ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Έχεις απόλυτο δίκιο Φωτεινούλι @};-

>:d< >:d< >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Namaste

Δημοσίευση από Namaste »

ARTYADIS έγραψε: Η κατάσταση της αποδοχής δημιουργεί ελευθερία σε εμάς τους ίδιους. Γιατί δεν αποδεχόμαστε κάποιον άνθρωπο; Γιατί κάτι θέλουμε από αυτόν που δεν μπορεί να μας το δώσει έτσι όπως είναι. Βάζουμε μπροστά την επιθυμία μας και περνούμε στην επίθεση μέσω της απόρριψης, προκειμένου να τον εκβιάσουμε να προσαρμοστεί σε αυτό που θέλουμε. ’ρα είμαστε δέσμιοί του. Αν τον αποδεχθούμε τον αφήνουμε στην ησυχία του και ταυτόχρονα ησυχάζουμε και εμείς. Αν τώρα παρατηρούμε τον εαυτό μας θέλοντας κάτι από αυτόν, θα συγκρουστούμε μαζί του. Αν τον αποδεχθούμε με την καρδιά μας, ακόμα και αν το μυαλό μας δεν εγκρίνει πολλά χαρακτηριστικά μας, τότε είμαστε ελεύθεροι από αυτόν. Και αυτός δεν έχει λόγο να μας αντιστέκεται. Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του και την συνεργασία του. Και τότε αλλάζουμε χωρίς καταναγκασμούς.
Η ολοκληρωτική προσοχή είναι δυνατή μόνο όταν αγαπήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Τότε ο νους αδειάζει με φυσικό τρόπο, γιατί δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να σκέφτεται προκειμένου να μας πολεμήσει. Η ολοκληρωτική προσοχή μέσω της «ευαισθησίας» οδηγεί στην κατάσταση του διαλογισμού.
Είπα ότι θα έρθω και εδώ!!! Και ήρθα!!!!

Διάβασα όλες τις σελίδες και ακόμα και αν δεν κατάφεραν να μου δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις σε αυτό που ψάχνω, κατάφεραν να με κάνουν να αγαπήσω ακοοοοομα περισσότερο τον διαλογισμό!!!!!

Όπως πολλοί, έτσι και εγώ έχω ένα μυαλό που συνέχεια σκέφτεται. Έχω βιώσει μερικά ωραία συναισθήματα κατά τη διάρκεια του διαλογισμού όπως φως, ξεκαθάρισμα του μυαλού, σύνδεση με το σύμπαν και πιθανόν και άλλα που δε τα έχω αντιληφτεί ακόμα αλλά η τελική εικόνα που μου αφήνει ο διαλογισμός είναι το μπίρι μπίρι των σκέψεων… :mad: :mad:

Προσπαθώ να συγκεντρωθώ αλλά μάταια… και άμα είναι και βράδυ???? Χεχεχε… μπαίνω στο μεταίχμιο του ύπνου και φεύγω από τη θέση μου…. :D

Διαβάζοντας αυτό το πολύ ωραίο κείμενο που μας παρέθεσε η Artyadis μου έμεινε στο μυαλό το τελευταίο του κομμάτι…
Θέλω και τη δική σας άποψη- μετάφραση όμως…

Εγώ καταλαβαίνω ότι λέει ότι πρέπει αν αποδεχτούμε τις σκέψεις (που στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση, είναι τελείως αφηρημένες και χαζές) και γενικά να αποδεχτούμε όλο αυτό που μας συμβαίνει τη παρούσα στιγμή του διαλογισμού. Καλά το κατάλαβα??? Γιατί μέχρι τώρα ήξερα ότι πρέπει να της παρατηρώ και να τις αφήνω στην άκρη. Όλο το κάνω όμως και όλο ξαναέρχονται και νιώθω ότι το πιέζω. Όχι οι ίδιες σκέψεις… αλλά μια φορά συγκεντρωμένο το μυαλό μου δεν είναι. Μόνο 2 φορές υπήρξα συγκεντρωμένη. Η πρώτη ήταν στο πρώτο διαλογισμό γκασό που έκανα και ήταν για εμένα καινούριος και η δεύτερη, πάλι στον ίδιο διαλογισμό, που ξαφνικά από εκεί που ήμουν χαμένη, ένιωσα μια ενέργεια να πέφτει επάνω μου και ξαφνικά ξεθόλωσα και έμεινα συγκεντρωμένη μέχρι το τέλος του διαλογισμού….
नमस्ते
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Βοηθητικα μπορεις να παρεις ενα κομματι αμεθυστο στα χερια σου οταν διαλογιζεσαι.

Αποδεχεσαι τις σκεψεις που παρουσιαζονται και δεν τις πολεμας επειδη κατανοεις την λειτουργεια του νου. Αυτο δεν δημιουργει συγκρουση μεσα σου και ετσι μπορεις να αφησεις τις σκεψεις να περνουν χωρις να επηρεαζουν την συγκεντρωση σου. Ετσι το καταλαβαινω...
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Namaste

Δημοσίευση από Namaste »

Απ’ ότι κατάλαβα ασχολείσαι πολύ με τους ημιπολύτιμους λίθους ε???

Έχεις δει διαφορά??? :-? Έχω αρκετούς στο σπίτι γιατί κάποτε κάναμε συλλογή με τον πατέρα μου και μου τους άφησε προίκα!!! Χεχεχε… Αλλά ποτέ δεν τους είδα από τη θεραπευτική τους πλευρά!!! Δε ξέρω… σε τέτοιου είδους πράγματα (πετρώματα, feng shui, αστρολογία κλπ.) είμαι πολύ επιφυλακτική. Παρόλα αυτά, δε με πειράζει να πειραματίζομαι με αυτά, φτάνει να μη μου κάνουν κακό αντί για καλό!!!

χμμμμ αν θυμάμαι καλά, η δασκάλα που με μύησε, μας είπε να μην συνδυάζουμε το ρείκι με τίποτα άλλο και τους διαλογισμούς να τους κάνουμε όπως ακριβώς μας τους εξηγεί ο Usui. Μήπως δε κάνει να τον χρησιμοποιήσω τελικά??? Θα το δοκιμάσω στο βραδινό διαλογισμό μου μόνο που είναι δικής μου επιλογής….

Όσο για την αποδοχή…. Νομίζω ότι τελικά συνήθισε το μυαλό μου να κάνει στην άκρη τις σκέψεις και να αφήνει περισσότερο χώρο στην συγκέντρωση. Σήμερα το πρωί το παρατήρησα αυτό!!!! :D

Εχτές το βράδυ πάντως… γέλασα με τη ψυχή μου!!! δοκίμασα έναν διαλογισμό με χρώματα για την ενεργοποίηση των τσάκρα και από τη νύστα τα έκανα σαλάτα… γ@μ... Και είναι πολύ ωραίος διαλογισμός… Θα επιμείνω όμως…. Δε θα τα παρατήσω… ;)
नमस्ते
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Οι κρυσταλλοι ειναι ζωντανα πλασματα και δονουνται ο καθενας στην δικη του συχνοτητα,ετσι λοιπον εχουν καποιες ιδιοτητες που μας βοηθουν στο δρομο της θεραπειας μας. Η ενεργεια του αμεθυστου ειναι καθησυχαστικη και χαριζει ηρεμια στο νου.

Δεν ειναι τυχαιο που εχεις ηδη μια συλλογη. Κι εγω οταν ξεκινησα με το ρεικι, ολως 'τυχαιως' ειχα ηδη μια μικρη συλλογη απο κρυσταλλους.. Αν προκειται να χρησιμοποιησεις καποιον για πρωτη φορα, θυμησου να τον καθαρισεις ενεργειακα πρωτα. Υπαρχουν πολλοι τροποι αλλα αφου εχεις ρεικι δεν χρειαζεται κατι αλλο. Μπες στην κατηγορια κρυσταλλοι και θα βρεις το σχετικο θεμα για τον τροπο

Τωρα.. η δασκαλα σου μπορει να σου ειπε οτι νομιζε καλυτερο απο την δικη της εμπειρια φανταζομαι αλλα το ρεικι πανω απολα ειναι ελευθερια οποτε μην το οριοθετεις. Δεν εχει ορια, ουτε καν χωροχρονικα.. Οι φοβοι μας συνηθως μας κανουν να οριοθετουμε την Ζωη, ετσι ομως χανουμε την Ουσια της..
@};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Namaste

Δημοσίευση από Namaste »

Έκανα μια βόλτα σε διάφορα θέματα εδώ μέσα… έχω πααααρα πολλά που θέλω να διαβάσω!!!!! Πήρε και κάτι το μάτι μου, που με στενοχώρησε…:-( αλλά αυτά θα τα πούμε μάλλον από κοντά, όταν με το καλό συναντηθούμε όλοι μαζί.

Θα το κοιτάξω το θέμα με τους κρυστάλλους οπωσδήποτε!! Aφού τους έχω και στο σπίτι μου… πρέπει τουλάχιστον να μάθω τα βασικά.;)

Έχω και το βιβλίο των τσάκρα που λέει λίγα λογία για αυτά αλλά όταν το διάβασα δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το κομμάτι ώστε να μάθω κάτι… Δεν έχω πολλούς κρυστάλλους βέβαια, αλλά νομίζω ότι έχω τους ποιο γνωστούς.

Σε ευχαριστώ Βασίλη!!!
नमस्ते
Άβαταρ μέλους
VasilisM

>:d< :x
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Εγώ καταλαβαίνω ότι λέει ότι πρέπει αν αποδεχτούμε τις σκέψεις (που στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση, είναι τελείως αφηρημένες και χαζές) και γενικά να αποδεχτούμε όλο αυτό που μας συμβαίνει τη παρούσα στιγμή του διαλογισμού. Καλά το κατάλαβα??? Γιατί μέχρι τώρα ήξερα ότι πρέπει να της παρατηρώ και να τις αφήνω στην άκρη. Όλο το κάνω όμως και όλο ξαναέρχονται και νιώθω ότι το πιέζω. Όχι οι ίδιες σκέψεις… αλλά μια φορά συγκεντρωμένο το μυαλό μου δεν είναι. Μόνο 2 φορές υπήρξα συγκεντρωμένη. Η πρώτη ήταν στο πρώτο διαλογισμό γκασό που έκανα και ήταν για εμένα καινούριος και η δεύτερη, πάλι στον ίδιο διαλογισμό, που ξαφνικά από εκεί που ήμουν χαμένη, ένιωσα μια ενέργεια να πέφτει επάνω μου και ξαφνικά ξεθόλωσα και έμεινα συγκεντρωμένη μέχρι το τέλος του διαλογισμού….
Αντωνία ο διαλογισμός θέλει εξάσκηση και επίσης θέλει πειραματισμό!!δεν είναι όλοι οι διαλογισμοί για όλους και ούτε όλες οι ώρες τις ημέρας κατάλληλες για όλους να νιώσουμε ηρεμία!!άρα συλλέγεις πληροφορίες, δοκιμάζεις διαλογισμούς και ανάλογα με το τι σου δένει καλύτερα κάθε φορά, το εφαρμόζεις!!

για παράδειγμα ο διαλογισμός Γκασό για μενα είναι αρκετά απαιτητικός για αρχή για έναν Δυτικό νου, ο οποίος είναι εκπαιδευμένος να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο!!ο Ουσούι τον έδινε σαν εξάσκηση σε ανθρώπους που είχαν ήδη πολύ ανεπτυγμένη την πνευματικότητα μέσα τους και ο νους ήταν ήδη διευριμένος!!δεν είναι εύκολο να κάθεσαι για μισή ώρα με τα χέρια διπλωμένα στην καρδιά και να διαλογίζεσαι!!δοκίμασε κάτι πιο οραματικό για αρχή θα σου έλεγα!!κάτι που να βοηθάει τον νου σου να δημιουργεί εικόνες-οραματισμούς για να μπορεί να αποροφάται και να ηρεμεί!!

επίσης κάποιες φορές εμμένουμε στο να χαλαρώσουμε ντε και καλά τον νου μας!!!αν αυτός αντιστέκεται σθεναρά τότε ίσως να το πέρναμε αλλιώς......!!μπορείς να κάτσεις και να παρατηρήσεις τι σκέφτεσαι, αφού δεν μπορείς να πάψεις να το σκέφτεσαι εκείνη τη στιγμή!!η ανάλυση της σκέψης σου κρίβει πολλά απο πίσω που θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι είναι αυτό που σε απασχολεί τη δεδομένη στιγμή και δεν μπορείς να ηρεμήσεις!!!πολλές φορές πριν κάνω διαλογισμό χρειάστηκε να γράψω όλες τις σκέψεις που μου περνούσαν εκείνη την ώρα απο το μυαλό και να τις δω!!!είναι και αυτό ένα είδος άσκησης με τον ευατό μας!!

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Namaste

Δημοσίευση από Namaste »

Δωράκι μου τον γκασό δεν τον επέλεξα εγώ και ούτε ξέρω από διαλογιστικές δυσκολίες και βαθμούς. Συνήθως το ένστικτο μου διαλέγει τους διαλογισμούς που δοκιμάζω. Έως τώρα εξασκούσα πολύ τον vipassana. Δηλαδή την συγκέντρωση στην αναπνοή μου. Με αυτόν τον διαλογισμό έχω νιώσει πολύ καλά φαινόμενα…

Τον γκασό μας τον πρότεινε η δασκάλα του ρείκι για τις 21 μέρες της αυτοθεραπείας και για διαλογισμό πριν τις θεραπείες σε άλλους αργότερα. Και με τον γκασό νιώθω πολύ καλά. Δεν έχω πρόβλημα. Δεν κουράζονται καθόλου τα χέρια μου.

Δηλαδή θέλω να σου πω ότι ουσιαστικά το πρόβλημα μου δεν είναι στο είδος του διαλογισμού, αλλά στην συγκέντρωση μου… Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πρόοδος της συγκέντρωσης που παρατήρησα σήμερα να μην είναι παροδική και να κρατήσει!!!

Εχτές ξεκίνησα να διαβάζω ένα βιβλίο για ένα συγκεκριμένο είδος διαλογισμού. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον … Έχει και cd με απομαγνητοφωνημένα μαθήματα από τη διδασκαλία. Όταν θα το τελειώσω… θα σας πω λεπτομέρειες!!!!;)

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Namaste την 11 Φεβ 2011 1:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
नमस्ते
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Όμορφα Αντωνία!!! :x :x :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

VasilisM έγραψε:........... το ρεικι πανω απολα ειναι ελευθερια οποτε μην το οριοθετεις. Δεν εχει ορια, ουτε καν χωροχρονικα.. Οι φοβοι μας συνηθως μας κανουν να οριοθετουμε την Ζωη, ετσι ομως χανουμε την Ουσια της..
@};- :x :x :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Vaso έγραψε:μας δουλεύεις όλους ε Madraoulas? Καλά δεν ντρέπεσαι?

Αρχάριος, αρχάριος, αλλά συνειδητοποίησες το "φως"... :wink:

Συνέχισε έτσι...θα σου δώσω κι άλλες ασκήσεις!!! :wink:
Μάλλον θέλεις κατευθείαν δύσκολα...

Θα σου δώσω το "ξεβουλωτικό" που έδωσα στην Αμαλία...Να δούμε αν θα περάσεις καθαρισμούς τότε...

ααα...δεν είναι για τον καθένα ε? Θα το τσεκάρω πριν...Μην σουρθει απότομα...χαχαχαχα!!!!!
Βασουλα αυτο το τουμποφλο που μπορουμε να το βρουμε pleasee? :x

Παραθετω εναν διαλογισμο του Osho ( η βιπασανα) που βρηκα στον ιντερνετ,μου φανηκε αρκετα απλος και ισως φανει χρησιμος..:x

Βιπάσανα. Χρονος: 45' +15' λεπτά

Βρες μια άνετη θέση, στην οποία θα καθίσεις για 45 λεπτά.
Θα σε βοηθήσει το να κάθεσαι στην ίδια θέση, καθημερινά, την ίδια ώρα. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ησυχία.
Πειραματίσου, ώσπου να βρεις τις συνθήκες στις οποίες αισθάνεσαι καλύτερα. Μπορείς να καθίσεις για μια τουλάχιστον ώρα μετά το φαγητό, ή πριν πας για ύπνο.
Είναι σημαντικό το να κάθεσαι με την πλάτη και το κεφάλι σον ίσια. Τα μάτια σον θα πρέπει να είναι κλειστά και το σώμα όσο πιο ακίνητο γίνεται. Ίσως θα σε βοηθήσει το να έχεις ένα σκαμνί διαλογισμού ή μια καρέκλα με ίσια πλάτη, ή μαξιλάρια.

Πρώτο στάδιο: 45 λεπτά
Σιωπηλό κάθισμα

Καθώς κάθεσαι, παρατήρησε την αναπνοή σον στο σημείο απ' όπού μπαίνει στη μύτη σον. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική για την αναπνοή. Ανάπνεε με φυσικότητα. Η Βιπάσανα βασίζεται στην επίγνωση της αναπνοής.
Τίποτα δεν μπορεί να διασπάσει την προσοχή σου στη Βιπάσανα. Όταν παρουσιαστεί κάτι, σταμάτα να παρατηρείς την αναπνοή και δώσε την προσοχή σου σ' αυτό που συμβαίνει, ώσπου να επιστρέψεις και πάλι πίσω στην παρατήρηση της αναπνοής σου. Απλώς παρατήρησε οποιαδήποτε σκέψη ή συναίσθημα περάσει στην οθόνη τον νου σου. Μην αξιολογείς τι είναι καλό και τι είναι κακό. Αν δημιουργηθούν ερωτήσεις, να θυμάσαι ότι και αυτές είναι αντικείμενα για παρατήρηση, καθώς έρχονται και φεύγουν. Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Να θυμάσαι πως το εύκολο είναι και σωστό.

Δεύτερο στάδιο: 15 λεπτά
Βάδισμα Ζεν

Το δεύτερο μέρος είναι ένα αργό, συνηθισμένο βάδισμα, που βασίζεται στην πλήρη επίγνωση τον αγγίγματος των πελμάτων στο έδαφος. Καθώς περπατάς, η προσοχή σου πρέπει να είναι στραμμένη στην επαφή κάθε πέλματος τη στιγμή που αγγίζει το έδαφος. Κράτησε τα μάτια χαμηλωμένα, έτσι ώστε να βλέπεις μόνο το έδαφος λίγα βήματα πιο μπροστά. Έχε επίγνωση των κινήσεων του σώματός σου.

Είναι μια πρόσκληση για να αποταυτιστείς κάπως από το σώμα, το νου, τα συναισθήματα και το περιβάλλον, πράγμα που ίσως αφήσει χώρο για να γεννηθεί η διορατικότητα ή η κατανόηση. Να θυμάσαι πως τίποτα το ιδιαίτερο δεν υποτίθεται πως πρέπει να συμβεί. Δεν υπάρχει ούτε επιτυχία, ούτε αποτυχία, ούτε υπάρχει κάποια βελτίωση. Δεν υπάρχει τίποτα που να χρειάζεται να καταλάβεις ή να αναλύσεις. Μπορεί όμως να έρθουν ενοράσεις ως προς οτιδήποτε. Πιθανές ερωτήσεις και προβλήματα, μπορεί ίσως να τα δεις σαν μυστήρια που μπορείς να απολαύσεις.

:x:x:x
Άβαταρ μέλους
Namaste

Δημοσίευση από Namaste »

Είναι υπέροχος αυτός ο διαλογισμός…. Ο αγαπημένος μου!!! όχι πως έχω πειραματιστεί και με πολλούς, αλλά με αυτόν έχω κολλήσει!!! Ας είναι καλά η δασκαλίτσα μου στη γιόγκα που μου τον έμαθε!!! :D

:x :x
नमस्ते
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Να σε δω Τασούλη μου να κάνεις 45+15 λεπτά vipassana! O:-)
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Aααα δεν το καταλαβα ντανουλα [-(

Εγω μπορω 8)

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”