Μπεττουλι μου

Βασουλα μου..Οι σχέσεις των ανθρώπων βασίζονται στους ρόλους...Όμως εμείς τους δίνουμε στους άλλους...Αν από εμάς εκλείψει τούτη η ανάγκη, οι άλλοι θα παραμένουν απλά άνθρωποι και όχι εχθροί, που προσπαθούν να σε παραπλανήσουν από τον προσωπικό σου δρόμο...Οι ρόλοι σταματάνε, από δική μας απόφαση, δεν σταματάνε επειδή πήραμε αποστάσεις...
Βάσω έγραψε:Χρειάζεται πια ο άνθρωπος να αντιληφθεί τι είναι το εσωτερικό ισοζύγιο αξίας vs ποιότητας…Σαν το μήνυμα μας να είναι «δεν πάει άλλο»…
Βάσω έγραψε:Ναι στην ταπεινότητα...Να είσαι εργατικός, υπεύθυνος, συνεπής και ευγνώμων, αναλογιζόμενος ότι καμία εργασία δεν είναι ντροπή...
Όχι στην ταπείνωση...Να μην επιτρέπεις να παίζουν με την Ψυχή σου, αναλογιζόμενος ότι υπάρχουν εργοδότες που χαίρονται να σε κάνουν να φοβάσαι, να καταπίνεις τον θυμό σου και να ντρέπεσαι...
Βάσω έγραψε:Η δομή της προσωπικότητας με στοιχεία και ποιότητες θάρρους, τόλμης, γενναιοψυχίας και πίστης, έμεινε στην παιδική κατάσταση της συναισθηματικής ανωριμότητας, ενόσω ο ενήλικας προχωράει στην ζωή του, χωρίς τον Εαυτό του και τότε γεμίζει τον εσωτερικό του κόσμο με απαιτήσεις, καθήκοντα, υποχρεώσεις και εκδικητικότητα, αλλά κυρίως με ελλείψεις στα βασικά του ένστικτα.
Ελλείψεις, που θέλει να πληρώσει (γεμίσει) μέσα από τους άλλους, με πρώτο και κυρίαρχο μέσα του τον γονιό του...
Μετά είναι απλός ο δρόμος για την κόλαση...
Ως εδώ λοιπόν! Αποφασίζω να είμαι ο ευατός μου, αποφασίζω να αναταράξω την κόλαση στην οποία ζω και αποφασίζω να σταματήσει να πονά η ψυχή μου!!! Δεν είναι εύκολο, θα πάρει χρόνο ,νιώθω όμως πολύ όμορφα που όσα λέω τα εννοώ και δεν θα τα παρατήσω με την πρώτη στραβή...!!!Βάσω έγραψε:Και δεν είναι ότι δεν ξέρει πια, είναι ότι δεν μπορεί να πιστέψει στην αλλαγή, γιατί η αλλαγή θα φέρει ίσως πόνο στην ήσυχη και βολεμένη ζωή του...Προτιμά να πονά η Ψυχή του, παρά να αναταράξει την "κόλασή" του...
Εδώ είμαστε σήμερα...σ' αυτό ακριβώς το σημείο...
Η περπατάς ή συνεχίζεις να βουλιάζεις στην θάλασσα των συναισθημάτων
Το να ξαναρχίσουμε δεν είναι ονειρική επιθυμία, είναι πια Απαίτηση και Απόφαση…