VasilisM έγραψε:Η λέξη "αμαρτία" με κάνει να ξινίζω!
Δεν θεωρώ τίποτα αμαρτία. Για μένα υπάρχει μόνο η προσωπική "ηθική" αν μπορώ να την πω έτσι. Και δεν έχει την έννοια του αυτο-περιορισμού! Προκύπτει από το τι πραγματικά εξυπηρετεί τις ανάγκες μας και μόνον.. Αν μια πράξη μας εξυπηρετεί τότε την κάνουμε εάν όχι τότε δεν την κάνουμε.

Βασίλη "αμαρτία" έχει μία και συγκεκριμένη έννοια, που είναι άσχετη με αυτό που έχει επικρατήσει μέσω των θρησκευτικών προτύπων.
Κυρίως σημαίνει ότι αποτυγχάνω στην θεία ενοποίηση του Εαυτού μου! Παραβιάζω τους αρχέτυπους κανόνες του ΄Ηθους και τους Συμπαντικούς Νόμους!
Η αμαρτία περιέχει όλα τα δυνατά και μη-ηθικά συναισθήματα της επίκρισης, που σε απομακρύνουν από την θεία σου φύση.
Επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να αναγνωρίσει τι τον "εξυπηρετεί" και τι όχι, και επειδή, παραπέρα, αυτή η φαινομενική "εξυπηρέτηση" δεν είναι βαθύτερα ωφέλιμη για τον Δρόμο προς την θεότητα, δεν μπορεις να το βάλεις σαν παράμετρο, προς την γνωση του Εαυτου σου.
Αμαρτία, για μένα, είναι ότι με απομακρύνει από την αγνότητα και τον αυτο-σεβασμό, υπακούοντας μόνο στην κατώτερη φύση της προσωπικότητάς μου!
Η προσωπική ηθική, είναι ένα ελαστικό μέτρο για να μπορείς να ωφελήσεις τον Εαυτό σου σε διάρκεια, Βασίλη μου. Και ο καθένας θεωρεί ηθικό, ότι έμαθε ότι είναι...
Γιατί ο καθένας έχει μέσα του το θεϊκό ήθος μεν, αλλά στον κόσμο της πολικότητας χρειάζεται να βιώσει την ενότητα, για να μπορεί να ξεκαθαρίσει μέσα του την κοινωνική εκπαίδευση της ηθικής και να συνθεθεί με το εσωτερικό ήθος της αβλάβειας!
Το μίσος, είναι ένα ισχυρό δηλητήριο, η αλαζονεία, η οκνηρία, ο φθόνος, η λαιμαργία, η λαγνεία, η απληστία...΄Ολα αυτά για μένα, είναι η λεγόμενη "αμαρτία" που διαπράττουμε στον Εαυτό μας, δικαιολογώντας πάντα τις πράξεις μας προς τους άλλους!
΄Ετσι, Δημήτρη μου, το να αγαπήσεις τον Εαυτό σου, όπως τον πλησίον σου, έχει διπλή έννοια, πάντα!
Και αυτή η φράση του Ιησού έχει πιο βαθιά σημασία, από την απλή αγάπη του πλησίον σου, που καθιερώθηκε μέσα από την θρησκεία μας, σαν ένδειξη ανθρώπινης αλληλεγγύης και συμπόνιας!
΄Εχουμε δει ανθρώπους να φροντίζουν πιο αδύναμες ομάδες ανθρώπων, μα οι ίδιοι είναι τόσο αυτο-δηλητηριασμένοι, που καμία πράξη προσφοράς δεν μπορεί να τους ωφελήσει σε βάθος!
Εξακολουθούν λοιπόν να είναι ασθενείς και να αμαρτάνουν διαρκώς και αδιαλείπτως προς τον Εαυτό τους!
αμαρτάνω = αποτυγχάνω