άκρως διαφωτιστική για εμένα, όπου εγώ κάνω το άλλο: σκέφτομαι ότι κάποιες φορές ΘΑ νιώσω καχυποψία, ευθυξία, ΘΑ μπω στο περιθώριο κλπ, και έχω αναρωτηθεί πολλές φορές πως ΘΑ αντιμετωπίσω μια τέτοια κατάσταση όταν ΘΑ μου συμβεί! Πόσο μ****ας!!!!!!!!!!
:x :x :x

Θοδωράκος έγραψε:Μεγάλη παπαριά, αλλά ρε πούστη μου, είναι πολύ βαθιά ριζωμένες, και με την πρώτη ευκαιρία, τσουπ, ξετρυπώνουν...

Και μετά είναι σαν να είσαι σε δίκοπο μαχαίρι: αν πας πίσω, χάνεις τον Εαυτό σου, εάν πας μπροστά, σε χτυπάνε οι ενοχές. Και χρειάζεται πολύ προσοχή, αποφασιστηκότητα, Πίστη, αφοσίωση, εργατικότητα, και επαγρύπνηση για να τις καθαρίσεις.
Θωδωράκο μου >:d< >:d< >:d<
Δε μασάμε όμως! Είμαστε όλα τα παιδάκια ΜΑΖΙ!!!
:romance-heartbeating: :romance-heartbeating: :romance-heartbeating:
:romance-grouphug: :romance-grouphug: :romance-grouphug:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Δεκατριούλης

Δημοσίευση από Δεκατριούλης »

Vasoula έγραψε: εγώ δεν θέλω να την δω, γιατί μπορεί και να με εκνευρίσει αυτό
είναι οι συνέπειες της απόφασης κάποιου να αμφισβητήσει τον τίτλο που επέλεξαν άλλοι για εκείνον.
μια και δεν υπάρχουν συνέπειες...Θεωρώ ότι είναι ένα ακόμα τρικ για να φοβίσει τους ήδη φοβισμένους...
:romance-inlove:
Οταν είδα το τρειλερ της ταινίας καπως, κατι, δεν μου πήγε καλά είναι η αλήθεια, χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω αυτό.
Όμως κάθε παγίδα-φόβος , ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα "θρησκεία" που δεν το πιάνουν πολύ ευκολα σε βάθος στη δημόσια σφαίρα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία ώστε να συζητηθεί το θέμα; Οπως κανουμε εδω καλή ωρα. :x
Ellaki έγραψε: αυτό δεν το είχα σκεφτεί και είναι ενδιαφέρουσα άποψη
επιτρέπω την αμφισβήτηση των προτύπων της ηθικής αλλά εφιστώ την προσοχή στις συνέπειες
ο απόλυτος χειρισμός ενός <καλού> καθοδηγητή και ένα καλό κόλπο να σε αποτρέψει να μην προσπαθήσεις καν
αυξάνει τον φόβο >:)

Πολυ ξεκαθαρο το πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 'Ενα ακομα σκοινακι που μπορεί να μας κρατάει απο τους φόβους μας.
@};- @};- @};- @};- @};- @};-
Ας αφησουμε την κριτική για τους ανθρώπους γύρω μας και ας ακολουθησουμε τον δρόμο που δείχνει η καρδιά μας.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία ώστε να συζητηθεί το θέμα; Οπως κανουμε εδω καλή ωρα
ποιός έχει γκρεμίσει τα θρησκευτικά και ηθικά του πρότυπα ώστε να πιάσει την παγίδα τους, βρε Παναγιωτάκο μου και να συζητήσει δημόσια το θέμα?
Ακόμα και οι δήθεν άθρησκοι/άθεοι έχουν τεράστιο θρησκευτικό θέμα μέσα τους...

Εδώ και στο ρέικι σου λένε νήστεψε πριν πάρεις την μύηση και κάνε και δέκα μετάνοιες για να καθαρίσεις...
Μετά έχω φρικάρει και εγώ η ίδια, με το πως άνθρωποι που υποτίθεται έχουν μια πνευματική διαδρομή μπλέκουν την θρησκεία με την πνευματικότητα (και είναι σαν να μπλέκουν την βούρτσα με την .....άντε να μην πω τώρα :)) )

:romance-inlove:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

και είναι σαν να μπλέκουν την βούρτσα με την .....άντε να μην πω τώρα :)) )
...τσατσάρα; :roll:

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Ακόμα και οι δήθεν άθρησκοι/άθεοι έχουν τεράστιο θρησκευτικό θέμα μέσα τους...
Έχω ένα φίλο που είναι άθεος σχεδόν από παιδί.. και μου έλεγε ότι κάποτε σε ένα ατύχημα που είχε, που κόντεψε να σκοτωθεί, αυτό που του βγήκε αυθόρμητα από το στόμα εκείνη την στιγμή ήταν " Αχ, παναγίτσα μου..."

Τι κάνει το ασυνείδητο, ε? :)) :)) :)) :))
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Βικούλα »

""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

=)) =)) =)) =)) =))
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

:)) :)) :)) :)) :)) :))
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:D :))