απορίες

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

pliroforisi έγραψε:Γυροφέρνεις την ..."αλήθεια" Βάσω. Λίγη τόλμη παραπάνω και θα ξεκινήσει μια καινούργια εποχή για το ρέικι!
Και ποιά θα είναι η Νέα Εποχή?? :-?
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ο "καλοπροαίρετος" κόσμος του ρέικι πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα-ταμπού: πόσο απαραίτητα είναι μύηση και σύμβολα;

................................

Η δική μου άποψη...

Είναι απαραίτητο το πλασέμπο, είναι φάρμακο το πλασέμπο;

Από την στιγμή που θεραπεύει τον ασθενή, ναι είναι απαραίτητο, ναι είναι φάρμακο.

Το ίδιο ισχύει και με την μύηση και τα σύμβολα στο ρέικι.

Από την στιγμή που ο μαθητής νιώθει ότι τα χρειάζεται, ναι είναι απαραίτητα. Ακόμη και όταν αυτή η ανάγκη τού έχει δημιουργηθεί γιατί έτσι διάβασε ή άκουσε.

Εάν νιώθει -εντελώς συνειδητά όμως- ότι δεν τα χρειάζεται ή δεν έχει ενημερωθεί καν για την ύπαρξή τους, δεν είναι απαραίτητα.

...................................

Το ρέικι -δηλαδή η αγάπη που ρέει, που επενεργεί- πρέπει να απελευθερωθεί, να ξεφύγει από το μίζερο πλαίσιο των σεμιναρίων.

Εάν συνεχιστεί η οικολογική καταστροφή, σε μερικές δεκάδες χρόνια οι άνθρωποι θα χρειάζονται σεμινάρια για να μπορούν να αναπνεύσουν. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι στην φύση μας το να θέλουμε εκπαίδευση για να αναπνεύσουμε.

'Ετσι δεν είναι στην φύση μας και το να χρειαζόμαστε σεμινάρια για την αγάπη, για το ρέικι.

'Οπως είναι μια απλή "συνήθεια" το να αναπνέουμε, είθε και το ρέικι-αγάπη να γίνει για τον καθένα μας μια απλή "συνήθειά" μας όπως είναι η ζωογόνος ανάσα μας.
Επισκέπτης

Danny έγραψε:
pliroforisi έγραψε:Γυροφέρνεις την ..."αλήθεια" Βάσω. Λίγη τόλμη παραπάνω και θα ξεκινήσει μια καινούργια εποχή για το ρέικι!
Και ποιά θα είναι η Νέα Εποχή?? :-?
Δεν είχα δει την ερώτησή σου, γιατί έγραφα. Νομίζω, όμως, ότι σου απάντησα...
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

pliroforisi έγραψε:Ο "καλοπροαίρετος" κόσμος του ρέικι πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα-ταμπού: πόσο απαραίτητα είναι μύηση και σύμβολα;
Ρεικι χωρίς μυήσεις δεν υπάρχει ...
Οχι όσο η δόνηση της ανθρωπότητας , είναι όπως είναι.
Τι θα γίνει μετά.. εγώ σαν Ντάννυ ή εσύ σαν Πάνος δεν θα προλάβουμε να το μάθουμε ποτέ... :D

Συμφωνώ ότι, ό΄τι κάνει καλό στον ασθενή , είναι απαραίτητο...
Οτιδήποτε... φτάνει να είναι για το ανώτερο καλό του.
Το ανώτερο καλό της ψυχής όμως περνάει και μέσα από "δυσάρεστες" για τους ανθρώπους διαδρομές.'
Ετσι δεν είναι στην φύση μας και το να χρειαζόμαστε σεμινάρια για την αγάπη, για το ρέικι.
Σεμινάριο για μένα , είναι ο χρόνος που αφιερώνω να βρεθώ εναν άνθρωπο που με εμπνέει και είναι Φωτισμένος, με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με μένα και μπορεί ο διάλογος μαζί τους να με βοηθήσει να πάω πνευματικά παρακάτω.

Μέσα σε αυτό το χρόνο, και επειδή την ενέργεια του Ρεικι την ένιωσα αμέσως μόλις διαβάσα γιαυτήν , και αφού είναι "σεμινάριο Ρεικι" δέχομαι και τους συντονισμούς (μυήσεις)....

Το τι συνέβη μετά δεν μπορεί να περιγραφεί ..... @};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Επισκέπτης

'Αλλο πράγμα η "δόνηση" της ανθρωπότητας και άλλο πράγμα η "δόνηση" του κάθε ανθρώπου χωριστά.

Εξυπακούεται ότι μιλάμε για "καλοπροαίρετους" ανθρώπους που θέλουν να βιώσουν την αγάπη.

Μμμμ μου άρεσε αυτό που έγραψα...

Εκεί είναι το θέμα μας: να βιώσουμε το ρέικι.

Και για να βιώσουμε το ρέικι, ενώ είναι απαραίτητη η αγάπη δεν είναι απαραίτητη οπωσδήποτε η μύηση.
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Και για να βιώσουμε το ρέικι, ενώ είναι απαραίτητη η αγάπη δεν είναι απαραίτητη οπωσδήποτε η μύηση.
Εγώ πάλι θα τα ταξινομούσα διαφορετικά, για να βιώσουμε την αγάπη, τόσο το Ρέικι όσο και οι συντονισμοί σε αυτό βοηθάνε πάρα πολύ!!!

Εγώ όταν ξεκίνησα Ρέικι δεν ήξερα τι σημαίνει αγνή, αρχετυπική ενέργεια Αγάπης!!μεσα απο τη διαδρομή μου μαζί του και με την ανάλογη δασκάλα βίωσα και βιώνω σταδιακά την Αγάπη!!! @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Και αυτό καλό!

Δες όμως την απάντησή σου... Δεν πήρες απλώς την μύηση. Βίωσες την αγάπη στην σχέση σου με την δασκάλα σου (...και όχι μόνο).
Επισκέπτης

Aγαπητέ pliroforisi , σίγουρα υπάρχουν ανάμεσα στο σύνοθύλευμα της ανθρωπότητας ορισμένα ατομα που ερχονται σε αυτή τη ζωή και σκοπός τους είναι να οδηγήσουν τους υπόλοιπους προς το φως.
Αυτα, ναι , δεν χρειαζονται ουτε μυήσεις , ουτε διδασκαλία, είναι οι ίδιοι ενα παράδειγμα.
Οι άλλοι ομως πρέπει να νιώσουν εστω και για μια στιγμή την ''απαραιτητη αγάπη'' ετσι ωστε να γνωρίζουν τον στόχο και να εχουν στη σκέψη τους την ανάμνηση του σκοπού.
Για να γίνει αυτό είναι αναγκάιος ενας μετασχηματιστής.

Οπως λες κι εσυ
'Αλλο πράγμα η "δόνηση" της ανθρωπότητας και άλλο πράγμα η "δόνηση" του κάθε ανθρώπου χωριστά.
Πρέπει να υπάρχει κάποιος που να είναι σε τέτοιο επίπεδο ο ίδιος που να μπορεί να μετασχηματίζει τις δονήσεις ωστε να ''δωσει '' στον άλλον την δόνηση της αγάπης που μόνος του θα χρειαζόταν πολυ χρόνο κι αν ..για να την φτάσει.

Αυτή η δόνηση είναι απο εκεί και περα ο ιδιος ο οδηγός μας αν την ενσωματώσουμε στην ψυχή μας.

Σε όλα τα κείμενα σε οποιαδηποτε διδασκαλία υπάρχει η εννοια της μύησης και σε όλα εννοούν ακριβώς το ίδιο.

Το ζητημα είναι να βρεθεί αυτός που μπορεί να ανεβάσει τους αλλους πρακτικά και αληθινά και οχι θεωρητικά και τυπικά.

Δυστυχως τα περισσότερα συστήματα , [ ακριβως όπως και οι θρησκείες που ξεκίνησαν με τον ίδιο σκοπό και τον εχασαν..] χωλαίνουν στις αντικειμενικες ικανότητες των δασκάλων και αγονται απο τους εγωισμους και την πλεονεξία των ηγετών τους.

Εννοείται οτι κοντα σε ενα τέτοιο ''δάσκαλο'' μόνο η βοήθεια της αυθυποβολής μπορεί να δώσει οτιδήποτε με την χρήση της θεατρικής παράστασης και του τυπικού. Μόλις ομως απομακρυνθει κανείς απο το θέατρο, όλο το γεγονός ξεφουσκώνει σαν σαπουνόφουσκα.

Η ενέργεια οπωσδήποτε μπορεί να συλλεχθεί μεσω ενος ομαδικού διαλογισμού , αποστολής κλπ , αλλα αυτό που θα δώσει την διάκριση μεταξύ της ποιότητας και της αγνότητας είναι η μύηση, αφου εμείς θα την πολώσουμε κατ΄ανάγκην, αρχικά, και οχι σύμφωνα με την ομορφιά και την διαφάνεια.
'Ετσι δεν είναι στην φύση μας και το να χρειαζόμαστε σεμινάρια για την αγάπη, για το ρέικι.
Τα σεμινάρια δεν αποσκοπουν στο να αλλαξουν την φύση μας αλλα στο να μπορέσουμε με την γνώση που παρέχουν και μετα με την ατομική παρατήρηση , να δούμε πως ξεφύγαμε απο αυτή την φύσική κατάσταση που θέλουμε να επαναφέρουμε :-D
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Αγαπητέ priroforisi ένα απλό ερωτημα..... μαλλον θα το θεσω διαφορετικά.
Ισως οι μυησεις αλλων να μην διαφερουν ,οποτε να βιωνεται η αγαπη σε σχεση με....τον οποιον δασκαλο,και να μην είναι απαραίτητη η μυηση,ισως λεω.ΑΛΛΑ .....αν παρεις την μυηση απο την Βασω τοτε μονο θα νοιωσεις τι σημαινει βιώνω ΚΑΙ την μυηση μαζι με την ΑΓΑΠΗ!
Η μυηση ειναι αγαπη ή αγαπη ειναι μυηση.

Εϊναι ξεχωριστο το βιώνω και την μυηση-Αγαπη και ξεχωριστο το βιωνω την αγαπη στην σχεση μου με την δασκαλα μου.

Οταν ελαβα μυηση απο την Βασω ηταν η μυηση Αγαπη και η Αγαπη μυηση.Αυτο το αναφέρω γιατι ...ισως εδω μεσα εχεις να "αντι"-μετωπίσεις μια μυηση υψηλων δονήσεων(εκ πειρας και όχι μονο).
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Αγαπητέ Πάνο,

Για το παραδοσιακό σύστημα Ρείκι το τονίζω αυτό τόσο τα σύμβολα όσο και οι συντονισμοί είναι απαραίτητα κατά την άποψη μου γιατί μέσα σε κάθε σύμβολο υπάρχει μια φιλοσοφία. Είναι τίμιο προς τον εμπνευστή του να κρατηθούν οι παραδόσεις για τις οποίες έχουν μακράν ιστορία οι Ιάπωνες....
Όπως σε μία χημική ένωση είναι απαραίτητη η ανάμιξη κάποιων στοιχείων π.χ λέμε Θειικό Οξύ ή Θειάφι αλλά η σύσταση του είναι Η2S04 έτσι και σε μια εσωτερική αλχημεία κάποια στοιχεία είναι απαραίτητα...έστω και σε μικρή μερίδα ατόμων
Όμως για το Ρέικι Αγάπη θα συμφωνήσω μαζί σου δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα.....Μόνο ανοικτή καρδιά που εκπέμπει αγάπη προς όλους..... Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτή η Αγαποενέργεια μπορεί να σταθεί από μόνη της χωρίς όμως ονομασίες ή διακριτικά που παραπέμπουν σε κάποιο αναγνωρισμένο σύστημα. Με διαφορετική ονομασία και με ένα νέο εμπνευστή μπορεί να ξεκινήσει μια φιλελεύθερη αντιμέτωπιση ας πούμε στο τι είναι πνευματική ενέργεια και πως αυτή μπορεί να ωφελήσει σε πολλαπλά επίπεδα τον άνθρωπο.
Δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ρήγμα σε συντηρητικές απόψεις με ρηξικέλευθες διατυπώσεις που δεν έχουν νόημα άλλωστε....
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!
Επισκέπτης

Μα γιατί μου απαντάτε με απαντήσεις που συνηγορούν σε αυτά που λέω;

Αυτό που πήρατε το πήρατε από την Βάσω και όχι από το τυπικό της μύησης.

Την αγάπη που βιώσατε κατά την μύηση θα την βιώνατε και χωρίς το τυπικό της μύησης.

Τελικά, είναι εντελώς άδικος για τον "σωστό" δάσκαλο ο φετιχισμός της μύησης.

'Εχετε ανάγκη από ...εφέ; Κανένα πρόβλημα.

Το ρέικι, όμως, δεν είναι τα εφέ, αλλά η αγάπη της δασκάλας σας και η αγάπη η δικιά σας βεβαίως.

Ξέρετε πόσα καλύτερα εφέ υπάρχουν στην πιάτσα; Μέχρι και μύηση από τρεις μάστερ ταυτόχρονα έχουν δει τα μάτια μου. Και λοιπόν;

Τι είναι αυτό που κάνει διαφορετική την δασκάλα σας; Μήπως η καλύτερη σκηνική παρουσία της ή μήπως έχει καλύτερη άρθρωση;

Ε; Τι είναι αυτό για το οποίο ξεχωρίζει;

Αυτό για το οποίο ξεχωρίζει, η αγάπη της δηλαδή, ακριβώς αυτό είναι το ρέικι, και γι' αυτό λειτουργεί το ρέικι της και γι' αυτό κι εσείς έχετε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το ρέικι σας.
Επισκέπτης

Η τελευταία μου δημοσίευση δεν απευθύνονταν στην Haridea, που το κείμενο της δημοσιεύτηκε ενώ έγραφα, αλλά στις προηγούμενες φίλες...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Λοιπόν Πάνο, μια και αναζητάς απάντηση σε αυτό, θα σου απαντήσω…

Ναι η μύηση είναι απαραίτητη, για να μπορέσεις να πλησιάσεις την ψυχή σου.

Υπάρχουν στον άνθρωπο αόρατα πεδία, που η λογική μας τα ονομάζει συναίσθημα και νόηση. Υπάρχει και ένα άλλο πεδίο στον άνθρωπο, που ή λογική μας δεν μπορεί καν να το επεξεργαστεί, γιατί είναι λογική και χρειάζεται αποδείξεις που άπτονται των φυσικών νόμων. Αυτό το πεδίο είναι το πνευματικό.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, που ασχολούνται με τα συστήματα και τις μυήσεις, ανεξαρτήτως ονόματος, αυτό το πεδίο δεν μπορούν να το επεξεργαστούν, παρά μόνο να το νιώσουν.
Η μύηση στο ρέικι δίνει τα κίνητρα στην λογική να το επεξεργαστεί με κατανόηση και να υποχωρήσει στο θέμα των αποδείξεων, μια και μέσω της μύησης ο Εαυτός μας εναρμονίζεται με όλα του τα πεδία.
΄Οσοι άνθρωποι βιώνουν μια μύηση, ανεξάρτητα από ποιος την κάνει, βιώνουν αυτό που μπορούν, με βάση αυτήν την υποχώρηση της λογικής. Ο δάσκαλος εδώ έχει μεγάλο ρόλο.
΄Όχι στην μύηση, όπου εκεί βρίσκεσαι εσύ με τον εαυτό σου, αλλά στο άνοιγμά σου και στην τροφοδότηση της νόησης με γνώση, αγάπη και αποδοχή.
Η μύηση από μόνη της δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να σε συντονίζει με όλα σου τα πεδία, ώστε να ανοίξει κανάλι η ενέργεια και να διοχετευθεί.
Αρκεί λες αυτό?
Εγώ νομίζω όχι…
Γιατί ο λογικός άνθρωπος θα την αγνοήσει, μόλις βρεθεί αντιμέτωπος με τον εγωισμό.

Ο Ουσούι είχε μια αρχή, που η Τακάτα την άλλαξε, σκοπίμως άραγε?

Να εργάζεσαι εντατικά με τον εαυτό σου, έλεγε ο Ουσούι,
Να εργάζεσαι τίμια, είπε η Τακάτα

Αυτή είναι και η διαφοροποίηση στον τρόπο που μεταδίδεται το ρέικι σήμερα.

΄Οσο για την αγάπη, δεν μπορώ ούτε καν να το σχολιάσω, σαν κατάσταση…
Γιατί ότι και να πω, θα χάσει η αγάπη την αξία της.

΄Εχω ακούσει πάρα πολλά για την αγάπη…Μα αυτή δεν κατανοείται με πράξεις, αλλά με το φως της ψυχής σου…Και αυτό, δεν οφείλεται στο ρέικι, αλλά στην γνώση της θειότητας μέσα σου.

H ανθρωπότητα, Πάνο, χρειάζεται μεν να εξελιχθεί σαν σύνολο, αλλά αυτό θα γίνει μέσα από το ατομικό φως του πνεύματος μας και όχι μέσα από την κριτική και το ανάθεμα των ανθρώπων μεμονωμένα...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Αυτό που πήρατε το πήρατε από την Βάσω και όχι από το τυπικό της μύησης.
Eδω βρίσκεται η απάντηση η δικη σου στο "τυποκή μυηση".Μονος σου το λες!
Ποτε μια μυηση δεν μπορει να αναγεται σε τυπικότητα..αλλα ακριβως ετσι καταντησε απο τα οσα Εφε εσυ παραπανω παραθετεις(ΠΟΤΕ δεν θα μπορουσα να σκεφτω και πολυ περισσοτερο να νοιωσω ετσι οπως περιγράφεις και εκπλήσσομαι...)
Και εδω ειναι αυτη η διαφορα που περιγράφω περα απο την ιδια την δασκάλα μου αλλά και μεσα απο αυτην.Δενκανει τυπική μυηση.Μυεί και μετουσιώνει ,μετασχηματίζει,ενεργοποιεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος galazia_sfaira την 08 Νοέμ 2008 9:18 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
CHRYSSOULA

Δημοσίευση από CHRYSSOULA »

Ναι η μύηση είναι απαραίτητη, για να μπορέσεις να πλησιάσεις την ψυχή σου.

Υπάρχουν στον άνθρωπο αόρατα πεδία, που η λογική μας τα ονομάζει συναίσθημα και νόηση. Υπάρχει και ένα άλλο πεδίο στον άνθρωπο, που ή λογική μας δεν μπορεί καν να το επεξεργαστεί, γιατί είναι λογική και χρειάζεται αποδείξεις που άπτονται των φυσικών νόμων. Αυτό το πεδίο είναι το πνευματικό.
Οι περισσότεροι άνθρωποι, που ασχολούνται με τα συστήματα και τις μυήσεις, ανεξαρτήτως ονόματος, αυτό το πεδίο δεν μπορούν να το επεξεργαστούν, παρά μόνο να το νιώσουν
H ανθρωπότητα, Πάνο, χρειάζεται μεν να εξελιχθεί σαν σύνολο, αλλά αυτό θα γίνει μέσα από το ατομικό φως του πνεύματος μας και όχι μέσα από την κριτική και το ανάθεμα των ανθρώπων μεμονωμένα
.

Οι 2 αυτοί παράγραφοι τα λένε όλα!!!!!!
Η Ευγνωμοσύνη δονεί κάθε κύτταρο μου !!!

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”