Αυτό το "κάποιος να με κάνει να χαρώ" έχει ταλαιπωρήσει πολύ όλους σχεδόν τους ανθρώπους.
Οι περισσότεροι αποφεύγουν την αλήθεια και έχουν ταυτοποιηθεί με τις ελλείψεις τους, τόσο που δεν μπορούν να αποδεχτούν το σκοτεινό τους μέρος, σαν κάτι που χρειάζεται να φωτίσουν (να συνειδητοποιήσουν)
Είναι πολύ δύσκολο και τώρα το ξέρετε, να σέβεσαι έναν άνθρωπο και να τον αγαπάς, αλλά να μην ενδίδεις στον παρορμητισμό του, να μην σε επηρεάζει συναισθηματικά, να μην γίνεσαι σκληρός και ασυναίσθητος...
Το ότι δεν ξέρει που χρειάζεται να σταματήσει τις αλληλεπιδράσεις, γιατί το μέσα του έχει γεμίσει με ασέβεια και ότι έχει μέσα του θα εκδηλώσει και έξω του!
τόσο που να είναι εξαιρετικά δύσκολο στον κάθε άνθρωπο να ξεχωρίσει τους δικούς του από των άλλων...
Και είναι αυτό που καλείται ο κάθε άνθρωπος να κάνει κατά την διάρκεια της συναισθηματικής, νοητικής και πνευματικής του ωρίμανσης...Να τους πετάξει όλους έξω, γιατί κανείς δεν αξίζει το παραμικρό μας δάκρυ, την παραμικρή μας αναπόληση, το παραμικρό μας ενδιαφέρον.
Η ταυτότητα του καθενός είναι σπουδαίο πράγμα να αποκωδικοποιηθεί, γιατί δεν αφορά την Προσωπικότητα του ανθρώπου, αλλά τον δαίμονα του.
Διότι η κούραση που προκαλεί η κατάθλιψη, εμφανίζεται κάθε φορά που καταπιέζουμε τα δυνατά συναισθήματά μας, οπότε υποτιμούμε τις μνήμες του σώματος και δεν τους δίνουμε την πρέπουσα σημασία…
Ποτέ δεν πόθησαν έναν Παράδεισο, για τον οποίον προϋπόθεση της ευτυχίας θα ήταν η υπακοή και η άγνοια. Πιστεύω στη δύναμη της αγάπης, κάτι που δεν σημαίνει να είναι κανείς καλός και υπάκουος.
χωρις το σχεδον θα ελεγα.. και ειμαι σε μια φαση που αναγνωριζω για δευτερη φορα στον εαυτο μου οτι δεν ειμαι αυτη που πιστευα.. η πρωτη ηταν οταν γκρεμιστηκαν οτι θεωρουσα θετικα και αρχισα να βλεπω μονο τα αρνητικα.. τωρα ειδα τα θετικα και αντισταθηκα πολυ να τα πιστεψω, γιατι ημουν πεποισμενη οτι δεν εχω, δεν γινεται να εχω.. αφου με εχουνε πετσοκοψει αυτοι.. απο που βγηκαν αυτες οι ποιοτητες?? πολυ κλαμα εκει.. ελα μπεττυ ελεγα μετα, αλαζονεια επαρση θελει ταπεινοτητα .. μα δεν ηταν ετσι απλα δεν μπορουσα να τα δεχτω για να μην παρουν τα μυαλα μου αερα, οτι ελεγε και ο πατριος δηλαδη συνεχεια.. τωρα αναγνωριζω οτι εχω καποιες βιωμενες.. τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο δεν ειναι κτημα μου ακομα για να εκδηλωνονται διαρκως αλλα υπαρχουν..ΑΝΔΡΕΑΣ έγραψε:Και σύ, σχεδόν τον έχεις περάσει χωρίς να σέβεσαι τον εαυτό σου. Aλλά στις ψυχές των άλλων βάζοντας την ευτυχία σου."
Ανδρέα μου γλυκέΑνδρέας έγραψε:"Ύβριζε, ύβριζε τον εαυτό σου ώ ψυχή μου! Για να τιμήσεις τον εαυτό σου, δεν θα σου μένει πια καιρός.
Σύντομος ο βίος του καθενός. Και σύ, σχεδόν τον έχεις περάσει χωρίς να σέβεσαι τον εαυτό σου. Aλλά στις ψυχές των άλλων βάζοντας την ευτυχία σου."
χωρις το σχεδον θα ελεγα.. και ειμαι σε μια φαση που αναγνωριζω για δευτερη φορα στον εαυτο μου οτι δεν ειμαι αυτη που πιστευα.. η πρωτη ηταν οταν γκρεμιστηκαν οτι θεωρουσα θετικα και αρχισα να βλεπω μονο τα αρνητικα.. τωρα ειδα τα θετικα και αντισταθηκα πολυ να τα πιστεψω, γιατι ημουν πεποισμενη οτι δεν εχω, δεν γινεται να εχω.. αφου με εχουνε πετσοκοψει αυτοι.. απο που βγηκαν αυτες οι ποιοτητες?? πολυ κλαμα εκει.. ελα μπεττυ ελεγα μετα, αλαζονεια επαρση θελει ταπεινοτητα .. μα δεν ηταν ετσι απλα δεν μπορουσα να τα δεχτω για να μην παρουν τα μυαλα μου αερα, οτι ελεγε και ο πατριος δηλαδη συνεχεια.. τωρα αναγνωριζω οτι εχω καποιες βιωμενες.. τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο δεν ειναι κτημα μου ακομα για να εκδηλωνονται διαρκως αλλα υπαρχουν..![]()
οπως καταλαβα ποσο γαματη ειναι αυτη η διαδρομη που εχω κανει απο τοτε που ειμαι μαζι σας.. ποσο πραγματικα γαματη..ευκολη δεν την λες αλλα γαματη παρολα αυτα..
ειδα ποσο διαφορετικα ηταν καθε φορα τα κινητρα μου οταν ελεγα οτι θελω να βρω τον εαυτο μου.. καθε περιοδος και αλλος λογος.. και δωστου να ανεβω το βουνο αγκομαχωντας και παντα κατεληγα στην λακουβα με τη λασπη.. και καθε φορα αλλη αντιδραση μεσα στη λασπη.. ειτε δεν την αντεχω θελω να βγω, ειτε αφηστε με λιγακι ακομα ειναι ωραια εδω.. κι εβγαινα οταν ενιωθα ετοιμη, εκανα το ντουζακι μου, επαιρνα το χρονο μου και δωστου ξανα στοχος να ανεβω το βουνο κ παλι αγκομαχωντας και παλι τα ιδια..
Vasoula έγραψε: Αυτή η λάσπη, που νιώθεις να ασκεί έλξη σε εσένα (και σε εκατομμύρια ανθρώπους ακόμα), είναι ένα μοιραίο αποτέλεσμα των δομών του "εγώ" που υπάρχει μόνο σ' αυτήν την χαμηλή δόνηση και κάθε προσπάθεια αποδόμησης του προκαλεί τον τρόμο της ανυπαρξίας του.
Για να προχωρήσει με σθένος στην πνευματική του ωριμότητα, χρειάζεται να αντιληφθεί την Ύπαρξή του, έτσι ώστε να μην βρίσκει "τεχνάσματα" για να νιώσει ότι υπάρχει.
Όταν υπάρχει Στόχος, θα τον βλέπεις...
τον κατηγορησα ηδη για ολα οσα δεν μπορεσε να στηριξειΌταν δεν υπάρχει Στόχος, θα στοχεύεις όπου νάναι και τότε σίγουρα θα κατηγορείς τον Εαυτό σου για αστοχία...