ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η πλειοψηφία του κόσμου ακόμα θεωρεί πως έχουμε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και ο πρωθυπουργός μας είναι ένας πράος και δίκαιος άνθρωπος, που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, διότι υπάρχει κρίση.
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

αυτό έπρεπε να το γράψεις στο νηπιαγωγείο, Ευούλα!

εγώ τουλάχιστον δεν το άκουσα αυτό ακόμα...Αν το ακούσω στο μέλλον θα πω ότι το είδα κι αυτό, έτσι σαν εμπειρία για την ανοησία στην πιο βαθιά ΄μορφή της!

΄Οσο για τους αστυνομικούς-οικογενειάρχες που λες, συμφωνώ, μόνο να ξέρεις ότι αυτούς δεν τους βγάζουν στον δρόμο!
Τους έχουν για τα γραφειοκρατικά...
΄Οπως δεν βγάζουν και τις γυναίκες αστυνομικούς στον δρόμο...
Γιατί, μην γελιέσαι, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοί μπορούν να φερθούν ακριβώς σαν γουρούνια! Το κράτος μισθώνει συνειδήσεις...Το θέμα είναι ότι ακόμα βρίσκει, βρε γμτ!

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Δεν το έχεις ακούσει, διότι εστιάζονται όλοι στα μέτρα και φυσικά βρίζουν.
Κι όμως... ισχύει. Μια μεγάλη μερίδα δεν ρίχνει τις ευθύνες σε μία αδύναμη και μειοδοτική κυβέρνηση. Νομίζει πως απλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε διότι η τρόικα είναι οι μόνοι κακοί...
Μην κρίνεις από σένα...
Το έχουν παίξει πολύ καλά μέχρι τώρα το παιχνίδι και ο κόσμος βλέπει αυτό που θέλει να δει.
Έχεις ακούσει τί γίνεται στην Γαλλία; Στην Γερμανία; Στην Ιταλία;

Εδώ σιωπή...
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν το έχεις ακούσει, διότι εστιάζονται όλοι στα μέτρα και φυσικά βρίζουν.
Κι όμως... ισχύει. Μια μεγάλη μερίδα δεν ρίχνει τις ευθύνες σε μία αδύναμη και μειοδοτική κυβέρνηση. Νομίζει πως απλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτε διότι η τρόικα είναι οι μόνοι κακοί...

θα το δεχθώ, γιατί σίγουρα ξέρεις καλύτερα από εμένα... :-D

Δεν ακούω ποτέ ειδήσεις, μόνο διαβάζω κάποια αποσπασματικά μέιλ που μου στέλνουν φίλοι, και ότι συζητιέται στις παρέες...

ίσως έχεις δίκιο όμως και εγώ να νομίζω ότι όλοι ξέρουν ποια δημοκρατία έχουμε! @};-

Γιατί σε εμένα είναι εμφανές, νομίζω ότι σε όλους είναι εμφανές!
Ξεχνώ ότι το φαινόμενο διαφοροποιείται από το επίπεδο συνείδησης που έχει ο καθένας μας, βρε Ευούλα! Και από το επίπεδο γνώσης των ιδανικών, βεβαίως βεβαίως... :D

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Βάσω μου, μακάρι να ήταν τα πράγματα έτσι.

Βέβαια, το ενθαρρυντικό είναι πως όλο και περισσότερο άνθρωποι αφυπνίζονται, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναλαμβάνουν δράσεις, οι γνωστοί τρόποι που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα για να αποκοιμίζουν συνειδήσεις δεν πιάνουν πια.

Αλλά... είναι μακρύς ακόμα ο δρόμος... :-D

Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Δεν ακούω ποτέ ειδήσεις
Περριτό να πω ότι αυτό το εφαρμόζω κι εγώ.. Τέλος! Ας επιλέξουμε συνειδητά με ποιες ενέργειες θέλουμε να συντονιζόμαστε και να το πράξουμε, μη μένουμε μόνο στα λόγια!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

evi έγραψε:
Μια αξιοπρέπεια, που η κυβέρνηση της υποτέλειας προσπαθεί να τους στερήσει, καθώς θεωρεί ότι πια δεν τους χρειάζεται και τους αφαιρεί τα πάντα για να τα δώσει στους νέους προστατευόμενούς της, τους αλλοδαπούς (κλασικό παράδειγμα το επίδομα αλληλεγγύης, που οι Έλληνες φορολογούμενοι, παρά τη θέλησή τους, πληρώνουν στον κάθε τυχάρπαστο λαθρομετανάστη).
Ευχομαι στον γράφοντα να μην του τύχει, να ξεριζωθεί από τον τόπο του να μην χρειαστεί να πάει να αναζητήσει καλύτερη ζωή σε μία χώρα που θα τον βάζει στο περιθώριο, θα τον κλείνει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα δουλεύει και δεν θα του αναγνωρίζει εργασιακά δικαιώματα, ούτε θα του παραχωρεί πράσινη κάρτα, σε μία χώρα που τα παιδιά του αν αγγίξουν την σημαία, όσο καλοί μαθητές κι αν είναι θα προπηλακιστούν από το δίκαια εξοργισμένο πλήθος που του προσβάλλουν τα σύμβολα οι "ξένοι" αλλά καθόλου δεν εξοργίζεται όταν τα παραχωρούν οι "δικοί του". Εύχομαι να μην του τα φέρει έτσι η ζωή να αναζητήσει ένα κομμάτι ψωμί για αυτόν και την οικογένειά του, σε μια χώρα που οι εργοδότες του, θα τον έχουν ανασφάλιστο σε άθλιες συνθήκες δουλείας για να κάνει τις δουλειές που κανείς άνθρωπος με αξιοπρέπεια δεν δέχεται να κάνει.

έχουμε και αντεπιχειρήματα...δεν είναι παράλογα βέβαια...Ας τα έχουμε απλά υπόψη μας!!

Αφιερωμένο σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο Έλληνα

--------------------------------------------------------------------------------

Μήνυμα "ευρωπαίου πολίτη" από άλλη δημοκρατική χώρα της Ευρώπης:

Όταν ήρθα στην Ισπανία πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!)
για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:

1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω. Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο < ΙΚΑ> της Καταλωνίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.

4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να βρω σπίτι να μείνω. Στο μεσοδιάστημα εμένα σε Ξενοδοχείο, καθότι στην Ισπανία απαγορεύεται ιδιοκτήτης να νοικιάσει σπίτι σε αλλοδαπό, εφόσον δεν έχει άδεια παραμονής και εφόσον δεν πάει με τον υποψήφιο νοικάρη στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου πρέπει να ελέγξει τον νοικάρη η αστυνομία και να δώσει συγκατάθεση!!!

Η τιμωρία είναι κατάσχεση του διαμερίσματος!!!

Μου βγήκε η άδεια παραμονής (για έξι μήνες αρχικά) και άρχισα να ψάχνω σπίτι.
Βρήκα σπίτι και πήγα με τον ιδιοκτήτη στο πλησιέστερο τμήμα όπου η αστυνομία έλεγξε και εμένα και την άδεια παραμονής μου και έδωσε τη συγκατάθεση της.
Με αυτό το χαρτί πήγα ξανά στο δημαρχείο και κατόπιν πήρα άδεια εργασίας και πήρα και από την Εφορία ΑΦΜ.
Έως ότου βρω δουλειά έπρεπε να πληρώνω το ΙΚΑ από την τσέπη μου (90 Euro το μήνα) ώστε να είμαι ασφαλισμένος.
Κατόπιν αυτών μου συνέστησαν να διαβάσω μερικά χωρία του ισπανικού δικαίου (όσον αφορά τι είναι ποινικά αδικήματα, τι πλημμελήματα κτλ.) και με ενημέρωσαν ότι εάν αρχικά τον πρώτο χρόνο υποπέσω σε σοβαρό αδίκημα τότε θα απελαθώ σούμπιτος (sic) προς την χώρα από την οποία κατάγομαι (όχι σε αυτήν από την οποία πήγα εκεί) και θα παρακρατηθεί η τυχόν περιουσία μου (λογαριασμοί σε ισπανικές τράπεζες) από το ισπανικό κράτος!
Σημειωτέον ότι εγώ ήρθα Μετανάστης στην Ισπανία και όχι Λαθρομετανάστης (όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο δύσκολες για να πάρεις άδεια παραμονής, σχεδόν αδύνατο).

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;;;;;;

@};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Ουδεις! :-?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Ελα μου ντε ....?
για να μην πω κανεις θα πω ελαχιστοι...
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Ρωτώ λοιπόν τους βαθιά δημοκρατικούς συνέλληνες:
Στην Ελλάδα, ποιός από τους λαθρομετανάστες θα πέρναγε επιτυχώς την παραπάνω διαδικασία;;;;;;
Δεν κατάλαβα την ερώτηση...
Αλλά ούτε και τον σκοπό του μηνύματος του "ευρωπαίου πολίτη".

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

έλα μωρέ Ευούλα, θέλει να πει ότι η πλειονότητα των μεταναστών στην Ελλάδα, δεν εκπληρώνουν ούτε μία, ούτε μισή προϋπόθεση για να παραμείνουν εδώ στην Ελλάδα, με ίσους όρους με τους ΄Ελληνες πολίτες... :x

και ότι το ελληνικό κράτος, υπολειτουργεί, γιατί το ανέχεται, για ποιούς λογους, μόνο οι ίδιοι οι κυβερνώντες ξέρουν...(και εγώ ξέρω, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα...)

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Ρε Βάσω.. κάνε μου μια χάρη. Μην αναπαραγάγεις κι εσύ τις ανοησίες και τα κόμπλεξ του καθενός...

Οι άνθρωποι είναι βαθειά νυχτωμένοι. Πέρα από την καμπούρα τους, δεν βλέπουν τίποτε άλλο.

Λες και όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες άλλο καημό δεν είχαν από το να έρθουν στην Γη της Επαγγελίας, την Ελλάδα να κάνουν την τύχη τους.

Μερικοί από αυτούς, που ζουν στην Μέση Ανατολή, ξέρετε σε κείνες τις χώρες, που η λέξη Έλληνας ισοδυναμεί με την λέξη αδελφός, κίνησαν να έρθουν εδώ διότι πίστεψαν τα περί φιλοξενίας, ανθρωπιάς, αδερφοσύνης και όλα αυτά που βαυκαλίζονταν για χρόνια.
Ήρθαν λοιπόν εδώ οι άνθρωποι και ... ξύπνησαν. Δυστυχώς στον εφιάλτη.

’λλοι πάλι, ναυαγήσανε και τους μαζέψανε μισοπνιγμένους μεσοπέλαγα.
Και να μην σου πω, ευρωπαίε πολίτη, πόσοι συμπολίτες σου έγιναν πλούσιοι, φέρνοντας ή διώχνοντας λαθραία ανθρώπους.

Αλλά γι' αυτούς βλέπω... κανείς δεν αναφέρει τίποτε...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ε, Ευούλα το καλώδιο!

κι εγώ με ιδανικά μπορώ να σου μιλήσω όσο θέλεις...΄Οταν μιλάμε για πρακτικά κοινωνικά θέματα, θα βάζουμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση...

για ποιά αδέλφια μιλάμε? Αυτά που σε βιάζουν ασύστολα στην ομόνοια, αν τύχει και περάσεις μόνη σου κατά τις 12 το βράδυ?
(δεν το λεω εγώ, αλλά τα χιλιάδες παραδείγματα γυναικών που βρέθηκαν σε τέτοια θέση και ποτέ δεν είδαν το φως της δημοσιότητας...Η ΄Εμμα παραλίγο να βρεθεί...)

΄Ηρθαν στην Ελλάδα γιατί μόνο εδώ βασιλεύει το χάος και το λάδωμα...Και στην Τουρκία βεβαιώς βεβαίως, αλλά εκεί οι νόμοι ίσως είναι πιο αυστηροί δεν ξέρω...
Η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι γι' αυτό ήρθαν εδώ, ας μην γελιόμαστε, και όχι γιατί είμαστε αδελφοί λαοί!
Τουλάχιστον αυτή η άποψη επικρατεί σε πολλούς μετανάστες!

Αν δεις το θέμα όχι "μεταφυσικά" (όπως θα μπορούσα κι εγώ να μιλάω για ώρες περί αγάπης και αδελφοσύνης) γνωρίζεις πάντα ότι το πρακτικό επίπεδο δεν διέφυγε της πραγματικότητάς μου, ούτε ποτέ υπέκυψα στην πλάνη των ιδανικών που είχα μέσά μου!

γι' αυτό σε παρακαλώ να μην μου ξαναπείς ότι συνεχίζω την αναπαραγωγή κόμπλεξ...΄Οχι τουλάχιστον, σε εμένα!

Το να καταγράφεις την αλήθεια, δεν σημαίνει ότι αγνοείς και την άλλη μεριά...Αλλά αδέλφια, όπως το εννοείς εσύ, ουδέποτε μας είδε κανείς...Αυτά είναι οι βλακείες του Παπανδρέου, περί αδελφών λαών, για τους αφελείς!
:-( :-(

όσο γι' αυτό
’λλοι πάλι, ναυαγήσανε και τους μαζέψανε μισοπνιγμένους μεσοπέλαγα.
Και να μην σου πω, ευρωπαίε πολίτη, πόσοι συμπολίτες σου έγιναν πλούσιοι, φέρνοντας ή διώχνοντας λαθραία ανθρώπους.

Αλλά γι' αυτούς βλέπω... κανείς δεν αναφέρει τίποτε...
γιατί΄να αναφέρει κάτι? Το λαθραίο δεν μπορεί παρά να είναι και παράνομο και να έχει και τις συνέπειες! Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει γμτ νόμιμο ή παραβλέπεται λόγω χρήματος! Αυτό θέλει να τονίσει και τίποτα άλλο!!

Αν όλοι αυτοί πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, τι πιό εύκολο από το να είναι νόμιμοι και όχι να πνίγονται μεσοπέλαγα?
Αλλά δεν τις εκπληρώνουν και φυσικά το κράτος ούτε που ενδιαφέρεται γι' αυτό! Αν βρει καμιά φουρνιά τους διώχνει και μετά πληρώνεται για να τους ξαναβάλει λαθραία μέσα στην χώρά!!

:-(

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ομονοια δουλευω καθε βραδυ και βλεπω καθε μερα τι αδελφια εχω :D
Σε γυναικες συναδελφους εχουν τυχει ουκ ολιγα περιστατικα απο τα αδελφια μου. :?
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους...

1ον. Αν πάτε ένα ταξίδι στις χώρες της Μέσης Ανατολής και ένα ταξίδι στις χώρες της Ευρώπης, θα δείτε εμπράκτως την διαφορά.
2ον. Μακριά από μένα ιδεοληψίες... Ποιός σας είπε πως ΟΛΟΙ οι λαθρομετανάστες είναι οικονομικοί ή πολιτικοί πρόσφυγες; Βεβαίως υπάρχουν κακοποιοί, βεβαίως και υπάρχει το οργανωμένο έγκλημα.
Δεν ζω σε άλλο πλανήτη Βάσω...
Αυτό όμως που με ενοχλεί είναι η μία άποψη του νομίσματος.
Θαρρείς πως αν βάλεις μια παρέα Έλληνες, εξαθλιωμένους, εμπλεγμένους στο οργανωμένο έγκλημα, πως θα περάσεις δίπλα τους κι εκείνοι θα είναι κύριοι;

Αυτές οι συμπεριφορές, δεν έχουν χρώμα ούτε φυλή.

Θα μπορούσαμε επί ώρες να το συζητούσαμε. Θα μπορούσα κι εγώ να σας πω για τους "άλλους" μετανάστες, που τους έχουν πετάξει στο δρόμο, χωρίς ούτε μία μέριμνα, που οι πλειοψηφία αυτών, είναι είτε παιδιά, είτε οικογενειάρχες, μορφωμένοι στην πλειοψηφία τους, που το μόνο που θέλουν είναι να περάσουν στην Ευρώπη, στις εκεί παροικίες τους.
Αυτοί οι άνθρωποι συντηρούνται, όχι από τις ανύπαρκτες κρατικές μας υπηρεσίες αλλά από οργανώσεις πολιτών.
Δηλαδή όταν πεινάσουν αυτοί οι άνθρωποι, τί θα κάνουν;

Και φυσικά υπάρχουν και οι άλλοι που δρουν σε συμμορίες, πάντα όμως με τις πλάτες συμπολιτών μας.

Όταν μιλάμε για ανθρώπους σε ακραίες συνθήκες, θα πρέπει να αποδεχθούμε και τις ακραίες συμπεριφορές.
Αλλά είναι τουλάχιστον επικίνδυνο , αυτό αντί να μας βάλει σε περισυλλογή και να βρούμε τα πραγματικά αίτια, να βρίσκουν χώρο οι διάφοροι εθνικιστές και κοντόφθαλμοι να αναμασάνε πάλι τα ιδιαίτερα γεννετικά μας χαρακτηριστικά και την εξέχουσα θέση μας στο φυλετικό πάνθεον.

Επίσης, πως το κράτος μου είναι διεφθαρμένο, ανοιχτό από παντού στον οποιονδήποτε, δεν περιμένω να μου το πει κανένας "ευρωπαίος πολίτης", διότι το βιώνω κάθε μέρα στην πραγματικότητά μου, όσο εκείνος ταξιδεύει στην Ευρώπη...

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”