ΣΚΕΨΕΙΣ

Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Μάλλον η διαφορά βρίσκεται στην αντίληψη της "κοινής λογικής"?????? ΄Ισως...
Χαχαχαχα :))

Ακριβώς!!
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε: Πιό θεμιτό είναι σε έναν διάλογο το "κατά την άποψή μου" που εμφανίζει το υποκειμενικό κριτήριο, παρά το "κατά την κοινή λογική" που μεταθέτει την άποψη στην αντικειμενική αλήθεια, άρα αποδεκτή από όλους! :?

:x :x
:thumbsup:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

υπάρχουν άνθρωποι που επικαλούνται την κοινή λογική για να πείσουν, όμως Βασίλη μου...
Όταν ένα γεγονός ανήκει στην κοινή λογική τότε δεν έχεις λόγο να την επικαλεστείς γιατί δεν χρειάζεται να πείσεις κανέναν.
Η κοινή λογική είναι ακριβώς αυτό που λέει...........κοινή λογική σε όλους τους ανθρώπους.

Όταν όμως είναι προσωπική άποψη........τότε τις περισσότερες φορές θέλουμε να την επιβάλουμε και επικαλούμαστε την κοινή λογική για υποστήριξη.
Όσες περισσότερες αμφιβολίες έχουμε για την άποψή μας τόσο περισσότερο προσπαθούμε να την επιβάλουμε, ενισχύοντάς την με το προσωνύμιο της κοινής λογικής, μήπως καταφέρουμε και πείσουμε και τον εαυτό μας.

Είναι σαν τη στρουθοκάμηλο που για να γλυτώσει από τους εχθρούς της, κρύβει το κεφάλι της στη γη ενώ ο πισινός της δίνει στόχο.
Έτσι κάνουμε κι εμείς, κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Αντί να προσπαθήσουμε να διδαχτούμε από τα λάθη μας...........προσπαθούμε να τα δικαιολογήσουμε.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Elisavet έγραψε:Όταν όμως είναι προσωπική άποψη........τότε τις περισσότερες φορές θέλουμε να την επιβάλουμε και επικαλούμαστε την κοινή λογική για υποστήριξη.
Όσες περισσότερες αμφιβολίες έχουμε για την άποψή μας τόσο περισσότερο προσπαθούμε να την επιβάλουμε, ενισχύοντάς την με το προσωνύμιο της κοινής λογικής, μήπως καταφέρουμε και πείσουμε και τον εαυτό μας.
ακριβώς αυτό πιστέυω και εγώ Ελισαβετάκι ;)
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

υπάρχουν άνθρωποι που επικαλούνται την κοινή λογική για να πείσουν, όμως Βασίλη μου...Και από εκεί προέκυψε η σκέψη μου αυτή...

Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει "κοινή λογική"...

Πιό θεμιτό είναι σε έναν διάλογο το "κατά την άποψή μου" που εμφανίζει το υποκειμενικό κριτήριο, παρά το "κατά την κοινή λογική" που μεταθέτει την άποψη στην αντικειμενική αλήθεια, άρα αποδεκτή από όλους!

συμφωνω τοσο πολυ βασουλινι. @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Είναι σαν τη στρουθοκάμηλο που για να γλυτώσει από τους εχθρούς της, κρύβει το κεφάλι της στη γη ενώ ο πισινός της δίνει στόχο.
Έτσι κάνουμε κι εμείς, κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Αντί να προσπαθήσουμε να διδαχτούμε από τα λάθη μας...........προσπαθούμε να τα δικαιολογήσουμε.
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εχτές, αναζητώντας στο ιντερνετ κάποια νέα δεδομένα για το ρέικι, μπήκα σε κάποιο φόρουμ (ούτε θυμάμαι ποιο) και διάβασα μερικές «αυθεντίες» να ενημερώνουν τα μέλη του φόρουμ για το πόσο επικίνδυνο και ανόητο είναι το σύστημα του Ουσούι.
Αναφερόντουσαν στην πλήρη άγνοια των ανθρώπων που συντονίζονται με την πνευματική ενέργεια, μέσω μυήσεων, να συνδράμουν τους συνανθρώπους τους, γιατί τους έλειπε τάχα η εσωτερική γνώση που δίνεται στις σχολές εσωτερισμού…

Διάβασα και άλλα πολλά…και απλά χαμογέλασα!

΄Ολο αυτό με έβαλε σε μια βαθιά νοσταλγική αναδρομή του δικού μου Δρόμου…

Την γνώση που αποκόμισα από την βαθιά εσωτερική μου εργασία, τους μηχανισμούς της άδολης κατά τα άλλα προσωπικότητάς μου, την αλαζονεία για όσα είχα μάθει διαβάζοντας…΄Όλα αυτά τα χαραγμένα δρομάκια που ένας άνθρωπος δημιουργεί στην ζωή του, και η αγωνία του να βγει από την ασημότητα, μέσα από απεγνωσμένες κινήσεις, μου δημιούργησαν ένα αίσθημα βαθιάς ευγνωμοσύνης για το κυριότερο που με έμαθαν! Να σέβομαι την αλήθεια μου το ίδιο με το ψέμα μου!

Υπάρχουν λένε γραμμένες οι γνώσεις των μυστών, και σαν εφτασφράγιστο μυστικό μεταβιβάζονται με χίλιους όρκους και υποσχέσεις στους νέους εργάτες, που τους μυούν στα εσωτερικά μυστικά της ύπαρξης! Οι Σχολές υποστηρίζουν την δική τους αυθεντία και ακυρώνουν τις άλλες. Αυτός ο πόλεμος…ο άγνωστος πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων που το μόνο που κάνουν είναι να τρέφουν το νοητικό τους, αφήνοντας την ψυχή τους ξερή, από τα μαραμένα λουλούδια της αγάπης και της φιλίας!

Τι κι αν το ρέικι είναι το ψέμα? Ας μου πουν αυτοί που ισχυρίζονται πως βρήκαν την αλήθεια, αν αυτή έχει έστω και ένα μόριο ανθρωπιάς, μεταξύ του δύσκολου έργου της σωτηρίας της ψυχής των ανθρώπων και της αυτοϊκανοποίησής τους!

Το δύσκολο δεν είναι να μαθαίνουμε τα μυστήρια της ζωής και να τα διδάσκουμε σαν αυθεντίες…Το δύσκολο είναι να αγαπάμε με όλη μας την ψυχή τον θεό!

Και αυτό δεν το μαθαίνουμε στην ζωή μας μέσα από καμία μύηση…Το μαθαίνουμε όταν επιτρέπουμε στον Εαυτό μας να βιώσει την αποκάλυψη του θεού εντός μας!

΄Εγραψα εχτές, όχι για να τοποθετήσω τις σκέψεις μου στο φόρουμ. ΄Εγραψα εχτές γιατί ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου…Για όσα με έφεραν στην αγάπη, χωρίς να χρειαστεί να ασεβήσω στον Εαυτό μου και στους άλλους, υπερνικώντας τους, μέσα από συστήματα και μυήσεις!!

Αν το καταθέτω σήμερα, είναι γιατί η φράση της Ρούλας στις καλημέρες, συνέπεσε με την χθεσινή μου σκέψη!
Ας βρει ο καινούργιος χρόνος τους ανθρώπους συμφιλιωμένους, με λιγότερες προσπάθειες ακύρωσης των δρόμων που έχουν επιλέξει οι συνάνθρωποί τους
@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

@};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Δηλαδή μπορεί κάποιος να σου πει ποιος Είσαι, σε μια σχολή εσωτερισμού; :D

Ακόμη και εδώ σε τόσο λεπτά θέματα, όπως η εσωτερική Αλήθεια, υπάρχει αυτή η τάση για γρηγοράδα.. Όλα θα μας τα μάθει κάποιος άλλος και γρήγορα..

Κάποτε με συνέπαιρνε αυτό το μυστικιστικό κλίμα που αποπνέουν αυτές οι σχολές και τα μυητικά τάγματα.. με την κρυφή γνώση, της μεταστοιχείωσης.. και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο..

Πλέον οι ανάγκες είναι άλλες! Και είναι επιτακτικές! Ας βρούμε τον Εαυτό μας, και δεν πειράζει ας μην ξέρουμε την τεχνοτροπία του αει-φλέγοντα λαμπτήρα!! Δεν χάλασε και ο κόσμος! :))

>:d< >:d< :x :x
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η εσωτερική διδασκαλία, αυτή τουλάχιστον που πήρα εγώ Βασίλη μου, καμία σχέση δεν έχει με αυτά που κατά καιρους διαβάζω για τα εσωτερικά πεδία!

Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα, κι ας χτυπιέται η Φορτσιουν ότι όλα αποδεινύονται...

Αποδεικνύονται τα πάντα μέσα από την ίδια την ζωή σου και μόνο!

Το πόσο δεν φοβάσαι τον θεό που αποκαλύπτεται!!!

Εχω διαπιστώσει ότι ο ένας από την μια σχολή, κάνει "μπουμ" στον άλλον, από την άλλη σχολή, για να τον τρομάξει, μέσα από μια "υπερπαραγωγή" γνωσεων και τρομοκρατίας...΄Οσο πιο βαθιά η αγωνία, τόσο πιο ρηχό το όφελος από την γνώση και την κάθε μύηση, αφού η κρίση έχει καταντήσει κριτική! Λες και κανείς μπορεί να ισχυριστεί ότι έτσι είναι στα αόρατα πεδία και δεν σηκώνω αντίρρηση... :)) :)) :))

Αν σου ταιριάζει ο δικός μου τρόπος προσέγγισης έχει καλώς! Αν δεν σου ταιριάζει, πάλι έχει καλώς!

Ας φροντίσει ο καθένας τον εαυτό του πρώτα, με όποιον τρόπο του ταιριάζει καλύτερα, και μεσα σ' αυτήν την διαδικασία, ας θεραπεύσει, κυρίως την α-συνειδησία, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της φιλίας μεταξύ μας και μετά ας σκεφτεί να "σώσει" και τους άλλους! ΄Αλλωστε, οι γήινοι πνευματικοί οδηγοί μας τέλειωσαν, μια ακόμα και αυτούς τους ξεχωρίσαμε σε μύστες και θεούς και δεν τους είδαμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

:x

Εικόνα

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Vaso έγραψε:Αυτός ο πόλεμος…ο άγνωστος πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων που το μόνο που κάνουν είναι να τρέφουν το νοητικό τους, αφήνοντας την ψυχή τους ξερή, από τα μαραμένα λουλούδια της αγάπης και της φιλίας!

Τι κι αν το ρέικι είναι το ψέμα? Ας μου πουν αυτοί που ισχυρίζονται πως βρήκαν την αλήθεια, αν αυτή έχει έστω και ένα μόριο ανθρωπιάς, μεταξύ του δύσκολου έργου της σωτηρίας της ψυχής των ανθρώπων και της αυτοϊκανοποίησής τους!

Το δύσκολο δεν είναι να μαθαίνουμε τα μυστήρια της ζωής και να τα διδάσκουμε σαν αυθεντίες…Το δύσκολο είναι να αγαπάμε με όλη μας την ψυχή τον θεό!

Και αυτό δεν το μαθαίνουμε στην ζωή μας μέσα από καμία μύηση…Το μαθαίνουμε όταν επιτρέπουμε στον Εαυτό μας να βιώσει την αποκάλυψη του θεού εντός μας!

΄Εγραψα εχτές, όχι για να τοποθετήσω τις σκέψεις μου στο φόρουμ. ΄Εγραψα εχτές γιατί ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου…Για όσα με έφεραν στην αγάπη, χωρίς να χρειαστεί να ασεβήσω στον Εαυτό μου και στους άλλους, υπερνικώντας τους, μέσα από συστήματα και μυήσεις!!

Αν το καταθέτω σήμερα, είναι γιατί η φράση της Ρούλας στις καλημέρες, συνέπεσε με την χθεσινή μου σκέψη!
Ας βρει ο καινούργιος χρόνος τους ανθρώπους συμφιλιωμένους, με λιγότερες προσπάθειες ακύρωσης των δρόμων που έχουν επιλέξει οι συνάνθρωποί τους
@};-
Ολο το παραπάνω βρε Βάσω μου δεν αποδεικνύει, ότι τελικά όλα βρίσκονται μέσα σε μια διανόηση και ουδεμία σχέση υπάρχει με την καρδιά;;; Κι ο Χριστός το ίδιο δεν ήρθε να μας πει;;;; Και μήπως η φαγωμάρα της Ρούλας να αποδείξει κάτι αυτή την πραγματικοτητα δεν δείχνει στην ουσία;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν ξέρω αν ήθελε να αποδείξει κάτι η Ρούλα, μα όμως αυτή η πρόταση της, αυτή η ευχή της, αγγίζει και των δυό μας τις καρδιές. @};-

Η βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου είναι να συμφιλιωθεί με αυτό που είναι, και όχι με αυτό που νομίζει πως κατέχει! @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Πράγματι! Κι εγώ αυτο πιστεύω!!!
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Εχω διαπιστώσει ότι ο ένας από την μια σχολή, κάνει "μπουμ" στον άλλον, από την άλλη σχολή, για να τον τρομάξει, μέσα από μια "υπερπαραγωγή" γνωσεων και τρομοκρατίας...΄Οσο πιο βαθιά η αγωνία, τόσο πιο ρηχό το όφελος από την γνώση και την κάθε μύηση, αφού η κρίση έχει καταντήσει κριτική! Λες και κανείς μπορεί να ισχυριστεί ότι έτσι είναι στα αόρατα πεδία και δεν σηκώνω αντίρρηση.

ποσο αληθεια ειναι ειναι αυτα που εγραψες βασω μου!!!!

^:)^ ^:)^ >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:x :x @};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ”