ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΗ

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Re: ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΗ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Δεν ξέρω, μάλλον ανοίγει το 5ο κέντρο. :P Είπα να σταματήσω να παραβλέπω συζητίσεις και να αρχίσω να εκφράζω και εγώ την γνώμη μου, ακόμα και εάν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους.
Εμένα πιο πολύ για εκτόνωση θυμού και διαθεση κριτικής μου φαίνεται παρά μια υγειής διαφωνία :?
οι άνθρωποι Θοδωρή δεν πεθαίνουν απο το τσίγάρο, πεθαίνουν απο την ασθένεία τους που απέχουν απο την Ψυχή τους και τον Εαυτό τους και μένουν προσκολημμένοι στα φαινόμενα, στον εγωισμό τους και στον διαχωρισμό.
ας αποδεχτούμε επιτέλους αυτήν την αλήθεια και ας πάψουμε να κατηγορούμε σε μόημη βάση εξωτερικούς παράγοντες @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ρε συ Θοδωρη ξερεις τι σκεφτομαι?? :eusa-think: :eusa-think:

τοσο καιρο που εισαι στο φορουμ και συμμετεχεις ενεργα, οπως επισης διαβαζεις συνολικα αποψεις και θεματα, αυτο ειναι το συμπερασμα που εχεις βγαλει για τη Βασω και για "εμας" ετσι οπως ξαφνικα μας αποκαλεις διαχωριζοντας τον εαυτο σου?λυπαμαι πραγματικα γιατι απο εδω μεσα δεν νομιζω ποτε να εισεπραξες τον τροπο με τον οποιο εσυ απευθυνεσαι στα ποστ των αλλων και μετα αποκαλεις εμας πορωμενους, απολυτους και στενομυαλους!

οχι ουτε εγω δεχομαι λοιπον τους χαρακτηρισμους σου!γιατι συμφωνα με τη δικη σου αποψη για να εκφραζω ενοτητα και αγαπη θα επρεπε να τρεξω σαν "εννομος" πολιτης και να εκτελεσω τα καθηκοντα μου κανοντας την παπια και το τουμπεκι το ψιλοκομενο απο φοβο, κλεινοντας τα ματια σε ολα αυτα τα αισχη που βλεπω να εκτυλισονται γυρω μου!

απορω εσυ που βλεπεις την αγαπη σε ολο αυτο?? @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ότι χωρίζεις στρατόπεδα (εμείς και αυτοί), χωρίζεις ιδεολογίες (πληρώνω - δεν πληρώνω), ηθικές (υπευθυνότητα - ανευθυνότητα)
χμ! από την δική σου σκοπιά, καλά τα λες Θοδωράκο...΄Ετσι φαίνονται τα πράγματα...

όμως, μικρέ μου, μην σε ξανακούσω να μιλάς για ενότητα...ή αν μιλήσεις να μου πεις σε ποιό πλασματικό πεδίο την ονειρεύεσαι...

Αν είναι λοιπόν ελεύθερος κανείς να ασκήσει την διαφορετικότητά του, για την δική μου κατανόηση, έτσι όπως τα λες, καλά κάνει ο κοσμος μας και είναί αυτό το αλαλούμ...

άρα για ποιά ενότητα και αγάπη μιλάμε? αν δεν έχουμε την πνευματική κρίση να δούμε σε ποιό σημείο χρειάζεται να ενωθούμε, τότε καλά κάνουμε και ο καθένας κάνει ότι τουρθει στο κεφάλι, και καλά κάνουν οι νόμοι της κοινωνίας που μας βάζουν στην ευθύνη των πράξεών μας, αφού μεταξύ μας αποκλείεται να τα βρούμε ενωτικά!!

Μια χαρά μου κανει αυτή η ιδεολογία, εμένα!!! Αρκεί να μην σε ξανακούσω να γκρινιάζεις για το χάλι του κόσμου μας!

:D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όσο γι' αυτό...
Δεν βλέπετε την πολικότητα και εδώ
για να δεις την πολικότητα του φυσικού κόσμου, χρειάζεται, Θοδωράκο μου, πρώτα να έχεις ξεπεράσει την πόλωση μέσα σου!

Αλλιώς πάντα θα είσαι εναντίον κάποιου, μέσα στον εαυτό σου...Δηλαδή θα σέρνεις μέσα σου τους μεν και τους δε, γιατί εσύ, θεωρητικά, δεν θα ανήκεις σε κανέναν...Αυτό όμως δεν ειναι ελευθερία, αν καθίσεις να το καλοσκεφτείς...Είναι μια απλή πόλωση του ίδιου του εαυτού σου...

αν κινδυνεύει ένα σύνολο ατόμων, έναντι ενός άλλού που θεωρητικά δεν κινδυνεύει, εσύ ποιόν θα βοηθήσεις τελικά, αν υποθέσουμε ότι δεν ανήκεις σε κανένα από τα δύο σύνολα?
Η μαζική επιθυμία θα ήταν να μην βοηθήσει κανένα σύνολο...Να προχωρήσει στον δρόμο της και ας κόψουν το λαιμό τους...
Αυτό σημαίνει βλέπω από τον καναπέ μου, μια αδύναμη μερίδα ανθρώπων να φθείρεται μέσα στην ανέχεια...
Γιατί, εδώ που τα λέμε, δεν έχεις κλιθεί μέχρι στιγμής να πληρώσεις τίποτα...
Αρα δεν ανήκεις, ουσιαστικά, σε κανένα σύνολο...

απλά, για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους, Θοδωράκο...Γιατί κι εγώ φιλοσοφικά μπορώ να σου μιλήσω για την ζωή, για την αγάπη και την ενότητα, όσο θέλεις...Στην πράξη όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά...

:x :x :x

Εικόνα
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Είναι αδύνατον και καταδικασταίο πια να πιστεύεις στον θεσμό του κράτους. Όχι, δεν το δέχομαι. Αυτές οι ιδεολογίες είναι απόλυτες και πορωτικές. Όσο περνά ο καιρός βλέπω να γίνεστε όλο και πιο στενόμυαλοι και απόλυτοι. Δεν βλέπετε την πολικότητα και εδώ; "Κράτος εναντίων επαναστατών"; Και τα δύο ανοίκουν στο μαζικό, που λέτε ότι θέλετε να αποφύγετε.
Ναι Θοδωρή ,
είναι αδύνατο πια να πιστεύει κανείς στο σημερινό κράτος , στο κράτος
δυνάστη , στο κράτος που η εκάστοτε εξουσία το χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της και τα συμφέροντα των ισχυρών,
για να συνθλίψει τους πολίτες του , να τους εξουθενώσει και να τους μετατρέψει σε άβουλα και ελεγχόμενα όντα που θα χειραγωγεί και θα τα
οδηγεί στην εξαθλίωση.
Το κράτος στο οποίο σήμερα ζούμε , έχει γίνει εδώ αρκετά χρόνια όχι μόνο διεφθαρμένο και αναποτελεσματικό , αλλά και εγκληματικό
και για να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο , χρειάζεται να ξυπνήσουμε επιτέλους και να βρούμε τους τρόπους να δράσουμε συλλογικά , να αρχίσουμε επιτέλους να υπερασπιζόμαστε τα ελάχιστα ανθρώπινα δικαιώματα μας , ξεκινώντας ο καθένας μόνος του δουλεύοντας με τον εαυτό του , αλλά ακολουθώντας κοινές δράσεις και πρακτικές .
Να αρχίσουμε να μην βλέπουμε μόνο το συμφέρον μας , αλλά το συμφέρον του συνόλου , που μόνο με ενότητα και συλλογκές προσπάθειες θα επιτευχθεί.

Μέσα από τη κοινή δράση και άλλες συλλογικές ενέργειες και προσπάθειες , όπως αυτή για την μη πληρωμή που αφορά
τα παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια , που επέβαλλε αυτό το κράτος του παραλόγου , μέσω της ΔΕΗ, γίνεται για πρώτη φορά μια συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε από κοινού , τα δεινά που επέρχονται , που πλήττουν αρχικά τους ασθενέστερους και μετά όλους μας.

Δεν μπορώ να καταλάβω , βρε Θοδωρή ,
που βλέπεις , το διαχωρισμό σε στρατόπεδα , ιδεολογίες κλπ
σε όσα εμείς εδώ μέσα γράφουμε τοποθετούμενοι πάνω σαυτό το θέμα με το να εκθέτουμε τις δικές μας αποφάσεις , (όπως κάνουν άλλοι πολλοί , προσπαθώντας να ενημερώσουν και να οργανωθούν) .

Ισως ο θυμός που αισθάνεσαι από όλα όσα συμβαίνουν σε αποπροσανατολίζει και σε στρέφει σε άλλη κατεύθυνση .? @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

αυτό Θοδωρή, δεν είναι πρόβλημα των καπνιστών αλλά του εκάστοτε μαγαζάτορα, αν μου πει όχι το κατάστημα στην ερώτηση μου αν μπορώ να καπνίσω, απλά θα αποχωρήσω χωρίς καμία αντίδραση μια και βάσει νόμου απαγορεύεται το κάπνισμα,
αν μου επιτρέψει να καπνίζω, θα δω σε ποιόν χώρο (γιατί δεν θα επιτρέψω να νοιώσω "μολυσμένη" και να παραχωθώ σε μια γωνία) και θα κάτσω.
Καταλαβαίνεις όμως ότι αυτό είναι μία λογική "νίπτω τας χείρας μου".
οι άνθρωποι Θοδωρή δεν πεθαίνουν απο το τσίγάρο, πεθαίνουν απο την ασθένεία τους που απέχουν απο την Ψυχή τους και τον Εαυτό τους και μένουν προσκολημμένοι στα φαινόμενα, στον εγωισμό τους και στον διαχωρισμό.
Ακόμα και αν το δεχθούμε αυτό, υπάρχουν και άλλα θέματα. Τις προάλλες πήγα σε ένα bar-theatre και είχε τέτοιο ντουμάνι που με έπιανε δύσπνοια, όλα μου τα ρούχα μετά βρωμούσαν και ακόμα και το δέρμα στο πρόσωπό μου είχε αρχίσει να κολάει από την πίσσα. Όπως και νά'χει, καλύτερα να συνεχισθεί σε άλλο topic αυτό.
τοσο καιρο που εισαι στο φορουμ και συμμετεχεις ενεργα, οπως επισης διαβαζεις συνολικα αποψεις και θεματα, αυτο ειναι το συμπερασμα που εχεις βγαλει για τη Βασω και για "εμας" ετσι οπως ξαφνικα μας αποκαλεις διαχωριζοντας τον εαυτο σου?λυπαμαι πραγματικα γιατι απο εδω μεσα δεν νομιζω ποτε να εισεπραξες τον τροπο με τον οποιο εσυ απευθυνεσαι στα ποστ των αλλων και μετα αποκαλεις εμας πορωμενους, απολυτους και στενομυαλους!
Αυτό ακριβώς μου κάνει εντύπωση! Και για αυτό και λέω ό,τι λέω, προσπαθώντας να σας δείξω την αντίφαση! Επιδή ακριβώς είστε άτομα που σε όλα τα υπόλοιπα και σε γενικές γραμμές είστε ανοιχτόμυαλα κλπ, αλλά σε αυτό το θέμα παραμένετε κλειστοί. Και δεν περιμένω να εισπράξω κανέναν τρόπο, οπότε δεν χρειάζεται να λυπάσαι.
οχι ουτε εγω δεχομαι λοιπον τους χαρακτηρισμους σου!γιατι συμφωνα με τη δικη σου αποψη για να εκφραζω ενοτητα και αγαπη θα επρεπε να τρεξω σαν "εννομος" πολιτης και να εκτελεσω τα καθηκοντα μου κανοντας την παπια και το τουμπεκι το ψιλοκομενο απο φοβο, κλεινοντας τα ματια σε ολα αυτα τα αισχη που βλεπω να εκτυλισονται γυρω μου!
Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο! Είπα ότι θα έπρεπε κανονικά να δέχεσται και τις άλλες απόψεις, ιδέες και ερμηνίες, και όχι να τα κάνετε όλα "άσπρο-μαύρο". Όπως βλέπεις σε ό,τι λέω, δεν αναφέρομαι σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική ιδέα, αλλά στο γενικότερο κλήμα επεξεργασίας αυτών. Και έφερα σαν παράδειγμα το πόσο αποκλείτε εξ αρχής μία τέτοια νομοταγή πεποίθηση.

Βάσω, το ότι υπάρχει πόλωση στον κόσμο, εννοείται πως υπάρχει. Όμως πάντα θεωρούσα ότι η λύση είναι να σκεφτόμαστε ενωτικά. Όταν χωρίζεις τους ανθρώπους σε ομάδες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τους βάζεις ταμπέλες, διαιωνίζεις έναν τρόπο αντίληψης τον οποίο θες να καταπολεμήσεις και να ξεπεράσεις. Δεν λέω ότι μέσα μου είμαι σε μία υπέροχη νιρβάνα ενότητας, το ξέρεις άλλωστε πολύ καλά ότι μάλλον το αντίθετο ισχύει, όμως προσπαθώ ο τρόπος που σκέφτομαι και επεξεργάζομαι τα πράγματα να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωτικός. Να μην χωρίζω δηλαδί τον κόσμο σε ομάδες, αλλά να βλέπω αυτά που ισχύουν για όλους - και εκεί πιστεύω ότι είναι η ρίζα του προβλήματος και εκεί πρέπει να στοχεύει η Θεραπεία της ανθρωπότητας. Το να λες όμως "ή δεν πληρώνεις και είσαι ένας ευσυνείδητος, ενωτικός επαναστάτης ή πληρώνεις και είσαι ένας ασυνείδητος και ανεύθυνος πολίτης του χάους", τόσο απόλυτα, μου κάνει απλά εντύπωση! Αυτό το "ή μαζί μας ή με αυτούς", αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση! Ότι ενώ όλοι μιλάμε για ένωση, για θεραπεία, για εξέληξη της διαδικής λογικής και γενικά για όλα αυτά, πώς ταυτόχρονα χωρίζετε τον κόσμο στα δύο, δημιουργώντας μία εκ νέου πόλωση, αντί να προσπαθήσετε να κρατήσετε την λογική της συνένωσης. Και όχι, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση το "όλοι τα φάγαμε". Εννοώ ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες απόψης που θα μπορούσατε να ακούσετε και να σκεφτείτε, άμα δεν κλείνατε τόσο στεγανά την δίοδο.

"Σας την λέω" όχι για να φανώ υπεράνω ή για να εκπληρώσω κάποια εγωιστικά κίνητρα. Το κάνω γιατί βλέπω ότι αρχίζετε και απομακρύνεστε από όλα αυτά που υποστιρίζετε στην θεωρία, με το να ακολουθείτε και εσείς αυτήν την "μόδα" της επανάστασης, το μοντέλο σκέψης του αδικημένου/καταπιεσμένου. Ναι, είμαστε αδικημένοι και καταπιεσμένοι, αλλά το να σκεφτόμαστε με τρόπο τόσο απόλυτο, μου φαίνεται σαν να γυρνάμε πάλι δεκαετίες πίσω.
Γιατί, εδώ που τα λέμε, δεν έχεις κλιθεί μέχρι στιγμής να πληρώσεις τίποτα...
Το δέχομαι εν μέρη, αλλά όχι τελείως. Ναι, μπορεί να μην έχω σπιτικό να συντηρήσω και ναι, μπορεί να με ταΐζουν ακόμα οι δικοί μου, αλλά από την άλλη από εκεί που έβγαζα τον μήνα με 600 ευρώ, τώρα τον βγάζω με 100. Από εκεί που είχα 5 μαθητές και θα είχα 6-7 φέτος και να αρχίσω να φτιάχνω την ζωή μου, φέτος δεν έχω κανέναν και με το ίσα-ίσα βγαίνουν οι βενζίνες μου για να πηγαίνω στην σχολή. Ναι, δεν πληρώνω ΔΕΗ ή σουπερμάρκετ, αλλά δεν είμαι και τόσο ανεπιρρέαστος από την όλη κατάσταση. (Και ναι, θα μπορούσα να πιάσω άλλη δουλειά, πράγμα που θα κάνω μετά την εξεταστική, αλλά και πάλι δεν θα είναι σε αυτό που έχω σπουδάσει ή εν τέλη μου αρέσει, οπότε και πάλι με επιρρεάζει το κατεστημένο.)

@};-

Υ.Γ.: Και όταν λέω "πόρωση", το εννοώ με την κανονική έννοια, το ότι "φανατίζομαι" και δεν δέχομαι κάποια άλλη πιθανότητα σαν αλήθεια.
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Θοδωρή, αν εσύ θίχτηκες σκεφτόμενος ότι αν σε καλούσαν να πληρώσεις θα ήθελες να το κάνεις χωρίς ενοχές (?), δεν σου φταίει κανείς!!!!! Μπας χτυπιέσαι μόνος και είπες να βρεις κάποιον να φταίει έξω από εσένα...?

Άλλο εκφράζω άποψη Θοδωρή και άλλο επιτύθεμαι!

Μάλλον είχες δίκιο τελικά, δεν κάνει για εσένα η 'ενότητα' ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
Ισως είναι καλύτερα να μείνεις στα υπόλοιπα θέματα... αγάπη, γαλήνη, ηρεμία, θεραπεία.... Μείνε εκεί!

Θυμήσου τα όμως αν επιτεθείς ξανά!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ελενίτσα την 13 Νοέμ 2011 7:33 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Θοδωρής έγραψε:Δεν θέλω πια να μπαίνω σε ένα forum αγάπης, θεραπείας και φωτός, και να διαβάζω επαναστατικά μανιφέστα και οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις.
Ακόμη αυτό είναι το θέμα σου, δεν θέλεις να σου θυμήζουν αυτήν την πλευρά του κόσμου μας... 8-x 8-x 8-x 8-x 8-x

Καταφύγιο ψάχνεις ? [-x Παραμύθι ήταν, δεν υπάρχουν....
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Όταν χωρίζεις τους ανθρώπους σε ομάδες
βρε Θοδωράκο, που τους χωρίσαμε εμείς? από μόνοι μας είμαστε χωρισμένοι, δεν χρειαζόμαστε την αυθεντία να μας χωρίσει...

Μάλλον όμως εσύ μπλέκεις την θεωρία με την πράξη...Η θεωρία της "θεραπείας" είνα αυτή που λες...Μα για να γίνει πράξη χρειάζεται να την δεις στο σύνολο και όχι στο μέρος της...Και στο σύνολο σίγουρα δεν την αφορά στο αν πληρώσει κάποιος την ΔΕΗ ή όχι, στο σύνολο σίγουρα δεν την αφορά η θεωρητική πλευρά της ενότητας και η θεωρητική πλευρά της αγάπης...
Ελα λοιπόν να κάνεις πράξη την θεωρία...και όταν βρεθείς εμπρός από την ευθύνη των επιλογών σου, τότε πράξε μη διαχωριστικά, αν μπορείς...

Πήγαινε ήσυχα και ωραία και πλήρωσε ότι έχεις να πληρώσεις, χωρίς λέξη, χωρίς σκέψη και νόμιζε ότι έχεις θεραπευτεί, επειδή ακριβώς έκανες αυτό που νόμιζες σωστό, αφήνοντας το σύνολο έξω από την επιλογή σου...

όχι ότι εγώ που δεν πληρώνω κάνω κάτι σπουδαίο, αλλά από την δική μου οπτική και ενόσω είμαι δυνατή, συνδράμω μ' αυτήν την δύναμη τους πιο αδύναμους...Και αυτό στην εσωτερική "γλώσσα" μου σημαίνει "θεραπεία"...

Τώρα αν κάποιος θέλει να νιώθει μειονότητα με τις επιλογές του, ή πλειοψηφία, μόνος του βάζει ταμπέλες...

Εδώ στον φυσικό κόσμο δεν έχουμε αντικειμενικότητες, όπως σου έχω πει, αλλά υποκειμενικό διαχωρισμό έτσι κι αλλιώς!
Και κατά αυτήν την αντίληψη σαφώς δικαιώνονται και οι κλέφτες, γιατί όταν βρέθηκαν μπροστά από την επιλογή "τα παίρνω" ή "δεν τα παίρνω" θεώρησαν υποκειμενικά σωστό΄να τα πάρουν, αφού κανείς δεν ήθελε να τους ελέγξει!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί γκρινιάζουμε όμως τότε? Υποκειμενικά σωστό είναι κι αυτό που έκαναν...γιατί τώρα τους βρίζουμε λοιπόν?

Το να παίρνεις με τις επιλογές σου τον λαιμό των αδυνάτων, φυσικά είναι ασθένεια...Και είναι η μόνη αντικειμενική πραγματικότητα που μπορώ να βρω σε όσα μου λες...

Από την άλλη, εγώ δεν θα πληρώσω έτσι κι αλλιώς και σαφώς θα κοιτάω με οίκτο αυτούς που πληρώνουν, όχι γιατί διαχωρίζονται από εμένα, ούτε που με ενδιαφέρει αυτό, αλλά γιατί τον φόβο τον ονομάζουν νομοτέλεια...και μόνο γι' αυτό, που δηλώνει α-σθένεια, έτσι κι αλλιώς!

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Και έφερα σαν παράδειγμα το πόσο αποκλείτε εξ αρχής μία τέτοια νομοταγή πεποίθηση
Δηλ. αν έρθει το κράτος μέσα στο σπίτι μου να με βιάσει, εγώ πρέπει να του "κάτσω" για να είμαι νομοταγής? (Παιδιά sorry για την έκφραση μου, αλλά έλεος!!)
και όχι να τα κάνετε όλα "άσπρο-μαύρο".
Δεν τα κάνουμε εμείς Θοδωρή "άσπρο-μαύρο". Είναι άσπρο-μαύρο! Από τη μία ο λαός που τείνει στην εξαθλίωση κι από την άλλη οι οικονομικοί τρομοκράτες που έχουν στήσει πολύ καλά το πρόγραμμά τους! Θέλεις δεν θέλεις, θα κληθείς να πάρεις θέση! Μήπως αυτό είναι που φοβάσαι???
Εννοώ ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες απόψης που θα μπορούσατε να ακούσετε και να σκεφτείτε, άμα δεν κλείνατε τόσο στεγανά την δίοδο.
Μέχρι τώρα δεν σε άκουσα να προτείνεις κάτι άλλο, ουσιαστικό, παρά μόνο να επικρίνεις! Αν έχεις σοβαρές προτάσεις που θα λύσουν το πρόβλημα και θα μας ενώσουν όλους, λαό και εξουσία, ευχαρίστως να σε ακούσουμε!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Βάσω μου, αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν θεωρώ πως οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε ομάδες, αλλά είναι η αντίληψή μας αυτή που τους χωρίζει. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι στην βάση τους είναι ίδιοι, με τα ίδια πάθη και τις ίδιες αδυναμίες. Αυτό που λέμε ότι άμα έπαιρνες έναν από το πλήθος των "αγανακτησμένων" και τον έκανες προθυπουργό, τα ίδια θα έκανε τελικά. Και βλέποντας κοινούς παρανομαστές μεταξύ "αυτών" και "εκείνων", βλέπω τελικά ότι όλοι ίδιοι είναι. Και πάντα εκφράζω τον φόβο ότι τέτοιοι διαχορισμοί σε ομάδες, τελικά οδηγούν σε συγκρούσεις και σε ανακυκλώσεις καταστάσεων.

Συμφωνώ για την διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης. Αλλά πιστεύω ότι θά'ταν καλό να προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και με τον καλύτερο τρόπο την θεωρία πράξη. Άλλωστε αυτό το νόημα δεν έχει και η έννοια της "γείωσης" των ενεργειών;

Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι με το να πληρώσω την ΔΕΗ θα θεραπευτώ. Όμως βλέπεις; Πάλι θεώρησες ότι όταν το κάνει κάποιος θα το κάνει "χωρίς λέξη, χωρίς σκέψη". Πάλι λες ότι "τον φόβο τον ονομάζουν νομοτέλεια". Με αυτόν τον τρόπο αποκλύεις δηλαδί την πιθανότητα κάποιος να είναι νομοτελής, όχι από φόβο, αλλά από πεπίθηση. Ότι κάποιος μπορεί να πιστεύει στον θεσμό του κράτους, του σωστού κράτους, όχι αυτού που έχουμε τώρα. Ότι κάποιος μπορεί να ακολουθεί τον νόμο, όχι γιατί φοβάται τις συνέπειες, ούτε επιδή φοβάται τον χαρακτηρισμό ή την κοινωνία, αλλά γιατί πιστεύει ότι βοηθόντας και αυτός, θα βοηθήσει τους συνανθρώπους του.

Το ξέρω ότι όλα είναι υποκειμενικά, το ξέρω ότι και "αυτοί που τα παίρνουν" πράττουν το (από την δική τους μεριά) "σωστό". Όπως ξέρω ότι μπορεί κάλλιστα αυτό που εμείς θεωρούμε "σωστό", για κάποιους άλλους να είναι "λάθος". Όμως θεωρώ ότι αυτή η de facto ανυπακοή στην οποιαδήποτε απόφαση του κράτους είναι λίγο περίεργη. Το γεγονός ότι είναι τόσο αυτονόητη είναι αυτό που με ενοχλεί. Άραγε σκεφτίκατε ποτέ ότι μπορεί να είναι και "σωστό" τελικά το να ακολουθήσουμε κάποιους νόμους; Ότι μπορεί αυτή η ανυπακοή να ήταν τελικά αυτή που μας οδήγησε ως εδώ;

@};-

Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

βοηθόντας και αυτός, θα βοηθήσει τους συνανθρώπους του.
Βοήθεια στον συνάνθρωπο είναι το να αποδέχεσαι τέτοια αίσχη? Βοηθάς τον γείτονά σου που δεν έχει με το να αποδέχεσαι τον όποιο νόμο??? Αν εσύ δεν είχες, δεν θα ήθελες οι έχοντες να κάνουν κάτι μήπως και αλλάξει αυτό το μέτρο??? Και... ακόμη κι αυτοί που έχουν, μέχρι πότε θα 'χουν????
Μούφα βοήθεια... :violin:

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ότι κάποιος μπορεί να πιστεύει στον θεσμό του κράτους, του σωστού κράτους, όχι αυτού που έχουμε τώρα
βρε μωρό μου...δεν μπορώ να ζω άλλο με υποθέσεις...το κράτος αυτό έχουμε τώρα και μέχρι οι πολίτες του να γίνουν υπεύθυνοι, τι θα κάνουμε? θα κάτσουμε όλοι με σταυρωμένα χέρια? Το ξέρω ότι ο καθένας χρειάζεται να αναλάβει ευθύνες που δεν έμαθε να παίρνει, αλλά προς το παρόν κάποια αδύναμη ομάδα πληθυσμού αδυνατεί να πληρώσει...τι θα κάνουμε εκεί?

όσο γι' αυτό
Πάλι λες ότι "τον φόβο τον ονομάζουν νομοτέλεια". Με αυτόν τον τρόπο αποκλύεις δηλαδί την πιθανότητα κάποιος να είναι νομοτελής, όχι από φόβο, αλλά από πεπίθηση
ναι Θοδωράκο...το αποκλείω!
Και ο φόβος πεποίθηση είναι...

Αν δεν είχε συνέπειες η μη πληρωμή, πόσοι φαντάζεσαι πως θα πλήρωναν?

Ο νομοταγής δεν είναι απαραίτητα συνεπής, αλλά περισσότερο είναι και φοβισμένός μπροστά στις συνέπειες που θα κληθεί να πληρώσει...
΄Οπως το παιδί που αν δεν γίνει όπως το θέλουν οι γονείς του, φοβάται ότι θα το απορρίψουν, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται...Υποκρίνεται λοιπόν πως είναι αυτό που οι γονείς του θα ήθελαν να είναι...
Μέσα στο ασυνείδητο όμως βράζουν τα συναισθήματά του...

Ο νομοταγής είναι αυτός που ακολουθεί τον νόμο, όχι γιατί ΄φοβάται, αλλά γιατί ΄θα βλάψει τον συνάθρωπό του αν παραβεί κάποιους νόμους, όπως πχ. αν περάσει με κόκκινο φανάρι
Τουλάχιστον όσον αφορά την κοινωνία...
(Γιατί τους εσωτερικούς νόμους της Αβλάβειας τους παραβαίνει έτσι κι αλλιώς με χίλιους τρόπους, λόγω άγνοιας...)

Για πες μου λοιπόν ποιόν θα βλάψει αν δεν πληρώσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ (γιατί ΄δεν λέω να μην πληρώσουμε το ρεύμα)?

ή μήπως θα ωφελήσει περισσότερους?

κανείς πράττει σύμφωνα με το πόσο τον ενδιαφέρει το σύνολο ή το μέρος ενός κράτους!

Εικόνα

ναι Θοδωράκο...το αποκλείω!
Ο νομοταγής είναι αυτός που ακολουθεί τον νόμο, όχι γιατί ΄φοβάται, αλλά γιατί ΄θα βλάψει τον συνάθρωπό του αν παραβεί κάποιους νόμους, όπως πχ. αν περάσει με κόκκινο φανάρι
Αχ ρε Βάσω, με μπερδεύεις! Από την μία λες ότι τον ακολουθεί από φόβο, από την άλλη λες ότι τον ακολουθεί επιδή αλλιώς θα βλάψει τον συνάνθρωπό του...

Όταν λέω νομοταγής λόγο πεποίθησης, εννοώ ακριβώς αυτό. Ότι ακολουθεί τους νόμους για να συμβάλλει στο κοινωνικό σύνολο. Ότι πληρώνει λ.χ. τους φόρους, όχι επιδή φοβάται το πρόστιμο, αλλά επιδή τα λεφτά αυτά θα πάνε σε παιδεία, υγεία κλπ.. Πες το σοσιαλισμό.
Για πες μου λοιπόν ποιόν θα βλάψει αν δεν πληρώσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ (γιατί ΄δεν λέω να μην πληρώσουμε το ρεύμα)?

ή μήπως θα ωφελήσει περισσότερους?
Αν υποθέταμε ότι έπρεπε να μαζευτεί ένα χ ποσό μέσω ΔΕΗ (το οποίο κάπως πάει αναλογικά με την οικονομική κατάσταση) και δεν μαζευτεί, τότε θα αυξήσουν τον ΦΠΑ, πλήττοντας έτσι όλους το ίδιο, με αποτέλεσμα τα χαμηλώτερα εισοδήματα να έρθουν σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Ορίστε μία θεωρία.

Πιστεύω ότι το σύστημα κατέρρευσε όταν σταματήσαμε να πιστεύουμε σε αυτό. Όταν το δημόσιο έγινε βόλεμα, όταν τα κρατηκά ταμεία έγιναν στόχος κλεψιάς, όταν σταματήσαμε να βλέπουμε το κράτος ως θεσμό για την ευμάριά μας και το είδαμε ως ένα σεντούκι με λεφτά, το κατασπαράξαμε και τώρα που άδειασε μας κακοφαίνεται. Στο τέλος κάναμε το κράτος "αυτοί" και γίναμε εμείς "εμείς", χωρίστικαν οι παρατάξεις και άρχησαν οι μεν να κατηγορούν τους δε, ξεχνόντας ότι εν τέλη, όλοι στην ίδια κοινωνία ζούμε.

Τι να πω... ίσως εν τέλη να χρειάζονται όλα να διαλυθούν, μήπως και γίνουν καλύτερα όταν ξαναφτιαχτούν. Χλωμό το κόβω, αλλά ίσως υπάρχει ελπίδα...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ξέρεις γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε Θοδωράκο μου? :x
γιατί λες την λέξη "υποτίθεται"...

Εδώ όμως δεν υποτίθεται...το βιώνουμε!!

βιώνουμε ότι δεν έχουμε ούτε Θεραπευτήρια, ούτε Σχολεία, ούτε τίποτα που να δικαιολογεί τα χρήματα που δίναμε τόσα χρόνια, αδιαμαρτύρητα...Αδικα λοιπόν η νομοτέλειά μας!!!

υποτίθεται, λες...!! μα αν μπορούσα να σκεφτώ μόνο ιδεαλιστικά θα ήμουν μαζί σου με χίλια...

όμως εδώ δεν αφορά μια ιδεαλιστική σκέψη...αλλά μια αισχροκερδή πράξη...

όσο για το ότι σε μπερδεύω...
ξαναδιάβασε τι έγραψα...

νομοταγής είναι κάποιος πού ακολουθεί τον νόμο όχι γιατί ΄φοβάται, αλλά γιατί αν τον παραβεί θα βλάψει κάποιον άλλον...γι' αυτό΄σου έφερα το παράδειγμα με το φανάρι...
Οι περισσότεροι λοιπόν, για να σε ενημερώσω αν δεν το ξέρεις, σταματάνε στο κόκκινο όχι γιατί θα βλάψουν κάποιον, αλλά γιατί φοβούνται το πρόστιμο...

όσο για το ιδανικο κράτος, ε χορτάσαμε από ιδεολογίες...΄Αστο για την ανάληψη :D
πρακτικά αυτό είναι εφικτό, μόνο όταν ο καθένας αναπτύσσεται με πνευματική ωριμότήτα...
Αλλιώς όπως είπες όταν ο ανώριμος πολίτης γίνει εξουσία, γίνεται ίδιος με τον προηγούμενο που έβριζε...
Εγώ στο έχω πει αυτό...άντε! [-(

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”