ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ...και οποιος αντεξει!

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τι μπορώ να πάθω, τόσο κακό, που δεν το έχω ήδη πάθει????
Μαράκι, μπορείς άραγε να απαντήσεις σ' αυτην την ερώτηση?
κρατιεμαι απο τον βραχο,δεν εχω αντοχη να σκαρφαλωσω ,δεν εχω θαρρος να πεσω...
αντοχή έχεις αφού κρατιέσαι, αλλιώς θα είχες αφήσει τα χέρια και θα έπεφτες...

Καμιά φορά, όσο και να θέλουμε να κρατηθούμε στην ζωή, σταματά η αντοχή και φεύγουμε...

΄Αρα χρειάζεται να αντιστρέψεις αυτό που έγραψες...

" δεν έχω θάρρος να σκαρφαλώσω, μα έχω αντοχή να κρατιέμαι..."

΄Ισως έτσι βρεις κάποια απάντηση στο ερώτημα που σου έθεσα...

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

aetos έγραψε:Συνέχεια ... :-D απο την Βάσω

@};- @};- @};- @};-

Το 2ο κέντρο είναι σημαντικό για σημείο εκκίνησης της εσωτερικής εργασίας μας, γιατί μας δίνει γνώση για αυτά που βιώσαμε και απωθήσαμε στο υποσυνείδητο, ώστε να μεταμορφώσουν ασυνείδητα τον εαυτό μας σε ένα κοινωνικό ον, χωρίς να μπορούμε να αποκαταστήσουμε την σύνδεση με την ψυχή μας και την πνευματική μας φύση.

Επεξεργαζόμαστε τις "φορεμένες" αξίες, την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας έκανε να φοβόμαστε και να εξαρτόμαστε από τους ανθρώπους που μέσα μας πήραν τον ρόλο του ΠΑΤΕΡΑ/ΜΗΤΕΡΑ θεού και να προβάλλουμε σε κάθε μας σχέση αυτήν την ανάγκη μας να νιώσουμε ενότητα και ασφάλεια.

Η επεξεργασία του 3ου είναι πολύ πιο εύκολη, γιατί τώρα είμαστε «υποψιασμένοι» για την αλήθεια και μπορούμε με ωριμότητα και ελευθερία να δούμε τον παραμορφωμένο εαυτό μας, να κατανοήσουμε την μοναξιά του, τον φόβο του και τις πλασματικές και θεωρητικές αξίες που του επιβάλαμε από ανάγκη.

Η εσωτερική ντροπή που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι, απέναντι από τον θεό, αυτό το αίσθημα της κοσμικής αμαρτίας, που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς, μεταβάλλεται σε κατανόηση της ίδιας της ζωής και γίνεται η αυθεντική συμπονετική δράση του εσωτερικού φωτός, που αποκαθιστά την αγάπη εντός μας.

Στο 3ο κέντρο γίνεται ουσιαστικά η πνευματική μας θεραπεία, επεμβαίνοντας με αγάπη στην προσωπικότητα που αρχίζει συνειδητά να αποχαρακτηρίζεται και να αφήνεται στην εσωτερική καθοδήγηση με εμπιστοσύνη.

Ο θάνατος, η κοσμική αλλαγή της συνείδησης, είναι αυτή η στιγμή της εσωτερικής ένωσης με την θεότητα, που δημιουργεί την ζωή και δίνει την πραγματική διάσταση στην ύλη, σαν ένα μέρος της εκδήλωσής της, χωρίς να την διεκδικεί και να την φοβάται.

Η εσωτερική αυτή αλλαγή αφήνει χώρο στην συνείδησή μας, ώστε ο Λόγος να εκφραστεί από το 5ο μας κέντρο μέσα από την αρχέγονη τελειότητα του ΑΝΘΡΩΠΟΥ…

Είναι σημαντικό σ’ αυτήν την περίοδο που διανύουμε την διαδρομή του 3ου μας κέντρου, να κάνουμε ανελλιπώς διαλογισμό και αυτοθεραπεία, ώστε οι εσωτερικές αντιστάσεις να καμφθούν και να ωριμάσει η επιθυμία μας για την εσωτερική ένωση, επιτρέποντας τον μετασχηματισμό της προσωπικής θέλησης, σε κοσμική θέληση, ώστε να «υπηρετήσουμε» το ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ! Το αυθεντικό αγαθό μέσα μας συγχωρεί την ανθρώπινη πλάνη που αγωνίζεται να αποδείξει την πνευματικότητα μέσα από διαχωριστικές δομές και αξίες και μας «λυτρώνει» από τον υλικό σταυρό της ψευδαίσθησης…

΄Ερχεται η ώρα που οι εγεγραμμένες μνήμες της υλικής φύσης μας, εξελίσσονται μέσα από τις πνευματικές μας μνήμες, ώστε να εκδηλωθεί η εσωτερική τελειότητα του θεού...

"Ας θυμηθούμε ποιοί είμαστε"...Είναι η φράση εκκίνησης της διαδρομής μας από το 2ο κέντρο, στο 3ο...

@};- @};- @};- @};-

--------------------------------

Θα ήθελα να πω στα μέλη μας που δεν ειναι στα σεμινάρια , οτι εδω στις επιγνωσεις, ειναι ολα , εκτος απο τα προσωπικά δεδομένα , με την σειρά που είναι και εκει , ετσι ωστε να υπαρχει μια διαδοχικά αρμονική εξέλιξη. Κάθε πρόταση ειναι αντικειμενο διαλογισμού και στοχασμού , με στόχο την αυτογνωσία .
Καλή μας συνεχεια :x
Καλέ, συγχωρήστε με αν πετάξω κοτσάνα, αλλά όλα αυτά γιατί δεν επισυνάπτονται σε ένα βιβλίο; Είναι τόσο υπέροχα και μια τόσο μεγάλη βοήθεια που αν διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις μέσα από ένα βιβλίο ανοιγει πολλούς δρόμους για τον καθένα μας!!! :oops: Εντάξει αν δεν το έλεγα θα σκαγα!! Ελπίζω να μην πέταξα κοτσάνα! Μήπως έχουν ήδη γραφτεί σε βιβλίο και δεν το ξέρω;
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

ksan8oula έγραψε:
Τι σημαίνει, τελικά, φόβος?
Τι μπορεί να συμβεί που δεν έχει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εκδηλωθεί ακόμα?

Τι είναι αυτό το κακό, που μπορεί να μας κάνει ουσιαστικά βλάβη?

Για σκεφτείτε το λίγο...έστω και με την λογική...

Αν η νόσος των χοίρων είναι στο δικο μου δρόμο, αυτή η ίδια η ασθένεια θα με κάνει χάλια, ή η συνεχής εξάρτηση από αυτήν την ιδέα με κάνει χάλια έτσι κι αλλιώς?
Τι χειρότερο μπορώ να πάθω από την καθημερινή αγωνία, πως θα επιβιώσω, πως θα κάνω σεξ, πως θα φάω, πως θα μιλήσω με τους φίλους μου, πως θα φανώ καλή και αντάξια των προσδοκιών του πατέρα μου, της μητέρας μου και όλου μου του σογιού?

Κουραστηκα να αναλυω τον λογο που φοβαμαι ....κουραστηκα να ξυπναω με τις ιδιες σκεψεις,κουραστηκα να πηγαινω βολτιτσα παρεα με τον πανικο,παρεα με τα λογια και τις συμβουλες των φιλων και των συγγενων,παρεα με τα φαρμακα.
κουραστηκα να επιστρεφω σπιτι και να σκεφτομαι αν τα καταφερα ή αν απετυχα .
Ορισμος του Φοβου και τι τον προκαλει,δυναμη ψυχης και αμετρητα θελω και δε θελω...λογια λογια λογια και στιγμες λεπτα μερες χρονια που χαθηκαν

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Εγλωβιστηκα στο σημειο μηδεν και γυρω μου ακουγονται φωνες..Μπορεις...μπορεις..μπορεις....
Δεν νομίζω Μαράκι πως το πέσιμο είναι.......ένδειξη θάρρους αλλά το κράτημα πάνω στον βράχο και απ΄ ότι σιγά-σιγά και εγώ αντιλαμβάνομαι η συνειδητότητα της μοναδικότητάς μας και του ανεπανάληπτου της ύπαρξής μας. Ποιός μπορεί τελικά να πεί πως πραγματικά....αποτύχαμε;
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Vaso έγραψε:
Μαράκι, μπορείς άραγε να απαντήσεις σ' αυτην την ερώτηση?
αντοχή έχεις αφού κρατιέσαι, αλλιώς θα είχες αφήσει τα χέρια και θα έπεφτες...

Καμιά φορά, όσο και να θέλουμε να κρατηθούμε στην ζωή, σταματά η αντοχή και φεύγουμε...

΄Αρα χρειάζεται να αντιστρέψεις αυτό που έγραψες...

" δεν έχω θάρρος να σκαρφαλώσω, μα έχω αντοχή να κρατιέμαι..."

΄Ισως έτσι βρεις κάποια απάντηση στο ερώτημα που σου έθεσα...

:x :x :x
ματωσαν τα χερια μου Βασω..........αλλα πιο πολυ ματωσε η ψυχη μου για οσα της εκανα..

Περισσοτερο κακο απο οσο μου εχω κανει???Το εξαντλησα ολο.!!
Αλλα και παλι φοβαμαι..
Ναταλια ...πιστεψε με κουκλα μου..δε με νοιαζει πια ποιος θα μου πει αν πετυχα ή οχι...Να ξεκουραστω θελω απο την μιζερια μου και τις φοβιες μου :-(
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

ksan8oula έγραψε:κρατιεμαι απο τον βραχο,δεν εχω αντοχη να σκαρφαλωσω ,δεν εχω θαρρος να πεσω...
Σε καταλαβαινω απόλυτα!!! @};-

Αν προκειται να επιλέξεις όμως , η σκέψη μου είναι ότι ειτε σκαρφαλώσεις ή αν πέσεις θα γίνει σε μιά ανάσα , ενώ αν μεινεις να κρατιέσαι από το βράχο χρειάζεσαι την αιωνιότητα, και χωρις εγγυημένα αποτελέσματα. :x ;)
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Καθημερινότητα
απο την Βάσω

@};- @};- @};- @};-

Μέσα από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην καθημερινότητά μας και την αποδοχή αυτών με πνεύμα συμπάθειας, ανακαλύπτουμε συνεχώς τους "αραχνιασμένους τοίχους" της συνείδησής μας, που έμειναν χωρίς "καθαριότητα"...

Αρχίζουμε να "διακρίνουμε" ότι το σκοτάδι σε μερικές "γωνιές" μέσα μας δεν είναι πια τόσο απειλητικό και νιώθουμε δυνατοί να εντρυφήσουμε μέσα στα άδυτα, ψηλαφίζοντας πιο σταθερά τις ανάγκες μας.

Γνωρίζουμε ότι η φυσική ζωή είναι μια ταραγμένη θάλασσα από συναισθήματα, που κυριαρχεί στο καράβι μας, μέσα από τον φόβο της ξέρας, εμποδίζοντάς μας να αναλάβουμε το τιμόνι, από καθαρή δεισιδαιμονία, ότι είμαστε ανίκανοι ή ανάξιοι να το οδηγήσουμε μέσα από την θαλασσοταραχή σε ένα ήρεμο λιμάνι…

Ο πνευματικός δρόμος έχει στόχο και σκοπό την ανάπτυξή μας μέσα από τον Ανώτερο Εαυτό μας, ώστε να εφαρμόσουμε την ανώτερη συνείδηση σε κάθε φόβο της μικρής ζωής μας, όχι με την ελπίδα να την κάνουμε μεγάλη, αλλά να μπορούμε να την διαχειριζόμαστε με μεγαλείο!!

Μαθαίνουμε την φυσική ζωή μέσα από τα επιτεύγματα μας και αναγνωρίζουμε τις επιρροές της «κατώτερης» συνείδησης μας μέσα από την δράση αυτών των επιτευγμάτων στην καθολική ζωή, που έχουν πνευματικό, νοητικό και συναισθηματικό «αντίκρισμα» στην εφαρμογή της φυσικής εμπειρίας μας.

΄Οποιος εμπιστεύεται το ταξίδι της ψυχής του, γνωρίζει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο, καμία φυσική δέσμευση δεν απομειώνει τον σκοπό της εξέλιξης…Κάθε μικρό ή μεγάλο «επίτευγμα» δημιουργεί την εσωτερική σταθερότητα της πορείας, που συλλέγεται σαν γνώση πάνω στον δρόμο προς την αληθινή έκφραση της ζωής…

Οι δεσμεύσεις και οι υποχρεώσεις που δημιουργεί μέσα στην φυσική του ζωή ο άνθρωπος, είναι ακριβώς εκείνο το στάδιο εξέλιξης που του έχει απομείνει για να μπορέσει να περάσει ομαλά στην επόμενη εσωτερική του μύηση…

Η πρώτη μεγάλη πνευματική μύηση για μια ενσάρκωση, είναι ακριβώς η αποδοχή της!
Η δεύτερη μικρότερη μύηση που παίρνει κάποιος άνθρωπος στην διάρκεια της φυσικής του εμπειρίας, είναι η αποδοχή της δέσμευσης και ενός φυσικού σκοπού με χαρά και αφοσίωση…
Η μητρότητα πχ. είναι ένας φυσικός σκοπός που χρειάζεται να υπηρετήσει η συνείδησή μας με χαρά, αν αυτή η επιλογή της χρειάζεται ή υπολείπεται για να ολοκληρώσει ένα στάδιο εκμάθησης… Δεν είναι, λοιπόν, κοινωνικός ή βιολογικός ο σκοπός της μητρότητας, αλλά το στάδιο εξέλιξης που προωθεί την αφοσίωση, την χαρά και την υπηρεσία στο φυσικό περιβάλλον των μορφών.
Η φροντίδα της φυσικής εστίας είναι ένα μάθημα αυτοκυριαρχίας των «κατώτερων» επιθυμιών που προβάλλουν από τα απωθημένα συναισθήματα εγωισμού και κάνουν την υπηρεσία του σκοπού, δουλικότητα…

΄Εχει μεγάλη σημασία για τον δρόμο μας, η αναγνώριση της μάθησης και η αποδοχή του σταδίου ολοκλήρωσης της και αυτό γίνεται μόνο μέσα από την εσωτερική εργασία, ώστε να σταματήσει η άσκοπη αντίδραση σε ένα φυσικό συμβάν, δρώντας πιο ουσιαστικά στην εσωτερική δομή που χαρακτηρίζει τις ανάγκες μας και τις κατηγοριοποιεί σε αποδεκτές και μη…

Δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι ταυτόχρονα να γίνουν μύστες της φυσικής τους ολοκλήρωσης…Μπορούν όμως να μάθουν να «διαχειρίζονται» με συνέπεια τις φυσικές τους εμπειρίες και να ολοκληρώνουν βήμα βήμα την εξέλιξή τους, αποδεχόμενοι και το στάδιο μέχρι την ολική τους ωρίμανση!

Και αυτό είναι το έργο της μύησης και η συνειδητή αποδοχή της είναι ο σκοπός του μαθητή επί της ατραπού, που μαθαίνει να συνεργάζεται με τον Ανώτερο Εαυτό του και να επιτρέπει κάθε στιγμή να συντελεστεί η ένωση μαζί του.

Για να μάθουμε ποιος είναι ο Ανώτερος Εαυτός μας, χρειάζεται να έχουμε παρατηρήσει την διαφοροποίηση του από τον εαυτό μας…
΄Αρα χρειάζεται να ανακαλύψουμε την ίδια μας την επιθυμία για ζωή και την διαστρέβλωση που έχει φέρει αυτή η επιθυμία, μέσα από την εκπαιδευτική μας διαδικασία στον κόσμο της πόλωσης.

Η γνώση της εξελικτικής πορείας της ψυχής μας βρίσκεται στο υποσυνείδητο, το οποίο την κρύβει επιμελώς πίσω από τις απωθήσεις του κατώτερου αστρικού.
Με κάθε ενσάρκωση η ψυχή ανεβαίνει σε ένα επόμενο αστρικό πεδίο μέχρι να φτάσει στο ανώτερο αστρικό και από εκεί να εξελιχτεί προς τα πάνω και να φτάσει μέσα στο καθαρό πνεύμα της!

Η εποχή που διανύουμε φέρνει τις συμπαντικές δυνάμεις σε μια ταχύτερη ποιότητα, ώστε η ψυχή να περάσει τον αστρικό κόσμο με μεγαλύτερη συνειδητοποίηση και να εξελιχτεί προς το πνεύμα της με πιο γρήγορους ρυθμούς…
Πολλές προηγούμενες εμπειρίες έρχονται πια στην συνείδηση μέσα από την εσωτερική εργασία, που σκοπό έχουν να καταδείξουν την αλλαγή σταδίων μέσα από το αστρικό μας ταξίδι και να εμφανίσουν τον πλούτο της εσωτερικής γνώσης, δίνοντας μας ένα ακόμα πολύτιμο «όπλο» για την πνευματική μας ανέλιξη.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι παράλληλα ικανοί να χρησιμοποιήσουν αυτήν την γνώση προς όφελος της ανθρώπινης εξέλιξης. ΄Ετσι ο δρόμος προς αυτήν κλείνεται, για να προφυλάξει την εξέλιξη την ίδια από την ανθρώπινη περιέργεια και το προσωπικό όφελος!

΄Ανθρωποι, λοιπόν, που βρίσκονται στον δρόμο, ξαφνικά και από κάποια περίεργα γεγονότα, αποκόπτονται από αυτόν για να μπορέσουν να φέρουν ομαλά στην συνείδησή τους την πνευματική αγαθοσύνη με πιο αργούς ρυθμούς…

Είτε το κάνουν συνειδητά, μέσα από κατανόηση και επιλογή, είτε ασυνείδητα, μέσα από βίαιη αντίδραση, ο σκοπός αυτός της απομάκρυνσης έχει αξία για τον προσωπικό τους δρόμο και το όφελος από αυτόν βιώνεται στην ψυχή σαν ανάγκη της σε ότι της υπολείπεται ακόμα για να συνυπάρξει με την προσωπικότητα και τον ανώτερο εαυτό σαν ατομικότητα. Η ψυχή έχει τρόπο να υπερισχύσει της ανθρώπινης περιέργειας και φόβου της προσωπικότητάς της, γιατί ο σκοπός της δεν είναι να λύσει τα δεσμά της ενσάρκωσής της, αλλά να εργαστεί με συνέπεια και να κατακτήσει την ατομικότητά της.

@};- @};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Για να μάθουμε ποιος είναι ο Ανώτερος Εαυτός μας, χρειάζεται να έχουμε παρατηρήσει την διαφοροποίηση του από τον εαυτό μας…
΄Αρα χρειάζεται να ανακαλύψουμε την ίδια μας την επιθυμία για ζωή και την διαστρέβλωση που έχει φέρει αυτή η επιθυμία, μέσα από την εκπαιδευτική μας διαδικασία στον κόσμο της πόλωσης.
@};- @};- @};-
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Ακόμη ένα υπέροχο κείμενο.. @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Επισκέπτης

Εξέλιξη και επανάληψη
απο την Βάσω

@};- @};- @};- @};-

Τα γεγονότα που έρχονται στην φυσική μας ζωή, δεν έρχονται για να δοκιμάσουν τις αντοχές μας, αλλά την εξελικτική μας φάση. Αν επαναλαμβάνονται, σημαίνει ότι πάντα κάτι διαφεύγει από την φάση και έρχονται ξανά και ξανά μέχρι να επιβεβαιώσουν ότι πήρες το "μύνημά" τους...

Είναι σαν να χτίζεις το σπίτι σου χωρίς σκεπή, ενώ περιμένεις μια καταιγίδα...
Ερχεται λοιπόν η καταιγίδα, όχι για να σε τιμωρήσει που έχτισες το σπίτι σου χωρίς σκεπή, αλλά για να σε κάνει να κατανοήσεις την σταθερότητα και την θεμελίωση...

Μετά την καταιγίδα έχουμε λιακάδα και η φυσική καταστροφή ξεχνιέται...αρχίζεις και μπαλώνεις το σπίτι σου, αντί να το θεμελιώσεις πιο γερά, του βάζεις πλαστικό για οροφή, θεωρώντας ότι πέρασε η αντιξοότητα...
Ερχεται ξανά η καταιγίδα κάποια στιγμή και πάλι το σπίτι καταστρέφεται...

΄Οσο εσύ δεν αποφασίζεις να αναδομήσεις το σπίτι σου, μπορεί ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την καταιγίδα να έχει διαφοροποιηθεί, αλλά η ουσία είναι ότι το σπίτι καταστρέφεται...

Τα ίδια επαναλαμβανόμενα λάθη, σημαίνει ότι η φάση της αντιξοότητας δεν περιέχει επιγνώσεις και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί πιο βαθιά και ουσιαστικά, ώστε να σταματήσουν οι "συμπτώσεις"...Ριζικά θα έλεγα!

Αντί να αντιμετωπίζουμε τις καταιγίδες κάθε φορά και με μια άλλη επινοηση, το καλύτερο θα ήταν να μένουμε σε ένα γερό και σταθερό σπίτι, έτσι ώστε να μην βλάψουμε ποτέ ξανά το εσωτερικό του...

@};- @};- @};- @};-
ELLI

Δημοσίευση από ELLI »

aetos έγραψε:
΄Οσο εσύ δεν αποφασίζεις να αναδομήσεις το σπίτι σου, μπορεί ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την καταιγίδα να έχει διαφοροποιηθεί, αλλά η ουσία είναι ότι το σπίτι καταστρέφεται...
Αντί να αντιμετωπίζουμε τις καταιγίδες κάθε φορά και με μια άλλη επινοηση, το καλύτερο θα ήταν να μένουμε σε ένα γερό και σταθερό σπίτι, έτσι ώστε να μην βλάψουμε ποτέ ξανά το εσωτερικό του...
@};- @};- @};- @};-
@};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Ε χτίσε-χτίσε θα το φτιάξουμε, που θα πάει.. :-D
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αυτό το "χτίσε-χτίσε" όμως Βασίλη μου, στο τέλος αποδυναμώνει και τον Εαυτό μας.

Η λογική που δεν περιορίζεται στο συναίσθημα, αλλά μπαίνει και στο πεδίο της νόησης, είναι το πιο θαυμάσιο δώρο της δημιουργίας, για τον άνθρωπο.

Δεν μπορείς να είσαι συνειδητός στην ζωή, αν η λογική έχει μόνο περιορισμένη "εμβέλεια" και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα στην δυναμική του Εαυτού μας.

Το παράδειγμα που αναφέρω είναι για μια λογικη που επινοεί τρόπους για να ζήσει και δεν ζει με αγάπη και σοφία.
Τα δώρα της ύπαρξής μας μένουν ανεκμετάλλευτα τελικά, απλά γιατί θέλουμε να ζήσουμε βολικά.
Ακολουθουμε την πεπατημένη οδό με συνήθεια, από το να δημιουργήσουμε τον δικό μας δρόμο και να τον τιμήσουμε.

Τα περιορισμένα μέτρα που παίρνουμε για τον εαυτό μας, φέρνουν εντέλει και περιορισμένα αποτελέσματα, γιατί ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος είναι η δυναμικη της ίδιας μας της ύπαρξης.

:x :x :x :x :x

Εικόνα

Χτίσε-χτίσε θα την φτιάξουμε και την σκεπή, και δεν θα "μπάζουμε", αλλά θα είμαστε αυτό που είμαστε.. ανόθευτο.
Η λογική δεν είναι μόνο αυτή που μας έμαθαν, αλλά μερικοί επιμένουν σθεναρά σε αυτό, μάλλον λόγω ενός υποσυνείδητου φόβου για το άγνωστο γενικότερα, αλλά ειδικά για το άγνωστο του εαυτού τους! Φυσικά δεν είναι κατακριτέο, ήμουν και εγώ εκεί, και θέλει ένα δυνατό ταρακούνημα για να μπεις στην επόμενη ατραπό.. @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Φυσικά δεν είναι κατακριτέο
κυρίως αυτό!!!!!!!!! :-D

δεν είναι κατακριτέο σίγουρα (αλλιμονο αν ήταν), αλλά είναι η απάντηση σε όλους τους ασθενείς ανθρώπους, αυτού του κόσμου...

Ο καθένας διανύει την διαδρομή του...Αν δεν ταρακουνηθεί σ' αυτήν, υπάρχουν και επόμενες...Αιωνια γαρ η ψυχή και το ταξίδι της στον χρόνο του άχρονου... :x :x

Η προσωπική ευτυχία, χρειάζεται και προσωπική ευθύνη προς την εσωτερική πληρότητα, ώστε κάθε "αντικειμενο" που την εμποδίζει να αυτοπραγματωθεί, να περάσει σε δευτερεύουσα αξία... @};-

Εικόνα

Η προσωπική ευτυχία, χρειάζεται και προσωπική ευθύνη προς την εσωτερική πληρότητα, ώστε κάθε "αντικειμενο" που την εμποδίζει να αυτοπραγματωθεί, να περάσει σε δευτερεύουσα αξία...
Πιστεύω οτι αυτοπραγματοση, πληρότητα και ευτυχία ειναι παράλληλα βιώματα που το ενα εξαρτάται αμεσα απο το αλλο. Για να διεκδικήσει κανεις την χαρά του και να διακρίνει τις αξίες νομίζω οτι χρειάζεται την γνωση του εαυτού του κατα πρώτον και το θάρρος που απορεει απο την αισθηση της ολοκλήρωσης κατόπιν.
Θα ηθελα ομως να σταθω στο ''αντικείμενο'' που αναγκαστικά περναει σε δεύτερη μοίρα ...οταν το αντιληφθούμε και αναλάβουμε τις ευθύνες μας..
Σε αυτη την διαδρομή οσο εμεις προχωράμε ..αλλαζουμε και μαζί με εμας αναπροσαρμόζονται και τα δεδομένα μας , αφου οσο διευρυνόμαστε ανακαλύπτουμε αλλα νέα [ που ισως παλαιότερα δεν τα αγγίζαμε ] καθως και άλλα που τωρα πλεον ταιριάζουν με τις δονήσεις που αποκτάμε.
Ομως αυτο ολο ειναι ο προσωπικός μας δρόμος που είναι μοναχικός αφου δεν εξελισσόμαστε όλοι μαζί ...και που πολλες φορές ανατρέπει εκείνο των αλλων ....
Εδω , νομίζω οτι χρειάζεται η πειθαρχία και η νοητική δύναμη ωστε να μπορουμε να οικοδομουμε χωρίς να προβαίνουμε σε καταστροφές η αν επιβάλεται κατι παρεμφερές, να γίνεται ,σκεπτόμενοι παντα εκτός απο το ατομικό καλό και το συνολικό.

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”