και συνεχιζω την θεραπεία της μαγειρικής........
ΚΟΤΟΠΙΤΑ
1 κιλό κοτοπουλο, περιπου δλδ ενα κοτόπουλο ολοκληρο
4 κρεμμύδια ξερα κομμενα σε λεπτες φετες
4 αβγα
1 φλυτζάνι γαλα (100 ml)
1 φλυτζάνι τσαγιου τυρι τριμμενο, εγω εβαλα γραβιερα, και το ρεγκατο ομως παει μια χαρα
1 πακετο φυλλο χωριατικο, η συνταγη ελεγε κρουστας αλλα εμενα δεν μου αρεσει και εβαλα χωριατικο
βουτυρο ή λαδι για τα φυλλα και το ταψι
αλατι - πιπερι - μοσχοκαρυδο
κοβουμε τα κρεμμυδια σε λεπτες φετες και τα βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με το κοτοπουλο τεμαχισμενο καλυτερα σε μεριδες (ζητηστε να το κανει ο χασαπης καλυτερα εκτος αν ξερετε και τα πατε καλα με μπαλταδες)
το βραζουμε σε μετρια φωτια μεχρι να μαλακωσει
επειτα βγαζουμε το κοτοπουλο, το αφηνουμε να κρυωσει και το ξεκοκαλιζουμε, το ξεπετσιαζουμε και το κανουμε με τα δακτυλα μας μικρα κομματακια
στο μεταξυ τα κρεμμυδια στην κατσαρολα τα αφηνουμε και αλλο να σιγοβρασουν με τον ζωμο εως ότου το ψιλοπιουνε και γινει πιο χυλωδες σε συσταση
εκει μεσα στην κατσαρολα ριχνουμε το γαλα, και τα ψαχνα του κοτοπουλου, συνεχισουμε λιγο ακομα το βρασιμο μεχρι να ενωθουν τα υλικα
αποσυρουμε απο την φωτια και αφηνουμε το μειγμα να γινει χλιαρο, εκει μεσα προσθετουμε τα αβγα, το τυρι, το αλατοπιπερο και το μοσχοκαρυδο και ανακατευουμε
βουτυρωνουμε το ταψι και στρωνουμε τεσσερα φυλλα κατω, τα οποια λαδωνουμε ή βουτυρωνουμε και αναμεσα τους, επειτα το μειγμα και απο πανω τα υπολοιπα φυλλα με τον ιδιο τροπο, χαραζουμε την πιτα απο πανω, ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 για περιπου 60 λεπτα
καλη επιτυχία
