Ο έρωτας στη ζωή μας

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω τα μαθήματα που είχα να πάρω μέσα από τις ερωτικές μου σχέσεις. Και είμαι σίγουρη ότι δεν είναι τα μόνα αλλά ότι υπάρχουν και άλλα.
Μέχρι τώρα τρεις φορές έχω ερωτευτεί με όλη μου την καρδιά. Ένα συναίσθημα πολύ πιο έντονο και βαθύ από τον απλό ενθουσιασμό.

-Την πρώτη φορά ήταν ένας άνθρωπος που έμοιαζε με τον ήλιο. Έλαμπε τόσο πολύ που όλοι οι υπόλοιποι έμοιαζαν να πηγαίνουν δίπλα του για να πάρουν λίγη από την λάμψη του. Έδειχνε να είναι ένας άνθρωπος τέλειος σε όλα και μια μέρα, που δεν διέφερε σε τίποτα από κάθε άλλη μέρα, αυτός ο "τέλειος" άνθρωπος άρχισε να κλαίει για μένα.
Μια στοργή, μια αγάπη, μια προσοχή, ένας θαυμασμός, μια αποδοχή, μια αναγνώριση, ότι ακριβώς χρειαζόμουν. Ότι ακριβώς μου έλειπε. Αναπόφευκτα ερωτεύτηκα.
Μέχρι που το εξέφρασα και ως αποτέλεσμα, αυτό το άτομο έφυγε από την ζωή μου.

-Την δεύτερη φορά ήταν ένας άνθρωπος σαν και εμένα. Ίδιες εμπειρίες, ίδια βιώματα, ίδιες ελλείψεις, ίδιες αντιδράσεις. Μου έδινε τα πάντα και έδινα τα πάντα, χωρίς να ξέρουμε ότι δίνουμε από αυτό που δεν έχουμε. Δίναμε ξανά και ξανά, ότι μπορούσαμε και περιμέναμε ανταπόδοση, αλλά ότι δίναμε δεν το κάναμε για τον άλλο αλλά για τον εαυτό μας. Μέχρι που εκείνος ο άνθρωπος πρώτος κατάλαβε ότι δεν είχα και πολλά άλλα να δώσω και έφυγε απ'την ζωή μου. Κάτι που ίσως να έκανα και εγώ. Μείναμε και οι δύο χωρίς τίποτα στο τέλος.

-Την τρίτη φορά ήταν ένας άνθρωπος που ένιωθα λες και τον ήξερα από πάντα. Λες και περίμενα χρόνια να τον γνωρίσω. Δεν μπορούσα να το προσδιορίσω (πάντα έλεγα ότι μου έμοιαζε σαν να μην ήταν άνθρωπος xD) μέχρι που μια μέρα έκανε κάτι απλό, κάτι που οποιοσδήποτε άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει, όπως να με κοιτάξει, να μου χαμογελάσει, να με φιλήσει. Και τότε η καρδιά μου δεν ήταν πλέον δική μου.
Μέχρι που η εσωτερική μου απόρριψη εξωτερικεύτηκε, φτάνοντας τον άλλο άνθρωπο στα όρια του και έφυγε απ'την ζωή μου.

Σε όλες τις περιπτώσεις (και πολλές άλλες, μικρότερης έντασης) άνθρωποι έρχονται και φεύγουν. Και τους έχεις δώσει ένα κομμάτι της καρδιάς σου και μετά πληγώνεσαι και φοβάσαι... Και χτίζεις άμυνες, παγώνεις, βάζεις τοίχους, ντύνεσαι σε μια ολόκληρη καταραμένη πανοπλία για να μην πληγωθείς ξανά. Και ζεις στον φόβο του ότι μπορεί μια μέρα να αγαπήσεις και να αγαπηθείς ξανά.

Λοιπόν:

Την πρώτη φορά κυρίως είχα να μάθω ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Και να έρθω σε επαφή με την κατάσταση της εξάρτησης και της απόλυτης απόρριψης.

Την δεύτερη φορά είχα να γνωρίσω τον εαυτό μου. Να δω τα όρια μου, να κατανοήσω πως θέλω να αγαπηθώ, δηλαδή τι μου λείπει... Και να έρθω σε επαφή με την έννοια του να τον αγαπήσω. Να βγάλω τους παράγοντες έξω από εμένα και να τους βάλω κάπως μέσα μου.

Την τρίτη φορά είχα να μάθω να αγαπώ αληθινά. Να θυμηθώ ότι μπορώ να γίνω ολόκληρη, να μάθω να νιώθω τα κομμάτια που "έδινα" στους άλλους ότι δεν μου λείπουν, να ξεφύγω από την αίσθηση του ότι ο άλλος "φεύγει" από την ζωή μου. Να ζήσω χωρίς άμυνες. Να αγαπώ και αγαπώντας να είμαι, να υπάρχω, να περιέχω.

Όχι ότι κατάφερα να τα υλοποιήσω. Έχω πολύ δρόμο ακόμα. αλλά γιαυτό είμαι εδώ. Με ένα βήμα πιο μπροστά, με έναν πιο ξεκάθαρο στόχο. Με μερικά βιώματα που μπορούν να μου δώσουν δύναμη. :x Δεν μπορώ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στα πάντα για αυτό που είμαι στο τώρα. @};- Ευχαριστώ. @};-
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Σοφια σε ευχαριστω για το μοιραμα σου.. @};- :-( >:d<
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σοφάκι :-( >:d< >:d< >:d< @};-

Ξέρεις τι σημαίνει να τα γνωρίζεις αυτά σε τόσο νεαρή ηλικία?
Ούτε που μπορώ να σου πω με τι "εφόδια" μπαίνεις στην Ζωή, μωρό μου! >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Σοφάκι πόσο σε καταλαβαίνω ,παρόμοιες ήταν και για μένα οι εμεπιρίες μου και της τρίς φορές που ερωτέυτικα :-( @};- >:d< >:d< >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Όταν τα δυο σου ματια κοιτάζω
και ξεσκεπαζω την άγονη λύπη,
τότε με πιάνω δυνατά να φωνάζω
πως ότι είσαι είναι αυτό που μου λείπει.

Της γκρεμισμενης ζωής που δε σ' είχα
πια δε μιλώ τι να πω σε μια ξένη,
μα θα μαζεψω αστερια τη νύχτα
για να σου γράψω: "Αγάπη σημαίνει..."

Είναι κάτι που έγραψα πριν λίγο καιρο, αλλα Αφού μιλάτε για αγάπη σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας
Αγάπη είναι.
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Παιδιά σας ευχαριστώ για τα μοιράσματα σας! :x :x :x
Πολέμα και Οραματίσου
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Σοφια σε ευχαριστω και εγω :x @};-

Νικο ομορφο :x >:d<
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Κι εγω ευχαριστω!!!!ελικρινα.... :x :x :x

Νικο....Σοφακι... >:d<
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

ευχαριστώ :x :x
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Σοφία.... :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Σοφάκι, Νίκο >:d< :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

:-( :-( @};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Όμορφα τα μοιράσματά σας παιδιά!! @};- ευχαριστώ!! @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Valia

Δημοσίευση από Valia »

αχ παιδάκια γλυκά :x :x :x
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

Σοφάκι είναι τόσο αληθινό το βιντεάκι :-( :x

και τόσο όμορφο το Μοιρασμά σας Σοφία Νίκο :x :x

ευχαριστώ @};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”