Υλικά για ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό περίπου (θα φανεί αν θέλει κι άλλο)
Υλικά για την σάλτσα:
3-4 κουταλιές της σούπας πελτέ
3-4 κουταλιές της σούπας νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μπόλικη ρίγανη
αλάτι κ ζάχαρη
Τυρί: Γκούντα.
Προετοιμασία ζύμης:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη, ξανακατέβουμε καλά με τα χέρια και μόλις είναι έτυμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα, σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα.
Προετοιμασία σάλτσας:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπρίκι και τα ανακατεύουμε καλά, μετά το βάζουμε στο μάτι όχι το δικό μας της κουζίνας μέχρι να πάρει βράση.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, ανοίγουμε το φύλο, βάζουμε τη σάλτσα και από πάνω το τυρί και ότι άλλο θέλει ο καθένας και μετά το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.
Αν δούμε ότι έχει γίνει από επάνω ενώ από κάτω θέλει κι άλλο την κατεβάζουμε στο πάτωμα του φούρνου και βάζουμε να ζεσταίνει μόνο από κάτω, αυτό γιατί μπορεί να στεγνώσει και να μην είναι ζουμερή.
Ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε τα υλικά δεν είναι για μια πίτσα μόνο. Μπορείτε να φτιάξετε κι άλλες σε ταψάκια μιας χρήσεις και να τα βάλετε στην κατάψυξη, όποτε θέλετε πίτσα την βάζετε κατευθείαν στον φούρνο χωρείς να περιμένετε να ξεπαγώσει.
Όταν άκουσα για πελτέ το θεώρησα αποτυχία, έχω δοκιμάσει πολλές σάλτσες αλλά τελικά είναι η ποιο ωραία συνταγή.
Καλή σας όρεξη!!!
(Κουράστηκα να γράφω! Να την κάνετε αξίζει τον κόπο )
Μια που μιλατε για πολεπιση παρτε μια συνταγη φυσικη για ομορφια
ΠΙΛΙΓΚ
-ΚΟΥΑΚΕΡ [αλευρι βρωμης] το αλεθουμε
-κακαο
-αμυγδαλελαιο
-αιθ ελαιο λεβαντας
1 κουταλια σουπας κουακερ -1κουτ σουπ κακαο- αμυγδαλελαιο οσπου να γινει χυλος -2-3 σταγον λεβαντα. Τα ανακατευουμε.
μπορει να χρησιμοποιηθει σα μασκα 15 λεπτα.
Ειναι μασκα αντιοξειδωτικη! βελουδινο δερμα.. δε θα ξερουν την ηλικια σας ;)
δε πιστευω να εχετε αλεργια στο κακαο η στη λεβαντα; για μενα που εχω ευαισθητο δερμα ηταν εξαιρετικη!
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος...(δικιά μου συνταγή δεν ξέρω αν το κάνουν και άλλη έτσι)
Υλικά για 2 άτομα:
3 στήθη κοτόπουλου
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
Μαϊντανό
1 ποτήρι κρασί
Μισό ποτήρι Κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
2 κουτάκια κρέμας γάλακτος
Ρύζι, να είναι μπασμάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο μέχρι να κοκκινίσει, μετά βάζουμε και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν και αυτά σβήνουμε με κρασί.
Σε ένα άλλο τηγάνι παράλληλα βάζουμε βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που μόλις μαραθούν προσθέτουμε και το σκόρδο, βάζουμε και πιπέρι (όχι αλάτι). Μόλις είναι έτυμο σβήνουμε με το κονιάκ.
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος λίγο νερό αλάτι και την μουστάρδα σε σκόνη και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει όχι πάρα πολύ να μήνη και σάλτσα για το ρύζι.
Βράζουμε και το ρύζι και έτυμο.
Τον μαϊντανό τον βάζουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μόλις βάλουμε το φαί στο πιάτο.
Καλή σας όρεξη...
Με τα ίδια υλικά χωρείς το κοτόπουλο και το ρύζι και μόνο με κρασί για το σβήσιμο σε ένα τηγάνι όλα, κάνεις μια τέλια μακαρονάδα, κατά προτίμηση το μακαρόνι να είναι ταλιατέλες ή πένες ή λιγκουίνι.
Σε κάθε συνταγή οι σεφ προσθέτουν μια δική τους πινελιά, που αλλάζει τελείως το αποτέλεσμα, χωρίς να είναι εντονη η προσθήκη του "μυστικού" υλικού. Δοκιμάστε σ΄αυτή τη συνταγή να προσθέσετε μια κουταλιά κετσαπ. γλυκαίνει τη σάλτσα και την κάνει ελαφρά ροζέ χωρίς να γίνεται αντιληπτη η γεύση ντομάτας. Επίσης θα πρότεινα να δοκιμάσετε τη συνταγή και χωρίς κρεμμύδι, έχει πιο ντελικάτη γεύση.