ΣΚΕΨΕΙΣ

Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

Vaso έγραψε: Ας φροντίσει ο καθένας τον εαυτό του πρώτα, με όποιον τρόπο του ταιριάζει καλύτερα, και μεσα σ' αυτήν την διαδικασία, ας θεραπεύσει, κυρίως την α-συνειδησία, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της φιλίας μεταξύ μας και μετά ας σκεφτεί να "σώσει" και τους άλλους! ΄Αλλωστε, οι γήινοι πνευματικοί οδηγοί μας τέλειωσαν, μια ακόμα και αυτούς τους ξεχωρίσαμε σε μύστες και θεούς και δεν τους είδαμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
:x
@};- @};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

΄Αλλωστε, οι γήινοι πνευματικοί οδηγοί μας τέλειωσαν, μια ακόμα και αυτούς τους ξεχωρίσαμε σε μύστες και θεούς και δεν τους είδαμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
@};- @};- @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Vaso έγραψε:΄Αλλωστε, οι γήινοι πνευματικοί οδηγοί μας τέλειωσαν, μια ακόμα και αυτούς τους ξεχωρίσαμε σε μύστες και θεούς και δεν τους είδαμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

:x
Ναι, θα συμφωνήσω, αλλά δεν βρίσκώ και τίποτα κακό σε αυτό!!! Οι γίηνοι πνευματικοί οδηγοί είναι εκείνοι που έφτασαν να αγγίξουνε το θεικό τους στοιχείο, και να αναδείξουνε το θέικο στοιχείο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!! Ετσι αυτοί οι άνθρωποι μπροστά στους περισσότερους έμοιαζαν έτσι κι΄αλλιώς θεοί ή μύστες αφού το θεικό στοιχείο τους έλαμπε μέσα από αυτούς!!
Να θυμήσω μήπως τα λόγια του Ιησού στους Φαρισαίους, που.....ανυποψίαστοι οι ευαγγελιστές δεν σκέφτηκαν ούτε για μια στιμγμή να τα κατανοήσουνε σε βάθος και να τα πέρασουνε μέσα αππό τα δικά τους φίλτρα όπως έκαναν άλλωστε με τόσα και τόσα άλλα λόγια Του;
Ε λοιπόν, μια μέρα ο Ιήσους απαντώντας σε αποστόλους και Φαρισαίους που είχανε σοκαριστεί με τα λόγια του, γιατί έλεγε τον Θεό Πατέρα Του, τους λέει, κάνοντας αναφορά σε έναν ψαλμό του Δαυίδ, " Κι εγώ σας λέγω ότι είστε όλοι σας Θεοί!" Αν αναλογιστούμε αυτά τα λόγια θα καταλάβουμε πολλά από τον Ιησού, όπως και το γιατί η Εκκλησία επιμένει να τον βλέπει σαν Υιό Θεού ακόμα και αν ο ίδιος σε όλες τους τις ομιλίες, κυρίως με τους μαθητές του, αυτοαποκαλείται, Υιός του ανθρώπου, και από τον εκ γενετοίς τυφλό που τον κάλεσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο , Κύριε Ιησού Υιέ του Δαυίδ, σπλαχνίσου με"! Χωρίς να θέλω να το παίξω πολύξερη ή να σας κάνω μαθήματα....θρησκευτικών, η Βίβλος αν διαβαστεί με Αλήθεια και Προσοχή έχει αμέτρητα εδάφια ανεξερεύνητα από Πάππες, Πατέρες της Εκκλησίας, θεολόγους, αλλά και από τους ίδιους τους αποστόλους, και χρειάστηκε να έρθει ένας απλός άγιος χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση, που ούτε καν παπάς δεν ήτανε γιατι αυτοθεωρούνταν ανάξιος να γίνει, που τελικά έφερε όλη αυτή την ανθρώπινη διάσταση του Ιησού στο φως, και όλες σχεδόν οι εκκλησίες τον ονόμασαν alter Christus , που σημαίνει άλλος Χριστός. Αυτός ήταν ο Αγιος Φραγκίσκος που θαυμάζω και υπεραγαπώ και δουλεύω μαζί του πολύ ακόμα και στις θεραπείες μου. Οι γίηνοι πνευματικοί οδηγοί, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!! Εμείς είμαστε που τους προσπερνάμε βάζοντάς τους ταμπέλες που μας χωρίζουν από την διδασκαλία τους και από την δική τους και την δίκή μας θεϊκή φύση!!
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Μήπως η Βάσω εννοεί τους εν ζωή, πνευματικούς οδηγούς, που δεν υπάρχουν πια; (Ελπίζω να μην τους πάτησε και αυτούς το τρένο.. σαν τους μάγκες! :)) )
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν συμφωνώ μαζί σου Ναταλί!

Παρ' όλα αυτά, και στο έχω ξαναπεί, σέβομαι οτιδήποτε ακολουθεί ο άνθρωπος για να βρει την πνευματική του ισορροπία.

Θεωρώ ότι όταν είναι ώριμος, η πνευματική του διάνοια αναπτύσσει την εσωτερική κρίση, ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να υψώσει την βούλησή του πάνω από τις αποκρυσταλλωμένες πεποιθήσεις των συστημάτων και των διδασκαλιών, όπως δίνονται σήμερα, και να ανακαλύψει την ΄Υπαρξή του, ελευθερώνοντάς την από τον βαθύ ύπνο που προκαλεί η πόλωση.

Ο Ιησούς είπε και τότε, μα και τώρα ακόμα λέει, ότι δεν διαφέρουμε από αυτόν, σε δομή, εννοώντας ότι ένας ενσαρκωμένος άνθρωπος έχει την εσωτερική δυναμική να γίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Αυτήν την εσωτερική δομή χρειάζεται να αναπτύξει κανείς και να περάσει πάνω από την ύλη, που είναι απλά ένα ακόμα πεδίο εκδήλωσης της ύπαρξης!

Πριν από όλα, να σου πω ότι ακόμα και ένας φωτισμένος άνθρωπος ανήκει στο είδος του ΑΝΘΡΩΠΟΥ! Που σημαίνει ότι έχει ένα φυσικό σώμα που έχει ανάγκες. ΄Εχει αισθήσεις, που σημαίνει ότι πονάει...
΄Εχει αναπτυγμένη κρίση και σεβασμό στους Νόμους!

Το αν έλαμπε (ή λάμπει) το θεϊκό τους φως, αυτό σε πολύ λίγους έγινε (και ακόμα γίνεται) αντιληπτό, έτσι πραγματικά τους προσπερνάμε, αν η στιγμή συνάντησης μαζί τους δεν περιέχει πνευματική ωριμότητα...

Ο άνθρωπος είναι ένα φοβισμένο ον, γιατί απλά έχει άγνοια του τι είναι στην ουσία. Οπότε δεν κάνει την διαφορά ο φωτισμένος ΑΝΘΡΩΠΟΣ στην πνευματική ανάπτυξη της ανθρωπότητας, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος που διαμορφώνει αυτοβούλως τον εσωτερικό του κόσμο!

Η διδασκαλία της αγάπης ποτέ δεν έγινε από όλους αφομοιώσιμη. Ακόμα και μεταξύ των Χριστιανών υπάρχουν διαφοροποιήσεις και αγάπη θεωρείται πάντα αυτό που δίνεις!

΄Ετσι δεν βλέπω να τιμήσαμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ Ιησού, παρά μόνο μέσα από την ανάστασή του, που καμία σχέση δεν έχει με την ανάσταση του φυσικού του σώματος!
Η διαφορά αυτών που έχουν άγνοια, με αυτούς που γνωρίζουν, δεν είναι στην γνώση που μεταφέρεται δια μέσου των αιώνων, μέσα από τα βιβλία, όσο σοφά και αν είναι, αλλά στην γνώση που αποκαλύπτεται από τον θεό εντός σου, όταν έχεις επιτρέψει με όλο σου το είναι, αυτήν την αποκάλυψη!

Οι προτιμήσεις του κάθε ανθρώπου γι’ αυτό που εσωτερικά τον αναπτύσσει, χρειάζεται να μπορούν να εφαρμοστούν και πρακτικά, ώστε να έχουν άμεση ανταπόκριση και στο βαθύτερο είναι του και να απολαμβάνει την φυσική του ζωή, όχι σαν μάρτυρας που υπομένει, αλλά σαν ένα αυτόφωτο πνευματικό ον που ζει και σε υλικό σώμα, ειρηνικά με το πνεύμα της ανθρωπότητας!

Αλλιώς οι συμπονετικές πράξεις παραμένουν ένας εξωτερικός δρόμος που τάχα οδηγεί στην σωτηρία, όμως η αγωνία των ανθρώπων δεν απαλύνεται με αυτές, ούτε εξιλεώνεται ο βαθύτερος φόβος για τον άγνωστο θεό, αφού συναισθηματικά οι άνθρωποι δεν μπορούν να ωριμάσουν μέσα σε μια ανώτερη οκτάβα ύπαρξης!

Παραμένω λοιπόν στην άποψή μου, ότι γήινοι πνευματικοί δάσκαλοι δεν υπάρχουν, γιατί συμφωνώ απόλυτα και εσωτερικά με το μήνυμα του Ιησού ότι μια διδασκαλία έχει τότε μόνο νόημα, όταν είσαι ώριμος να την εφαρμόσεις στον Εαυτό σου πρώτα και όχι απλά να την γνωρίζεις!

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

@};- @};- @};- @};- @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Θα ήθελα να μοιραστώ τα αισθήματά μου για την ταινία Αβατάρ, έτσι σκοπίμως δεν γράφω στην ενότητα ΘΕΑΜΑΤΑ, αλλά εδώ στις ΣΚΕΨΕΙΣ... :x :x

ΑΒΑΤΑΡ

Μια ταινία που ξεσηκώνει θύελλα αισθημάτων.

Σε φέρνει αντιμέτωπο με την απληστία και την εξουσία του ανθρώπινου είδους, που αφού κατέστρεψε τον ίδιο του τον μητρικό πλανήτη, επεκτάθηκε και στο σύμπαν για να κάνει ακριβώς το ίδιο.

Η επαφή των ανθρώπων με τον Ουρανό και την Γη δυσχεραίνεται συνεχώς με την διαμεσολάβηση του καταστροφικού πολιτισμού που έχει την τάση να επεκτείνεται εις βάρος της φύσης! Η ταινία μεταφέρει το μήνυμα, πόσο σημαντικό είναι να ανακτήσει ο άνθρωπος ξανά την επαφή του με τον Θεό και να ανοίξει την καρδιά του στην απλότητα της ζωής.

Βέβαια υποψιάζομαι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που το είδαν, απόλαυσαν τα εφέ μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αγνοώντας τα βαθύτερα μηνύματα της αγάπης που μοιράζονται όλα τα όντα μεταξύ τους, μέσα στην Δημιουργία!

΄Ισως ήρθε πια ο καιρός οι άνθρωποι να σταματήσουν να υπηρετούν με κάθε τρόπο την αλαζονική τους συνήθεια για δύναμη και εξουσία και να σταματήσουν να καταστρέφουν το Σύμπαν τους, επινοώντας τρόπους ζωής που δεν ανήκουν στην Φύση του Θεού!

Αυτή η ταινία μου θύμισε τα εφηβικά μου αισθήματα, τότε που ένιωθα έντονα ότι δεν ανήκω στην ανθρώπινη φυλή, μια και οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μου είχαν την αύρα της μιζέριας και του φθόνου, στραγγισμένοι από κάθε σταγόνα αγάπης, χωρίς καμία ευλάβεια για την ζωή, χαμένοι μέσα στην αλληγορική τους πίστη για τον θεό!

Εργάστηκα και εργάζομαι ακόμα για την ανατροπή αυτής της αύρας και είναι απλό να το κάνει ο κάθε άνθρωπος που ανακτά την σύνδεσή του ξανά με τον Θεό, ενώνοντας μέσα στην καρδιά του τον ουρανό και την γη!

Χάνοντας ο άνθρωπος την επαφή του με την Φύση, έχασε και την επαφή του με τον Εαυτό του!

Να την δείτε οπωσδήποτε! @};-

Εικόνα

Ήμουνα ένας πολεμιστής που ονειρευόμουν ότι μπορούσα να φέρω την ειρήνη," λέει ο πρωταγωνιστής. "Αργά ή γρήγορα έπρεπε να ξυπνήσω."

"Ο πλούτος αυτού του κόσμου δεν βρίσκεται στην Γη, αλλά στον κόσμο (ανθρώπους) που υπάρχουν παντού."

"Ένα δίκτυο από «ενέργεια» κυλάει μέσα από όλα τα όντα. Όλη αυτή η «ενέργεια» είναι δανεική και μια μέρα πρέπει να την επιστρέψουμε πίσω".

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

Στα διαφημιστικά trailer παρουσιάζεται σαν μια ακόμα ταινία περιπέτειας, με εκπληκτικά εφφέ, μια ταινία που φτιάχτηκε για τη φυλή των ανθρώπων που ζει μέσα στην αλλαζονία και έχει ακυρώσει την αρμονία.

Είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εμάς θα αντιληφθούν το αληθινό νόημα της ταινίας (όχι το εισπρακτικό) και θα νιώσουν τη σύνδεση με το αρχέγονο.

Μια ταινία που μας κάνει να αναρωτιόμαστε σε ποιά φυλή επιλέγουμε να ανήκουμε.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

α, τέλεια!!θα πάω να το δω!! O:-) O:-) O:-) O:-)
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Ομορφα!!! :x :x οταν ερθει θα παω να την δω!!!
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Ήμουνα ένας πολεμιστής που ονειρευόμουν ότι μπορούσα να φέρω την ειρήνη," λέει ο πρωταγωνιστής. "Αργά ή γρήγορα έπρεπε να ξυπνήσω."

"Ο πλούτος αυτού του κόσμου δεν βρίσκεται στην Γη, αλλά στον κόσμο (ανθρώπους) που υπάρχουν παντού."

:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Βάσω απίστευτο! Και εμένα αυτά τα λόγια μου έκαναν εντύπωση! Επίσης θέλω να πω, πως εντέχνως όλοι οι φίλοι μου (με τους οποίους είδα την ταινία) αγνόησαν ή τι να πω δεν πρόσεξαν, το γεγονός πως οι άνθρωποι πήγαν σε αυτόν τον πλανήτη, επειδή ήδη είχαν καταστρέψει την Γη! Δηλαδή κανείς δεν το θυμόταν, σε σημείο που νόμιζα πως κατάλαβα λάθος..! :-?

@};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι Βασίλη μου, δεν κατάλαβες λάθος! ΄Ομως η καταστροφή γίνεται τόσο ύπουλα, που νομίζουμε πως η Φύση του Πλανήτη μας ήταν πάντα έτσι! :-( :-(

Κοίτα πως πάει...

Ο άνθρωπος με σωματική συνείδηση φθείρεται από την ασυνειδησία του. ΄Ομως αυτή η κατάσταση είναι γι' αυτόν δεδομένη. Δεν τον εντυπωσιάζει η δυσαρμονία μέσα του πια! Την θεωρεί φυσιολογική και την αποδίδει στην οικονομική κρίση, στις κυβερνήσεις και στους άλλους. Την αποδέχεται στωικά και θεωρεί ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα!

Για να μην πονάει σε βαθύτερο επίπεδο, ξεχνάει πως είναι η ευτυχία! Η επικοινωνία με τα όντα, η σύνδεση με τον θεό, η αρμονία με την Φύση, όλα είναι μέρος μιας ταινίας που παίζεται για τους άλλους...

΄Ετσι δεν συνειδητοποιεί την αλήθεια...αλλά την "υποκειμενοποιεί" και διαχωρίζεται από τους καταστροφείς του πλανήτη...

Για όλα φταίνε αυτοί οι κακοί άνθρωποι οι αμερικάνοι!! :-( :-( :-(

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

απλά συγκλονιστική :-( :-(
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Έτσι είναι! Υπάρχει μεγάλη άγνοια. Συναισθηματικά δεν ξέρω τι νιώθω πια, παλαιότερα ένιωθα μίσος και εκνευρισμό όταν έβλεπα πόσο κοντόφθαλμοι είναι μερικοί άνθρωποι, πλέον, μάλλον τους αγνοώ.
Πολέμα και Οραματίσου

Επιστροφή στο “ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ”