ΣΩΤΗΡΑΣ & ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ!

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ο Ιησούς με την σταύρωση έδειξε το δρόμο στους ανθρώπους
Δεν υπήρχε σταύρωση με την έννοια την τιμωρίας αλλά με την έννοια της αυτοθυσίας, σταυρώθηκε με την θέλησή του, έσπασε τον φαύλο κύκλο της βίας που καταρρακώνει όλους τους ανθρώπους
Δεν θυσιάστηκε ο Ιησους.Απλά εδειξε αυτο που μπορεί εκείνος ότι μπορουν και οι αλλοι.
Φανέρωσε την αλλαγή επιπεδου.
Απεδειξε την μετουσιωση του σωματος στην αναληψη.
Ειναι το ιδιο σε μικρογραφια που γινεται στην ζωη μας,με καθε "σταυρωση".Καθε σταυρωση και μαι ευλογία κι ΟΧΙ ΘΥΣΙΑ.
Καθε σταυρός κι ενα επιπεδο πανω.
ΣΥΝ-φερει η θυσία!Αλλά δεν ειναι ετσι:Eίναι ευλογία!
Αν αυτο το "κατι "ο καθενας το ανακαλύψει μεσα του,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ,τοτε δεν χρειάζεται να δωσει κανεις ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!
Ο καθενας απλά θα ΕΙΝΑΙ.
Και τότε ολοι ΕΙΝΑΙ.

Και τότε τι ρολο εχουν να παιξουν οι ΣΩΤΗΡΕΣ οταν ο καθενας θα ειναι ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ;
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

fab, σεβαστές όλων οι απόψεις...

Δεν θέλω να διαπραγματευτώ ούτε την θυσία του Ιησού, ούτε την ζωή του, γιατί θα είναι σαν να διαπραγματεύομαι την δική μου ψυχή... Δεν είναι για μένα ένας "αόρατος δάσκαλος" που μου μιλάει...Είναι η ίδια μου η ΖΩΗ...

Οπότε από την μεριά μου, δεν θα πω ούτε έναν ακόμα λόγο, πάνω στο θέμα!.
΄Οτι είναι να ειπωθεί, θα γίνει στον χρόνο που θα έχει ωριμάσει η εποχή, ώστε να "αντέξει" το βάρος των λόγων!!!

Σ' ευχαριστούμε για τα χαμόγελα...
Και θα τα πούμε και σε κάποιο άλλο τόπικ, αν θέλεις!

σου στέλνω κι εγώ κάμποσα! :D :D :D :D :D :D :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Καλησπέρα παιδιά.
Fab, αγαπητή μου φίλη [ αναρωτιέμαι πως σου ήρθε αυτό το νικ]..τελος πάντων :D

Δια παν ενδεχόμενο ...ας επεξεργαστούμε μερικά απο αυτά που εγραψες..
Λέω στον εαυτό μου (τον στήνω απέναντι και του δίνω να καταλάβει)
Αυτό συμβαίνει και με όλους όσους ασχολούνται με την αυτογνωσία.

Κατάλαβες ότι δεν πάμε γύρω γύρω να μαζεύουμε ότι πέσει στον δρόμο μας?
Που ξέρεις τι θα μαζέψεις? Πας σίγουρα και όταν αποκτήσεις την εμπειρία του κραδασμού τότε φέρε όσες γύρες θέλεις.
Σεβαστή η άποψη σου αλλά δεν ταιριάζει σε όλους. Ολη μας η ζωή είναι ενα ρίσκο απο κάθε άποψη. Κάθε ημέρα που ξημερώνει βρισκόμαστε ανάμεσα σε διάφορες καταστάσεις που όλες αν το παρατηρήσουμε μας δίνουν απαντήσεις και αυξάνουν την γνώση μας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον εσωτερισμό. Δεν πιστευω οτι υπάρχει ''σιγουριά'' , ουτε νομίζω οτι μπορεί ποτέ να σταθεροποιηθεί ενας ανώτερος κραδασμός για τον εξής λόγο.
Αν υποθέσουμε οτι ακολουθώντας ενα σύστημα [ διαλογισμός, ασκήσεις , ελέγχος σκέψεις κλπ] ανεβάζουμε τον κραδασμό μας , αυτό γίνεται με τις ''ασφαλείς '' και ''σίγουρες'' συνθήκες στις οποίες ζούμε και κινούμαστε εκείνη την στιγμή.

Την πρώτη όμως στιγμή που θα βρεθούμε σε άλλες ...πιο δύσκολες και πιο εντόνες συνθήκες [ και αυτό συμβαίνει την ίδια την στιγμή που νομίζουμε οτι εχουμε πετύχει ενα βαθμό σταθεροποίησης του εν λόγω κραδασμού] τότε αυτός αρχίζει να τρέμει ...οπότε για να επανέλθουμε εντείνουμε τις ασκήσεις , το διάβασμα , την δουλειά κλπ.
Συγχρόνως , εμφανίζονται σκέψεις που περιέχουν ενοχή [ ως λίγη εργασία] , επιθυμία για ισχυροποίηση του ελέγχου και της βούλησης [ αλλή μια επιθυμία]....δλδ άλλα κάγκελα διαφορετικά μεν απο τα προηγούμενα αλλά πάλι ίδια ως προς την χρήση.
Το ζήτημα δεν είναι τι θα ''μαζέψουμε'' αλλά το πως θα διαχειριστούμε τα υλικά. Και αυτή η πρόκληση είναι μόνιμη στη ζωή μας.
Δεν μπορείς ακόμα να ξεχωρίσεις την ήρα από το σιτάρι και δεν είναι κακό, αλλά πρέπει να το δεις δεν γίνεται αλλιώς.
Και πως θα τους ξεχωρίσουμε αν δεν τα δούμε απο κοντά? θα δεχθούμε να τα ξεχωρίσει άλλος για εμάς η δεν θα τα πλησιάσουμε καθόλου απο τον φόβο μην και δούμε την αλήθεια μας που μας τρομάζει????

Εντάξει έχω και αυτή την διαίσθηση που είναι ισχυρή και με κάνει
να μπορώ να αντιλαμβάνομαι τον απέναντι. Ναι εντάξει αλλά τι αντιλαμβάνομαι? Μήπως όσα μου επιτρέπει ο έλεγχος που μου ασκεί η προσωπικότητα? Μήπως, λέω τώρα εγώ, μήπως αυτά ακριβώς που θέλει η προσωπικότητα?
Δύσκολη είναι η κατανόηση, αλλά στις Αίθουσες της Πειθαρχίας……..

H εννοια της διαίσθησης είναι ένας συγκερασμός της μαθηματικής λογικής και του ελεύθερου αισθήματος.
Για να είναι ελεύθερο το αίσθημα απαραίτητη προυπόθεση είναι να μην φοβόμαστε και να μην προσδοκούμε. Για αυτό και λέμε ότι πάντα η πρώτη αντίληψη είναι ακριβής.
Επειδή όμως για να επαληθεύσουμε ότι νιώσαμε, κρίνουμε εκ του αποτελέσματος , όλα αυτά είναι υποκειμενικά.
Το αποτέλεσμα αποφασίζεται από την προσωπικότητα μας και τις αγωνίες της την ίδια στιγμή που η ‘’εντολή’’ έχει ερθει από την ψυχή μας. Αυτό από μόνο του θολώνει. Προσδοκούμε δλδ το αναμενόμενο αποτέλεσμα που εμας , μας φαίνεται ως ορθό….
είναι η δεν είναι οξύμωρο σχήμα???

Λες ….<< μήπως οσα μου επιτρέπει ο έλεγχος της προσωπικότητας ?
Από πού θα είναι ο οποισδήποτε έλεγχος ? Η προσωπικότητα μας έχει αυτές τις ιδιότητες και τους μηχανισμούς…[ έλεγχο, κυριαρχία κλπ] δεν είναι ίδιον της ψυχής μας. Αυτή απλώς λαμβάνει τις εντυπώσεις των μαθημάτων που αναζητά και πραγματώνει μεσα από την προσωπικότητα.
Μήπως όπως λέει και ο Γκουρτζίεφ, ένα , το πιο δυνατό στοιχείο της προσωπικότητας μας αναλαμβάνει να υπερβεί τα άλλα και νομίζουμε ότι αυτό ειμαστε εμείς???

Δύσκολη η κατανόηση στις αίθουσες της ζωής …
Γι αυτό είμαι εγώ εδώ……τουλάγχιστον είμαστε άνθρωποι και προσπαθούμε……….είμαστε ατελείς αλλά αγαπάμε….

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω …μια και θέλησε η Θεότητα η η μοίρα και μπήκες εδώ πέρα ……ρίχνε μια ματιά που και που…αλλά ας είναι αυτή απαλή και ας είναι η καρδιά σου ανοιχτή στον αέρα που φυσάει…..

Φιλάκια και Καληνύχτα

Με πολλη πολλη αγάπη
Ελένη
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Fab, αγαπητή μου φίλη
:shock: :shock: :shock:

κορίτσι είναι ο/η fab?

Aετέ είσαι σίγουρη???? :shock: :roll:

Και αν ναι, γιατί αισθάνθηκες fab τόσο ανασφαλής ώστε να μην μας πεις το φύλο σου?

Ο κραδασμός, αετέ μου, μια και τον αναφέρεις (εγώ τον λέω δόνηση), εκπέμπει εκείνο το συναίσθημα που δεν έχει επεξεργαστεί...

΄Οσες σχολές εσωτερισμού κι αν έχεις επισκεφτεί, όσα βιβλία κι αν έχεις διαβάσει, αυτά όλα είναι η αρχική κατανόηση μόνο...

Κανείς και στο τονίζω, δεν μπορεί να σε βάλει στην διαδικασία της προσωπικής εσωτερικής ανάπτυξης, γιατί το μόνο που κανουν εκεί, είναι να ανεβάζουν τον κραδασμό στο νοητικό σου πεδίο!

Το συναισθηματικό το αγγίζουν μόνο φωτεινές ψυχές και πάλι αυτό με κάποιο μέτρο. Γιατί το συναισθηματικό πεδίο περιέχει τις σκεπτομορφές που ενεργοποιούνται από εσένα και η "μάχη" μαζί τους είναι προσωπική!!!!

Ο εσωτερισμός παρέχει την γνώση στην νόηση...
Η ψυχή παρέχει το σθένος στο συναίσθημα
Και η προσωπικότητα παρέχει την υπηρεσία στο πνεύμα, για να μπορέσει να ζήσει στον φυσικό κόσμο, μέσα από ένα σώμα!!

Αυτή ειναι η εργασία με ότι περιλαμβάνει σαν βίωμα!
Τα βήματα μπορεί να φαίνονται απλά, αλλά δεν είναι
Η πρακτική μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, αλλά δεν είναι

Και η αγάπη σαν συναίσθημα, δεν φτάνει...
Γιατί αυτή είναι γνωση βιωματική, όρος του φυσικού κόσμου
Ενώ η αγάπη είναι η φύση του πνεύματος

Περιμένω επιβεβαίωση από τον/την fab!!! :D :D

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

Αγαπημένα φορουμόπαιδα με καλύψατε πλήρως.

Στέλνω κι εγώ τις ευχαριστίες μου στο fab για τα χαμόγελα.

Fab σε σκέφτομαι σαν ξωτικό αφού δεν δηλώνεις γένος.
Τι λες ? Σου ταιριάζει ?
……ρίχνε μια ματιά που και που…αλλά ας είναι αυτή απαλή και ας είναι η καρδιά σου ανοιχτή στον αέρα που φυσάει…..
Ελενάκι μου τι ομορφιά .......... αγκαλίτσες :lol:
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

fab1612 [url=http://www.reikicenter.gr/forum/viewtopic.php?p=44451#44451][b][color=blue][u]Τρι Ιούλ 15, 2008 12:05 am[/u][/color][/b][/url] έγραψε: Aetos

Πως φαντάστηκες το φύλο μου?

Κάνεις κάτι με τηλεπάθεια?

Αγόρι είμαι αλλά εσύ τι κάνεις και λες για διαίσθηση?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:shock: μπα χρυσούλι μου? ΄Εσπασες την σιωπή σου?

πες και μια καλημέρα! :D :D :D

δεν θα τσακωθούμε τώρα και για το φύλο του/της fab!!! :wink:

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Είναι κολητάρια φαίνεται και μπηκε να τον υποστηρίξη!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Danny
Εάν θέλεις κάτι συγκεκριμένο να εξηγήσω πάνω στο μήνυμά μου ρώτησέ με. Εάν απαντήσω χωρίς συγκεκριμένη ερώτηση θα πω πάλι τα ίδια οπότε πάλι δεν θα καταλάβεις. :)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Θα "απογοητευτώ" αν καταλάβω ότι ο Σκάπυ μας δεν μπορεί να στηριχτεί μόνος του!!!

Δεν λέω να "νιώσω"...γιατί τότε θα απογοητευτώ σίγουρα...
:(

Κανείς από τους δύο δεν ένιωσε τον Ιησού...

Γνωρισαν τον Τζβαλ Κουλ μέσα από την Μπέιλη...όμως και οι πνευματικοί δάσκαλοι δίνουν την σοφία τους, ανάλογα με τον κραδασμό της εποχής...

Δεν θα μιλήσει πια κανείς τους για "θυσία", αφού μπαίνουμε στην εποχή της "μύησης".... Και είναι το σημαντικότερο "έργο" μας, μια και η μύηση είναι πια πνευματικού περιεχομένου και όχι υλικού!!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από fab1612 »

ANGELS ON EARTH

Δεν έχω καμία δουλειά με τα θέματά σου, ξέρεις και ξέρω ότι μόνη σου θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα.
Εάν όμως ήμουν στην θέση σου, σε σχέση με ότι αναφέρεις από την προσωπική σου ζωή, θα σκεφτόμουν ότι οι άνθρωποι κάνουν ότι καλύτερο μπορούν την κάθε στιγμή, δεν θα τα βάλουμε με τις αδυναμίες τους και ούτε θα αφήσουμε να μας καθορίσει την περαιτέρω πορεία μια λάθος χρήση λέξης.

Κανένας δεν θυσιάζεται για κανέναν, ότι κάνει το κάνει για τον εαυτό του και μόνο. Ακόμα και όσοι έχουν αποφασίσει για χ δικούς τους λόγους μια πορεία που πιθανόν να ξενίζει, βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση με το θέμα της προσωπικότητας.
Βέβαια μην φανταστείς μια τρελή κατάσταση και ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες πάνω κάτω λέγοντας «πρέπει να ελέγξω την προσωπικότητα, πρέπει να την ελέγξω, πω πω τι θα κάνω»
Το να πει κάποιος «έχω ελέγξει την προσωπικότητα» είναι μια μπούρδα
Όλοι δουλεύουμε όλη μέρα κάθε μέρα.

Μην κολλήσεις στην λέξη έλεγχος, είναι κάτι που το παθαίνουν πολλοί άνθρωποι λόγω δικών τους βιωμάτων και δυστυχώς περνάνε όλη τους την ζωή αντιδρώντας σε αυτό. Μπαίνουν στην κατάσταση της αντίδρασης σε κάτι και λήγει το ζήτημα, τουλάχιστον για την συγκεκριμένη ζωή.

Φαντάσου λοιπόν τι γίνεται με τους ανθρώπους που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα συνειδητή προσπάθεια.

Η προσφορά αγάπης είναι πάντα με αντάλλαγμα, μιλώντας κυριολεκτικά.
Αυτό που είναι χωρίς αντάλλαγμα είναι μόνο αυτό που κάνεις για τον εαυτό σου και ο άλλος βρίσκεται δίπλα σου και το λαμβάνει.
’λλο είναι προσφέρω αγάπη άλλο είναι είμαι αυτό και δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό από την φύση μου.

Δεν θα ήθελα να προχωρήσουμε στο θέμα αγάπη, είναι κάτι που αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι βρίσκονται εκεί, έχουν πλάσει μια ιδέα για αυτό που είναι και εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα να το αγγίξω. :)
fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Galazia sfaira

Δεν ξέρω εάν διάβασες προσεκτικά το μήνυμά μου, δεν έβγαλα πουθενά το συμπέρασμα ότι ο Ιησούς θυσιάστηκε.
Ναι μπορείς να πεις χ πράγματα ή να σου προσφερθούν χ ερεθίσματα για διαλογισμό μέσα από το θέμα της σταύρωσης και ένα από αυτά που μπορεί κάποιος να πραγματευτεί είναι η ανάληψη όμως αυτό που λέμε είναι άλλο.

Εάν εννοείς ότι εσύ αυτό ήθελες να πεις και αυτό είπες, ασχέτως συζήτησης, δεκτό και σεβαστό.
Εάν κάτι δεν κατάλαβα ζητώ συγνώμη. :)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Είναι όμορφα τα λόγια σου fab

μπορείς να αγγίξεις το σώμα σου? Γιατί την αγάπη, σοφά δεν την αγγίζεις, τουλάχιστον στους άλλους!!! :D

Εικόνα

Δημοσίευση από fab1612 »

Aetos

Δεν ξέρω πως σου έχει κολλήσει ότι είμαι γυναίκα.
Εάν θέλεις να μάθεις κάτι ρωτάς, ότι σου απαντήσει ο άλλος αυτό πρέπει να δεχτείς χωρίς μα μου σου. Θα πρέπει, κατά την άποψή μου πάντα, να σέβεσαι τα λόγια και τις αποφάσεις του γιατί θα πρέπει να σκεφτείς ότι δεν τρελάθηκε μια ωραία πρωία, ξύπνησε και είπε, από σήμερα θα είμαι αυτό.
Δηλ. μπορεί και να το έπαθε αλλά δεν χρειάζεται να το σκεφτείς έτσι.

Διάβασα προσεκτικά όλο το μήνυμα
Δεν ξέρω τι περιμένεις να πω ή εάν περιμένεις κάτι
Έγραψες μια ανάλυση κάποιων δικών σου διεργασιών στο θέμα αυτογνωσία.

Η δική μου άποψη είναι ότι
Θα πρέπει να βρούμε την σωστή πόρτα, να επιμένουμε σε αυτή και να βρούμε τον τρόπο να την χτυπήσουμε σωστά.
Είναι τρία πράγματα, θα πρέπει να γίνουν και τα τρία για να προχωρήσουμε.
Κανένας δεν θα μας πει ποια είναι η πόρτα, το γιατί πρέπει να επιμείνουμε, το πώς να την χτυπήσουμε.

Βεβαίως εγώ μπορώ να λέω το α ο άλλος το β και πάει λέγοντας.

Θεωρείς ότι η ματιά μου είναι αυστηρή, ίσως και σκληρή θα λέγαμε…
Ναι είναι πιθανό
Όλοι είμαστε ατελείς
χαίρομαι για εσάς που έχετε καταφέρει να αγαπάτε.

Σου εύχομαι ότι καλύτερο για τη ζωή σου :)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Όλοι είμαστε ατελείς
κανείς δεν είναι ατελής, θα έλεγα!

ατελής είναι μόνο η ζωή υπό περιορισμό! Αλλά και αυτή ακόμα από μόνη της, δεν μπορεί να επιβιώσει...

Γι' αυτό γίνεται θηρίο!!! Μόλις "σπάσει" τον περιορισμό, ανακαλύπτει την τελειότητά της!!!

Αλλά αυτό είναι ένα συμβόλαιο μεταξύ της ζωής και του θεού...Και το "σπάει" κανείς μόνο με προσωπική εργασία, που ολοκληρώνει την πράξη της ζωής όλων!!!

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”