[/color]Ichor έγραψε:Δεν θα διαφωνίσω, στο ότι έχουμε εμπορευματοποιήσει τα μυστήρια
άλλωστε στις γραφές, ο Ιησούς κλώτσησε τους πάγκους στον Ναό του Πατρός, Τελώνες και Φαρισαίοι.
Δεν με εκπλήσει....! Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να Πιστεύει στον Πατέρα.....! ούτε τον απέτρεψε στο να βαπτιστεί.....! απλά δεν το έκανε στο Ναό..... ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ....?
Απλά, αγνόησε τους βέβηλους, συγχώρεσε τους μη γνωρίζοντες......... και τράβηξε το δρόμο του....
Τον δικό του ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρόμο....!
[color=blue]Σε όλα τα μυητικά συστήματα, κάποτε εισχωρούν, βέβηλοι.
Αυτό σημαίνει ότι φταίει το σύστημα....?
Οι φαρισαίοι που το λειτουργούν φταίνε.Εμείς απλά καλούμαστε να νοιώσουμε με το δικό μας μοναδικό τρόπο, αυτό που η ψυχή μας δηλώνει ως αλήθεια.
Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Αλλωστε ως μυστήριο το βάπτισμα δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αυτόνομο αφού είναι ΄και ένα καλοσώρισμα στην εκκλησία των πιστών!!! Πολλές φορές σκέφτηκα ότι είναι πραγματικά υπέροχο το οτι στην Δύση καθολικοι και διαμιαρτυρόμενοι τοποθετούνε το βάπτισμα μέσα στην Θεία Λειτουργία για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το παιδάκι βαπτίζεται και είναι και καλοδεχούμενο μέλος της ενορίας ή οποια μετά την βάπτιση γιορτάζει όλη μαζί αυτό το μυστήριο!! Τέλος πάντων δεν θέλω να το πάρετε και σαν προπαγάνδα γιατί μου το εχουνε πει καποιες φορές αλλά εμένα με συγκινεί και μου αρέσει πολύ αυτή η συλογικότητα προς τον νεομυημένο ακόμα κι αν αυτος δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα!!