αυτό Θοδωρή, δεν είναι πρόβλημα των καπνιστών αλλά του εκάστοτε μαγαζάτορα, αν μου πει όχι το κατάστημα στην ερώτηση μου αν μπορώ να καπνίσω, απλά θα αποχωρήσω χωρίς καμία αντίδραση μια και βάσει νόμου απαγορεύεται το κάπνισμα,
αν μου επιτρέψει να καπνίζω, θα δω σε ποιόν χώρο (γιατί δεν θα επιτρέψω να νοιώσω "μολυσμένη" και να παραχωθώ σε μια γωνία) και θα κάτσω.
Καταλαβαίνεις όμως ότι αυτό είναι μία λογική "νίπτω τας χείρας μου".
οι άνθρωποι Θοδωρή δεν πεθαίνουν απο το τσίγάρο, πεθαίνουν απο την ασθένεία τους που απέχουν απο την Ψυχή τους και τον Εαυτό τους και μένουν προσκολημμένοι στα φαινόμενα, στον εγωισμό τους και στον διαχωρισμό.
Ακόμα και αν το δεχθούμε αυτό, υπάρχουν και άλλα θέματα. Τις προάλλες πήγα σε ένα bar-theatre και είχε τέτοιο ντουμάνι που με έπιανε δύσπνοια, όλα μου τα ρούχα μετά βρωμούσαν και ακόμα και το δέρμα στο πρόσωπό μου είχε αρχίσει να κολάει από την πίσσα. Όπως και νά'χει, καλύτερα να συνεχισθεί σε άλλο topic αυτό.
τοσο καιρο που εισαι στο φορουμ και συμμετεχεις ενεργα, οπως επισης διαβαζεις συνολικα αποψεις και θεματα, αυτο ειναι το συμπερασμα που εχεις βγαλει για τη Βασω και για "εμας" ετσι οπως ξαφνικα μας αποκαλεις διαχωριζοντας τον εαυτο σου?λυπαμαι πραγματικα γιατι απο εδω μεσα δεν νομιζω ποτε να εισεπραξες τον τροπο με τον οποιο εσυ απευθυνεσαι στα ποστ των αλλων και μετα αποκαλεις εμας πορωμενους, απολυτους και στενομυαλους!
Αυτό ακριβώς μου κάνει εντύπωση! Και για αυτό και λέω ό,τι λέω, προσπαθώντας να σας δείξω την αντίφαση! Επιδή ακριβώς είστε άτομα που σε όλα τα υπόλοιπα και σε γενικές γραμμές είστε ανοιχτόμυαλα κλπ, αλλά σε αυτό το θέμα παραμένετε κλειστοί. Και δεν περιμένω να εισπράξω κανέναν τρόπο, οπότε δεν χρειάζεται να λυπάσαι.
οχι ουτε εγω δεχομαι λοιπον τους χαρακτηρισμους σου!γιατι συμφωνα με τη δικη σου αποψη για να εκφραζω ενοτητα και αγαπη θα επρεπε να τρεξω σαν "εννομος" πολιτης και να εκτελεσω τα καθηκοντα μου κανοντας την παπια και το τουμπεκι το ψιλοκομενο απο φοβο, κλεινοντας τα ματια σε ολα αυτα τα αισχη που βλεπω να εκτυλισονται γυρω μου!
Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο! Είπα ότι θα έπρεπε κανονικά να δέχεσται και τις άλλες απόψεις, ιδέες και ερμηνίες, και όχι να τα κάνετε όλα "άσπρο-μαύρο". Όπως βλέπεις σε ό,τι λέω, δεν αναφέρομαι σε κάποια συγκεκριμένη πολιτική ιδέα, αλλά στο γενικότερο κλήμα επεξεργασίας αυτών. Και έφερα σαν παράδειγμα το πόσο αποκλείτε εξ αρχής μία τέτοια νομοταγή πεποίθηση.
Βάσω, το ότι υπάρχει πόλωση στον κόσμο, εννοείται πως υπάρχει. Όμως πάντα θεωρούσα ότι η λύση είναι να σκεφτόμαστε ενωτικά. Όταν χωρίζεις τους ανθρώπους σε ομάδες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τους βάζεις ταμπέλες, διαιωνίζεις έναν τρόπο αντίληψης τον οποίο θες να καταπολεμήσεις και να ξεπεράσεις. Δεν λέω ότι μέσα μου είμαι σε μία υπέροχη νιρβάνα ενότητας, το ξέρεις άλλωστε πολύ καλά ότι μάλλον το αντίθετο ισχύει, όμως προσπαθώ ο τρόπος που σκέφτομαι και επεξεργάζομαι τα πράγματα να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωτικός. Να μην χωρίζω δηλαδί τον κόσμο σε ομάδες, αλλά να βλέπω αυτά που ισχύουν για όλους - και εκεί πιστεύω ότι είναι η ρίζα του προβλήματος και εκεί πρέπει να στοχεύει η Θεραπεία της ανθρωπότητας. Το να λες όμως "ή δεν πληρώνεις και είσαι ένας ευσυνείδητος, ενωτικός επαναστάτης ή πληρώνεις και είσαι ένας ασυνείδητος και ανεύθυνος πολίτης του χάους", τόσο απόλυτα, μου κάνει απλά εντύπωση! Αυτό το "ή μαζί μας ή με αυτούς", αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση! Ότι ενώ όλοι μιλάμε για ένωση, για θεραπεία, για εξέληξη της διαδικής λογικής και γενικά για όλα αυτά, πώς ταυτόχρονα χωρίζετε τον κόσμο στα δύο, δημιουργώντας μία εκ νέου πόλωση, αντί να προσπαθήσετε να κρατήσετε την λογική της συνένωσης. Και όχι, δεν εννοώ σε καμία περίπτωση το "όλοι τα φάγαμε". Εννοώ ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλες απόψης που θα μπορούσατε να ακούσετε και να σκεφτείτε, άμα δεν κλείνατε τόσο στεγανά την δίοδο.
"Σας την λέω" όχι για να φανώ υπεράνω ή για να εκπληρώσω κάποια εγωιστικά κίνητρα. Το κάνω γιατί βλέπω ότι αρχίζετε και απομακρύνεστε από όλα αυτά που υποστιρίζετε στην θεωρία, με το να ακολουθείτε και εσείς αυτήν την "μόδα" της επανάστασης, το μοντέλο σκέψης του αδικημένου/καταπιεσμένου. Ναι, είμαστε αδικημένοι και καταπιεσμένοι, αλλά το να σκεφτόμαστε με τρόπο τόσο απόλυτο, μου φαίνεται σαν να γυρνάμε πάλι δεκαετίες πίσω.
Γιατί, εδώ που τα λέμε, δεν έχεις κλιθεί μέχρι στιγμής να πληρώσεις τίποτα...
Το δέχομαι εν μέρη, αλλά όχι τελείως. Ναι, μπορεί να μην έχω σπιτικό να συντηρήσω και ναι, μπορεί να με ταΐζουν ακόμα οι δικοί μου, αλλά από την άλλη από εκεί που έβγαζα τον μήνα με 600 ευρώ, τώρα τον βγάζω με 100. Από εκεί που είχα 5 μαθητές και θα είχα 6-7 φέτος και να αρχίσω να φτιάχνω την ζωή μου, φέτος δεν έχω κανέναν και με το ίσα-ίσα βγαίνουν οι βενζίνες μου για να πηγαίνω στην σχολή. Ναι, δεν πληρώνω ΔΕΗ ή σουπερμάρκετ, αλλά δεν είμαι και τόσο ανεπιρρέαστος από την όλη κατάσταση. (Και ναι, θα μπορούσα να πιάσω άλλη δουλειά, πράγμα που θα κάνω μετά την εξεταστική, αλλά και πάλι δεν θα είναι σε αυτό που έχω σπουδάσει ή εν τέλη μου αρέσει, οπότε και πάλι με επιρρεάζει το κατεστημένο.)
Υ.Γ.: Και όταν λέω "πόρωση", το εννοώ με την κανονική έννοια, το ότι "φανατίζομαι" και δεν δέχομαι κάποια άλλη πιθανότητα σαν αλήθεια.