αν δεν ανακαλύψεις την Σοφία μέσα από την δική σου Ψυχή, μέσα στον ίδιο σου τον Εαυτό, απλά θα έχεις γνώση για τους άλλους, αλλά θα σου λείπουν τα προσωπικά βιώματα της έρευνας
αλλα ακομη και τα προσωπικα βιωματα, σε σχεση παντα με μια θεωρια, εξυπηρετησαν σ'εμενα και ενισχυσαν αυτο που ειχα ηδη στο μυαλο μου, σαν νοητικη εικονα του πως θελω να ειναι τα πραγματα/ο κοσμος μου. διχως να το χρωματιζω θετικα η αρνητικα. μια αλλαζονεια μονο ερχεται στην επιφανεια καπου καπου και αυτη κρυμμενη σ'ενα αυταρεσκο χαμογελο οταν λεω καποια ιστορια μου. τοχω σταματησει, ομως αν τυχει, βγαινει αυτοματα. ειδικα οταν αφορα γυναικες και ειμαι σε αντροπαρεα. Ουφ!
Όμως η Θεραπεία μου προήρθε από την απόφαση να γνωρίσω Εμένα
ο θεος μας δινει οτι μπορουμε να σηκωσουμε την καθε στιγμη. καπου το ειδα αυτο. και σκεφτηκα πως η αποφαση να γνωρισω εμενα δεν θελω να ερθει μετα απο κατι αρνητικο/ασχημο. και ειναι μια αποφαση που, ετσι οπως το νιωθω, την παιρνω καθε πρωι που ξυπνω αν οχι ακομη πιο συχνα. το ενα νομιζω εχει να κανει με τους φοβους μου και το αλλο με την αγαπη. νοητικα ολα αυτα, το αναγνωριζω, ειναι και αυτη η ακεραιοτητα που αισθανομαι πως μου λειπει, οπως και η αξιοσυνη. αποφαση μου για αρχη να μη το κρυβω. απο μενα. ετσι ισως,για αρχη, να μην τα ζητω απτους αλλους. σταματά το παρε δωσε.
Και τότε έπρεπε να τα ξεχάσω όλα
μαλλον, σ'εκεινο το σημειο, δεν εχει καποιος αλλη επιλογη, ετσι δεν ειναι?
φιλακια, μπολικες αγκαλιες Βασω μου, και ναι, οπως η ζεστασια και η λαμπροτητα του ηλιου προερχονται απτον ιδιο, ετσι ζεστη και φωτεινη ειναι και η αγαπη που απλα ειναι. ετσι το νιωθω. αυτοφωτο vs ετεροφωτο αστερι(?). που ομως ολα αλληλεπιδρουν μεταξυ τους. ειναι ζωντανα.
υ.γ.: ναι, το θυμαμαι.

ακομη και στην τουαλετα με βιβλια. και τι βιβλια!

"Τα πράγματα δεν αγγίζουν την ψυχή αλλά στέκουν ακίνητα έξω από αυτήν, ενώ οι ενοχλήσεις προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από κρίση που σχηματίζουμε μέσα μας γι΄αυτά." Μάρκος Αυρήλιος