Βάφτιση... τί συμβαίνει?

Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Ichor έγραψε:Δεν θα διαφωνίσω, στο ότι έχουμε εμπορευματοποιήσει τα μυστήρια
άλλωστε στις γραφές, ο Ιησούς κλώτσησε τους πάγκους στον Ναό του Πατρός, Τελώνες και Φαρισαίοι.
Δεν με εκπλήσει....! Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να Πιστεύει στον Πατέρα.....! ούτε τον απέτρεψε στο να βαπτιστεί.....! απλά δεν το έκανε στο Ναό..... ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ....?
Απλά, αγνόησε τους βέβηλους, συγχώρεσε τους μη γνωρίζοντες......... και τράβηξε το δρόμο του....
Τον δικό του ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρόμο....!

[color=blue]Σε όλα τα μυητικά συστήματα, κάποτε εισχωρούν, βέβηλοι.
Αυτό σημαίνει ότι φταίει το σύστημα....?
Οι φαρισαίοι που το λειτουργούν φταίνε.
Εμείς απλά καλούμαστε να νοιώσουμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο, αυτό που η ψυχή μας δηλώνει ως αλήθεια.
[/color]
Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Αλλωστε ως μυστήριο το βάπτισμα δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αυτόνομο αφού είναι ΄και ένα καλοσώρισμα στην εκκλησία των πιστών!!! Πολλές φορές σκέφτηκα ότι είναι πραγματικά υπέροχο το οτι στην Δύση καθολικοι και διαμιαρτυρόμενοι τοποθετούνε το βάπτισμα μέσα στην Θεία Λειτουργία για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το παιδάκι βαπτίζεται και είναι και καλοδεχούμενο μέλος της ενορίας ή οποια μετά την βάπτιση γιορτάζει όλη μαζί αυτό το μυστήριο!! Τέλος πάντων δεν θέλω να το πάρετε και σαν προπαγάνδα γιατί μου το εχουνε πει καποιες φορές αλλά εμένα με συγκινεί και μου αρέσει πολύ αυτή η συλογικότητα προς τον νεομυημένο ακόμα κι αν αυτος δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μου αρέσει πολύ αυτή η συλογικότητα προς τον νεομυημένο ακόμα κι αν αυτος δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα!!
πόσο πιο όμορφο θα ήταν όμως, αν μπορούσε να το επιλέξει και με συνείδηση! Αλλιώς είναι επιβολή και δεν παρουσιάζει ομορφιά!

Εχω γίνει νονά σε ένα κορίτσι 35 ετών...Και αυτή ήταν πραγματικά μύηση... @};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Βασουλίνι μου, στην Δυτική Εκκλησία γενικότερα είτε καθολική είτε προτεσταντική μόνο το βάπτισμα γίνεται σε βρεφική ηλικία. Το χρίσμα και η πρώτη κοινωνία γίνονται σε ηλικια των δέκα ετών και των 12 ετών!! Για λόγους διάκρισης ώστε το παιδί να καταλαβαίνει. Αν το σκεφτείς τώρα αναλογικά είναι ....σαν να παιρνεις πρώτο βαθμό ρέικι μωρό και δεύτερο και τρίτο σε μεγαλύτερη ηλικία. Μπορεί ακόμα και οι άλλες ηλικίες να είναι ακομα μικρές αλλά έχει προηγηθεί κατήχηση για αυτό που θα τους συμβεί για δύο χρόνια για την πρώτη κοινωνία και για άλλα δύο για το χρίσμα!! Είμουνα κατηχήτρια πολλά χρόνια και μπορώ να πω ότι τα παιδιά γνωρίζουν αρκετά πραγματα μέχρι να φτάσουν σε εκείνη τη μέρα. Ωστόσο στην Αμερική οι γονείς αφήνουν τα παιδιά να πάρουνε το χρίσμα και την Πρώτη κοινωνία και σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως επίσης και στην Μ. Βρετανία. Δεν ξέρω αν σε φώτισα ιδιαίτερα, αλλά το ότι όταν κάποιος βαπτίζεται έστω και αργοπορημένα βλέπει πως γίνεται το βάπτισμα είναι κάτι όμορφο να ξέρει τι έγινε την ημέρα που βαφτίστηκε!!!
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

δεν τις ηξερα αυτες τις λεπτομερειες για τις αλλες χωρες

ερε Ελλαδα με τους ανθρωπους της πατριδα θρησκεια οικογενεια και ξερο ψωμι :?
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Nαταλία-Νεφέλη

Αχου ! Τι υπέροχο βίντεο κλιπ!! Να σαι καλά αγάπη μου!! Ηταν ότι χρειαζόμουν για πρωινό ενισχυτικό!! Φωτεινούλι η κάθε παράδοση έχει τα δικά της......Ειδικά εμείς που είμαστε με το ένα πόδι στην Ανατολή και το άλλο στην δύση!!! Αν όμως θέλουμε να αξιολογήσουμε καποια πράγματα είναι καλό να.....κόβουμε λίγο με την παράδοση για να είμαστε και πιο αντικειμενικοί. Πολλοί άνθρωποι φρικάρουν με το παραπάνω σύστημα που περιέγραψα γιατί θεωρούν πως ότι λέει η ανατολική εκκλησία είναι΄αλάνθαστο, όμως πόσοι από αυτούς είναι και συνειδητοποιημένοι χριστιανοί και όχι μόνο στην ταυτότητα;;; Εγώ λέω το εξής: Οσο κι αγαπάω την θρησκεία μου προσπαθώ να βγάλω τα δόγματα από την ζωή μου και να αξιολογώ χωρίς φανατισμό. Δεν το κρύβω όμως ότι είμαι πάρα΄πολύ ευγνώμων όταν βλέπω να γίνονται τόσα βήματα σεβασμού προς την ατομική ελευθερία και ελεύθερη βούληση των αλλων αν και ξέρω πως με τα φριχτά λάθη της η Εκκλησία μου ανα πόφευκτα ωριμασε απότομα και πήρε πάρα πολλά μαθήματα από το ελεινό παρθελθόν της για ν α πορευθεί στο μέλλον. Κατά την γνώμη μου έχει να πάρει πολλά ακόμα μαθήματα γιατί οι μ@@@@@@ες της σε αρκετούς τομείς συνεχίζονται!!! =)) =))
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

όταν βλέπω να γίνονται τόσα βήματα σεβασμού προς την ατομική ελευθερία και ελεύθερη βούληση των αλλων αν και ξέρω πως με τα φριχτά λάθη της η Εκκλησία μου ανα πόφευκτα ωριμασε απότομα και πήρε πάρα πολλά μαθήματα από το ελεινό παρθελθόν της για να πορευθεί στο μέλλον
Θες να πείς οτι εισαι ευγνώμων για τα βήματα σεβασμου της Ιερας Ημων Εκκλησίας ....προς την ...την...την ...των αλλων.....και περιμένεις απο το ελεεινο της παρελθόν να πορεύτεί διαμορφώνοντας ενα μελλον.... :?

Κανένα παρόν βρε Ναταλί μου ...γαινα μην χανουμε χρονο ανάμεσα στον παρελθον και στο μελλον εχει άρραγε αυτη η ΑΥτου μεγαλειότης Εκκλησια.

Χθες πηγα και σε μια κηδεία μιας συμμαθητριας μου ....αυτο "η δούλη σου "και συγχωρησον " και "η δουλη σου"
ακομα μου γυριζει τα άντερα για μαγειριτσα.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Nαταλία-Νεφέλη

Μιλώντας για την δική μου , την καθολική εκκλησία, ναι μπορώ να δώ ότι προχωράει ακομα και πολύ σιγά και να την ευγνώμονω όχι για τα λάθη της αλλά γιατί μαθαίνει από αυτά και αφήνει τα παιδιά της να μελετούν και να διερωτούνται. Κανένας παπάς ή πνευματικός δεν μου απαγορευσε το ρέικι ή οποιοδήποτε άλλο πνευματικό μονοπάτι, πράγμα που ΄σημαίνει οτι σέβονται την ελευθερία επιλογής μου!!!! Οσο για την κηδεία, και την φρασεολογία της εκκλησίας. Σε μερικές εκκλησίες έχει μείνει στο μεσαίωνα. Εμείς λέμε το τέκνον σου όταν οι ορθοδοξοι λένε τον δούλο σου. Ε τι να γίνει !! Είπαμε χελώνες είναι οι εκκλησίες!!! Γι αυτό και την κάνανε με ελαφρά πηδηματάκια όλοι οι πιστοί!!!! :-D :-D :-D
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Εμείς λέμε το τέκνον σου όταν οι ορθοδοξοι λένε τον δούλο σου. Ε τι να γίνει !! Είπαμε χελώνες είναι οι εκκλησίες!!! ry Happy Very Happy
Εσείς έχετε μπαμπά κι εμείς έχουμε αφέντη Ναταλι μου....στο εμεις κι εσείς ..εγω δεν ειμαι μεσα για να το διευκρινίζω.

Δεν θελω μητε αφέντες μητε δουλους
Δεν θελω μητε μπαμπάδες μητε μαμάδες
ΘΕΛΩ ΕΜΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΟ
Χωρις διαχωρισμούς
χωρις συγκρίσεις
χωρις χωρις "ΑΝΤΙ"
Θέλω να βρω την πλρότητα μου με το ΟΛΟ
Θέλω να βρω την ισότητα!
Θέλω να βρω την Αγάπη και να την εκδηλώσω στην ζωή μου διερχομενη απο το σωμα μου,αγγίζοντας το συναίσθημα και οδηγουμενη μεσω της ψυχής μου στην Ουσια των Πάντων.
>:d<
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Nαταλία, θα σε παρακαλούσα να γράφεις με μαύρο χρώμα, διότι το ανοιχτό πράσινο, πάνω σε κρεμ χρώμα είναι δυσανάγνωστο και κουράζει...
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Κανένας παπάς ή πνευματικός δεν μου απαγορευσε το ρέικι ή οποιοδήποτε άλλο πνευματικό μονοπάτι, πράγμα που ΄σημαίνει οτι σέβονται την ελευθερία επιλογής μου!!!
Είσαι τυχερή γιατί έπεσες σε εξαιρέσεις των εξαιρέσεων!!

στις περισσότερες περιπτώσεις όσον αφορά το "ελεύθερη βούληση' μιλάω και το "ελευθερία επιλογής" μάλλον παρεμβατικοί θα έλεγα ότι είναι κατα γενική ομολογία!!χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους βάζω όλους σε ένα σακί ή ότι η παρέμβαση στην ελέυθερη βούληση του άλλου δεν είναι χαρακτηριστικό χιλιάδων ανθρώπων πάνω στη γη, είτε λέγονται παπάδες, είτε Ρείκάδες, είτε μπαμπάδες, είτε μαμάδες και πάει λέγοντας με τους ρόλους που αναλαμβάνει να παίξει ο καθένας κάθε φορά!! ;)
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η διαφορά μεταξύ των διαφόρων θρησκευτικών συστημάτων είναι έργο κάποιας προσωπικότητας. Ο θεός σαν ουσία δεν έχει ανάγκη από εφαρμογές για να βιωθεί...
Το μάρκετινγκ όμως χρειάζεται εφαρμογές... αλλιώς δεν μπορεί να επιβιώσει...

Η θρησκευτική αντιληψη είναι τελείως διαφορετική από την θρησκοληψία...
Στην μεν πρώτη αγγίζεις ουσιαστικά την ύπαρξη του θεού μέσα σου και υπηρετείς με όλη σου την αγάπη το κοσμικό πνεύμα...
Στην δε δεύτερη βάζεις όρια στα ένστικτα για να μην πεταχτούν με ορμή, μέσα από την ιδέα του θεού...

Η πρώτη φέρνει ελευθερία, η δεύτερη φέρνει φόβο...

όσοι προσπάθησαν να ξεφύγουν από την δεύτερη, χωρίς να έχουν πνευματικο στόχο, το έκαναν μόνο με την λογική και την αντίδραση στους μύθους και τις τερατολογίες, αποκλείοντας τον θεό σαν έννοια, αλλά σαν ουσία δεν μπόρεσαν ποτέ να τον αποφυγουν και γι' αυτό συνέχισαν τον δρόμο των θρησκευτικών προτύπων του καλού και του κακού...

Μιλώντας με μαρξιστές, καταλαβαίνεις αμέσως τον διαχωρισμό που βιώνουν, τον οποίον έχουν κοινωνικοποιήσει, αφου δεν μπορούν να νιώσουν την εσωτερική ισότητα και δικαιοσύνη...

Μιλώντας με τους θρησκόληπτους καταλαβαίνεις επισης τον διαχωρισμό, τον οποίο έχουν θρησκευτικοποιήσει, αφού δεν μπορούν να νιώσουν την εσωτερική πίστη και αφοσίωση...

Και όσα φιλοσοφικά ρεύματα και αν έχουν υπάρξει στην γη, όσες θεωρίες και αν έχουν διαβαστεί, όση γνώση και αν έχει μεταφερθεί, όλα είναι έργα κάποιας προσωπικότητας που προσπάθησε να μεταφέρει το βίωμα του θεού εντός της...

΄Αλλοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι...

Γιοτί όταν βιώνεις τον θεό εντός σου, δεν υπάρχει παρά ένάς Λόγος για να τον μεταφέρεις....Η ΑΓΑΠΗ!!!

@};-

Εικόνα

:)) :)) Αυτό για την ελευθερία και τον φόβο ξαναπέστο!! Οπως και αυτό το τελευταίο που είπες για την αγάπη! Ομως αυτοί που έζησαν για πολλά-πολλά χρόνια μέσα σε ένα θρησκευτικό σύστημα χωρίς να γνωρίζουν ουσιαστικά τον εαυτό τους και τον Θεό ΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!! Για να μην σου πω πως οι περισσόοτεροι ΤΡΕΜΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!!! Σου μιλάω εκ πείρας!!!! :* :* :*
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ΤΗΝ ΤΡΕΜΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
τρέμουν τό ζωώδες τους ένστικτο που χαλιναγωγείται με την μεταφυσική τιμωρία...Γι' αυτό και πράττουν κρυφά, όσα δεν μπορουν να πράξουν φανερά...

Η ελευθερία για μερικούς σημαίνει ασυδοσία...
Αν ο θεός είναι στα σύννεφα, περιμένουν να κοιμηθεί για να κάνουν, όσα δεν τους επιτρέπει...

τα όνειρά τους άραγε μπορουν να τα αντέξουν?

:-(

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

galazia_sfaira έγραψε:
Εμείς λέμε το τέκνον σου όταν οι ορθοδοξοι λένε τον δούλο σου. Ε τι να γίνει !! Είπαμε χελώνες είναι οι εκκλησίες!!! ry Happy Very Happy
Εσείς έχετε μπαμπά κι εμείς έχουμε αφέντη Ναταλι μου....στο εμεις κι εσείς ..εγω δεν ειμαι μεσα για να το διευκρινίζω.

Δεν θελω μητε αφέντες μητε δουλους
Δεν θελω μητε μπαμπάδες μητε μαμάδες
ΘΕΛΩ ΕΜΕΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΟ
Χωρις διαχωρισμούς
χωρις συγκρίσεις
χωρις χωρις "ΑΝΤΙ"
Θέλω να βρω την πλρότητα μου με το ΟΛΟ
Θέλω να βρω την ισότητα!
Θέλω να βρω την Αγάπη και να την εκδηλώσω στην ζωή μου διερχομενη απο το σωμα μου,αγγίζοντας το συναίσθημα και οδηγουμενη μεσω της ψυχής μου στην Ουσια των Πάντων.
>:d<
ΘΕΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Σήμερα που μπόρεσα να μπω στο forum έπεσα επάνω στην δήλωση/κατάθεση της σφαιρούλας που την έκανε παράθεση ο Γιαννάκης....Ένοιωσα αμέσως τις συντεταγμένες μου να ευθυγραμμίζονται απόλυτα....και επαναλαμβάνω με το ίδιο σθένος:::

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΦΕΝΤΕΣ ΜΗΤΕ ΔΟΥΛΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ & ΜΑΜΑΔΕΣ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΛΟΝ.......

Σφαιρούλα ............έγραψες........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”