ΧαχαχαχαΜάλλον η διαφορά βρίσκεται στην αντίληψη της "κοινής λογικής"?????? ΄Ισως...

Ακριβώς!!
Όταν ένα γεγονός ανήκει στην κοινή λογική τότε δεν έχεις λόγο να την επικαλεστείς γιατί δεν χρειάζεται να πείσεις κανέναν.υπάρχουν άνθρωποι που επικαλούνται την κοινή λογική για να πείσουν, όμως Βασίλη μου...
ακριβώς αυτό πιστέυω και εγώ Ελισαβετάκι ;)Elisavet έγραψε:Όταν όμως είναι προσωπική άποψη........τότε τις περισσότερες φορές θέλουμε να την επιβάλουμε και επικαλούμαστε την κοινή λογική για υποστήριξη.
Όσες περισσότερες αμφιβολίες έχουμε για την άποψή μας τόσο περισσότερο προσπαθούμε να την επιβάλουμε, ενισχύοντάς την με το προσωνύμιο της κοινής λογικής, μήπως καταφέρουμε και πείσουμε και τον εαυτό μας.
συμφωνω τοσο πολυ βασουλινι.υπάρχουν άνθρωποι που επικαλούνται την κοινή λογική για να πείσουν, όμως Βασίλη μου...Και από εκεί προέκυψε η σκέψη μου αυτή...
Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει "κοινή λογική"...
Πιό θεμιτό είναι σε έναν διάλογο το "κατά την άποψή μου" που εμφανίζει το υποκειμενικό κριτήριο, παρά το "κατά την κοινή λογική" που μεταθέτει την άποψη στην αντικειμενική αλήθεια, άρα αποδεκτή από όλους!
Μάλλον η διαφορά βρίσκεται στην αντίληψη της "κοινής λογικής"?????? ΄Ισως...
δυστυχωσ ετσι ειναι.Είναι σαν τη στρουθοκάμηλο που για να γλυτώσει από τους εχθρούς της, κρύβει το κεφάλι της στη γη ενώ ο πισινός της δίνει στόχο.
Έτσι κάνουμε κι εμείς, κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Αντί να προσπαθήσουμε να διδαχτούμε από τα λάθη μας...........προσπαθούμε να τα δικαιολογήσουμε.
Ολο το παραπάνω βρε Βάσω μου δεν αποδεικνύει, ότι τελικά όλα βρίσκονται μέσα σε μια διανόηση και ουδεμία σχέση υπάρχει με την καρδιά;;; Κι ο Χριστός το ίδιο δεν ήρθε να μας πει;;;; Και μήπως η φαγωμάρα της Ρούλας να αποδείξει κάτι αυτή την πραγματικοτητα δεν δείχνει στην ουσία;Vaso έγραψε:Αυτός ο πόλεμος ο άγνωστος πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων που το μόνο που κάνουν είναι να τρέφουν το νοητικό τους, αφήνοντας την ψυχή τους ξερή, από τα μαραμένα λουλούδια της αγάπης και της φιλίας!
Τι κι αν το ρέικι είναι το ψέμα? Ας μου πουν αυτοί που ισχυρίζονται πως βρήκαν την αλήθεια, αν αυτή έχει έστω και ένα μόριο ανθρωπιάς, μεταξύ του δύσκολου έργου της σωτηρίας της ψυχής των ανθρώπων και της αυτοϊκανοποίησής τους!
Το δύσκολο δεν είναι να μαθαίνουμε τα μυστήρια της ζωής και να τα διδάσκουμε σαν αυθεντίες Το δύσκολο είναι να αγαπάμε με όλη μας την ψυχή τον θεό!
Και αυτό δεν το μαθαίνουμε στην ζωή μας μέσα από καμία μύηση Το μαθαίνουμε όταν επιτρέπουμε στον Εαυτό μας να βιώσει την αποκάλυψη του θεού εντός μας!
΄Εγραψα εχτές, όχι για να τοποθετήσω τις σκέψεις μου στο φόρουμ. ΄Εγραψα εχτές γιατί ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου Για όσα με έφεραν στην αγάπη, χωρίς να χρειαστεί να ασεβήσω στον Εαυτό μου και στους άλλους, υπερνικώντας τους, μέσα από συστήματα και μυήσεις!!
Αν το καταθέτω σήμερα, είναι γιατί η φράση της Ρούλας στις καλημέρες, συνέπεσε με την χθεσινή μου σκέψη!
Ας βρει ο καινούργιος χρόνος τους ανθρώπους συμφιλιωμένους, με λιγότερες προσπάθειες ακύρωσης των δρόμων που έχουν επιλέξει οι συνάνθρωποί τους