Γιαννάκη μου είμαι πάρα πολύ καλά.....!!!!! έχω σταματήσει τα σεμινάρια λόγω καλοκαιριού και διαβάζω το forum συνήθως αργά το βράδυ.....!!!! Επειδή όμως κάποιες απαντήσεις με συντονίζουν σε άλλα μήκη νοιώθω την ανάγκη να ανταποκριθώ στα σήματα αυτά....!!!!!!
Είναι σαν να πλοηγείς ένα όχημα και λαμβάνεις αυτό το ειδικό βζζζ
σαν βουητό στα αυτιά.....!!!!
Είναι η ώρα της επικοινωνίας με ψυχές που είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους με ειδικές χορδές και τα μηνύματα απλά είναι ο τρόπος εκδήλωσης, όπως έγινε πριν από λίγο....!!!!
Βλέπεις όταν απογειώνεσαι για να ενωθείς με την Ολότητα χρειάζεται να γνωρίζεις ότι η προσγείωση είναι απαραίτητη για την εξέλιξη σου.... Η πιο απλά ο οριζόντιος και κάθετος άξονας της εμπειρίας που σε κάνει να αποδέχεσαι με χαρά αυτό που είναι η δική σου ..."θυσία" " ...ο δικός σου "σταυρός"!!!!
Δεν θελω μητε αφέντες μητε δουλους
Δεν θελω μητε μπαμπάδες μητε μαμάδες
ΘΕΛΩ ΕΜΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΟ
Χωρις διαχωρισμούς
χωρις συγκρίσεις
χωρις χωρις "ΑΝΤΙ"
Θέλω να βρω την πλρότητα μου με το ΟΛΟ
Θέλω να βρω την ισότητα!
Θέλω να βρω την Αγάπη και να την εκδηλώσω στην ζωή μου διερχομενη απο το σωμα μου,αγγίζοντας το συναίσθημα και οδηγουμενη μεσω της ψυχής μου στην Ουσια των Πάντων.
΄Αλλη μια φορά!!! Για να το εμπεδώσουμε ....
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
________________ Πολέμα και Οραματίσου!
Δεν θελω μητε αφέντες μητε δουλους
Δεν θελω μητε μπαμπάδες μητε μαμάδες
ΘΕΛΩ ΕΜΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΟ
Χωρις διαχωρισμούς
χωρις συγκρίσεις
χωρις χωρις "ΑΝΤΙ"
Θέλω να βρω την πλρότητα μου με το ΟΛΟ
Θέλω να βρω την ισότητα!
Θέλω να βρω την Αγάπη και να την εκδηλώσω στην ζωή μου διερχομενη απο το σωμα μου,αγγίζοντας το συναίσθημα και οδηγουμενη μεσω της ψυχής μου στην Ουσια των Πάντων.
΄Αλλη μια φορά!!! Για να το εμπεδώσουμε ....
Προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου να έχω πατέρα μου τον Θεό!!! Τον νιώθω πραγματικά πατέρα μου και είμαι πολυ ευτυχισμένη γι αυτό γιατί τόσο Αυτός όσο κι ο φυσικός μου πατέρας με αγάπησαν ατελείωτα και όπως ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΜΑΙ!! Κάτι που δεν μου συμβαίνει ιδιαίτερα συχνά με τους ανθρώπους που συναντώ στην καθημερινότητά μου!! Γι αυτό και λέω ΝΑΙ ΘΕΛΩ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ!! Και σκασίλα μου για τα θρησκευτικά πρότυπα!!! Εγώ πατέρα μου τον ένιωσα από πάντα και πολύ αγαπημένο μπαμπά μάλιστα, και έτσι θα τον νιώθω μέχρι να πεθάνω!!!
Εγώ πατέρα μου τον ένιωσα από πάντα και πολύ αγαπημένο μπαμπά μάλιστα, και έτσι θα τον νιώθω μέχρι να πεθάνω!!!
Καλή μου Νεφέλη τόσα "τέκνο μου "και "τέκνο μου" χαμένα νομιζεις πήγαν;Καθιζάνουν μέσα μας και μας δίνουν τους ρόλους μας για να τους υπηρετήσουμε (δουλη του θεου),(τέκνο μου,απολλωλος κλπ) και φεύ φεύ βρισκομαστε να παιζουμε αυτούς ξεχνόντας τον εναν και μοναδικό λογο της ύπαρξής μας....να απαλλαγουμε απο τους ρολους και τους σκηνοθέτες και να θυμηθούμε αυτο που είμαστε.
Καποια στιγμή ο άνθρωπος θέλει να ξεφύγει απο τον ρόλο του παιδιού και να ενηλικιωθεί .Να γίνει πατέρας και μητέρα του δικου του Εαυτού.
Αυτός είναι ο δρόμος στην ελευθερία ,στην ανάταση στην ολοκλήρωση ,στην Ατομικότητα.
Τι λές μεγάλώνουμε μαζί;
Και διαφωνώντας θα σαγαπούσα
Επιτιθέμενη δεν θα αμυνομουν και θα με εψαχνα.... ;)
ΑΛΛΑ θα ήθελα και χρονο να συνέλθω και να αποδεχομαι και επιθέσεις ,ως κραυγές βοήθειας!
Μπουσουλάω....
απο οτι μας εχεις πει εχεις περασει πολλα στην ζωη σου και ακομα παλευεις για τη επιβιωση...
γιατι το επετρεψε και το επιτρεπει αφου σε αγαπαει τοοοοοοοοοοσο πολυ?
(μη μου αντιπαραθεσεις το παραδειγμα του Ιησου θα το θεωρησω αστοχο)
Δεν θα πω για τον Ιησού. Απλά η κάθε ψυχή έχει τον δικό της δρόμο. Ο Θεός δεν είναι εκείνος που μας κάνει πάντα σκόντο, ούτε που μας τα φέρνει όλα δεξιά. Αλλιώς θα ήταν ο θεός της τύχης και των εκπτώσεων Εγώ προσωπικά τον νιώθω δάσκαλο και συνοδοιπόρο μου σε όλες μου τις επιλογές. Με αφήνει πάντα ωριμάσω μέσα απο αυτές αλλά ΠΟΤΕ δεν με άφησε από το χέρι!! Ηταν πάντα παρών ακόμα κι όταν όλοι οι άλλοι ήταν απόντες. Στο δικό μου δρόμο, δίχως να νιώθω το απολωλός πρόβατο, δίχως νιώθω η αμαρτωλή που χρειάζεται το έλεος του, αλλά ούτε και δούλη του γιατί με έμαθε από την αρχη τι σημαίνει αληθινή ελευθερία, τον κατάλαβα με έναν τρόπο.....μάλλον πραξικοματικό και ελεύθερο. Αυτό άλλωστε με έκανε να αγανακτίσω με τον τρόπο που τον παραμόρφωναν γύρω μου και ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα κι από το μοναστήρι. Για άλλους λόγους μπήκα εγώ και για άλλους οι υπολοιποι. Ομως το ξαναλέω και επιμένω σε αυτό. Διαχωρίζω την θέση μου απο δόγματα και εκκλησίες. Η κάθε ψυχή έχει τον δρόμο της. Αν δεν ψάξει τη θεική της φύση και τον Θεό τον ίδιο θα περάσει στην απέναντη όχθη της απόριψης που κι αυτή φέρνει όση απελπισία φέρνει και η θρησκευτικότητα. Δεν θέλω να είμαι απελπισμένη αλλά ελεύθερη με έναν Θεό που ξέρω ότι σέβεται την ελευθερία μου. Ολοι μας έχουμε αναπάντητες ερωτήσεις αλλά και όλοι μας ψάχνουμε την Θεία Αγάπη έτσι κι αλλιώς!! Το θέμα είναι το πόσο ανοιχτός είναι κάποιος να την βρει ακόμα και σε μονοπάτια που του φαίνονται δύσβατα και μάλλον αβέβαια για να την ψάξει και να την βρει. ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ!! Αυτο κατ' εμέ είναι και ο λόγος που μπαίνουμε στον κυκλώνα της μην πίστης, μη ελπίδας!!!
Ναι Σφαιρούλα μου, να μεγαλώσουμε μαζί ψυχή μου και μεσα στην αγάπη και στην ελευθερία της ενηλικίωσης θα βρεθεί και ο τρόος να τον αγαπήσουμε και να Τον σεβαστούμε για αυτό που ο Θεός πραγματικά Είναι!! Η Βάσω Τον παρουσιάζει με πολύ αλήθεια και αγάπη στο βιβλίο της!!!
ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΟ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ!! Αυτο κατ' εμέ είναι και ο λόγος που μπαίνουμε στον κυκλώνα της μην πίστης, μη ελπίδας!!!
Οντες Θεοί σε αμνησία έχουμε φτασει να ψάχνουμε την ουσια του Θεου που ειναι αγαπη και αληθεια και ευτυχία ,μεσα απο τον πονο,την απατη του εαυτου μας ,την εκδηλωμένη τελικά ΑΠΙΣΤΙΑ προς εμας.
Καταρχήν πιάσαμε τη λέξη Θεός και την χρησιμοποιούμε ο καθένας διαφορετικά, γι αυτό δεν βγάζουμε νόημα.
Για εμένα πάντως ο θεός είναι ο κόσμος όλος.. δεν είναι προσωποποιημένος. Ούτε νομίζω ότι υπάρχει σε κάποια ανώτερη διάσταση.. είναι παντού και δεν έχει το ρόλο του δικαστή ή αυτού που μονίμως συγχωρεί ή μονίμως δίνει κουράγιο. Ζούμε μέσα του, και αυτό τα εμπεριέχει όλα, την θλίψη, την αγάπη, όλα. Υπάρχουν νόμοι απαράβατοι, που όποιος δεν τους κατανοεί, θα συναντά εμπόδια.
ο θεός στην μεταφυσική του έκφραση είναι η ανάπτυξη της εσωτερικής αλχημείας που μετασχηματίζει τα δάκρυα σε μαργαριτάρια γνώσης.
όταν σέβεσαι τον Εαυτό σου σε όλα του τα πεδία, αυτόματα συμπλέεις με τους συμπαντικούς νόμους! Η διατάραξη αυτής της αρμονίας, φέρνει τον πόνο επί του φυσικού, γιατί είναι το μόνο πεδίο που χρειάζεται να βιώσει τις αντιστάσεις της ίδιας του της φύσης, προτού αντιληφθεί τον θεό σαν ατομικότητα.