Η ζωή μου...η ζωή μας! Μέρος Β'

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν έχω άλλον τρόπο να πω ότι η εξέλιξή μας σαν ανθρώπινα όντα, δεν βασίζεται στο πόσα βιβλία έχουμε διαβάσει, ούτε πόσα διπλώματα έχουμε, ούτε ακόμα στο αν ζουμε σε ένα πολυτελές σπίτι...

η εξέλιξή μας βασίζεται στο ποσο έτοιμοι είμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που έρχονται στην ζωή μας, με εφυϊα και επινοητικότητα, ώστε να μην γίνουν βάραθρο για την ίδια μας την φύση...

Είναι τόσο απλό πρακτικά, να αναχαιτίσεις την συνεχιζόμενη αγωνία, όσο δύσκολο είναι νοητικά...

΄Ενας μόνο τρόπος υπάρχει...Να αφήσουμε την φύση των καταστάσεων να συμβαίνει αδιάκοπα...
Να μην την σταματάμε, να μην εναντιωνόμαστε, αλλά την ενώνουμε με την ζωή μας...

υπάρχει κάτι πιο δυνατό πνευματικά, από το να είσαι η ίδια η φύση των πραγμάτων?

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Είναι τόσο απλό πρακτικά, να αναχαιτίσεις την συνεχιζόμενη αγωνία, όσο δύσκολο είναι νοητικά...

΄Ενας μόνο τρόπος υπάρχει...Να αφήσουμε την φύση των καταστάσεων να συμβαίνει αδιάκοπα...
Να μην την σταματάμε, να μην εναντιωνόμαστε, αλλά την ενώνουμε με την ζωή μας...

υπάρχει κάτι πιο δυνατό πνευματικά, από το να είσαι η ίδια η φύση των πραγμάτων?
@};- @};- @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Vaso έγραψε:΄Ενας μόνο τρόπος υπάρχει...Να αφήσουμε την φύση των καταστάσεων να συμβαίνει αδιάκοπα...

υπάρχει κάτι πιο δυνατό πνευματικά, από το να είσαι η ίδια η φύση των πραγμάτων
?-

:D :D :D :thumbsup:
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ντανιέλι!! >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< :x

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

:x :x :x :x :x :x
Γλαύκη

Δημοσίευση από Γλαύκη »

Πολύ δυνατό βάσω... :-? ^:)^ :x
ευχαριστώ κι εγώ.
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

@};- @};-
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

Vaso έγραψε:η εξέλιξή μας βασίζεται στο ποσο έτοιμοι είμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που έρχονται στην ζωή μας, με εφυϊα και επινοητικότητα, ώστε να μην γίνουν βάραθρο για την ίδια μας την φύση...

@};-

^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
swami kirtana

Ετσι ακουσα....απο την Vaso.

Δημοσίευση από swami kirtana »

< Τωρα ξερω,οτι η επιθυμια των ανθρωπων να θεραπευσουν τους
αλλους, ειναι μια αναμνηση της ενοτητας και της αγαπης μεσα απο
την τελειοτητα του Εαυτου μας >
Θα την κρατησω, ειναι ενα ' κλειδι '. :xVaso ευχαριστω.
Για να αλλαξεις τον Κοσμο, πρεπει πρωτα να
αλλαξεις τις σκεψεις σου.

Σαν την καλη μελισσα, περνω το μελι οπου το βρω.

Το Ταξιδι γινεται Εδω και Τωρα.
Valia

Δημοσίευση από Valia »

μοναδικά αληθινό :x
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Αναζητώντας την πραγματικότητα, ξεχνάμε ότι αυτή είναι ξεκάθαρη μόνο από την άμεση εμπειρία και οποιαδήποτε σκέψη είναι απλά η ψευδαίσθηση της πραγματικότητας.
Η δυσκολία των ανθρώπων να ζήσουν την πραγματικότητα είναι γιατί αποφεύγουν την εμπειρία, διαχωρίζοντάς την σε αποδεκτή και μη αποδεκτή. Αλλά όμως, όλοι γνωρίζουμε, ότι μόνο μέσα από την εμπειρία μαθαίνουμε και όσο και να έχουμε διαβάσει, αυτό που μένει μέσα στον νου μας είναι μια απλή γνώση της πραγματικότητας ενός άλλου ανθρώπου.
Εξομοιώνουμε τον Νου με τον Εγκέφαλο αποτρέποντας την ένωσή του με το Πνεύμα.
Ο εγκέφαλος για να ζήσει την πραγματικότητα έχει ανάγκη πρώτα να την αποδεχτεί.
Μόνον ο ξεκάθαρος επαναπρογραμματισμός του μπορεί να εμποδίσει την παρέμβασή του ανάμεσα στο νου και το πνεύμα.
Είμαστε άραγε έτοιμοι να πάρουμε την δημιουργία μας από την αρχή και διατεθειμένοι να εργαστούμε με σθένος ?

Φρέσκιες διακοπο-σκέψεις ;)
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εξομοιώνουμε τον Νου με τον Εγκέφαλο αποτρέποντας την ένωσή του με το Πνεύμα.

Ο νους δημιουργεί σκέψεις...ακόμα και για εμάς τους ίδιους.
Συνεχώς και αδιάκοπα σκέπτεται συνειδητά και ασυνείδητα...
Σκέπτεται την ομορφιά, την φιλία, τον έρωτα, την εργασία.

Βλέπεις η κοινωνική ηθική έχει δώσει μεγάλη σημασία στην διανόηση, αλλά καθόλου σημασία στα συναισθήματα που απορρέουν από αυτήν.

Οι "πληγές" των ανθρώπων δημιουργούνται γιατί προσπαθούν να είναι αυτό που σκέπτονται και επειδή δεν τα καταφέρνουν θυμώνουν. Υπάρχει η εσωτερική σύγκρουση και είναι το πιο εύκολο πράγμα να την προβάλλεις στο περιβάλλον, από το να την κατανοήσεις...

Η πνευματική ανάπτυξη χρειάζεται να μην βασίζεται στο "αυτό" και στο "εκείνο"...Γιατί τότε γίνεται ένα εύκολο καταφύγιο για την δυσκολία του "αυτού"...

Ο Εαυτός μας είναι άφθαρτος και ανυπόταχτος. Αυτά που φθείρονται και υποτάσσονται είναι οι μηχανισμοί της προσωπικότητας, το μέρος εκείνο του Εαυτού μας που βιώνει την κοινωνικότητα και την ηθική μέσα από την μεγάλη αντίσταση της ύλης. Αυτή η αντίσταση, δημιουργεί και τους μηχανισμούς του φόβου. Αν δεν γίνει αυτό, εγώ θα πάθω εκείνο... Και το "εκείνο" έρχεται ξανά και ξανά στην ζωή μας, γιατί το "αυτό" είναι η σκέψη μας γι' αυτήν.

Μεταξύ του "αυτού" και του "εκείνου" υπάρχει η μεγαλειώδης ζωή, που είναι ελεύθερη από όλους τους προσδιορισμούς και τους ελέγχους. Γιατί εκεί μόνο βρίσκει χώρο να αναπτυχθεί, χωρίς να διαχωρίζεται. Και αυτός ο χώρος, για μένα, λέγεται θεός!

:x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

>:d<
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

>:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:x :x :x

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”