Γιωργο ....
Ντάνυ.....
Η ταύτιση και η σύγκριση είναι ιδιότητες του αστρικού πεδίου, ώστε να μην μπορούν οι καθαρές και αγνές επιγνώσεις του νοητικού, να γίνουν συνειδητές και συναισθηματικά, έτσι ώστε να παραμένουν στην σφαίρα της νόησης, χωρίς να γίνονται πρακτικά εφαρμόσιμες
Αυτό μου χρειαζότανε ...Δεν εργαζόμαστε για το επίτευγμα...
Το ξέρω ότι υπάρχει ένα υλικό μέρος που ζητά επιτακτικά φροντίδα μέσα στην καθημερινότητα των υποχρεώσεων. Ας είναι όμως το δικό μας μέρος αυτό και όχι όλοι οι πρόγονοί μας μαζί του! ΄Ετσι κι αυτό θα κινηθεί πιο γρήγορα και πιο ευέλικτα προς τα πάνω, για να μπορέσει να ζήσει με απόλυτη ειρήνη στην ύλη!
ARTYADIS έγραψε:Αυτό μου χρειαζότανε ...Δεν εργαζόμαστε για το επίτευγμα...![]()
![]()
Ευχαριστώ Βασούλα μου, πιστεύω καταλαβαίνω![]()
![]()
Το ξέρω ότι υπάρχει ένα υλικό μέρος που ζητά επιτακτικά φροντίδα μέσα στην καθημερινότητα των υποχρεώσεων. Ας είναι όμως το δικό μας μέρος αυτό και όχι όλοι οι πρόγονοί μας μαζί του! ΄Ετσι κι αυτό θα κινηθεί πιο γρήγορα και πιο ευέλικτα προς τα πάνω, για να μπορέσει να ζήσει με απόλυτη ειρήνη στην ύλη!![]()
Και λέει η περικοκλάδαΝα τα νιώσω ένα προς ένα, να τα δω με το Φως της Αλήθειας, και να αποδεχτω ότι τίποτε -μα τίποτε- δεν μπορει να με"λερώσει".... γιατι είναι δικο μου!!!
Για να μην ξαναχρειαστω καθρέπτες, μα μονο τον προβολέα της Αλήθειας, που φωτιζει τα φαντασματα, και τρεπει τα ποντικια και τις αραχνες σε φυγη
«Μεγάλε Ιερέα, σε βλέπω »
«Με βλέπεις?»
«Σε νιώθω, είσαι εδώ »
«΄Όπως ένιωσες εμένα, νιώσε όλους τους ανθρώπους Ο βράχος
μπορεί να φαίνεται συμπαγής, αλλά δεν είναι Οι άνθρωποι μπορεί
να φαίνονται σκληροί, αλλά δεν είναι Αρκεί να γίνεις εσύ διάφανη,
για να γίνουν όλοι διάφανοι, αρκεί να γίνεις εσύ φως, για να γίνουν όλοι φως ΄Ετσι, όπως έκανες με τον βράχο »
Αγαπημένη μου ψυχή, είμαι στην μέση του ποταμού και σε νιώθω
Δεν είσαι στην όχθη είσαι φως, μαζί μου!
έπεσα μέσα στον ποταμό ένοιωσα απότομο και κρύο το νερό.....Vaso έγραψε:Πες μου τι βλέπεις με τα μάτια σου? Τι ακούς με τα αυτιά σου? Τι από όλα αυτά που βιώνεις στον κόσμο σου, μπορεί να είναι η αλήθεια του θεού?
Αααα, είπα την απαγορευμένη λέξη "
![]()
«Να μην φοβάσαι τίποτα», μου είπε, «εκτός από αυτόν που θέλει να σε βοηθήσει, αλλά στέκεται στην όχθη του ποταμού, για να μην βραχεί…»
«Δεν φοβάμαι, μεγάλε Ιερέα…δεν φοβάμαι ούτε αυτόν!»
«Αυτό είναι αγάπη», μου είπε χαμογελώντας, μα εγώ, αγαπημένη μου ψυχή, δεν το κατάλαβα τότε…
Και φοβήθηκα…πολύ! Πάντα ο ποταμός ανάμεσα σε μένα και τους ανθρώπους, ανάμεσα σε μένα και σε σένα…Πόσες ζωές να θυμηθώ…Κάθε χείμαρρος και μια πληγή…Κάθε χτύπημα και μία ανάμνηση…Και πάντα κάποιος με περίμενε στην όχθη αυτού του ποταμού, που τόσο πάλευα να περάσω…μα δεν με έφτανε ποτέ!
«Μεγάλε Ιερέα, πόσο δίκιο είχες, ξέχασα και την αγάπη και το θάρρος…»
«Τίποτα δεν ξέχασες, γιατί τίποτα δεν έχεις σαν μνήμη, εκτός από το φως»
«Τι εννοείς, μεγάλε Ιερέα? Και όλα αυτά που θυμήθηκα?»
«Αυτά που θυμήθηκες, είναι αυτά που σε έφεραν εδώ…Είναι αυτά που σου έδωσαν το θάρρος να φτάσεις μέχρις εδώ…Δεν είναι τίποτα άλλο, από μια διαδρομή!»
..................
Και να μαι, αγαπημένη μου ψυχή, στην μέση του ποταμού Μη μείνεις στην όχθη, δεν θα σε δω πια »
..........
Αγαπημένη μου ψυχή, είμαι στην μέση του ποταμού και σε νιώθω
Δεν είσαι στην όχθη είσαι φως, μαζί μου![/i]