Συντονιστής: Emmaki
Η πρόταση που έφερες εδώ για συζήτηση δεν είναι παρά η ανάγκη των ανθρώπων να έχουν κοντά τους ανθρώπους που τους βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους και δεν τους σπρώχνουν σε βιαιότητες.«13 λόγοι να ζεις »
▪ Σε αγαπώ, όχι για αυτό που είσαι αλλά για αυτό που είμαι εγώ, όταν είμαι κοντά σου
▪ Δεν αξίζει να κλαίς για κανέναν. Όσοι αξίζουν τα δάκρυα σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις
▪ Επειδή πιστεύεις ότι κάποιος δεν σε αγαπάει όσο εσύ θα ήθελες δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπά με όλη την καρδιά του.
▪ Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου κρατάει το χέρι και ταυτόχρονα αγγίζει την καρδιά σου.
▪ Ο χειρότερος τρόπος να χάσεις κάποιον που αγαπάς είναι να είσαι δίπλα του, αλλά αυτός να μην είναι εκεί.
▪ Μην σταματάς ποτέ να χαμογελάς, ακόμη και αν είσαι δυστυχισμένος κάποιος ίσως ερωτευθεί το χαμόγελο σου.
▪ Μπορεί απλά να είσαι ένα άτομο σε όλο τον κόσμο αλλά για κάποιο άτομο μπορεί να είσαι ο κόσμος όλος.
▪ Μην ξοδεύεις τον χρόνο σου για κάποιον, που δεν νοιάζεται να τον ξοδέψει μαζί σου.
▪Ίσως ο θεός, θέλει να γνωρίσεις πολλούς λάθος ανθρώπους, μέχρι να γνωρίσεις τον σωστό, έτσι όταν συμβεί αυτό θα είσαι πραγματικά ευγνώμων.
▪ Μην κλάψεις γιατί ήρθε το τέλος σε μία σχέση χαμογέλα για όλα αυτά που περάσατε μαζί.
▪ Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε πληγώνουν, πρέπει να συνεχίζεις να έχεις εμπιστοσύνη απλά να είσαι πιο προσεκτικός.
▪ Γίνε καλύτερος άνθρωπος μέρα με την μέρα όταν γνωρίσεις αυτόν που ψάχνεις, θα είσαι σίγουρος ότι θα σε αγαπήσει για αυτό που είσαι.
▪ Μην ανυπομονείς, τα καλύτερα έρχονται όταν δεν τα περιμένεις
Δεν μπορω να το κατανοησω με τιποτα ομως αυτο..Η γνώμη που έχει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, είναι συνήθως η ίδια που έχει για τους άλλους, αλλά δεν το γνωρίζει...
^tasoulis^ έγραψε:Δεν μπορω να το κατανοησω με τιποτα ομως αυτο..Η γνώμη που έχει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, είναι συνήθως η ίδια που έχει για τους άλλους, αλλά δεν το γνωρίζει...
Δηλαδη τις συνηθειες και τροποι καποιου συντροφου σου που σε βγαζουν απο τα ρουχα σου ειναι τα ιδια που κανει και ο εαυτος μας?
Δεν νομίζω...
Πλάκα κάνεις? Το σοφότερο είναι να φύγεις φυσικά, το να μείνεις με έναν τέτοιο άνθρωπο μάλλον θα σου φέρνει εντάσεις, ενόσω η εσωτερική σου παρατήρηση και επεξεργασία συνεχίζεται...Δηλαδη παρολο που βλεπεις οτι καποιος σου βγαζει την πλευρα του εαυτου σου που δεν σου αρεσει να κατσεις σε μια τετοια σχεση για να βρεις τις αιτιες?
Αυτο ειναι το σοφοτερο?
αυτό Βασούλα το συνειδητοποίησα πρόσφατα και ομολογώ ότι στην αρχή δεν μπορούσα να το χονέψω μου φάνηκε σαν δυνατή γροθιά στο στομάχι αλλά είναι πολύ μεγάλη αλήθεια .Η γνώμη που έχει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, είναι συνήθως η ίδια που έχει για τους άλλους, αλλά δεν το γνωρίζει...
Γι' αυτό και οι αντιδράσεις μας αν παρατηρηθούν με ειλικρίνεια και θάρρος, θα μας δώσουν τα ουσιαστικότερα μηνύματα να γνωρίσουμε τον Εαυτό μας και να βελτιώσουμε την Ζωή μας...
Ναι, συμφωνώ απόλυτα με αυτό, δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να νιώθουμε αδικημένοι αν δεν είχαμε κάποιες προσδοκίες από το άλλο μέλος της σχέσης. Και φυσικά, πράγματι, ξεκινάμε να περιμένουμε πράγματα όταν δίνουμε πράγματα, όταν ζητάμε ασφάλεια και αναγνώριση από τον άλλο (γιατί δεν μπορούμε να την βρούμε μέσα μας).Vaso έγραψε: Ο μηχανισμός των ασυνείδητων συναισθημάτων δεν έχει όρια, όμως δεν έχουμε παρά να σκύψουμε μέσα μας να δούμε την αλήθεια, μέσα στην οποία έχουμε διαμορφώσει τις συμπεριφορές μας.
Η αίσθηση του "αδικημένου" στις σχέσεις μας δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά του άλλου, αλλά με ότι έχουμε κρατήσει μέσα μας και προσβάλλει την δύναμη μας, θυσιάζοντάς την σε μια επιθυμητή αποδοχή...
Πολύ κουραστικό... Όταν έχεις τόσα και τόσα μέσα σου, όταν είσαι ανίκανος να υπερασπιστείς και να φροντίσεις τον εαυτό σου, αλλά πραγματικά το χρειάζεσαι, χρησιμοποιείς αυτόν τον μηχανισμό άμυνας-επίθεσης που προέρχεται από έναν κακώς εννοούμενο εγωισμό. Γιατί, αντί να ψάξεις για μία λύση μέσα σου και μέσα στην σχέση, αντί να σταθείς με ειλικρίνεια στον Εαυτό σου, επιλέγεις να θάψεις και τα παλιά και τα καινούργια ερεθίσματα που σου προκαλούν πόνο, χρησιμοποιώντας τον εγωισμό, μια συγκαλυμμένη δηλεία για να πεισθείς ότι είσαι εντάξει, μέχρι την επόμενη φορά, που θα σου συμβούν τα ίδια, έως ότου καταλάβεις ότι είναι καιρός να πάρεις κάποιο μάθημα.Vaso έγραψε: Ο φυσικός άνθρωπος περνάει όλη του την ζωή μέσα σ αυτόν τον μηχανισμό άμυνας-επίθεσης που δεν έχει καμία σχέση με την Λογική, με την οποία ένα ενσυνείδητο ον είναι προικισμένο από τον θεό
Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να μπορούσα να το κάνω. Αλλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο και χαοτικό, λες και δεν έχει αρχή και τέλος... Θα συνεχίσω να προσπαθώ, ελπίζω σε κάπως σωστό δρόμο. Αν και, δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί ποτέ, όσο προσπαθώ τόσο έχω την αίσθηση ότι κάτι μου λείπει. Και δεν μπορώ να το προσδιορίσω και μου προκαλεί απίστευτο εκνευρισμό, γιατί φοβάμαι, αλλά δεν ξέρω τι ή γιατί.Vaso έγραψε: Μόνο μέσα από την πνευματική μας ανάπτυξη μπορούμε να σκύψουμε με αγάπη στον εαυτό μας και να αφεθούμε, με παιδική αγνότητα, στην ανώτερη καθοδήγηση, γνωρίζοντας ότι κανείς δεν μας κρίνει, κανείς δεν μπορεί να μας απορρίψει, κανείς δεν μπορεί να κομματιάσει το «είναι» μας