Συντονιστής: Emmaki
Σοφία μου, αν έχεις κατά νου ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται να εκφράσει εκείνη την ποιότητα που είναι σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα του, αν έχεις κατά νου ότι η σύνείδηση είναι σύνθεση του πνεύματος της ψυχής και του σώματος, και όχι μεμονωμένη εκδήλωση του σωματικού εγώ, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα...Αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο και χαοτικό, λες και δεν έχει αρχή και τέλος
γίναμε αναξιοπρεπείς, δειλοί, καταθλιπτικοί και φοβισμένοιΤο να αντιλαμβανόμαστε ποιοί γίναμε
θα αφυπνίζουμε αυτό που είμαστε...
ούτε τώρα?Αυτό δεν το καταλαβαίνω
Γιατί, όπως είπα, όλα τα βρίσκω αρκετά (αν όχι εντελώς...) χαοτικά...εκείνες τις ποιότητες που εκφράζουν την Αγάπη και την Σοφία
Δηλαδή όχι αναξιοπρεπείς, δειλοί, καταθλιπτικοί και φοβισμένοιθα αφυπνίζουμε αυτό που είμαστε...
Well, όσο να 'ναι, βοηθάειVaso έγραψε: Και άλλα μπορώ να σου πω, αλλά νομίζεις ότι έχει νόημα, Σοφία μου?
Αααχ, από πρόθεση καλά πάμε, από αντοχές πάλι... Κ όχι τίποτε άλλο, αλλά ολόκληρη η πρόθεση αλλοιώνεται όταν δεν υπάρχει δύναμη να την υποστηρίξει... Και τελικά τι είναι η αντοχή? Νομίζω ότι κάποιες φορές φοβάμαι να την δεχτώ και να την αναγνωρίσω γιατί φοβάμαι μην αφήσω να με εκμεταλλευτούν, γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και γιατί φοβάμαι τις αλλαγές.Vaso έγραψε: ΄Ολα είναι θέμα επιλογών και πρόθεσης!
...και αντοχής βεβαίως!
Και να κάνεις ότι θέλεις να σου κάνουν? Γιατί νομίζω ότι αυτό είναι κάτι έμφυτο στους ανθρώπους.Vaso έγραψε: "μην κάνεις στους άλλους ότι δεν θέλεις να σου κάνουν"
Σοφία μου, μακάρι οι άνθρωποι να είχαν βαθιά αντίληψη αυτού που θέλουν στην Ψυχή τους!Και να κάνεις ότι θέλεις να σου κάνουν? Γιατί νομίζω ότι αυτό είναι κάτι έμφυτο στους ανθρώπους
Ναι Σοφία μου γλυκιά...Είναι εμφανής σε εμένα αυτός ο φόβος σουΝομίζω ότι κάποιες φορές φοβάμαι να την δεχτώ και να την αναγνωρίσω γιατί φοβάμαι μην αφήσω να με εκμεταλλευτούν
πολύ σωστάΣοφία μου, μακάρι οι άνθρωποι να είχαν βαθιά αντίληψη αυτού που θέλουν στην Ψυχή τους!
Συνήθως αυτό που θέλουν είναι μια εγωιστική εμμονή της προσωπικοτητας που έχει πάντα δίκιο...Και σ' αυτό το σημείο γίνονται οι μάχες μεταξύ μας για το καλό και το κακό, έτσι ώστε να μην μπορείς να ξεχωρίσεις ότι αυτό που είναι καλό για σένα, δεν είναι για τον άλλον!
Με την προσωπικότητα μόνο δεν μπορείς να έχεις εκείνη την ισορροπία και την πνευματική Λογική να δρας με τις έμφυτες αρετές και δυστυχώς τις πολώνεις και έτσι δρας ανταγωνιστικά μέσα στους ανθρώπους...
Αυτό που λες "έμφυτη τάση" ναι υπάρχει μέσα μας, αλλά είναι σε έναν βαθύτερο πυρήνα που χρειάζεται να αφυπνίσουμε, αφού αναγνωρίσουμε τις διαστρεβλώσεις που έχουμε υποστεί στην επιφάνεια, λόγω της φυσικής μας εκπαίδευσης...
Τι όμορφα που τα περιγράφει!!!"Ένας άντρας μπορεί ν αγαπάει με τρυφερότητα μια γυναίκα επί ολόκληρους μήνες να την ποθεί μ όλο του το είναι,
να τη συναντάει κάθε μέρα χωρίς να κάνει τίποτε άλλο από το να της σφίγγει ζεστά το χέρι ή να τη φιλάει απαλά στα χείλια.
Όταν και οι δύο θα νιώσουν την ανάγκη να σμίξουν, αυτό θα γίνει αναπόφευκτα,
και οι δυο θα διαλέξουν την κατάλληλη στιγμή, όταν θα είναι έτοιμοι, χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μια λέξη πάνω στο θέμα.
Θα φροντίσουν και οι δυο για τις αισθήσεις του συντρόφου τους και θα βρουν σ αυτές και τη δική τους ηδονή|"
"Ο οργασμός εμφανίζεται όταν πρέπει να εμφανιστεί κι όχι όταν εκείνος ή εκείνη το θέλουν. "
Βίλχελμ Ράιχ
Vaso έγραψε:
"Δεν χτίζουμε ένα σπίτι αρχίζοντας από την επίπλωση αλλά από τα θεμέλια.
Χρειάζονται μήνες, κάποτε μάλιστα χρόνια για να ανακαλύψετε καλά το κορμί του συντρόφου σας.
Η ανακάλυψη του κορμιού του αγαπημένου σας θα σας προσφέρει έντονη ικανοποίηση.
Θα τη δοκιμάσετε επίσης υπερνικώντας τις πρώτες δυσκολίες που συνεπάγεται η ένωση δύο ζωντανών οργανισμών."
"Ένας άντρας μπορεί ν αγαπάει με τρυφερότητα μια γυναίκα επί ολόκληρους μήνες να την ποθεί μ όλο του το είναι,
να τη συναντάει κάθε μέρα χωρίς να κάνει τίποτε άλλο από το να της σφίγγει ζεστά το χέρι ή να τη φιλάει απαλά στα χείλια.
Όταν και οι δύο θα νιώσουν την ανάγκη να σμίξουν, αυτό θα γίνει αναπόφευκτα,
και οι δυο θα διαλέξουν την κατάλληλη στιγμή, όταν θα είναι έτοιμοι, χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μια λέξη πάνω στο θέμα.
Θα φροντίσουν και οι δυο για τις αισθήσεις του συντρόφου τους και θα βρουν σ αυτές και τη δική τους ηδονή|"
"Ο οργασμός εμφανίζεται όταν πρέπει να εμφανιστεί κι όχι όταν εκείνος ή εκείνη το θέλουν. "
Βίλχελμ Ράιχ[/i]