Είμαι ήδη καλά εκεί που είμαι
Ελενάκι μου, αν νιώθεις καλά εκεί που είσαι, ποιός ο λόγος να φύγεις? Είναι μερικές φορές αβάσταχτο το ηθικό δίλημμα των επιλογών, όμως για κοίτα...εσύ έχεις ήδη επιλέξει!
Η πρόσκληση ήρθε κατόπιν αποφάσεων και κατανοώ την ταλάντευση σου, όμως το πρώτο πράγμα που χρειάζεται στον Δρόμο μας είναι η εμπιστοσύνη ότι όλα γίνονται για δικό μας όφελος!
Αν θεωρείς ότι ο Δρόμος που επέλεξες είναι πιο εύκολος από αυτόν που σου "προτείνω", νομίζω ότι απορρίπτεις προκαταβολικά το όφελος από την ομάδα, μέσα στην οποία αυτήν την στιγμή νιώθεις ασφαλής. Γιατί κοριτσάκι μου το κάνεις?
Το ξέρεις, στο έχω ξαναπεί, ότι ο Δρόμος μας έχει διαβαθμίσεις και επίπεδα εξέλιξης και δεν είναι ίδιος για την κάθε Ψυχή... Γι' αυτό μην έχεις αγωνία, γιατί το πιο σημαντικό είναι η διαδικασία της αφύπνισης, μια και αυτή μας καθορίζει τον Δρόμο μας και σε σένα έχει ήδη ξεκινήσει...
Το σταυροδρόμι που "βλέπεις" τώρα, θα πάψει να υφίσταται απο την στιγμή που θα καθορίσεις τον πνευματικό σου στόχο και θα βάλεις τα θεμέλια μέσα σου να τον πετύχεις...
Τότε ο Δρόμος δεν θα έχει ηθικά διλήμματα, θα είναι ένας, με άπειρες όμορφες και ωφέλιμες διαδρομές...
Η καρδούλα σου πονάει γιατί νιώθεις ότι θα είσαι "έξω" από εμένα, αλλά κοίτα...Αυτός ο χώρος, αυτό το "σπιτάκι" που δημιουργήσαμε εδώ μαζί με όλους σας, δεν είναι "έξω" από εμένα και από τους άλλους...Δέχεται όλους τους Δρόμους, όλους τους ανθρώπους με Αγάπη και το Φως του θα φωτίζει πάντα ακέραιο και ανεξάρτητο κάθε σκιά που δημιουργείται από την φυσική μας ζωη, μέσα από την φιλία και τον σεβασμό, σημαντικά χαρίσματα των ανθρώπινων σχέσεων...
Είδα ότι στο άλλο τόπικ των δασκάλων σημείωσες την φράση
Και έτσι απευθύνονται σε κάποιον δάσκαλο που στο τέλος δεν αντέχουν το δικό του βάθος, γιατί δεν ξέρουν την δική τους ρηχότητα...
Αυτό είναι μόνο μια προτροπή για οριοθέτηση των στόχων μας, πάνω στον πνευματικό μας Δρόμο...Δεν ξεκινάμε την σκάλα της πνευματικής μας εξέλιξης, παρά από το σημείο εκείνο που νιώθουμε ότι έχουμε έλλειψη...Αλλιώς θα τρέχουμε να προλάβουμε διαρκώς τον εαυτό μας και αυτό φέρνει πλείστες όσες ανατροπές και μέσα μας, αλλά και στο περιβάλλον μας.
Ανατροπές που δεν είναι απλές και ούτε και ωφέλιμες, μικρή μου!
΄Οσα μέλη έφυγαν από την προηγούμενη ομάδα, έφυγαν με θυμό...΄Οχι από εμένα, αυτό θα ήταν το λιγότερο...
Εφύγαν από οτιδήποτε ωφέλιμο πήραν, γιατί δεν κατάλαβαν ότι ο δικός μου Δρόμος δεν ήταν "ένα κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου", που λέει και το τραγούδι...
Έτσι, πριν "στοχεύσουμε" στον θεό, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να γνωρίσουμε τα "βέλη" μας, με τα οποία θα πετύχουμε το πιο βαθύ και αληθινό μας όραμα...
Αυτό δεν είναι "καθυστέρηση", αλλά Σοφία...
Αυτά είχα να σου πω Ελενάκι...΄Οσα χρειάζεσαι για να εμπιστευθείς την Ψυχή σου και τις επιλογές της, που σε οδήγησαν να αποφασίσεις πριν ακόμα τεθεί το δίλημμα μέσα σου...