Ο έρωτας στη ζωή μας

Συντονιστής: Emmaki

Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Κριτής είναι ο καθείς για τον εαυτό του κι ο θεός για όλους μας πιστεύω!!!!
Εγώ πάλι θεωρώ πως σε τούτον εδώ τον κόσμο, όλοι κρινόμαστε και ο Θεός-Κριτής είναι μια παρωχημένη φιγούρα που δεν εξυπηρετεί πλέον τις ανάγκες των κοινωνιών.

Τώρα περί υποκειμενικής μετάφρασης... Ποιός μπορεί να θεωρήσει, πως μπορεί να μπει στο μυαλό του ποιητή, να αδράξει μια Ιδέα και να την εξηγήσει, να δώσει αντικειμενικό ορισμό στην Ομορφιά, στον Έρωτα, στην Αγάπη;
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι με πεπερασμένα μέσα να τολμήσουμε να αγγίξουμε το απεριόριστο...
Είναι εφικτό αυτό ή μία πλάνη, για να νοιώσουμε μεγάλοι και να ξεχάσουμε την μικρότητά μας;

Θεωρητικές κουβέντες... που τις έχουν κάνει άλλοι καλύτερα από μας...

Αλλά μιας και μιλήσατε για ποίηση... μου ήρθε στο μυαλό αυτό το ποίημα που το αφιερώνω σε όλους τους συνοδοιπόρους, στα ερεβώδη βάθη και στις υψηλότερες κορυφές που κατακτήσαμε και σ' αυτές που δεν αγγίξαμε ακόμα...

"... Βάθη των συνειδήσεων
Αύριο θα εξερευνηθείτε
Ποιός ξέρει τί όντα ζωντανά
Θ' ανασυρθούν από την άβυσσο
Μαζί με νέες κοσμολογίες.

Προφήτες αναδύονται για να μιλήσουν
Στη γαλανή γραμμή των μακρινών βουνών
Θα γνωρίσουνε με βεβαιότητα τα πράγματα
Που οι σοφοί ισχυρίζονται τάχα πως γνωρίζουν
Και θα μας μεταφέρουν όπου αυτοί θελήσουν

Ο πόθος είναι η μεγαλύτερη δύναμη
Έλα να σε φιλήσω πάνω στο μέτωπο
Ω πανάλαφρη σαν τη φλόγα
Βαστάς ολάκερο τον πόνο
Όλη τη ζέση κι όλη τη λάμψη

Θα ρθεί καιρός και θα σπουδάσουμε
Το άπαντο του πόνου
Μια εποχή όχι θάρρους
Μήτε και αυταπάρνησης
Ούτε θα κάμουμε το κατά δύναμη

Από τον άνθρωπο θ' αποζητήσουμε
Αυτό που δεν αποζητήθηκε ακόμη
Και μητέ θα ζυγίσουμε με μηχανές
Και εργαλεία τη θέληση του ανθρώπου
Ή την ορμή του απόρροια της θέλησης αυτής..."
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Και τώρα αναρωτιέμαι...
Προς τι όλη αυτή η συζήτηση... Για να ανακαλύψουμε πως δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια, παρά τόσες όσοι και άνθρωποι;
Για να στηλιτεύσουμε την επικοινωνιακή Βαβέλ;
Για να αποδείξουμε πως και μεις, μέρος της είμαστε;
Για να γίνεται κουβέντα;

Βέβαια... ως τύπος που δεν αφήνει τίποτε ανεκμετάλλευτο άδραξα την ευκαιρία να ξεφυλίσω κάποιους αγαπημένους ξανά και δεν μπορώ να πω, το ευχαριστήθηκα... :D
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:silent:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Μιχάλης »

paolo έγραψε: Κριτής είναι ο καθείς για τον εαυτό του κι ο θεός για όλους μας πιστεύω!!!!
Κριτής, κατά τη γνώμη μου καλέ μου Paolo, είναι μόνο το μυαλό μέσω του "εγώ" μας, και κανένας ή τίποτε άλλο.

Κριτής Θεός δεν υπάρχει! Θεός με απέραντη αγάπη για τα πάντα υπάρχει μόνο... @};- @};-
evi έγραψε:Είναι εφικτό αυτό ή μία πλάνη, για να νοιώσουμε μεγάλοι και να ξεχάσουμε την μικρότητά μας;
:-? Μικροί σε σχέση με τι; Με το σύμπαν; Με το Θεό;
Μου ακούγεται σαν να είμαστε κατώτεροι... :-|
Γίνε εσύ η αλλαγή που επιθυμείς να δεις στον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κριτής Θεός δεν υπάρχει!
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο Μιχάλη μου...
΄Ομως υπάρχουν οι Νόμοι του που κρατούν το σύμπαν του σε συνοχή.
Και αν ακόμα ετούτος ο κόσμος μας φαίνεται άδικος και ανόητος, εξελίσσεται διαρκώς μέσα από τους Νόμους του Ελέους και της Δικαιοσύνης.

Εμείς απλά αγνοούμε ή ξεχάσαμε την απόφασή μας να εμψυχώσουμε την ύλη και βγήκαμε από το συμπαντικό δίκτυο της Πρόνοιας του, καταστρέφοντάς το!
Από εκεί και πέρα ο Νους μας έγινε απλά ένας ψυχολογικός φόβος του χρόνου, που είναι υπεύθυνος για την τραγική φθορά του "τώρα" μας!

Κάπως έτσι ξεπήδησε και η ελπίδα μέσα στους ανθρώπους, ότι κάτι θα συμβεί και τα πράγματα θα φτιάξουν. Και όσοι είναι οπαδοί της ελπίδας ζούνε στον χρόνο του μέλλοντος, ενω όσοι είναι οπαδοί της απόγνωσης ζούνε στον χρόνο του παρελθόντος!

Η Αγάπη όμως συμβαίνει τώρα! Σε ένα σημείο μέσα μας που γεφυρώνει την Ζωή και δεν την αφήνει απλά να προκύπτει "τυχαία"...

:x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Κάπως έτσι ξεπήδησε και η ελπίδα μέσα στους ανθρώπους, ότι κάτι θα συμβεί και τα πράγματα θα φτιάξουν. Και όσοι είναι οπαδοί της ελπίδας ζούνε στον χρόνο του μέλλοντος, ενω όσοι είναι οπαδοί της απόγνωσης ζούνε στον χρόνο του παρελθόντος!
Πολυ δυσκολο να ξεκοψουμε απο αυτα τα δυο, η ζυγαρια δυστιχως πολλες φορες η στο ενα γερνει η στο αλλο.
Ομως το να υπαρχει ελπιδα για κατι καλυτερο στο μελλον ειναι κακο βασουλιτσα? O:-)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ναι γιατί το μέλλον έρχεται πολύ γρήγορα και εσύ εντωμεταξύ έχεις χάσει το παρόν, Τασούλη μου!

Είναι σαν να κυνηγάς τον στόχο, χάνοντας την διαδρομή μέχρι να τον φτάσεις...Και όταν τον φτάνεις είσαι πάλι "κενός" από την εμπειρία του ταξιδιού σου...Και βάζεις έναν επόμενο και πάλι τρέχεις να τον φτάσεις...χάνοντας έτσι την σταθερότητά που χρειάζεσαι στην αυτοεκπλήρωση.

Με την ελπίδα δημιουργείς σκέψεις και σενάρια που θέλεις συγχρόνως να ελέγξεις. Απογοητεύεσαι αν τα σενάρια δεν έχουν την έκβαση που έχεις ονειρευτεί...Και υπάρχει η απόγνωση...Χαλάει η ψυχική σου διάθεση, γιατί απλά την έχεις συνδέσει μόνο με τον στόχο και έχεις χάσει το υπόλοιπο...

Μεταξύ του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος υπάρχει ένας συνδετικός ιστός που λέγεται "κατάσταση Αγάπης"...
Αυτή η κατάσταση δεν ελπίζει, δεν απογοητεύεται, δεν προσπαθεί να ελέγξει ή να χειριστεί το οτιδήποτε, απλά υπάρχει χωρίς χρόνο εκπλήρωσης...

:x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Vaso έγραψε:
Με την ελπίδα δημιουργείς σκέψεις και σενάρια που θέλεις συγχρόνως να ελέγξεις. Απογοητεύεσαι αν τα σενάρια δεν έχουν την έκβαση που έχεις ονειρευτεί...Και υπάρχει η απόγνωση...Χαλάει η ψυχική σου διάθεση, γιατί απλά την έχεις συνδέσει μόνο με τον στόχο και έχεις χάσει το υπόλοιπο...

;) :x >:d<
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Vaso έγραψε:Μεταξύ του σώματος, της ψυχής και του πνεύματος υπάρχει ένας συνδετικός ιστός που λέγεται "κατάσταση Αγάπης"...
Αυτή η κατάσταση δεν ελπίζει, δεν απογοητεύεται, δεν προσπαθεί να ελέγξει ή να χειριστεί το οτιδήποτε, απλά υπάρχει χωρίς χρόνο εκπλήρωσης...

:x :x :x :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

Vaso έγραψε:ναι γιατί το μέλλον έρχεται πολύ γρήγορα και εσύ εντωμεταξύ έχεις χάσει το παρόν
Εγώ πάλι, τον τελευταίο καιρό κάνω τη συνειδητοποίηση πως το μέλλον είναι πάντα... μέλλον! Ονειρευόμαστε πως στο μέλλον θα έχουμε τα χρήματα ώστε να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε... Στο μέλλον θα ψάξω να βρω την εργασία που μου ταιριάζει... Στο μέλλον θα σταματήσω να κάνω αυτό και εκείνο που δε μ'αρέσει να κάνω...

Έτσι, χάνουμε το τώρα το οποίο είναι το μόνο που υπάρχει!

Φυσικά, είναι πολύ όμορφο να βάζουμε στόχους, να ονειρευόμαστε. Όμως άλλο αυτό, και άλλο να μη ζούμε το παρόν μεταθέτοντας τα πάντα στο μέλλον.

Ο Eckhart Tolle στο Η δύναμη του Τώρα (το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους!!) το περιγράφει πολύ ωραία:

Φαντάσου τη Γη άδεια από ανθρώπινη ζωή, κατοικημένη μόνο από φυτά και ζώα.
Θα είχε και πάλι παρελθόν και μέλλον; Θα μπορούσαμε ακόμα μα μιλάμε για χρόνο, με κάποιον τρόπο που να έχει νόημα;
Η ερώτηση "τι ώρα είναι;" ή "τι μέρα έχουμε σήμερα;" - αν υπήρχε κάποιος να την κάνει - δε θα είχε κανένα νόημα.
Η βελανιδιά και ο αετός θα σάστιζαν με μια τέτοια ερώτηση.
"Τι ώρα είναι;" θα ρωτούσαν. "Μα φυσικά, η ώρα είναι τώρα. Τι άλλο υπάρχει;"
.

(Να βάλω μια δύσκολη ερώτηση; Μήπως τελικά δεν είμαστε καθόλου ευτυχισμένοι με τη ζωή μας - η οποία είναι αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών, αλλά άντε να το παραδεχτούμε - οπότε αρνούμαστε να ζούμε το παρόν "ταξιδεύοντας" το μυαλό μας στο παρελθόν και στο μέλλον;
Λέμε τώρα....... ;) )

:x @};- :x @};- :x @};-

Υ.Γ. Μήπως ξεφύγαμε πάλι από το θέμα της ενότητας; Μα πού είναι πια αυτοί οι Administrators να βάλουν τάξη εδώ μέσα..... :))
Άβαταρ μέλους
Μιχάλης

Δημοσίευση από Μιχάλης »

(τώρα περιμένω τη Βάσω να απαντήσει: Ναι, καλά όλα αυτά, όμως........................ :)) :)) :)) :)) :)) )

Βασούλααα :x :x :x :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Φυσικά, είναι πολύ όμορφο να βάζουμε στόχους, να ονειρευόμαστε.

Εγώ αυτό το ονομάζω όραμα, Μιχαλάκη! :x :x :x

Γιατί το όνειρο προσβάλλεται συνεχώς από τους εφιάλτες των άλλων...ενώ αντίθετα το όραμα είναι αδιάβλητο από οτιδήποτε μη αυθεντικό, πάντα για την δική μου συνειδητότητα!

Και δεν "παίζω" με τις λέξεις, αλλά ακούω αυτό που ηχεί αληθινό μέσα μου...

Κάποια παλιά "φίλη" μου είπε πριν λίγο καιρό "λυπάμαι που το όραμά σου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί"....

Κι όμως...Και μόνο που μου το είπε, εξαφανίστηκε από την δική μου αλήθεια...Δεν είναι μαγικό? Τίποτα δεν μπορεί να εκμηδενίσει την αυθεντικότητα σου, παρά μόνο ο φόβος σου για το όνειρο!

>:d< >:d< >:d< >:d<

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μιχάλης έγραψε:(τώρα περιμένω τη Βάσω να απαντήσει: Ναι, καλά όλα αυτά, όμως........................ :)) :)) :)) :)) :)) )

Βασούλααα :x :x :x :x

ναι, καλά όλα αυτά, όμως, Μιχάλη μου, καλύτερα να μην προϊδεάζεις απαντήσεις, γιατί μπορεί να σε εκπλήξουν.... =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

Εικόνα

Δημοσίευση από Μιχάλης »

:)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) :)) @};- @};-
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε:
Φυσικά, είναι πολύ όμορφο να βάζουμε στόχους, να ονειρευόμαστε.

Εγώ αυτό το ονομάζω όραμα, Μιχαλάκη! :x :x :x

Γιατί το όνειρο προσβάλλεται συνεχώς από τους εφιάλτες των άλλων...ενώ αντίθετα το όραμα είναι αδιάβλητο από οτιδήποτε μη αυθεντικό, πάντα για την δική μου συνειδητότητα!

Και δεν "παίζω" με τις λέξεις, αλλά ακούω αυτό που ηχεί αληθινό μέσα μου...

Κάποια παλιά "φίλη" μου είπε πριν λίγο καιρό "λυπάμαι που το όραμά σου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί"....

Κι όμως...Και μόνο που μου το είπε, εξαφανίστηκε από την δική μου αλήθεια...Δεν είναι μαγικό? Τίποτα δεν μπορεί να εκμηδενίσει την αυθεντικότητα σου, παρά μόνο ο φόβος σου για το όνειρο!

:x :x :x :x

Επιστροφή στο “ΣΧΕΣΕΙΣ”