ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ...και οποιος αντεξει!
Τελευταια εχω κατι παρατηρήσεις και θελω την γνώμη σας...
Μπορει εγω να εχω διαστρεβλωμένη εικόνα...
Εχω παρατηρησει πως μια ομαδα ανθρωπων θελουν να νιώθουν θύματα πως δεν ειναι υπευθυνοι για οσα τους συμβαίνουν.
Προτιμούν να καταπιέζουν τα "δυσαρεστα" συναισθήματα προσπαθόντας να τα ξεχάσουν και αν τους πεις πως εχουν νοημα τα συναισθήματα που νιώθουν και οτι δεν είναι άρρωστοι η οτιδηποτε αλλο νιώθουν περιεργα με αυτο και εκδηλώνουν καποια αντιπάθεια..
Προτιμούν ισως παρηγοριά μονο ...
Χωρις να θελω να γενικευσω θελω τις γνωμες σας γενικά και νομιζω πως πρέπει να αποφευγω να λεω καποια πράγματα... ειδικα για την "πνευματική-ψυχολογική" σημασία πραγμάτων που θεωρούν ως ασθένεια. Οπως καποιος μπορει να νιώθει εντονο αγχος και να πιστευει πως πρεπει να κάνει πολλά πραγματα για να μη σκεφτεται..
Αν του πεις αν νιώθει καλα οταν τα κανει θα πει όχι ομως!
Και μετα αν του πεις πως ειναι προτιμότερο να μάθει να ακουει τον ευατό του κ τη σημασία της ηρεμίας -σιωπής μπορει να υπάρξει σοβαρη παρεξηγηση...
Φυσικα ειναι δικο μου θεμα να εχω διακριση
Μπορει εγω να εχω διαστρεβλωμένη εικόνα...
Εχω παρατηρησει πως μια ομαδα ανθρωπων θελουν να νιώθουν θύματα πως δεν ειναι υπευθυνοι για οσα τους συμβαίνουν.
Προτιμούν να καταπιέζουν τα "δυσαρεστα" συναισθήματα προσπαθόντας να τα ξεχάσουν και αν τους πεις πως εχουν νοημα τα συναισθήματα που νιώθουν και οτι δεν είναι άρρωστοι η οτιδηποτε αλλο νιώθουν περιεργα με αυτο και εκδηλώνουν καποια αντιπάθεια..
Προτιμούν ισως παρηγοριά μονο ...
Χωρις να θελω να γενικευσω θελω τις γνωμες σας γενικά και νομιζω πως πρέπει να αποφευγω να λεω καποια πράγματα... ειδικα για την "πνευματική-ψυχολογική" σημασία πραγμάτων που θεωρούν ως ασθένεια. Οπως καποιος μπορει να νιώθει εντονο αγχος και να πιστευει πως πρεπει να κάνει πολλά πραγματα για να μη σκεφτεται..
Αν του πεις αν νιώθει καλα οταν τα κανει θα πει όχι ομως!
Και μετα αν του πεις πως ειναι προτιμότερο να μάθει να ακουει τον ευατό του κ τη σημασία της ηρεμίας -σιωπής μπορει να υπάρξει σοβαρη παρεξηγηση...
Φυσικα ειναι δικο μου θεμα να εχω διακριση
Πάρη μιας και ρωτάς λοιπόν εγώ θα σου απαντούσα να επικεντρωθείς σε εσένα αποκλειστικά και να δεις τι ακριβώς σου βγάζει αυτή η "ομάδα θυμάτων", όπως την ονομάζεις και η ενασχόλησή σου μαζί της!!Αν του πεις αν νιώθει καλα οταν τα κανει θα πει όχι ομως!

Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.

Reiki Center - Ρεικι
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί
Πολέμα και Οραματίσου.
Reiki Center - Ρεικι
- Madraoulas
Εγω θα ελεγα...εξεφραζε τα συναισθηματα σου οταν ειναι αληθινα απο την ψυχη σου και οχι απλα παρορμηση...και θα 'ελευθερωθεις'
δες και την υπογραφη μου...το 'ανακαλυψα' προσφατα και ειναι λυτρωτικο ;)
δες και την υπογραφη μου...το 'ανακαλυψα' προσφατα και ειναι λυτρωτικο ;)

ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Angels On Earth
Αποφευγω να γενικευω πλέον και να λεω ο κοσμος ειναι ετσι κ αλλιως...
Σιγουρα εγω κατι κανω αν και εχω μπερδευτει.
Λες να επικεντρωθω στο τι νιώθω ; Δεν το ειχα σκεφτει ετσι αλλα στο γιατι επικεντρώνομαι (ασυνειδητα πάντα) εκει..
Αλλα μαλλον στο τι νιώθω ειναι πιο ουσιόδες πιστευω...
Αυθόρμητα παντως αυτης τη στιγμη αυτο που νιώθω οτι μου βγάζει ειναι συγχυση-μπερδεμα ,στενοχώρια και με κάνει να νιώθω οτι ειμαι εξωγιηνος καπως..
Αποφευγω να γενικευω πλέον και να λεω ο κοσμος ειναι ετσι κ αλλιως...
Σιγουρα εγω κατι κανω αν και εχω μπερδευτει.
Λες να επικεντρωθω στο τι νιώθω ; Δεν το ειχα σκεφτει ετσι αλλα στο γιατι επικεντρώνομαι (ασυνειδητα πάντα) εκει..
Αλλα μαλλον στο τι νιώθω ειναι πιο ουσιόδες πιστευω...

Αυθόρμητα παντως αυτης τη στιγμη αυτο που νιώθω οτι μου βγάζει ειναι συγχυση-μπερδεμα ,στενοχώρια και με κάνει να νιώθω οτι ειμαι εξωγιηνος καπως..
- Madraoulas
Δεν εχω ν αναλυσω κατι περα απ αυτο που σου ειπα...μαλλον θα σε μπερδεψω...μην καταπιεζεις τα αισθηματα σου αλλα να τα εκφραζεις..αυτη ειναι η βασικη ουσια.
και δεν εχω γραψει καπου αλλου γι αυτο
και δεν εχω γραψει καπου αλλου γι αυτο

Πάρη όλοι μας παίζουμε πότε το ρόλο του θύματος και πότε του θύτη.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, που προτιμούν να παίζουν το θύμα με την πεποίθηση ότι με τον τρόπο αυτό κεδίζουν την προσοχή των άλλων.
Παρατηρώντας τον εαυτό μας και την εναλλαγή των ρόλων που επιλέγουμε, φτάνουμε σταδιακά στη κατανόηση και αξιολόγηση τους.
Από κει και πέρα είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσουμε και τους ρόλους που επιλέγουν οι άλλοι.
Επικεντρώσου στον εαυτό σου, όπως πολύ σωστά γράφει η Δώρα και συλλογίσου.............συχνά οι άλλοι λειτουργούν σαν καθρέφτης.
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, που προτιμούν να παίζουν το θύμα με την πεποίθηση ότι με τον τρόπο αυτό κεδίζουν την προσοχή των άλλων.
Παρατηρώντας τον εαυτό μας και την εναλλαγή των ρόλων που επιλέγουμε, φτάνουμε σταδιακά στη κατανόηση και αξιολόγηση τους.
Από κει και πέρα είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσουμε και τους ρόλους που επιλέγουν οι άλλοι.
Επικεντρώσου στον εαυτό σου, όπως πολύ σωστά γράφει η Δώρα και συλλογίσου.............συχνά οι άλλοι λειτουργούν σαν καθρέφτης.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... 

- Madraoulas
Θα στο πω μ ενα απλο παραδειγμα..Deukalion έγραψε: Απλα δεν μπορω να κατανοησω τι ενοεις με το "ΘΕΛΩ γινεται ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ"...
θελω πχ αποψε να βγω να διασκεδασω..οκ ..διασκεδαζω και γυρναω 4 το πρωι σπιτι..την επομενη ημερα με καλουν σε μια γιορτη...αν και θα ηθελα να παω για να διασκεδασω εν τουτοις ειμαι κουρασμενος και προτιμω να μεινω σπιτι...αν ομως αποφασισω να παω χωρις να θελω αλλα επειδη πρεπει, ε τοτε το ΘΕΛΩ να διασκεδασω γινεται ασυναισθητα ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ...(ισως δεν ειναι πολυ καταλληλο το παραδειγμα αλλα καπως ετσι)
ενα ακομα
αν πχ συναναστρεφομαι μ ενα ατομο και ΘΕΛΩ να γινουμε φιλοι...οκ..γινομαστε φιλοι..στην πορεια ομως ο φιλος λεει καποια ασχημα πραγματα τα οποια εμενα με κανουν και συσανασχετω....αν δεν του τα πω ....τοτε το ΘΕΛΩ(φιλια), γινεται ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ(επειδη ειναι φιλος ανεχομαι πραγματα αλλα γ@@@ω τον εαυτο μου)..αν του πω ομως πως αισθανομαι θα ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΩ
ΑΥΤΑΑΑΑΑΑ... ;)
- Madraoulas
Θα το παραθεσω εδω..ισως θα επρεπε αλλου..να μου πειτε...
Λοιπον..
οποιος εχει διαβασει το βιβλιο ''Ουρανια Προφητεια'' και η ''Η 10η Επιγνωση''...θα θυμουνται ισως,που σε καποιο σημειο ο συγγραφεας ειχε ανεβει στην κορυφη ενος βουνου και ειχε ερθει σε τετοιο σημειο εσωτερικης ανατασης που ολα του φαινονταν υπεροχα, φωτεινα και γενικα ενα αισθημα πληροτητας
Αυτο οταν το ειχα διαβασει μου ειχε κανει κλικ μεσα μου..βεβαια αναγνωρισα την αληθεια ενος αλλου ανθρωπου χωρις ομως να την εχω βιωσει
Σημερα λοιπον που εκανα windsurf..(το γραφω τωρα κι ανατριχιαζω!)..
ειδα ξαφνικα(καθως ημουν 1 μιλι περιπου μεσα στη θαλασσα κι ερχομουν προς την ακτη) ολα τ αντικειμενα δλδ...θαλασσα...ακτη...σπιτια..τ απεναντι βουνο....δεντρα...
να γινονται φωτεινα..διαυγη..πεντακαθαρα..να ερχονται πιο κοντα μου κι ενιωσα απιστευτα ομορφα!..ημουν στη θαλασσα κανοντας windsurf και δακρυσα...σαν να μου μιλαγε η υπαρξη ολη
ενα αισθημα ελαφροτητας με πλημμυρισε..κι εκεινη τη στιγμη
ΒΙΩΣΑ (στην πραγματικοτητα μου πλεον) αυτο που ειχα νιωσει οταν διαβαζα την Ουρανια Προφητεια, εκανα σερφ και σκεφτηκα το βιβλιο....φοβερο!!
Παιδια, διαλογιστηκα με ορθανοικτα τα ματια πανω στο windsurf..αυτο ενιωσα!!
Ανεβηκα συνειδητοτητα..το αισθανομαι, το ξερω...απλα ακομα δεν το εχω αποκοδικωποιησει μεσα μου..αλλα το νιωθω

Λοιπον..
οποιος εχει διαβασει το βιβλιο ''Ουρανια Προφητεια'' και η ''Η 10η Επιγνωση''...θα θυμουνται ισως,που σε καποιο σημειο ο συγγραφεας ειχε ανεβει στην κορυφη ενος βουνου και ειχε ερθει σε τετοιο σημειο εσωτερικης ανατασης που ολα του φαινονταν υπεροχα, φωτεινα και γενικα ενα αισθημα πληροτητας
Αυτο οταν το ειχα διαβασει μου ειχε κανει κλικ μεσα μου..βεβαια αναγνωρισα την αληθεια ενος αλλου ανθρωπου χωρις ομως να την εχω βιωσει
Σημερα λοιπον που εκανα windsurf..(το γραφω τωρα κι ανατριχιαζω!)..
ειδα ξαφνικα(καθως ημουν 1 μιλι περιπου μεσα στη θαλασσα κι ερχομουν προς την ακτη) ολα τ αντικειμενα δλδ...θαλασσα...ακτη...σπιτια..τ απεναντι βουνο....δεντρα...
να γινονται φωτεινα..διαυγη..πεντακαθαρα..να ερχονται πιο κοντα μου κι ενιωσα απιστευτα ομορφα!..ημουν στη θαλασσα κανοντας windsurf και δακρυσα...σαν να μου μιλαγε η υπαρξη ολη
ενα αισθημα ελαφροτητας με πλημμυρισε..κι εκεινη τη στιγμη
ΒΙΩΣΑ (στην πραγματικοτητα μου πλεον) αυτο που ειχα νιωσει οταν διαβαζα την Ουρανια Προφητεια, εκανα σερφ και σκεφτηκα το βιβλιο....φοβερο!!
Παιδια, διαλογιστηκα με ορθανοικτα τα ματια πανω στο windsurf..αυτο ενιωσα!!
Ανεβηκα συνειδητοτητα..το αισθανομαι, το ξερω...απλα ακομα δεν το εχω αποκοδικωποιησει μεσα μου..αλλα το νιωθω

υπέροχο Γιώργο μου! Και συγκινητικό συγχρόνως!

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό