DVD - VIDEO

Κινηματογράφος, θέατρο, παραστάσεις
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Re: DVD - VIDEO

Δημοσίευση από Ταρούλα »

Ναι αξίζει Αλεξία μου @};- :cry:
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

AXIA έγραψε: «Μονόκερως από Πορσελάνη»

Μπορεί μια πραγματικά επιβλητική ταινία τριών λεπτών να αφηγείται μια ολόκληρη ιστορία;
Ο Βρετανός σκηνοθέτης σερ Ρίντλεϋ Σκωτ ξεκίνησε έναν παγκόσμιο κινηματογραφικό διαγωνισμό για επίδοξους σκηνοθέτες, με τίτλο, «Πείτε το με το δικό σας τρόπο». Υπήρξαν πάνω από 600 συμμετοχές.
Η ταινία δεν επιτρεπόταν να διαρκεί πάνω από τρία λεπτά, να περιέχει μόνο μέχρι έξι γραμμές αφήγηση και να αποτελεί μια ολοκληρωμένη ιστορία.
Πρώτευσε το «Μονόκερως από Πορσελάνη» σε σκηνοθεσία του Αμερικανού Κήγκαν Γουίλκοξ. Είναι η ιστορία της ζωής δύο ανθρώπων, που αν και τελείως αντίθετη παραμένει πάρα πολύ όμοια - όλα ειπωμένα σε λιγότερο από 3 λεπτά.

-Νομίζω πως τόχουμε ξαναβάλει αλλά αξίζει να το δούμε !!!!

http://www.youtube.com/watch?v=kAXc-02zOz8
:-( :-( @};- @};- @};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

:romance-heartbeating:
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

μια ενδιαφέρουσα ταινία και πραγματική ιστορία που αφορά δυο από τους πιο γνωστούς ψυχαναλυτές τον Freud και τον Carl Young και την μεταξύ τους σχέση.
ειδικά κάποιες απόψεις του Young αλλά και ενός άλλου γιατρού-ασθενή μου χτύπησαν πολύ.. @};-

Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

τι πας και βλέπεις βρε πουλάκι μου?

το να μελετάς το ασυνείδητο μέσω μιας ταινίας και να ταυτίζεσαι με τον ρόλο, δεν νομίζω ότι είναι λυτρωτικό...

αλλά εσύ ξέρεις τι είναι καλό για εσένα...

εγώ, είναι μια ταινία που δεν θα επέλεγα ποτέ να δω...

:)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

μου χτύπησαν πολύ τα λόγια του young οτι δεν θέλω να λέω στον ασθενή οτι είσαι έτσι και έτσι για αυτό και για αυτό και επί της ουσίας το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή και αποδοχή αλλά οτι θέλω να του δείχνω μέσα από αυτά που έχει ζήσει οτι μπορεί να γίνει αυτός που θέλει να γίνει.. και υπήρχαν και κάποια άλλα πραγματάκια όπως το οτι δεν θεωρούσε οτι υπάρχουν συμπτώσεις.. και μου άρεσε το οτι είχε μια σκηνή που έλεγε στον φροιντ οτι ένιωθε ένα κάψιμο στο στομάχι και το συσχέτισε με ένα κούτσουρο που έσκασε στο τζάκι θεωρώντας οτι τα εξωτερικά φαινόμενα επηρεάζονται πολύ από αυτά που νιώθουμε προκαλώντας τα.. γενικά δεν έμεινα στο ασυνείδητο που η αλήθεια είναι το έπιασε πολύ ρηχά, αλλά σε κάποια πράγματα που έλεγε ο γιουνγκ και μου φάνηκαν πολύ οικεία.. :x @};-
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μπεττούλα :silent:

απλά γνωρίζω τον λόγο που δεν διάβασα και δεν ασχολήθηκα με την ψυχολογία! :)

Εικόνα

:)) :)) :)) συμφωνώ οτι η ψυχολογία είναι ένα πολύ αρχικό και ανώριμο στάδιο στο δρόμο του να γνωρίσεις τον εαυτό σου που πολλές φορές μπορεί όχι απλώς να μην βοηθάει αλλά να βλάπτει κιολας ανάλογα με τον "θεραπευτή". γενικά ο Γιουνγκ ήταν ο πρώτος που μίλησε για προσωπικό αλλά και συλλογικό ασυνείδητο, και τα αρχέτυπα που υπάρχουν εκεί παρόλο που η προσέγγιση του αναπόφευκτα ήταν πολύ πολύ περιορισμένη και θεωρητική όπως συμβαίνει γενικά με την ψυχολογία από την στιγμή που δεν λαμβάνει υπόψη της το πνευματικό μας κομμάτι έμπρακτα!

πάντως για μένα η πραγματική "ψυχολογία" είναι αυτό που κάνουμε κάθε φορά στις συναντήσεις μας αλλά και εδώ μέσα!! :x >:d< >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ξέρεις Μπεττούλα, άλλο είναι να μαθαίνεις στον άνθρωπο πως να ξεπερνάει τις ντροπές του και άλλο είναι να τον μαθαίνεις ότι δεν είναι οι ντροπές του...

στο ένα θέλει αποδοχή, στο άλλο Θέληση...

ο περιορισμός μπαίνει ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο "ασθενής" και η διάγνωση έχει τον μεγαλύτερο ρόλο από την μια, αλλά και τον πιο επώδυνο από την άλλη...

:x :x :x

Εικόνα

Vaso έγραψε:ξέρεις Μπεττούλα, άλλο είναι να μαθαίνεις στον άνθρωπο πως να ξεπερνάει τις ντροπές του και άλλο είναι να τον μαθαίνεις ότι δεν είναι οι ντροπές του...

ο περιορισμός μπαίνει ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο "ασθενής" και η διάγνωση έχει τον μεγαλύτερο ρόλο από την μια, αλλά και τον πιο επώδυνο από την άλλη...
Έχω την αίσθηση ότι κάτι μου κάνει μέσα μου αυτό, αλλά δεν μπορώ ακόμα να το συγκεκριμενοποιήσω... :scratch:

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν πειράζει Θοδωράκο μου...Θα το συγκεκριμενοποιήσεις στην πορεία...Έτσι κι αλλιώς την επιλογή σου την έχεις κάνει...μάλλον!
Τουλάχιστον θα την έχεις κάνει στις 23.12. σίγουρα...

:)

Εικόνα

Την επιλογή μου την έχω ήδη κάνει! Τουλάχιστον σε ένα ασυνείδητο επίπεδο πρώτα...
Όσο περνάνε οι μέρες, έρχονται μπροστά μου συμβάντα και καταστάσεις, για να μου δείξουν γιατί την έκανα αυτήν την επιλογή...
Αλλά ναι, στις 22 θα "κατοχυρωθεί" κι όλας...
@};-
(ποιές 23;; 22 δεν είπαμε;; αααα... Βάσω, συγκεντρώσου... :P :P :P )

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εγώ είμαι πολυ συγκεντρωμένη...Εσύ δεν ξέρεις ότι το δικαίωμα για την επιλογή σου θα το έχεις την επόμενη από την κουβέντα μας...Όταν ακριβώς γνωρίζεις τι θα σου ζητηθεί...

:-D

Εικόνα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

:) :shifty:
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε: άλλο είναι να μαθαίνεις στον άνθρωπο πως να ξεπερνάει τις ντροπές του και άλλο είναι να τον μαθαίνεις ότι δεν είναι οι ντροπές του...

πολύ ωραίο ... @};- @};- @};- :doh:
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-

Επιστροφή στο “ΘΕΑΜΑΤΑ”