Λοιπόν, εγώ το βρήκα πολύ έξυπνο...
Πριν γίνετε έξαλλοι, προλαβαίνω να πω ότι προφανώς ο φασισμός της υποβολής τιμωρίας σε όποιον δεν ακολουθεί τα πιστεύω μιας συγκεκριμένης ομάδας, ιδιολογίας, πίστης ή οτιδήποτε άλλο είναι εξωφρενικός, βδελυρός και απορριπτέος, αν μη τι άλλο.
Ωστόσο, εάν το δούμε από την άλλη μεριά και διαχωρίζοντας τα παραπάνω από το ουσιαστικό νόημα του βίντεο, θα δείτε ότι υπάρχει κάποιο δίκιο σ' αυτό.
Πόσες φορές δεν εκνευριστήκατε βλέποντας κάποιον να ρυπαίνει το χώρο, την πόλη σας, το περιβάλλον, τον πλανήτη; Είτε αυτό έγινε μπροστά σας (ιδιοκτήτης σκύλου που δε μάζεψε τα...ξέρετε ποια, πεζός που πέταξε το χαρτί της σοκολάτας του στο πεζοδρόμιο), είτε το είδατε στις ειδήσεις (τάνκερ που μόλυνε τη θάλλασα, βιομηχανία που παράγει απίστευτους ρύπους, δεκάδες περιπτώσεις καθημερινά).
Κι έρχεσαι κι εσύ που λες "βρε παιδιά, σεβαστείτε τη μάνα γη, σεβαστείτε το χώρο που μοιράζεστε με άλλους, σεβαστείτε την ιδέα ότι τίποτε δε μας ανήκει κι ότι πρέπει να το χαρούμε και να το αφήσουμε καλύτερο από ότι το βρήκαμε" και σε λένε ουτοπικό, ονειροπόλο, ανεδαφικό, αλλόκοτο.
Εγώ εκεί βλέπω ότι εστιάζει το βίντεο, πέρα από την υπέρμετρη δόση τιμωρίας αυτών που διαφωνούν (με την οποία είμαι αρνητικά κάθετος σε κάθε περίπτωση και την οποία επιλέγω, εν προκειμένω, να εκλάβω απλά ως χιουμοριστική και ενισχυτική του μηνύματος και όχι κυριολεκτική).
Όταν βλέπω κάποιον να πετάει γόπα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του, πολλές φορές μου έρχεται να την πάρω και να την ξαναπετάξω μέσα σ' αυτό, λέγοντας στον οδηγό "με συγχωρείτε, αυτό σας έπεσε"... Και μια φορά που οδηγούσα το δίκυκλό μου πίσω από ένα αυτοκίνητο, καλοκαίρι, σε αγροτικό δρόμο, ο οδηγός πέταξε τη γόπα του με όλη τη σχετική άνεση κι όταν στο επόμενο φανάρι του έκανα παρατήρηση για πιθανότητα φωτιάς, ξέρετε τι μου είπε; "Εσύ γιατί δε φοράς κράνος;" Ναι, είχε δίκιο, δε φορούσα...
Συμπαθάτε με που δεν έστιάζω στην προφανή ηλιθιότητα της αντιμετώπισης αυτών που νιώθουν ότι έχουν δίκιο, στο εν λόγω βίντεο, προς αυτούς που διαφωνούν, απλά ένιωσα ότι έπρεπε να εκφραστεί και η άλλη άποψη, αυτή που πιθανώς και κατά τη γνώμη μου "ήθελε να πει ο ποιητής"!!!

Για έναν άνθρωπο που στερείται τροφής, θεός είναι το ψωμί.