πως μ' αρέσει αυτό που είπες !!!!!!......ενός Σύμπαντος που δεν μοιάζει μεν να είναι τέλειο, αλλά Είναι απλά Δημιουργικό με Νοημοσύνη σε όλα τα επίπεδα που εκφράζεται με αυθεντικότητα...

Είναι Απλά Δημιουργικό

πως μ' αρέσει αυτό που είπες !!!!!!......ενός Σύμπαντος που δεν μοιάζει μεν να είναι τέλειο, αλλά Είναι απλά Δημιουργικό με Νοημοσύνη σε όλα τα επίπεδα που εκφράζεται με αυθεντικότητα...
μου ηρθαν πολλα παραδειγματα στο μυαλο που διαρκως διορθωνανε την ατελη συμπεριφορα μου αυτο ειχα στο νου και εγω ζητουσα χωρο να μου αφησουν να κανω τα λαθη μου..Vaso έγραψε:έλα βρε Μπεττούλα που χρειάζεται κανείς να προσπαθήσει να εκφράσει την ατέλειά του...γιατί χρειάζεται λες προσπάθεια γι' αυτό?
![]()
![]()
![]()
χαρισμα ε??αντίθετα, για προσπάθησε να εκφράσεις το χάρισμά σου...εκεί να δεις προσπάθεια που χρειάζεται ακόμα και να το αντιληφθείς
παιδάκια γλυκά, σας διαβάζω και ω πόσα κοινά... κλουβί, φυλακή....τσιμεντένιο τηλεφωνικό θάλαμο εγώ το ονομάζω...το βαρίδι του μαζικού που σε τραβάει μαζί του στον πάτο. Είναι βόλεμα τελικά, καθαρός εγωισμός, μοιρολατρεία. Χρόνια ζούσα με την ελπίδα ότι κάποτε τα πράματα θα αλλάξουν, κάποτε θα έρθει η στιγμή που θα μπορώ να κάνω αυτό που θέλω, κάποτε.... είχα χωρίσει τον κόσμο σε αυτό που ζούσα και στον "φανταστικό" κόσμο στον οποίο κάποια στιγμή θα ζούσα και όλα θα ήταν πάρα πολύ όμορφα εκεί... και έτσι κυλούσε η ζωή... κενή και άδεια γιατί τη δύναμή μου την είχα μεταθέσει έξω απο μένα, σε κάποιον άλλο, στο θεό, στο σύμπαν, στο γείτονα, στο γκόμενο, στη μάνα μου κλπ κλπ και φυσικά ολοι αυτοί ήταν η αιτία των δεινών μου. Και δωσ' του δράμτα και δωσ' του καταθλίψεις.... Ώσπου έρχεται η στιγμή που τρως ένα φαινομενικά "μεγάλο χαστούκι" και χάνεις τα πάντα και τους πάντες και είσαι στο κενό, "μόνος σου" και μένεις με τον εαυτό σου... Και εκεί πρέπει να πάρεις την Απόφαση που θα πατήσεις, σε ποιόν Δρόμο θα πορευτείς και ποια εργαλεία θα ενεργοποιήσεις....Τελικά δεν υπάρχει "λάθος", αν καταφέρεις να αγκαλιάσεις τις εμπειρίες σου, εγώ αυτό κατάλαβα, γιατί αν τις απορρίπτεις ως λάθος ή κακές είναι σαν να μαστιγώνεις τον εαυτό σου, ένα είδος ασέβειας θα έλεγα...Vaso έγραψε: Και ακόμα τώρα μου είναι δύσκολο να καταλάβω, γιατί ο άνθρωπος να παραμένει αδύναμος και άβουλος, ενόσω ξέρει την διαστρέβλωσή του...Γιατί?
Δεν δέχομαι την εύκολη απάντηση "από φόβο"...γιατί στην ουσία αυτό δεν προσδιορίζει κάτι συγκεκριμένο...Όποιον και να ρώτησα τι φοβάται, απάντηση επί της Ουσίας δεν πήρα...
έτσι εξηγείται λοιπόν η εκπαίδευση που φάγαμε τόσα χρόνια στη μάπα...."κάνε και τον σταυρό σου που είσαι έτσι όπως είσαι,γιατί κοίτα τι σε περιμένει παρακάτω"... άρα αυτή είναι η δική τους μιζέρια που κουβαλάνε και στην πετάνε στη μούρη! έτσι για να μην μπορείς εσύ ποτέ να χαρείς και να βιώσεις τη ζωή σου με αποδοχή! να υπάρχει πάντα ο φόβος...Vaso έγραψε: Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη αλαζονεία για έναν άνθρωπο είναι να βλέπει τον πόνο μόνο στους άλλους και να κάνει τον σταυρό του "ευτυχώς που δεν πάθαμε το ίδιο"...Το "υπάρχουν και χειρότερα" είναι μια επανάπαυση, που τον κάνει να αντέχει την ματαιοδοξία του, ότι κάπου αλλού η μοίρα είναι σκληρότερη...
Ίσως αυτό είναι κίνητρο για να αντέχει την ίδια του την μιζέρια, χωρίς να ξέρει ότι μέσα του κουβαλάει την ίδια μοίρα, σαν κβαντικό φαινόμενο...Αν ο κόσμος είναι σε ένα σημείο ασθενής, αυτό το σημείο χρειάζεται ο καθένας να θεραπεύσει μέσα του.
Αν ο κόσμος είναι σε ένα σημείο θεραπευμένος, αυτό το σημείο θα κάνει τον κόσμο θεραπευμένο, σ' αυτό που αναλογεί στον καθένα μας.
Αντί να ξορκίζουμε το κακό που δεν χτύπησε την πόρτα μας, καλύτερα είναι να δούμε που του ανοίξαμε την πόρτα, νομίζοντας ότι είναι μοίρα...
Η μοιρολατρία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον άνθρωπο. Γιατί τον κάνει μικρό και ασήμαντο, αμαρτωλό και ένοχο για τα πάντα...Έχω παρατηρήσει ότι το παρελθόν για τους περισσότερους είναι τόσο λάθος, που δεν αντέχουν την Ελεύθερη Βούληση, την δίνουν πίσω στον Θεό, σαν δώρο άχρηστο, ενώ παράλληλα επιλέγουν την δουλικότητα στην μοίρα τους.
Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη αλαζονεία για έναν άνθρωπο είναι να βλέπει τον πόνο μόνο στους άλλους και να κάνει τον σταυρό του "ευτυχώς που δεν πάθαμε το ίδιο"...Το "υπάρχουν και χειρότερα" είναι μια επανάπαυση, που τον κάνει να αντέχει την ματαιοδοξία του, ότι κάπου αλλού η μοίρα είναι σκληρότερη...
Ίσως αυτό είναι κίνητρο για να αντέχει την ίδια του την μιζέρια, χωρίς να ξέρει ότι μέσα του κουβαλάει την ίδια μοίρα, σαν κβαντικό φαινόμενο...Αν ο κόσμος είναι σε ένα σημείο ασθενής, αυτό το σημείο χρειάζεται ο καθένας να θεραπεύσει μέσα του.
Αν ο κόσμος είναι σε ένα σημείο θεραπευμένος, αυτό το σημείο θα κάνει τον κόσμο θεραπευμένο, σ' αυτό που αναλογεί στον καθένα μας.
Αντί να ξορκίζουμε το κακό που δεν χτύπησε την πόρτα μας, καλύτερα είναι να δούμε που του ανοίξαμε την πόρτα, νομίζοντας ότι είναι μοίρα...