ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Άβαταρ μέλους
angela_al
Δημοσιεύσεις: 2334
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 1:03 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Δημοσίευση από angela_al »

Κι εμείς τέτοια φάγαμε! Κρατήσαμε τις συκωταριές για το κοκορέτσι, και κάναμε ένα κοκορέτσι ναααααααααααα...
:D :D :D
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
zefira
Δημοσιεύσεις: 3587
Εγγραφή: 18 Δεκ 2007 6:25 pm
Τοποθεσία: Επανωμή

Δημοσίευση από zefira »

Είναι πραγματικά υπέροχη. :* :* :*

Χάρηκα που σας άρεσε. >:d< >:d< @};- @};-
Εικόνα


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
eudemonia
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: 21 Φεβ 2009 3:24 pm

Δημοσίευση από eudemonia »

Πίτσα...

Υλικά για ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και ζάχαρη
1,5 ποτήρι νερό περίπου (θα φανεί αν θέλει κι άλλο)

Υλικά για την σάλτσα:
3-4 κουταλιές της σούπας πελτέ
3-4 κουταλιές της σούπας νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μπόλικη ρίγανη
αλάτι κ ζάχαρη

Τυρί: Γκούντα.


Προετοιμασία ζύμης:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την ζύμη, ξανακατέβουμε καλά με τα χέρια και μόλις είναι έτυμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα, σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα.

Προετοιμασία σάλτσας:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπρίκι και τα ανακατεύουμε καλά, μετά το βάζουμε στο μάτι όχι το δικό μας της κουζίνας μέχρι να πάρει βράση.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, ανοίγουμε το φύλο, βάζουμε τη σάλτσα και από πάνω το τυρί και ότι άλλο θέλει ο καθένας και μετά το βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου.

Αν δούμε ότι έχει γίνει από επάνω ενώ από κάτω θέλει κι άλλο την κατεβάζουμε στο πάτωμα του φούρνου και βάζουμε να ζεσταίνει μόνο από κάτω, αυτό γιατί μπορεί να στεγνώσει και να μην είναι ζουμερή.

Ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε τα υλικά δεν είναι για μια πίτσα μόνο. Μπορείτε να φτιάξετε κι άλλες σε ταψάκια μιας χρήσεις και να τα βάλετε στην κατάψυξη, όποτε θέλετε πίτσα την βάζετε κατευθείαν στον φούρνο χωρείς να περιμένετε να ξεπαγώσει.

Όταν άκουσα για πελτέ το θεώρησα αποτυχία, έχω δοκιμάσει πολλές σάλτσες αλλά τελικά είναι η ποιο ωραία συνταγή.

Καλή σας όρεξη!!!

(Κουράστηκα να γράφω! Να την κάνετε αξίζει τον κόπο )
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 89540
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 11:47 am
Τοποθεσία: Σείριος

Δημοσίευση από Vasoula »

μετά το βάζουμε στο μάτι όχι το δικό μας της κουζίνας
αααα :)) :)) :)) :))
την κατεβάζουμε στο πάτωμα του φούρνου
ξανά...ααααααααααα =)) =)) =)) =)) =))


άντε βρε Μιχαήλ... :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
____________________________________________
Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
eudemonia
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: 21 Φεβ 2009 3:24 pm

Δημοσίευση από eudemonia »

=))
Ποτέ δεν ξέρεις... :D
Άβαταρ μέλους
zefira
Δημοσιεύσεις: 3587
Εγγραφή: 18 Δεκ 2007 6:25 pm
Τοποθεσία: Επανωμή

Δημοσίευση από zefira »

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :))

Γειά σου Μιχαήλ :)) :))
Εικόνα


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Δημοσιεύσεις: 31704
Εγγραφή: 21 Σεπ 2007 8:38 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από Fotinoula »

:)) :)) :))
:D
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Στο μάτι το δικό σας βάλτε λίγη ζύμη, η μαγιά κάνει πολύ ωραίο δέρμα :))
Άβαταρ μέλους
zefira
Δημοσιεύσεις: 3587
Εγγραφή: 18 Δεκ 2007 6:25 pm
Τοποθεσία: Επανωμή

Δημοσίευση από zefira »

gilda έγραψε:Στο μάτι το δικό σας βάλτε λίγη ζύμη, η μαγιά κάνει πολύ ωραίο δέρμα :))
Και πρέπει να την αφήσουμε να φουσκώσει ? :D :D
Εικόνα


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
angela_al
Δημοσιεύσεις: 2334
Εγγραφή: 24 Απρ 2007 1:03 pm
Τοποθεσία: Λάρισα

Δημοσίευση από angela_al »

gilda έγραψε:
Στο μάτι το δικό σας βάλτε λίγη ζύμη, η μαγιά κάνει πολύ ωραίο δέρμα
Kαι πολύ καλή για απολέπιση αν είναι σε σκόνη!
;)
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
Μαιρη
Δημοσιεύσεις: 1561
Εγγραφή: 02 Ιαν 2009 12:51 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από Μαιρη »

:)) :)) :))
Μια που μιλατε για πολεπιση παρτε μια συνταγη φυσικη για ομορφια
ΠΙΛΙΓΚ

-ΚΟΥΑΚΕΡ [αλευρι βρωμης] το αλεθουμε
-κακαο
-αμυγδαλελαιο
-αιθ ελαιο λεβαντας

1 κουταλια σουπας κουακερ -1κουτ σουπ κακαο- αμυγδαλελαιο οσπου να γινει χυλος -2-3 σταγον λεβαντα. Τα ανακατευουμε.
μπορει να χρησιμοποιηθει σα μασκα 15 λεπτα.

Ειναι μασκα αντιοξειδωτικη! βελουδινο δερμα.. δε θα ξερουν την ηλικια σας ;)
δε πιστευω να εχετε αλεργια στο κακαο η στη λεβαντα; για μενα που εχω ευαισθητο δερμα ηταν εξαιρετικη!
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
eudemonia
Δημοσιεύσεις: 434
Εγγραφή: 21 Φεβ 2009 3:24 pm

Δημοσίευση από eudemonia »

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος...(δικιά μου συνταγή δεν ξέρω αν το κάνουν και άλλη έτσι)

Υλικά για 2 άτομα:

3 στήθη κοτόπουλου
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
Μαϊντανό
1 ποτήρι κρασί
Μισό ποτήρι Κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
2 κουτάκια κρέμας γάλακτος
Ρύζι, να είναι μπασμάτι



Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια και το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο μέχρι να κοκκινίσει, μετά βάζουμε και το κρεμμύδι. Μόλις μαραθούν και αυτά σβήνουμε με κρασί.
Σε ένα άλλο τηγάνι παράλληλα βάζουμε βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που μόλις μαραθούν προσθέτουμε και το σκόρδο, βάζουμε και πιπέρι (όχι αλάτι). Μόλις είναι έτυμο σβήνουμε με το κονιάκ.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος λίγο νερό αλάτι και την μουστάρδα σε σκόνη και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει όχι πάρα πολύ να μήνη και σάλτσα για το ρύζι.
Βράζουμε και το ρύζι και έτυμο.
Τον μαϊντανό τον βάζουμε ψιλοκομμένο φρέσκο μόλις βάλουμε το φαί στο πιάτο.

Καλή σας όρεξη...



Με τα ίδια υλικά χωρείς το κοτόπουλο και το ρύζι και μόνο με κρασί για το σβήσιμο σε ένα τηγάνι όλα, κάνεις μια τέλια μακαρονάδα, κατά προτίμηση το μακαρόνι να είναι ταλιατέλες ή πένες ή λιγκουίνι.
Άβαταρ μέλους
Μαιρη
Δημοσιεύσεις: 1561
Εγγραφή: 02 Ιαν 2009 12:51 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Εισαι σεφ;; :-?
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Μαιρη
Δημοσιεύσεις: 1561
Εγγραφή: 02 Ιαν 2009 12:51 pm
Τοποθεσία: Μυτιλήνη

Δημοσίευση από Μαιρη »

σημερα θα κανω τη συνταγουλα σου Ευδαιμονια @};-
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ωραία και απλή συνταγή Μιχαήλ....

Σε κάθε συνταγή οι σεφ προσθέτουν μια δική τους πινελιά, που αλλάζει τελείως το αποτέλεσμα, χωρίς να είναι εντονη η προσθήκη του "μυστικού" υλικού. Δοκιμάστε σ΄αυτή τη συνταγή να προσθέσετε μια κουταλιά κετσαπ. γλυκαίνει τη σάλτσα και την κάνει ελαφρά ροζέ χωρίς να γίνεται αντιληπτη η γεύση ντομάτας. Επίσης θα πρότεινα να δοκιμάσετε τη συνταγή και χωρίς κρεμμύδι, έχει πιο ντελικάτη γεύση.

Επιστροφή στο “ΔΙΑΤΡΟΦΗ - ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ”