Βασούλα έγραψε:Και τότε άρχισαν όλα ξανά
΄Οσα είχα ξεχάσει, παρασυρμένη από την φιλοδοξία του ανθρωπάκου, ήρθαν μέσα μου με στοργή και με Αγάπη με «ξέντυσαν»....
Μόνο τα παιδιά θα μπουν στο Βασίλειό μου
Εκείνα που δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ότι θα χάσουν
΄Οσοι νομίζουν ότι έχουν και όσοι νομίζουν ότι δεν έχουν, πάντα φοβούνται να μην χάσουν την αλαζονεία τους να νομίζουν
.
Εσείς? Πως βλέπετε την δική σας αλαζονεία?
Ε ρε γλέντια... Κοίτα τώρα να δεις που έπεσα, Σαββατιάτικα!
Λοιπόν...
Όταν ήμουν πιτσιρικάς, λόγω του ότι είχα φάει απόριψη από το οικογενειακό περιβάλλον, σε πολλά επίπεδα, πιστεύω πως αυτό ήταν κάτι που μου πυροδότησε την αλαζονεία μεγαλώνοντας. Θυμάμαι τον εαυτό μου, αλαζονικό σε μεγάλο ανθρώπο στις σχέσεις μου με τους ανθρώπους. Και τότε μάλιστα ένιωθα ότι ήμουν και ο πιο ταπεινός άνθρωπος στον κόσμο και πως όλα είναι και φυσιολογικά! ...Μα έλα όμως που δεν! Ένιωθα μια έντονη απαξίωση για κάποιους ανθρώπους. Του θεωρούσα μίζερους, κατώτερους από εμένα, προσπαθούσα πάντα να είμαι ο "νικητής", ο "σωτήρας", ο "ιδιαίτερος", ο "έχων αυλοκόλακες". Και αυτό ήταν κάτι που με ικανοποιούσε. Έτσι θεωρούσα τουλάχιστον. Αυτή τη στιγμή που σας γράφω μου έρχονται μνήμες από σκέψεις που έκανα όταν έμενα μόνος στο σπίτι και αναρωτιόμουν τι μου συμβαίνει... γιατί δεν ήμουν χαρούμενος... Είχα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό θα πρέπει να είναι το φυσιολογικό εν τέλει και η αλαζονία μου είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό που σκεφτόμουνα: "για να νιώθω εγώ έτσι που είμαι μια χαρά, φαντάσου οι άλλοι κακομοιριδες πως νιώθουν". Πραγματικά, το λέω και ντρέπομαι!!!
Μέρα με την ημέρα προσπαθούσα να φτιάξω μια εικόνα προς τα έξω που ουδε μία σχέση είχε με την πραγματικότητα! Θυμάμαι η πρώτη επιδερμική κρούση είχε έρθει με το θέατρο, όταν ξεκίνησα στη σχολή. Το μεγάλο όμως το εσωτερικό μπαμ που συνέβη ήταν όταν ξεκίνησα δειλά δειλα να σας διαβάζω... Ε, μετά τα πράγματα πήραν τόν δρόμο τους...
Το κομμάτι της αλαζονείας είναι ένα κομμάτι που, όπως τα άλλα, έτσι και αυτό θέλει μεγάλη εγρήγορση στην καθημερινότητα μας. Εκεί έχω καταλήξει...