Ο φόβος της ελευθερίας...

Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Τα μάτια μου βλέπουν βράχους και στις δυο όχθες.

Τα αυτιά μου ακούν το νερό που κυλάει ορμητικό.

Δεν έχω πουθενά να πιαστώ για να μην πνιγώ.
Δεν έχω κάπου να πάω.

Κλείνω τα μάτια.
Σφραγίζω τα αυτιά.

Δεν χρειάζεται να πάω πουθενά, δεν υπάρχει επίτευγμα.

Σε παρέσυρα στην πλάνη.
Πάμε μέσα να βρούμε την αλήθεια. @};-
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Elisavet έγραψε: Πάμε μέσα να βρούμε την αλήθεια. @};-
Fotini έγραψε: μα όλο αυτο που΄ζήσαμε και ζούμε, γιατι ο ποταμός και η εμπειρία του είναι ο ποταμός της ζωής μας, εκεί είναι και η αλήθεια του Θεού
Vaso έγραψε:Δεν εργαζόμαστε για το επίτευγμα...εργαζόμαστε για την Αλήθεια!

Αλήθεια, ε? :-?
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

«Πήγαινε τώρα και πέρασε τον μεγάλο ποταμό, τώρα μπορείς!»
«Τώρα?»
«Ναι, τώρα…τώρα που δεν θα «βλέπεις» ποιος είναι στην όχθη, αλλά θα «νιώθεις» ποιος είναι μαζί σου στον χείμαρρο»
:-( :-( :-(

Ένα βήμα είναι! Κάνε το! @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

Wisdom έγραψε:
ξέρεις τι σκεφτόμουν πριν απο λίγο

επειδή μεγαλώνουμε στην ηλικία δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να χάσουμε την μαγεία, την φαντασία, την απλότητα, την αγνότητα, γιατι μας έμαθαν οτι δεν μπορέσουμε ποτε να επιβιώσουμε με αυτα τα οπλα σε μια σκληρή κοινωνία, μα αν είμαστε ώριμοι μεσα σε μια τετοια κοινωνία μπορούμε με όλα μας τα χαρίσματα γιατι θα εχουμε και την σοφία να τα εκφράσουμε

ξερεις βλεπω ακόμα ταινιες με παιδια μαλιστα μολις τωρα τελειωσε μια που εβλεπα και συγκινηθηκα (χριτουγεννιάτικη), άνοιξε η καρδια μου με την φαντασια και την απλοτητα, για εμενα αυτο ειναι αλήθεια

και ακόμα και αν έρχονταν καποιος και μου ελεγε ότι όλα αυτα ειναι της φαντασιας μου, δεν με πειράζει γιατι οι στιγμες μου είναι ιερες μεσα μου και αυτες ειναι που με συνθετουν σαν ανθρωπο, οποτε λιγη σημασια εχει τελικα

σκεψεις κανω, εμπνευστηκα μαλλον απο την ταινια @};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Fotini έγραψε:
Wisdom έγραψε:
ξέρεις τι σκεφτόμουν πριν απο λίγο

επειδή μεγαλώνουμε στην ηλικία δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να χάσουμε την μαγεία, την φαντασία, την απλότητα, την αγνότητα, γιατι μας έμαθαν οτι δεν μπορέσουμε ποτε να επιβιώσουμε με αυτα τα οπλα σε μια σκληρή κοινωνία, μα αν είμαστε ώριμοι μεσα σε μια τετοια κοινωνία μπορούμε με όλα μας τα χαρίσματα γιατι θα εχουμε και την σοφία να τα εκφράσουμε -
Ετσι ακριβως Φωτεινακι, μας εμαθαν οπως λες...
Εκπαιδευτικαμε να γινουμε οτι ηθελαν αλλοι..
Δεν εχει σημασια ποιοι ηταν οι αλλοι γονεις, συγκενεις, φιλοι, συντροφοι..
Και ναι μεγαλωσαμε , μενωντας ανωριμα παιδια..
Τωρα ξαναεκπαιδευομαστε να γινουμε ωριμα ενηλικα παιδια...!!!
Τωρα δεν λεω πια ¨ατιμη ζωη π@@@να κοινωνια΄..
Λεω καλημερα ζωη!!!

@};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

επειδή μεγαλώνουμε στην ηλικία δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να χάσουμε την μαγεία, την φαντασία, την απλότητα, την αγνότητα, γιατι μας έμαθαν οτι δεν μπορέσουμε ποτε να επιβιώσουμε με αυτα τα οπλα σε μια σκληρή κοινωνία, μα αν είμαστε ώριμοι μεσα σε μια τετοια κοινωνία μπορούμε με όλα μας τα χαρίσματα γιατι θα εχουμε και την σοφία να τα εκφράσουμε

O χρόνος είναι αδυσώπητος όταν η Ζωή βιώνεται με τον νου…
Αυτός δίνει κατευθύνσεις και σημάδια ωριμότητας και αυτός είναι που φθείρει τον χώρο και τον χρόνο στην ύλη, για να μπορέσει να την κυριαρχήσει…να μπορέσει να προλάβει να ζησει την αιωνιότητα σε ένα μόνο λεπτό…
Και μετά…σιγή!

Αυτό το «μετά» είναι που διαφεύγει…Εκεί σ’ αυτήν την διαφυγή βιώνεται η πλάνη…Γιατί κανείς δεν το γνωρίζει το «μετά», κανείς δεν μπορεί δε να το αποδείξει…
Τα πάντα είναι θεωρητικά…Σε όλες τις φιλοσοφίες του κόσμου, τα πάντα είναι θεωρητικά…Και στις θρησκείες ακόμα, τα πάντα είναι θεωρητικά…

Για να μπορέσει κανείς να έχει αντίληψη του τι είναι, χρειάζεται να γίνει αυτό που είναι…
Για να μπορέσει κανείς να έχει γνώση του θεού, χρειάζεται να ανακαλύψει τα σενάρια των ανθρώπων…
Χρειάζεται να βγει από το κοσμικό κακό, για λίγα δευτερόλεπτα και να το αντικρύσει χωρίς να φοβάται τον θάνατο…

Ο θάνατος δεν είναι μόνο αυτό που συμβαίνει στο σώμα…
Ο θάνατος είναι καθημερινός, όταν η καρδιά δεν αντέχει την αγάπη…
Ο θάνατος προκύπτει κάθε λεπτό όταν οι χυμοί της Ζωής εξαντλούνται και αντικαθίστανται από την επιτήδευση…

Η Αλήθεια…
Ποιος μπορεί να την ορίσει, άραγε? Μάλλον κανείς…Μόνο η ίδια η Ζωή μπορεί να την ορίσει…Και εκείνη το μόνο που αντιλαμβάνεται σαν Αλήθεια, είναι η Αγάπη…΄Όλα τα άλλα τα πολεμάει, γεμίζοντας τον νου των ανθρώπων με σενάρια και φιλοσοφίες, με δογματισμούς και πεποιθήσεις, με μιζέρια και θάνατο, τόσο πραγματικά, όσο και η ζωή των ανθρώπων που διεκδικεί τον χαρακτηρισμό της…

Κάθε σιωπή του νου είναι και μια μαχαιριά σ’ αυτόν τον χαρακτηρισμό…Μια απογύμνωση της πραγματικότητας…΄Ετσι για να βρούμε τα όρια της φαντασίας και της φαντασίωσης…για να βρούμε τα όρια μεταξύ του ονείρου και του οράματος…
Μεταξύ πραγματικότητας και αλήθειας βρίσκεται το σημείο 0 της έναρξης…
Και είναι το μόνο σημείο που θα μπορεί ο άνθρωπος αγνά και ταπεινά να νιώσει τον θεό και να πάρει τον δρόμο της «επιστροφής» χωρίς να διεκδικεί τίποτα από τον Εαυτό του, που δεν ανήκει στο ΄Ηθος Του!

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Βασουλα μου... :-( @};- >:d< >:d< >:d<
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Αχ, Βασουλίτσα μου, συγκινήθηκα πάλι! :-( :-( :-(

Ξαναγίνετε παιδιά…
@};- @};-
Θέλετε με όλη σας την καρδιά να είστε ο Εαυτός σας! Να ανακτήσετε την Δύναμή σας, όχι για να διαχειριστείτε το χάος των άλλων ανθρώπων, αλλά για να μπορέσετε να γίνεται φωτεινός μαχητής στην ζωή σας, θρέφοντας τους σπόρους της γνώσης, ώστε να αναδυθεί το δέντρο της σοφίας. Στο χέρι σας είναι οι σπόροι να γίνουν δέντρο, ή να πνιγούν από τα ζιζάνια&#133;
@};- @};-

Αρκεί να γίνεις εσύ διάφανη,
για να γίνουν όλοι διάφανοι, αρκεί να γίνεις εσύ φως, για να γίνουν όλοι φως
@};- @};-

Ο θάνατος δεν είναι μόνο αυτό που συμβαίνει στο σώμα&#133;
Ο θάνατος είναι καθημερινός, όταν η καρδιά δεν αντέχει την αγάπη&#133;
Ο θάνατος προκύπτει κάθε λεπτό όταν οι χυμοί της Ζωής εξαντλούνται και αντικαθίστανται από την επιτήδευση
@};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Βασούλα, πόσο δίκιο έχεις :-( :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Ο ποταμός είναι η ζωή. Και δεν μπορούμε περικοκλάδα μου να τη βιώσουμε πια με σενάρια και φόβο. Βουτήξαμε. Εσύ και εγώ, μαζι. Οτιδήποτε άλλο είναι επίπονο πλέον για εμάς. Και θα περάσουμε απο όπου χρειαστεί για να μπορέσουμε να δούμε και να ακούσουμε τη ζωή και την αλήθεια και να μάθουμε τι θα πει Αγάπη.
Φύγαμε περικοκλάδα μου, χωρίς αποσκευές και σωσιβια. Δε μας χρειάζονται πια.
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε: ΄Ηρθα, λοιπόν, αγαπημένη μου ψυχή, και το μόνο που θυμόμουν ήταν «επέτρεψε»…
Αυτό ήταν η μοναδική ανάμνηση που έγινε ο φωτεινότερος δρόμος στον φυσικό κόσμο. Επέτρεψα στο λουλούδι να ανθίσει, αλλά και να μαραίνεται, επέτρεψα στο νερό να κυλάει, αλλά και να ορμά, επέτρεψα στον αέρα να ταξιδεύει, αλλά και να τρέχει, επέτρεψα στην φωτιά να ζεσταίνει, αλλά και να καίει, επέτρεψα όλες τις μυρωδιές και τους ήχους, όλα τα όνειρα και τις αλήθειες, επέτρεψα στο σώμα να ακολουθήσει την ψυχή μου και να ερωτευθεί την ζωή…Και έτσι μόνο μπόρεσα να την αγγίξω, χωρίς να φοβάμαι…
΄Ετσι μόνο μπόρεσα να πω «σ’αγαπώ», χωρίς να περιμένω να μου κρατάς το χέρι…
΄Ετσι μόνο μπόρεσα να σε νιώσω μέσα στην σιωπή σου
΄Ετσι μόνό μπόρεσα να με νιώσω μέσα στην ζωή μου
Και όλα έγιναν πάλι Φως…ΦΩΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ! Φως και Λόγος!
Θέλουμε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε. Είναι ίσως το πιο βαθύ και ολοκληρωτικό μας ένστικτο. Είναι η πιο ουσιαστική μας ανάγκη. Είναι η πιο βαθιά μας επιθυμία...

Θέλω να αγαπήσω τους άλλους όπως είναι, λέω. Θέλω να μην απαιτώ πια, θέλω να αποδέχομαι τον άλλον άνθρωπο για αυτό που είναι, τίποτα ανώτερο, τίποτα κατώτερο από μένα... Απλά διαφορετικό. Χωρίς όρους και όρια. Να αποδέχομαι ακόμα και αυτό που δεν μου ταιριάζει, ακόμα και τον άνθρωπο αυτό που θα διαφοροποιήσει τον δρόμο του απ'τον δικό μου.

Και ξέρουμε... Ότι πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας. Και τότε καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας στο σύνολο... Και άρα, πόσο αδύνατο είναι να αγαπήσουμε έτσι και τους άλλους.

Το μυαλό πάντα κουβαλάει ιδανικά. Πάντα θα κάνει συγκρίσεις και θα πρέπει πάντα να φτάσουμε να γίνουμε κάτι, να αλλάξουμε κάτι, να κυνηγήσουμε κάτι. Όταν το φτάσουμε, για λίγο, το μυαλό θα μας επιτρέψει να είμαστε καλά. Και μετά θα βρει ένα άλλο ιδανικό να βάλει μπροστά μας.

Και το μυαλό δεν αντέχει την ησυχία. Δεν αντέχει την σιωπή. Το μέρος όπου μπορούμε να νιώσουμε και κάτι άλλο. Μάλλον από φόβο (ή υπερβολική κινητικότητα, δεν ξέρω).
Αλλά το μυαλό δεν είναι το όλον μας. Είναι χρήσιμο, σίγουρα, άλλα όχι όταν περιορίζει το συναίσθημα... Αυτό που η ψυχή θέλει να βιώσει. Αυτό το οποίο ήρθαμε να ζήσουμε.

Ο φόβος είναι χειρότερος από κάθε τι άλλο. Φοβάμαι να κάνω αυτό και εκείνο γιατί μπορεί να χάσω τις άμυνές μου. Γιατί μπορεί να πονέσω, να θυμώσω, να ζηλέψω.
Ε και?! Αν πονέσω θα κλάψω, αν θυμώσω θα φωνάξω, αν ζηλέψω θα μουτρώσω. Ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να γίνω ολόκληρος άνθρωπος.

Όμως φοβάμαι τις συνέπειες και ότι δεν θα τα καταφέρω, δεν θα το ξεπεράσω. Δεν έχω εμπιστοσύνη σε μένα, στον Θεό, στην ύπαρξη. Δεν νιώθω ασφαλής να εκφράσω τα συναισθήματά μου, να τα αντιμετωπίσω. Έχω μάθει (και δεχτεί) πως μόνος μου δεν θα επιβιώσω, πως πρέπει να έχω κάποιον να με βοηθάει γιατί δεν είμαι ικανός να αντιμετωπίσω τα δικά μου προβλήματα, πως θέλει δύναμη, κάτι που μου λείπει, πως θέλει πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση και δεν ξέρω γω τι άλλο.

Τότε μάλλον πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσω τους φόβους μου. Να τους επιτρέψω να περάσουν πάνω μου και μέσα μου. Και όταν έχουν φύγει, να στρέψω το εσωτερικό μου μάτι και να δω το μονοπάτι των φόβων μου.
Από όπου έχουν περάσει δεν απομένει τίποτα. Μόνο εγώ πλέον.

Δεν πρέπει να γίνουμε κάτι να να νιώσουμε ολόκληροι. Μπορούμε να γίνουμε εδώ και τώρα, με όλα μας τα χαρακτηριστικά, με όλες μας τις "ατέλειες", αν απλά <<επιτρέψουμε>>. Δεν χρειάζεται να γίνουμε πιο χαρούμενοι-λιγότερο στεναχωρημένοι, πιο ήρεμοι-λιγότερο θυμωμένοι, πιο ανεκτικοί-λιγότερο ζηλιάρηδες για να νιώσουμε ολόκληροι. Δεν είναι κατάσταση που ορίζει το μυαλό αλλά η ψυχή, μέσω της καρδιάς. Αρκεί να της <<επιτρέψουμε>> να εκφραστεί. Τότε η συναισθηματική αρμονία θα αρχίσει να έρχεται σταδιακά. Ένα βηματάκι την φορά. Και θα έρθει και η συνειδητοποίηση πως δεν είναι ανάγκη να κυνηγήσουμε τίποτα. Πως όλα υπάρχουν ήδη.

Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου αλήθεια. @};-
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Βάσω :-( :-( :-( @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Σοφάκι, τι όμορφα! :-( @};- @};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

@};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Σοφία μου!!! >:d< >:d< >:d< >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι