Σσσσςςς.......... Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

:-D

Τασούλη, το παράδειγμα του Μεξικού το γνωρίζεις; Είναι μια χώρα σε "κατοχή", με τεράστια διαφθορά, κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, οι δείκτες των ναρκωτικών και της πορνείας χτυπάνε κόκκινο. Οι ανισότητες είναι τρομακτικές. Ο απόλυτος πλούτος και η απόλυτη ένδεια. Όλα είναι διαλυμένα, κάνουν κουμάντο οι υπηρεσίες, οι βαρώνοι των ναρκωτικών σε συνεργασία με τις διεφθαρμένες κυβερνήσεις. ’νθρωποι δολοφονούνται καθημερινά, η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια έχουν χάσει την αξία τους. Πιθανότατα να έχεις ακούσει για το Χουάρεζ ε;

Γιατί στα γράφω όλα αυτά; Λοιπόν το Μεξικό στις αρχές του ογδόντα αν θυμάμαι καλά, αντιμετώπιζε προβλήματα με την οικονομία του. Μπήκε λοιπόν το ’γιο ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα με επαχθείς δανεισμούς. Οικονομολόγοι λένε πως η μόνη λύση για την ρημαγμένη χώρα, είναι η πτώχευση. Έχει δικό της νόμισμα και με μια σειρά σωστών χειρισμών, θα μπορούσε να ανακάμψει.
Ε, λοιπόν, δεν την αφήνουν να πτωχεύσει διότι δεν τους συμφέρει. Έχουν μια αγελάδα που για δεκαετίες την βυζαίνουν. Μια χώρα υπό κατοχή στα έσχατα όρια της εξαθλίωσης.

Το παράδειγμα της Αργεντινής το γνωρίζεις;

Θα φτωχύνουμε... αυτό είναι σίγουρο. Θα φτωχύνουμε είτε πτωχεύσουμε είτε όχι. ’σε που ήδη έχουμε πτωχεύσει, απλά δεν το λένε. Το θέμα είναι ποιοί θα είναι οι όροι. Αν αυτό είχε συμβεί μήνες νωρίτερα όπως φώναζαν κάποιοι, θα ήταν πιο ευμενείς οι όροι.
Το θέμα είναι, θα υπάρχει ένα σχέδιο ανάπτυξης; Ή θα αφήσουν το καράβι να τσακιστεί;

Και κάτι άλλο... Η πτώχευση έχει δύο σκέλη. Στάση πληρωμών. Η μία στάση είναι προς τους δανειστές. Η άλλη προς τον κόσμο. Βάζουμε ένα στοίχημα τί θα επιλέξουν;

Φοβάσαι κάτι που ΗΔΗ έχει συμβεί. Και συμβαίνει με τους επαχθέστερους όρους για σένα Τασούλη. :x ΄
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Evoula την 02 Οκτ 2011 11:07 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

^tasoulis^ έγραψε:Καλα τα λεμε αλλα εχουμε σκευτει τι παει να πει οτι πτωχευσαμε?? :-?
Ξερει κανεις τι συνθηκες θα επικρατησουνε?
Επειδή βλέπω σε τρομάζει η λέξη πτώχευση, θα σου πω ένα σενάριο, χωρίς να έχεις πτωχεύσει (στα χαρτιά).

Νομίζεις πως αυτοί που καταδυναστεύουν λαούς είναι οι καλοί και ευγενείς κύριοι που φαίνονται στα κανάλια; Αν ναι, τότε Τασούλη δεν γνωρίζεις με ποιούς έχεις να κάνεις... :-(

Ένα καλό σχέδιο είναι να φτιαχτεί μια "Κίνα" μέσα στα όρια της Ευρώπης, αποτελούμενη από την Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Αλβανία και την Ρουμανία. Με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, αφού ο κόσμος εξαθλιωμένος πια, θα δούλευε οπουδήποτε και με οποιεσδήποτε συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί.
Σου έχουν τσακίσει την παραγωγή, έτσι δεν σου έχει απομείνει άλλη λύση.
Οι πλουτοπαραγωγικές σου πηγές, θα περάσουν σε χέρια μεγάλων εταιρειών. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, χρυσός, νερό, αέρας, ήλιος, θάλασσα. Ο,τιδήποτε είναι φυσικό σου δικαίωμα εσύ δεν θα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτό.
Μπορεί να μην αγοράσουν ατόφια νησιά, όπως λέγεται αλλά θα αγοράσουν τεράστιες εκτάσεις και θα σου απαγορεύσουν την πρόσβαση. Καλοθρεμμένοι τύποι, θα χαίρονται τον ήλιο, την θάλασσα και όλα τα καλά της χώρας σου, εσύ όμως όχι.
Εσύ θα είσαι υπηρέτης και δούλος.

Επειδή δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά, το χρήμα θα γίνει πλαστικό. Όλα θα πληρώνονται μέσα από κάρτες. Όποια ευκαιρία επιβίωσης, θα έχει οριστικά εκλείψει. Θα είσαι απόλυτα εξαρτημένος.

Η χώρα σου θα χωριστεί σε ζώνες. Σε ζώνες ευμάρειας και ζώνες απόλυτης εξαθλίωσης.
Δεν θα σου μιλήσω για το έγκλημα που θα ανθίσει, δεν θα σου μιλήσω για το ξεπούλημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δεν θα σου μιλήσω για τις προσβολές που θα υποστείς ως ανθρώπινο ον.
Προσβολή κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του δικαιώματος να είσαι άνθρωπος που υφίστανται λαοί χρόνια τώρα και μεις οι ως τώρα καλοθρεμμένοι κλείναμε τα μάτια, επειδή κάτι τέτοιο δεν μας αφορούσε.

Ε, τώρα πια μας αφορά. Μας αφορά η Νιγηρία, μας αφορά η Αφρική, μας αφορά η Ασία, μας αφορά το Ιράκ, μας αφορά η Λιβύη, μας αφορούν τα καράβια των μεταναστών και των προσφύγων.

Μας αφορά η Λαμπετούζα. Όλον τον κόσμο αφορά, Τασούλη. Και όσο συνεχίζουμε να κλείνουμε μάτια και αυτιά, τότε η Λαμπετούζα έρχεται όλο και πιο κοντά σου.
Οι κραυγές των απανταχού της γης βασανισμένων, γίνονται και δικές σου.

Ίσως ακούγονται λίγο μελοδραματικά αυτά που λέω...
Ίσως ακούγονται σενάριο μιας νοσηρής φαντασίας.

Με το χέρι στην καρδιά σου λέω, πως τα ίδια έλεγαν και στο Αφγανιστάν την δεκαετία του 50 που η χώρα ήταν ανθηρή, στο Ιράκ το 70, τότε που έφτιαχναν αρδευτικά κανάλια για να πρασινίσουν την έρημο και θα τα κατάφερναν, φτιάχνοντας την Νέα Εδέμ, τα ίδια έλεγαν στην Αργεντινή, στο Περού και στην Βολιβία, εξαιτίας του πλούτου της Λ.Αμερικής, το ίδιο έλεγαν στην Αμερική, όταν ζούσαν το αμερικάνικο όνειρο, το ίδιο έλεγαν στην Νιγηρία, όταν περίμεναν τα πετρέλαια να τους σώσουν, τα ίδια στην Ασία, όταν έβλεπαν την εισβολή των εταιρειών ως ανάπτυξη, και τώρα πεθαίνουν από την μόλυνση και τις ασθένειες.

Ξέρω πολύ καλά τι συνθήκες θα επικρατήσουν Τασούλη.
Όχι όμως λόγω της πτώχευσης....

Θα το δούμε εγκαίρως άραγε; Ή θα μας πιάσουν για άλλη μια φορά στον ύπνο.

Είναι πράγματι, η τελευταία ευκαιρία που έχει ο κόσμος. Γιατί τώρα, όλος ο κόσμος βιώνει τα αποτελέσματα ενός σχεδίο που εξυφάνθηκε την ώρα που εμείς κοιμόμαστε. Την ώρα που δεν θέλαμε να ακούσουμε τις φωνές αγωνίας, των "περίεργων" όπως τους ονομάζαμε.
Την ώρα που δεν πιστεύαμε πως αυτό θα συμβεί σε μας.

Τώρα που συμβαίνει... θα το δούμε άραγε;

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:-( :-( :-( :-(

μας αφορά, πάντα μας αφορούσε...

αλλά οι άνθρωποι συνήθισαν την ρομποτοειδή ζωή τους...Ξέρεις τι σημαίνει να αναγκαστείς να κουνήσεις τα χέρια σου μόνος σου, όταν έχεις μάθει να τα κινεις με κουμπάκια????

τελευταία ευκαιρία!!!!

η ανάληψη δεν σημαίνει ότι θα φύγουμε και θα πάμε σε έναν άλλον κόσμο πιο όμορφο και ειρηνικό...Ποιός τα πιστεύει αυτά άραγε?

Η ανάληψη σημαίνει ότι θα Ζήσουμε στον κόσμο που εμείς προετοιμάσαμε μέσα μας!!

όποιος έχει αυτιά θα ακούει τον παλμό και όχι τις φωνές των εξαθλιωμένων ρομπότ!!

:-( :-( :-(
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

’ρθρο Βόμβα: Ποιος είναι ο “ Γιώργος” Α. Παπανδρέου; Το προφιλ ενός ψεύτη και προδότη Πρωθυπουργού.

http://filologos10.wordpress.com/2010/0 ... %80%CE%B1/
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ευχαριστω για τις αναλυσεις αλλα απο οτι βλεπω η πτωχευση κ εγω δεν ξερω ποσα χρονια πισω θα μας παει.
Απορω γιστι λεμε ναι στην πτωχευση..δεν το καταλαβαινω :-?
Ναι και τωρα ειναι δυσκολα αλλα σιγουρα δεν δουλευουμε για 300-500ευρω ακομα κ οι συνταξιουχοι που δεν θα πληρωθουν;
Αυτοι τι θα κανουν;
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ο JEFFREY GIORGOS MINEIKO PAPANDREOU CHANT

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΟΜΙΛΙΑ, ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

ακόμα χαλαρούς μας βλέπω... :-( :-( :-(

Εικόνα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Έτσι, έτσι... για όλα φταίνε οι εβραιομασώνοι, που θέλουν να διαλύσουν την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την θρησκεία μας και να μας σκλαβώσουνε σε μία νέα τάξη πραγμάτων με μικροτσιπάκια και παγανιστικές εορτές...

Ε ρε γέλια...
=)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) =)) :)) :)) :)) :))
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Διαβάζοντας όλα αυτά και άλλα τόσα σε blogs στο Internet...

Τα μισά να είναι αλήθεια... Με κάνουν να ανησυχώ πάρα πολύ σοβαρά... :-(
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

“Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή.
Αυτό δηλ. δεν το πιστεύετε? :-?

Κι όλες αυτές οι αηδίες -αναφέρομαι στα greeklish - που θεωρούνται "μοδάτα" και όλα τα νέα παιδιά επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω fb κ.α., λες και δεν έχουμε γλώσσα και μάλιστα από τις σπουδαιότερες, μη πω την σπουδαιότερη (κάθε γράμμα και σύμβολο!) δεν σας ανησυχεί????

Τι να πω..
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Όταν Θοδωρή, σε υποχρεώσουν να κυκλοφορείς και να κάνεις τα πάντα με την κάρτα πολίτη, τότε θα δεις γέλια που θα κάνουμε..
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Αν εξαιρέσουμε τις εθνικιστικές κορώνες και τα γενεαλογικά δένδρα όλα τα άλλα είναι αλήθεια. Κυκλοφορούν και γράφονται χρόνια τώρα και ουδείς τα έχει διαψεύσει και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε ήδη να υλοποιούνται, εκτός αυτού με τον κατακερματισμό της Ελλάδας αλλά λέγεται πως το Καποδίστριας αυτό έχει ως απώτερο σκοπό.

Όποιος διαφωνεί, μπορούμε να το δούμε κομμάτι, κομμάτι το άρθρο.

Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Την άποψή που περί αυτών, την έχω ξαναπεί: το να πιστεύουμε σε συνομοσιολογικές θεωρίες, είναι απλά η εύκολη λύση. Πιο εύκολα λέμε ότι κάποιος άλλος φταίει. Αλλά πιστευώ πως στην πραγματικότητα αυτό που φταίει είναι η ανθρώπινη απλιστεία, ο φόβος, η αδυναμία. Αλλά μία τέτοια παραδοχή θα έφερνε όλους αντιμέτωπους με τον εαυτό τους. Οπότε καθησυχάζονται ότι κάποιοι "αλλοι", "κακοί" άνθρωποι θέλουν να μας εξοντώσουν "εμάς", τους "καλούς" που "δεν είμαστε σαν κι αυτούς".

Δεν ξέρω, μου φαίνεται λίγο παρατραβηγμένο να πιστέψω ότι σε ένα μέρος μαζεύτικαν διάφοροι "δυνατοί" και καθήσαν σε ένα τραπέζι και αποφασήσαν ότι θα μας καταστρέψουν. Κατά κάποιον τρόπο, δεν βλέπω τί συμφέρον θα είχανε για κάτι τέτοιο. Αυτοί οι "δυνατοί" εν τέλη, λεφτά θέλουν και δύναμη. Ποσώς τους ενδιαφέρουν πολιτισμικά θέματα.

Όμως.

Ακόμα και εάν όντως ισχύανε όλα αυτά, και όντως υπήρχαν οι "ευραίοι", οι "μασώνοι" και όπως αλλιώς θέλετε πείτε τους, και όντως υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της γλώσσας μας και της χώρας μας και όλα αυτά... ε, και τί; Θέλω να πω, ωραία τί κάνουμε εμείς; Βγάζουμε άρθρα στα blogs και τους βρύζουμε και εντάξη;

Δεν ξέρω. Όλο αυτό το συνομωσιολογικό το βλέπω ως συνόνυμο του "κλαίω την μοίρα μου".

Αν κάποιος είναι που μας κηβερνά, αυτό είναι το συμφέρον, η απλιστία, η υλιστικότητα, η αδυναμία. Και όσο πορευόμαστε και εμείς στην ζωή μας με αυτά, τόσο είμαστε και εμείς στην ουσία ένας από "αυτούς".

@};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αν κάποιος είναι που μας κηβερνά, αυτό είναι το συμφέρον, η απλιστία, η υλιστικότητα, η αδυναμία. Και όσο πορευόμαστε και εμείς στην ζωή μας με αυτά, τόσο είμαστε και εμείς στην ουσία ένας από "αυτούς".
δεν μπορώ να μην συμφωνήσω μαζί σου Θοδωρή...

ναι, έτσι είναι όπως το περιγράφεις...

Εδώ και χρόνια που έρχομαι σε επαφή με τους ανθρώπους, μέσα από μια άλλη συντεταγμένη, αυτήν που λένε "πνευματική", αυτό που έχω δει είναι ότι δεν είναι οι λίγοι, ισχυροί, αλλά οι πολλοί, αδύναμοι...

και αυτό που χρειάζεται πια, δεν είναι να ανατρέψουμε τα καθεστώτα έξω από εμάς, αλλά τα καθεστώτα μέσα μας!

Αυτή η ανθρώπινη νοοτροπία του ισχυρού και του αδύναμου, πρέπει πρώτα να "σπάσει" μέσα στον ανθρωπάκο, για να δημιουργήσει τον Δρόμο της Ελευθερίας του Ανθρώπου...

Είναι εύκολο να πούμε "έτσι είναι η ζωή...μας κυβερνάνε οι Εβραίοι, η λέσχη μπιλντενμπεργκ, οι Αμερικάνοι"...και εγώ θα συμπληρωνα...μας κυβερνάνε η μαμά μας, ο μπαμπάς μας, το σόι μας, οι παπάδες, και η ηθική αυθεντία, εδώ και χιλιάδες χρόνια...

Παιδί της δικτατορίας εγώ, πολέμησα για την ανατροπή της...
Την ανατρέψαμε...
Ε και?
Δεν είδα πουθενά να διαφοροποιείται τίποτα...
Τα ίδια και ίσώς και χειρότερα γίνονται σήμερα και μάλιστα με το ελαφρυντικό ότι χαρακτηρίσαμε ότι ψηφίσαμε, σαν δημοκρατία...

Οι εβραίοι φταίνε πάντα, για τους τόνους χημικά που έριξε η σημερινή κυβέρνηση, συμμετέχοντες οι περισσότεροοι από αυτούς, τότε στον πόλεμο εναντίον της δικτατορίας... :-( :-( :-(

Ξεχνάει ο άνθρωπος τα ιδανικά του, όταν μπαίνει στο σύστημα και γίνεται αμοραλιστής...

Χωρίς ήθος και χωρίς γνώση που πας βρε ανθρωπάκο???

και δεν το βλέπω, δυστυχώς, μόνο στην σχέση κράτους-πολίτη...

Το βλέπω και στην σχέση ανθρώπου-ανθρώπου...

΄Ομως...

και αυτό που λες εσύ, αμοραλισμός είναι...Δεν αθωώνει τίποτα στην δική μας συμπεριφορά, επειδή ξέρουμε ότι δεν φταίνε μόνό οι Εβραίοι...
Μάλλον σαν απογοήτευση μου φαίνεται...Και είναι ότι χειρότερο στον πνευματικό άνθρωπο να τα θεωρεί όλα μάταια, απλά γιατί οι περισσότεροι έχουν άγνοια...Εδώ είναι ο πόλεμος, Θοδωράκο, και όχι εκεί...Είναι εδώ μέσα στους ανθρώπους που δεν έχουν αναπτυχθεί πνευματικά και θεωρούν την εκκλησία φίλο και τους εβραίους εχθρούς...

Ακόμα και αν εμείς θεωρούμε ότι έχουμε αναπτυχθεί πνευματικά και έχουμε εξελίξει βαθύτερα την Λογική και την Κρίση μας, δεν φτάνει να λέμε μόνο
Αλλά μία τέτοια παραδοχή θα έφερνε όλους αντιμέτωπους με τον εαυτό τους.
Ας είναι λοιπόν ένοχοι όλοι...κάποιος χρειάζεται να αθωώνει τους πραγματικά "αθώους" και να δίνει ευθύνες στους πραγματικούς "ενόχους"...
Γιατί αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε ούτε ο Χίτλερ έφταιγε...Στην πραγματικότητα έφταιγε ολόκληρος ο γερμανικός λαός...

Αυτήν την στιγμή, για μένα, φταίει ο Παπανδρέου...Και αυτός χρειάζεται να πληρώσει για τους "αθώους-ένοχους"...
Το αν θα κατευθύνουμε την συλλογική ευθύνη σε άλλες αξίες πια, είναι έργο των καθοδηγητών και όσων έχουν ΄Ηθος...
Και αυτών η ευθύνη, θεωρώ, ότι είναι μεγαλύτερη από το να αφορίζουν, απλά, την άγνοια της μάζας...

θα σου παραθέσω ένα αγαπημένο κείμενο του Καζαντάκη απο την ασκητική...

Δεν αρκεί πια η ωραιότητα,δεν αρκεί η θεωρητική αλήθεια,ούτε η άνεργη καλοσύνη.Το χρέος σήμερα του πνεματικού ανθρώπου είναι πιο μεγάλο και πιο δύσκολο.Μέσα στο πολεμικό χάος ν'ανοίξει δρόμο και να βάλει τάξη,να βρει και να διατυπώσει το νέο παγκόσμιο σύνθημα,που θα δώσει ενότητα,δηλαδή αρμονία στο νου και στην καρδιά του ανθρώπου.Να βρει το λόγο τον απλό,που ν'αποκαλύπτει πάλι στους ανθρώπους ταύτο το απλούστατο: πως όλοι είμαστε αδέρφια.

Εδώ είναι ο πόλεμος...και όχι εκεί...

@};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Δεν ξέρω, μου φαίνεται λίγο παρατραβηγμένο να πιστέψω ότι σε ένα μέρος μαζεύτικαν διάφοροι "δυνατοί" και καθήσαν σε ένα τραπέζι και αποφασήσαν ότι θα μας καταστρέψουν.
Αυτό είναι μια στενόμυαλη και ενίοτε επικίνδυνη άποψη.
Δεν αποφάσισαν να καταστρέψουν εσένα. Ανακατανέμουν τον κόσμο. Αν το δούμε μόνο ως τοπικό πρόβλημα και φαινόμενο τότε χάνουμε όλη την εικόνα.
Θέλω να πω, ωραία τί κάνουμε εμείς; Βγάζουμε άρθρα στα blogs και τους βρύζουμε και εντάξη;
Φυσικά και ΔΕΝ είναι εντάξει. Αλλά της πράξης, πρέπει να προηγηθεί η γνώση, Θοδωρή. Αλλιώς ο καθένας θα συνεχίσει να παλεύει για τον μισθούλη του και την θεσούλα του. Και αν τον κερδίσει τί; Τί θα γίνει με τον μισθό του διπλανού; Την αξιοπρέπεια του γείτονα; Την ελευθερία του αδύναμου;
Βρισκόμαστε σε μια νέα πρόκληση. Να μάθουμε καινούριες λέξεις, όπως αλληλεγγύη και ομαδικότητα. Και δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα αυτό αλλά για τον κόσμο ολόκληρον.

Αλλά μερικές φορές δεν σας το κρύβω, νοιώθω πως πέφτω πάνω σε μπετόν αρμέ. Είναι βαθειά ριζωμένος ο καθωσπρεπισμός, ο διαχωρισμός και ο φόβος στους ανθρώπους.

Χθες σε μια συζήτηση, ένας από τους συνομιλητές ανέφερε πως στα διόδια το πράγμα είναι ανεξέλεγκτο. Αυξάνονται συνεχώς εκείνοι που αρνούνται να πληρώσουν και οι εταιρείες διοδίων αναγκαστικά τους το επιτρέπουν γιατί είναι δυσθεώρητο το κόστος των αγωγών και δεν συμφέρει. Απλά το κρύβουν, για να μην πάρουν θάρος και οι υπόλοιποι.

Την ίδια στιγμή, πετάχτηκε σαν να την τσίμπησε αλογόμυγα κάποια κυρία που συμετείχε στην συζήτηση λέγοντας το εξής αμίμητο.
"Και τί θα γίνει; Θα πληρώνω εγώ τους ρεμπεσκέδες;" (ξεχνώντας πως συγγενικά της πρόσωπα, βρίσκονται ανάμεσα στους ρεμπεσκέδες, αφού αρνούνται να πληρώσουν :)) )
"Ποιός σου είπε να πληρώσεις; Μην πληρώνεις." απάντησα εγώ, αρκετά χαλαρά.
"Α, όχι... εγώ θα πληρώσω γιατί θέλω να είμαι νόμιμη"
"Ε, πλήρωνε και μην διαμαρτύρεσαι...Η νόμιμότητά σου θα μείνει αδιαμφισβήτητη"

Θέλω να φαίνομαι... Θέλω να είμαι... Λέξεις βαθειά ριζωμένες στην ψυχοσύνθεσή μας. Λέξεις καρφιά.

Ένοιωσα κουρασμένη. Απογοητευμένη. Ένοιωσα πόσο μόνοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που παλεύουν με τα έργα τους και όχι μόνο με λέξεις στα μπλογκς και στις παρέες. ’νθρωποι που αντιστέκονται στην καθημερινότητά τους με τον λόγο αλλά και τις πράξεις τους. Στο χώρο της δουλειάς τους, στο σπίτι τους, στο κοινωνικό τους περιβάλλον. ’νθρωποι που επιλέγουν με γνώμονα το συλλογικό και όχι το ατομικό καλό.
Ένοιωσα τον διαχωρισμό και τον βαθύ φόβο. Ένοιωσα την οργή. Μια οργή όχι σε αυτούς πραγματικά που ευθύνονται, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας αν θέλετε αλλά εναντίον του "άλλου" που σκέφτεται διαφορετικά και δεν τον καταλαβαίνουμε.

Δεν ξέρω αν υπάρχει σωτηρία, ούτε αυτή η κρίσιμη περίοδος, δεν είναι ικανή να κάνει τους ανθρώπους να ξυπνήσουν.
Μας περιμένουν πολύ πολύ χειρότερα... :-(

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:-( :-( :-(

είπα..."η τελευταία ευκαιρία΄"...!!!!!!!!!!!

@};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”