Ο έρωτας στη ζωή μας

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Βασούλα ευχαριστώ >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο και χαοτικό, λες και δεν έχει αρχή και τέλος
Σοφία μου, αν έχεις κατά νου ότι κάθε άνθρωπος χρειάζεται να εκφράσει εκείνη την ποιότητα που είναι σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα του, αν έχεις κατά νου ότι η σύνείδηση είναι σύνθεση του πνεύματος της ψυχής και του σώματος, και όχι μεμονωμένη εκδήλωση του σωματικού εγώ, τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα...

Το να αντιλαμβανόμαστε ποιοί γίναμε, δεν σημαίνει ότι δεν θα αφυπνίζουμε αυτό που είμαστε...

Είναι μια παράλληλη εργασία αγάπης, συγχώρεσης και βαθιάς αποδοχής

:x :x :x :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε: Το να αντιλαμβανόμαστε ποιοί γίναμε, δεν σημαίνει ότι δεν θα αφυπνίζουμε αυτό που είμαστε...
Αυτό δεν το καταλαβαίνω :oops:
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Το να αντιλαμβανόμαστε ποιοί γίναμε
γίναμε αναξιοπρεπείς, δειλοί, καταθλιπτικοί και φοβισμένοι

θα αφυπνίζουμε αυτό που είμαστε...

έχουμε σε λανθάνουσα κατάσταση εκείνες τις ποιότητες που εκφράζουν την Αγάπη και την Σοφία του θεού...

Αυτό δεν το καταλαβαίνω
ούτε τώρα? :-?

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Χαχαχαχα! Ναι, πολύ καλύτερα..! ^^ Απλά, ακόμα, θα ήθελα έναν προσδιορισμό, μια ιδέα του:
εκείνες τις ποιότητες που εκφράζουν την Αγάπη και την Σοφία
Γιατί, όπως είπα, όλα τα βρίσκω αρκετά (αν όχι εντελώς...) χαοτικά...
Αν δεν γίνομαι κουραστική... :oops:
θα αφυπνίζουμε αυτό που είμαστε...
Δηλαδή όχι αναξιοπρεπείς, δειλοί, καταθλιπτικοί και φοβισμένοι :D

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αυτό που είσαι Σοφία μου, θα το ανακαλύψεις μέσα στην ακεραιότητά σου...

Δεν υπάρχουν λέξεις για να σου εκφράσω αυτό το παραπάνω που θέλεις, για την Αγάπη και την Σοφία, γιατί είναι δρόμος που χρειάζεται να περπατήσεις και όχι να γνωρίζεις απλά...Οπότε ότι και αν σου πω θα είναι μόνο λογια...

Θα προσπαθήσω όμως να σου πω τι είναι η ποιοτική έκφραση της Αγάπης για μένα...
Μία αρχή που στάθηκε σημαντική για να κατανοήσω τους πνευματικούς κώδικες της Αγάπης, ήταν "μην κάνεις στους άλλους ότι δεν θέλεις να σου κάνουν"!...Ακούγεται απλό, μα είναι πολυ δύσκολο. Χρειάζεται πειθαρχία και καλη θέληση αρχικά για να κυριαρχήσεις στα συναισθήματα που σε ωθούν συνεχώς προς την ικανοποίηση εις βάρος των άλλων...

Xρειάζεται να εμβαθύνεις στην έννοια "γεναιοδωρία" που είναι μία ποιότητα σεβασμού και ελευθερίας στην σχέση σου με τους άλλους, ξεκινώντας από το πόσο σέβεσαι εσύ τον εαυτο σου...

Και άλλα μπορώ να σου πω, αλλά νομίζεις ότι έχει νόημα, Σοφία μου?

΄Ολοι ξεκινάμε από το σημείο που νιώθουμε ασθενείς! Με λίγη πίστη, με λίγο θάρρος, με καθόλου ταπεινότητα, με αμφίβολη αξιοπρέπεια...
Κάποιοι λένε "έτσι είναι η ζωή..." και σταματούν εκεί!
Κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τακτοποιήσουν το εσωτερικό χάος!
Κάποιοι άλλοι αναζητούν τον πιο βαθύ πυρήνα τους και ανακαλύπτουν το θάρρος και την θέληση, ξεκινώντας μια διαδρομή προς την αιωνιότητα...

΄Ολα είναι θέμα επιλογών και πρόθεσης!

...και αντοχής βεβαίως!

:x :x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε: Και άλλα μπορώ να σου πω, αλλά νομίζεις ότι έχει νόημα, Σοφία μου?
Well, όσο να 'ναι, βοηθάει :D Μου δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν είναι κάτι το αδύνατο/ακατόρθωτο.
Vaso έγραψε: ΄Ολα είναι θέμα επιλογών και πρόθεσης!

...και αντοχής βεβαίως!
Αααχ, από πρόθεση καλά πάμε, από αντοχές πάλι... Κ όχι τίποτε άλλο, αλλά ολόκληρη η πρόθεση αλλοιώνεται όταν δεν υπάρχει δύναμη να την υποστηρίξει... Και τελικά τι είναι η αντοχή? Νομίζω ότι κάποιες φορές φοβάμαι να την δεχτώ και να την αναγνωρίσω γιατί φοβάμαι μην αφήσω να με εκμεταλλευτούν, γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και γιατί φοβάμαι τις αλλαγές.
Vaso έγραψε: "μην κάνεις στους άλλους ότι δεν θέλεις να σου κάνουν"
Και να κάνεις ότι θέλεις να σου κάνουν? Γιατί νομίζω ότι αυτό είναι κάτι έμφυτο στους ανθρώπους.

Ευχαριστώ πολύ πολύ για το support, έχω μονοπωλήσει το thread... @};-

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Και να κάνεις ότι θέλεις να σου κάνουν? Γιατί νομίζω ότι αυτό είναι κάτι έμφυτο στους ανθρώπους
Σοφία μου, μακάρι οι άνθρωποι να είχαν βαθιά αντίληψη αυτού που θέλουν στην Ψυχή τους!
Συνήθως αυτό που θέλουν είναι μια εγωιστική εμμονή της προσωπικοτητας που έχει πάντα δίκιο...Και σ' αυτό το σημείο γίνονται οι μάχες μεταξύ μας για το καλό και το κακό, έτσι ώστε να μην μπορείς να ξεχωρίσεις ότι αυτό που είναι καλό για σένα, δεν είναι για τον άλλον!
Με την προσωπικότητα μόνο δεν μπορείς να έχεις εκείνη την ισορροπία και την πνευματική Λογική να δρας με τις έμφυτες αρετές και δυστυχώς τις πολώνεις και έτσι δρας ανταγωνιστικά μέσα στους ανθρώπους...

Αυτό που λες "έμφυτη τάση" ναι υπάρχει μέσα μας, αλλά είναι σε έναν βαθύτερο πυρήνα που χρειάζεται να αφυπνίσουμε, αφού αναγνωρίσουμε τις διαστρεβλώσεις που έχουμε υποστεί στην επιφάνεια, λόγω της φυσικής μας εκπαίδευσης...
Νομίζω ότι κάποιες φορές φοβάμαι να την δεχτώ και να την αναγνωρίσω γιατί φοβάμαι μην αφήσω να με εκμεταλλευτούν
Ναι Σοφία μου γλυκιά...Είναι εμφανής σε εμένα αυτός ο φόβος σου >:d< >:d< Η εμπιστοσύνη στις ανθρώπινες σχέσεις χτίζεται και δεν είναι κάτι αυτονόητο...
Η εμπιστοσύνη στον Εαυτό σου προέχει, ώστε μέσα από την πνευματική διάκριση να μπορείς να αναγνωρίζεις στην Ψυχή σου το ωφέλιμο από το ανούσιο...

:x :x :x :x :x :x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Σοφία μου, μακάρι οι άνθρωποι να είχαν βαθιά αντίληψη αυτού που θέλουν στην Ψυχή τους!
Συνήθως αυτό που θέλουν είναι μια εγωιστική εμμονή της προσωπικοτητας που έχει πάντα δίκιο...Και σ' αυτό το σημείο γίνονται οι μάχες μεταξύ μας για το καλό και το κακό, έτσι ώστε να μην μπορείς να ξεχωρίσεις ότι αυτό που είναι καλό για σένα, δεν είναι για τον άλλον!
Με την προσωπικότητα μόνο δεν μπορείς να έχεις εκείνη την ισορροπία και την πνευματική Λογική να δρας με τις έμφυτες αρετές και δυστυχώς τις πολώνεις και έτσι δρας ανταγωνιστικά μέσα στους ανθρώπους...

Αυτό που λες "έμφυτη τάση" ναι υπάρχει μέσα μας, αλλά είναι σε έναν βαθύτερο πυρήνα που χρειάζεται να αφυπνίσουμε, αφού αναγνωρίσουμε τις διαστρεβλώσεις που έχουμε υποστεί στην επιφάνεια, λόγω της φυσικής μας εκπαίδευσης...
πολύ σωστά :x >:d< >:d< >:d< >:d<

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

:x :x :x Εντάξει, πιστεύω πως είμαι καλυμμένη! Thanks, Βασούλα, παιδιά..! @};-

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

να το συνεχίσουμε? έχω όρεξη σήμερα... :-D

Δύο άνθρωποι συναντιούνται και ερωτεύεται ο ένας στον άλλον, αυτό που του λείπει...
Ο καθένας αναζητά την πληρότητα, μα μέσα στο οχυρωμένο εαυτό του, δεν μπορεί παρά να την εκφράζει με έλλειψη...

Οι άνθρωποι είναι μόνο σωματικά συνειδητοί...Δεν έχουν αληθινή αντίληψη της Ψυχής τους
Και έτσι στο σωματικό τους επίπεδο έχουν σαν θεό τον χρόνο και βιάζονται...

Ενας ΄Ερωτας, για να μείνει μέσα σου πλήρης όμως, χρειάζεται πρώτα να τον "αναγνωρίσει" η Ψυχή σου...Και η Ψυχή δεν έχει χρόνο και χώρο για να νιώσει...Η Ψυχή δεν ξέρει παρά να νιώθει Αγάπη...
Πιεσμένη από την προσωπικότητα, δεν προλαβαίνει να "μυρίσει" την άλλη Ψυχή, να την νιώσει, να εξοικειωθεί, να ταπεινωθεί στην ενότητα και έτσι ο άνθρωπος ορμά να κατακτήσει την έλλειψή του, το "φανταστικό" άλλο του μισό!
Το όπλο του γι’ αυτήν την κατάκτηση είναι η ζωτική του ενέργεια, η σεξουαλική ενέργεια…Την δίνει στον άλλον και απαιτεί από αυτόν την αυτό-ικανοποίηση…

Και ο έρωτας γίνεται μάχη...και η μάχη έχει απώλειες...και οι απώλειες πόνο και θλίψη...Και έτσι ο έρωτας ανακηρύσσεται «ο μεγαλύτερος πόνος»!

Αυτοί είναι οι μύθοι της ζωής μας!Οι μύθοι που αναπαράγονται στον χρόνο και τον χώρο…

Γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι γενναιόδωρος με τον άλλον.
Μόνο οι Ψυχές έχουν αυτήν την ποιότητα και εκείνος που δεν την έχει βρει βαθιά μέσα του, διαρκώς θα βασανίζεται από την διαστρέβλωση της, που λέγεται «πλεονεξία»…΄Όλα για μένα…για σένα τίποτα!
Θέλω να γίνεις αυτό που φαντάζομαι πως είσαι…Αυτός είναι ο περιορισμός του χώρου και του χρόνου και τότε ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ειλικρινής, ούτε με τον άλλον, μα ούτε με τον εαυτό του…Η αλήθεια, η ειλικρίνεια είναι μια ποιότητα που χαρακτηρίζει την αιωνιότητα…

:x :x :x

"Δυο πεταλούδες, μια αρσενική και μια θηλυκή, μπορούν αν παίζουν μαζί επί ώρες χωρίς να παραδοθούν στο αγκάλιασμα.
Μπορούν ακόμη να καθίσουν η μία πάνω στην άλλη, χωρίς να ζευγαρώσουν.
Αλλά από τη στιγμή που τα ενεργειακά συστήματα των κορμιών τους θα συναντηθούν, προχωρούν μέχρι τέλους."...

"Η επιθυμία να λιώσεις μαζί μ’ έναν άλλο οργανισμό μέσα στη γενετήσια περίπτυξη παρατηρείται τόσο στον θωρακισμένο
όσο και στον αθωράκιστο οργανισμό.
Στον θωρακισμένο μάλιστα, είναι πιο βίαιη αφού η ολοκληρωτική ικανοποίηση είναι για αυτόν ανέφικτη.
Ενώ η Ζωή αρκείται στο να αγαπάει με απλότητα, η θωρακισμένη ζωή πηγαίνει κατευθείαν στη συνουσία.
Η Ζωή δεν ορμάει πάνω στην περίπτυξη.
Δεν είναι βιαστική, εκτός από την περίπτωση που μια μακριά περίοδος καθολικής εγκράτειας κάνει απαραίτητη τη στιγμιαία
εκφόρτιση της ενέργειας.
Αντίθετα ο θωρακισμένος άνθρωπος που βρίσκεται κλεισμένος στη φυλακή του οργανισμού του, πηγαίνει ολόισα στη συνουσία. "

"Δεν χτίζουμε ένα σπίτι αρχίζοντας από την επίπλωση αλλά από τα θεμέλια.
Χρειάζονται μήνες, κάποτε μάλιστα χρόνια για να ανακαλύψετε καλά το κορμί του συντρόφου σας.
Η ανακάλυψη του κορμιού του αγαπημένου σας θα σας προσφέρει έντονη ικανοποίηση.
Θα τη δοκιμάσετε επίσης υπερνικώντας τις πρώτες δυσκολίες που συνεπάγεται η ένωση δύο ζωντανών οργανισμών."

"Ένας άντρας μπορεί ν’ αγαπάει με τρυφερότητα μια γυναίκα επί ολόκληρους μήνες να την ποθεί μ’ όλο του το είναι,
να τη συναντάει κάθε μέρα χωρίς να κάνει τίποτε άλλο από το να της σφίγγει ζεστά το χέρι ή να τη φιλάει απαλά στα χείλια.
Όταν και οι δύο θα νιώσουν την ανάγκη να σμίξουν, αυτό θα γίνει αναπόφευκτα,
και οι δυο θα διαλέξουν την κατάλληλη στιγμή, όταν θα είναι έτοιμοι, χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μια λέξη πάνω στο θέμα.
Θα φροντίσουν και οι δυο για τις αισθήσεις του συντρόφου τους και θα βρουν σ’ αυτές και τη δική τους ηδονή|"

"Ο οργασμός εμφανίζεται όταν πρέπει να εμφανιστεί κι όχι όταν εκείνος ή εκείνη το θέλουν. "
Βίλχελμ Ράιχ @};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

"Ένας άντρας μπορεί ν’ αγαπάει με τρυφερότητα μια γυναίκα επί ολόκληρους μήνες να την ποθεί μ’ όλο του το είναι,
να τη συναντάει κάθε μέρα χωρίς να κάνει τίποτε άλλο από το να της σφίγγει ζεστά το χέρι ή να τη φιλάει απαλά στα χείλια.
και οι δυο θα διαλέξουν την κατάλληλη στιγμή, όταν θα είναι έτοιμοι, χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μια λέξη πάνω στο θέμα.
Θα φροντίσουν και οι δυο για τις αισθήσεις του συντρόφου τους και θα βρουν σ’ αυτές και τη δική τους ηδονή|"

"Ο οργασμός εμφανίζεται όταν πρέπει να εμφανιστεί κι όχι όταν εκείνος ή εκείνη το θέλουν. "
Βίλχελμ Ράιχ
Τι όμορφα που τα περιγράφει!!! @};- 8->
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε:

"Δεν χτίζουμε ένα σπίτι αρχίζοντας από την επίπλωση αλλά από τα θεμέλια.
Χρειάζονται μήνες, κάποτε μάλιστα χρόνια για να ανακαλύψετε καλά το κορμί του συντρόφου σας.
Η ανακάλυψη του κορμιού του αγαπημένου σας θα σας προσφέρει έντονη ικανοποίηση.
Θα τη δοκιμάσετε επίσης υπερνικώντας τις πρώτες δυσκολίες που συνεπάγεται η ένωση δύο ζωντανών οργανισμών."

Βίλχελμ Ράιχ @};- [/i]

@};-
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Ωντος πολύ όμορφα και ρομαντικά το περιγράφει :x 8->

@};- @};- @};- @};-

Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Ο άνθρωπος μου... ο Ραιχ... :-B
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”