απορίες

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αλήθεια δεν ξέρω πως έχει "μπλέξει" το ρέικι με τους αγγέλους, με τον Ιησου και με άλλες οντότητες...

΄Οπως επίσης έχω ακούσει πως κάνουν σεμινάρια ρέικι για να μάθουν για τις προηγούμενες ζωές τους...

Η ουσία ειναι ότι με το ρέικι αναγνωρίζεις τον Εαυτό σου και ισορροπείς τις ενέργειές σου. Η θεραπεία που συντελεί έχει να κάνει με την ενάρμονιση της ολοτητάς σου, ώστε να αποκαλύψεις τον αγνό Εαυτό σου...

Οι άγγελοι και οι οντότητες δεν έρχονται κοντά μας γιατί είμαστε συντονισμένοι στο ρέικι, αλλά γιατί η δόνησή μας ανταποκρίνεται στην δική τους.
Δεν είναι διαφορετικά δημιουργήματα από εμάς, τα πεδία μας διαφέρουν που εκδηλωνόμαστε...

Δεν έχει να κάνει με την θρησκευτική πίστη η ύπαρξή τους, παρ' όλο που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι τους επικαλούνται σαν ανώτερα όντα, βασιζόμενοι στην αισχρές νουθεσίες ότι ο άνθρωπος είναι κατώτερο ον.

Και αν φοβάσαι Ζωγραφιά μου τους αγγέλους, είναι απλά γιατί θεωρείς τον άνθρωπο σαν το μοναδικό ον μέσα στο σύμπαν της δημιουργίας...

Ο φόβος είναι συναισθημα για το άγνωστο που ανοίγεται μπροστά μας...Μα κυρίως θα έλεγα πως είναι ο φόβος για τον άγνωστο δαίμονα που έχουμε μέσα μας.

Με ρέικι ή χωρίς, υπάρχουν πολλά πεδία στο σύμπαν με άπειρα όντα τα οποία γνωρίζοντας την θέση τους σ' αυτό, προσπαθούν να βοηθήσουν τον άνθρωπο να μάθει την δική του... Αν θέλει, και φυσικά αν μπορεί να δεχθεί ότι η αγάπη δεν διαχωρίζει, ούτε φοβάται να αποκαλυφθεί στα εσωτερικά μας μάτια, με ή χωρίς φτερούγες... :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από zefira »

΄Οπως επίσης έχω ακούσει πως κάνουν σεμινάρια ρέικι για να μάθουν για τις προηγούμενες ζωές τους...
’λλο και τούτο πάλι ~x( ~x(
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

καλέ Ζεφυράκι, σταμάτα να τραβάς τα μαλλιά σου... :D

ναι, αυτά και άλλα πολλά, που να τα πω όλα! :shock:

Εικόνα

Δημοσίευση από zefira »

’σε καλύτερα μην τα πεις όλα μαζί γιατί με βλέπω χωρίς τα ξανθά μου μαλλιά =)) =)) =)) =))
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

angela_al έγραψε: Μ' αρέσει να προσεγγίζω γήινα τα πάντα, και να αναπτύσσω έναν ολόκληρο- καταδικό μου συλλογισμό αξιολογώντας τα.
Όλοι είμαστε κάτοχοι ενέργειας. Κάποιοι από μας, όχι απαραίτητα οι χαρισματικοί ή πιο ενεργειακοί, είτε γνωρίζοντας κάποια τεχνική είτε ακολουθώντας το ένστικτό τους και την αγάπη για τον συνάνθρωπο, μπορούν να την διοχετεύουν προς κάποια ορισμένη κατεύθυνση με απλό τρόπο, άγγιγμα ή απλά σκέψη. Αυτό γινόταν από την αρχαιότητα ακόμη κι έχει δεχτεί πολλά ονόματα, έτσι κάποιοι ονομάζονται θεραπευτές βιοενέργειας, άλλοι πρανοθεραπευτές κ.ά. Κι οι γιαγιάδες μας αιώνες πίσω κάπως που δεν είχαν κάποιο ιδιαίτερο δικό τους όνομα, αναλαμβάνανε το ρόλο της ξεματιάστρας, και κάνανε ενεργειακή θεραπεία. Κάποιες λέγανε ένα κρυφό χρησμό, άλλες προσευχούλα, άλλες τπτ απλά συγκεντρωνόταν με αγάπη και πρόθεση να βοηθήσουν. Όλο αυτό, ήταν απόλυτα εξαρτημένο από το τι χρειαζόταν σε κάθε θεραπευτή για να πιστέψει στη δύναμή του και να επιτύχει το στόχο του.
Έχω ακούσει από διάφορους ενεργειακούς θεραπευτές ότι η ενασχόλησή τους με το ρέικι τους δυναμώνει, δεν εξαντλούνται καθώς δεν δίνουν τη δική τους ενέργεια αλλά την συμπαντική της οποίας γίνονται κανάλια. Αυτό είναι για μένα κάτι άγνωστο και δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Δεν μπορώ να διαφωνήσω ή να αντιπαραθέσω. Πάμπολλες σελίδες στο νετ υμνούν το ρέικι, κι άλλες τόσες το αφορίζουν κατατάσσοντάς το στις αιρέσεις μαζί με βελονισμό, ομοιοπαθητική! Η σελίδα ωστόσο του Αγίου Όρους είναι υπεράνω όλων, όπως και τόσες άλλες, απόλυτα ορθόδοξες!
Θα πω λοιπόν πώς αισθάνομαι, ότι λειτουργεί για μένα το όλο «πακετάκι» με τους αγγέλους στο ρέκι. Φύλακας άγγελος= Αγάπη και Προστασία. Σαν εικόνα παιδική, που βάζαμε στα κρεβάτια μας. Νιώθω όμορφα που υπάρχουν -αν όχι για να τους επικαλεστώ, να τους έχω σε μια εικόνα παιδική -μέσα μου, γιατί στο κρεβάτι έχω Van Gogh. Η παιδική αυτή εικόνα είναι ελεύθερη από θρησκευτικά πρότυπα πλέον, πραγματικά ελεύθερη. Αν χρειαστεί να «πέσω στα γόνατα» για να τους επικαλεστώ, ομολογώ ότι θα επικαλεστώ τον αγνό μου Εαυτό. Με ή χωρίς φτερούγες.
Μαθαίνω συζητώντας ότι κάποιοι άνθρωποι κάνοντας ρέικι έρχονται σε επαφή με τον Ιησού, άλλοι με τον Ουσούι. Αν έχω τον δικό μου Θεό, αυτόν θα συναντήσω όταν έρθει η ώρα. Κι αυτό με κάνει πολύ χαρούμενη. Αν έχω. Κι όπως κι αν λέγεται. Κι αν έχω τις σκεπτομορφές των φόβων μου; Αυτό νομίζω ότι ρώτησες. Τότε μάλλον δεν θα ρθει κανένας άγγελος να μου τις διώξει, θα μ΄αφήσει να αδράξω τη ρομφαία μόνη μου! Όπως δεν θα ρθει και το ρέικι σαν ασπιρίνη να πάρει κανέναν πόνο. Όλα αυτά λοιπόν, θαρρώ μας φέρνουν πιο κοντά στη Συνειδητότητα και μας παραδίνουν στον Εαυτούς μας περισσότερο ικανούς να τους διαχειριστούμε, να τους γιατρέψουμε. Πρώτα εμάς και μετά τους άλλους.
Είναι λίγη ευρύτερη η απάντησή μου και αντιπροσωπεύει τη δική μου αλήθεια, τη δική μου σχέση με το ρέικι.
:x
Καλή, μα πολύ καλή τοποθέτηση! Κερδίζεις μία συνεδρία Αλεξέικι!
Επισκέπτης

Vaso έγραψε:Αλήθεια δεν ξέρω πως έχει "μπλέξει" το ρέικι με τους αγγέλους, με τον Ιησου και με άλλες οντότητες...
'Ελα ντε, πώς και έγινε αυτό...

Βολτάρω στα σάιτ των ρέικι και αναρωτιέμαι τι να είναι αυτό που βλέπουν οι επισκέπτες τους και ταυτίζουν το ρέικι με τον Ιησού, και τους Αγγέλους...

http://www.reikicenter.gr/gr/reiki-mast ... chers.html

www.reiki.gr/page.asp?pid=153

www.reiki.50g.com

www.healingreiki.bravehost.com

www.reikiworld.gr

www.reikichannel.gr/channeling.php

http://www.angelicreiki.eu/gr/pages.php ... University
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αγαπητέ Πάνο, η φιλία μου με τον Ιησού είχε ξεκινήσει και πριν το ρέικι...
Δεν νομίζω ότι έχω μεταδόσει κάτι άλλο, σε όλη μου την ζωή...

Το ρέικι ήταν η διαδρομή...ο δρόμός μου όμως ήταν ήδη χαραγμένος...

κανένας δάσκαλος ρέικι δεν μου ειπε κάτι ανάλογο..

Η πνευματικότητα και η εσωτερική διαδρομή σε κάνει να αναγνωρίζεις τις ενέργειες και την παγκόσμια συνειδητότητα, η οποία δεν περιέχει μόνο ανθρώπους ε?

Αν δεις το ρέικι σαν ανάγκη, τότε ίσως χρειάζεσαι και τους αγγέλους και τον Ιησού να σε οδηγούν.
Αν το ρέικι είναι άνοιγμα στο πνεύμα σου (κάτι που εσύ προσωπικά δεν παραδέχεσαι) τότε η εσωτερική επαφή σου είναι μέρος του ΟΛΟΥ...

Πάντως είναι, κατά την γνώμη μου, λίγο άστοχη η αναφορά σου στο σάιτ Reikicenter, μια και οι ενότητες του είναι ξεχωριστά κεφάλαια και δεν έχουν καμία συμμετοχή το ένα με το άλλο, εκτος από έναν βαθύτερο στόχο, που για μένα λέγεται ΘΕΟΣ...για σένα κάπως αλλιώς...

@};-

Εικόνα

Vaso έγραψε: Αν το ρέικι είναι άνοιγμα στο πνεύμα σου (κάτι που εσύ προσωπικά δεν παραδέχεσαι) τότε η εσωτερική επαφή σου είναι μέρος του ΟΛΟΥ...
Χμ...

Μάλλον είμαι από τους ελάχιστους που δέχονται ότι το ρέικι είναι άνοιγμα στο πνεύμα μας. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. 'Οχι, όμως, το κάθε "ρέικι", αλλά το ρέικι της Βάσως (...και κάθε λειτουργού ρέικι της ποιότητας της Βάσως, ή σχεδόν της ποιότητας της Βάσως).

'Ανοιγμα στο πνεύμα μας, επίσης, είναι και κάθε ενεργειακό άγγιγμα αγάπης και ας μην λέγεται ρέικι.

Ουσιαστικά δεν υπάρχει το ρέικι, είναι ένας κατά σύμβαση όρος που δόθηκε καλώς ή κακώς από έναν δάσκαλο και που καλώς ή κακώς συνεχίζουμε να τον χρησιμοποιούμε για εκατομμύρια διαφορετικά ανοίγματα ή μη ανοίγματα στο πνεύμα μας.

Η Βάσω δεν δίνει ρέικι, δίνει ...Βασέικι. Η (μη μυημένη) Αγγέλα δίνει ...Αλεξέικι κι εγώ με την σειρά μου όταν είμαι στα κέφια μου δίνω ...Μπαλτέικι.

Αλίμονο αν το ...Βασέικι είναι ίδιο με το ρέικι των πονηρών που κινούνται στον χώρο. Τότε, τι ρόλο παίζει η αγάπη;

Το ...Βασέικι λειτουργεί όχι λόγω μυήσεων και συμβόλων αλλά λόγω της αγάπης της Βάσως.

Το ...Αλεξέικι λειτουργεί -παρότι δεν υπάρχει μύηση- λόγω της αγάπης της Αγγέλας.

Και το ρέικι μυριάδων μυημένων δεν λειτουργεί γιατί απουσιάζει η αγάπη.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν διαφωνώ σ' αυτό, και το ξερεις!

Χωρις καμία κριτική, θεωρώ ότι ο καθένας μας παίρνει αυτό που χρειάζεται για την δική του κατανόηση, σε οτι αφορά το ρέικι ή, πιο σωστά, την πνευματική ενέργεια που δεν είναι μόνο ρέικι...

Αλλά ακόμα και γι' αυτό, δεν βλέπω κανένα σημείο εμπλοκής των αγγέλων και του Ιησου, σε μια παραδοσιακή διδασκαλία, που όταν ξεκίνησε, από αυτόν τον άνθρωπο που ξεκίνησε, ήταν άνοιγμα στο πνεύμα, μέσα από την εργασία με τον εαυτό μας, ενώ σήμερα είναι απλά ρέικι!

:-?

Εικόνα

Δημοσίευση από Rainmaker »

Ναι ρε παιδιά αλλα μην μπερδεύουμε το ρεικι με τα σεμινάρια... το ρέικι είναι ένα μία ποιότητα έχει δεν διαχωρίζεται..
άλλο το τι προσφέρει ο κάθε εκπαιδευτής ρέικι στα σεμινάρια..δεν επηρεάζεται η ποιότητα της ενέργειας αλλα ίσως αυτή του σεμιναρίου.
Αν πάρεις τις μυήσεις απο κάποιον που στο σεμινάριο δεν εξηγεί τίποτα και σου δίνει μόνο τις μυήσεις ή απο κάποιον που χρεωνει τρελα ποσά για το σεμινάριο , αν ασχοληθείς εσύ απο μόνος σου σαν μυημένος και ψάξεις και έχεις θέληση και αγάπη δεν σημαίνει ότι έχεις πάρει κακής ποιότητας ρέικι...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η ποιότητα Ηλία μου είναι συνώνυμη της γνώσης και της ενσωμάτωσης αυτής.
Πως θα μετρήσεις λοιπόν την ποιότητα, με ποιά κριτήρια θα την αντιπαραβάλεις με αυτό που δεν είχες πριν, αν το "μετά" είναι ίδιο?

κάπου αλλού λοιπόν είναι η διαφορά του πριν και του μετά, από μια μύηση στο ρέικι, και όχι στην ίδια την ενέργεια.

Σ' αυτό όμως δεν "φταίει" ο κάθε "δάσκαλος-ρέικι", αλλά η δική σου ανάγκη να μυηθείς, σε κάτι που δεν μπορείς να αναγνωρίσεις βαθιά...

Η δική μου άποψη... :x

Εικόνα

Γυροφέρνεις την ..."αλήθεια" Βάσω. Λίγη τόλμη παραπάνω και θα ξεκινήσει μια καινούργια εποχή για το ρέικι!
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Vaso έγραψε:η ποιότητα Ηλία μου είναι συνώνυμη της γνώσης και της ενσωμάτωσης αυτής.
Πως θα μετρήσεις λοιπόν την ποιότητα, με ποιά κριτήρια θα την αντιπαραβάλεις με αυτό που δεν είχες πριν, αν το "μετά" είναι ίδιο?

κάπου αλλού λοιπόν είναι η διαφορά του πριν και του μετά, από μια μύηση στο ρέικι, και όχι στην ίδια την ενέργεια.

Σ' αυτό όμως δεν "φταίει" ο κάθε "δάσκαλος-ρέικι", αλλά η δική σου ανάγκη να μυηθείς, σε κάτι που δεν μπορείς να αναγνωρίσεις βαθιά...

Η δική μου άποψη... :x
Συμφωνώ και το ξέρεις απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάμε για την ποιότητα του ρέικι ως ενέργεια.... γιατι στην δημοσίευση του pliroforisi αυτό δεν ήταν ξεκάθαρο....
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Πάνο, δεν "γυροφέρνω" την αλήθεια, γιατί είμαι μέσα σ' αυτήν!
Χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω?

΄Οσο υπάρχουν "μαθητές" ανεύθυνοι, θα υπάρχουν και "δάσκαλοι" ανεύθυνοι...Είναι νόμος της ζωής μας αυτός!

Και το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς των σχέσεών μας..

Ποτέ η αλήθεια δεν χρειάστηκε να κραυγάσει για τον εαυτό της...!!!

Εικόνα

Ilias έγραψε:Συμφωνώ και το ξέρεις απλά ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν μιλάμε για την ποιότητα του ρέικι ως ενέργεια.... γιατι στην δημοσίευση του pliroforisi αυτό δεν ήταν ξεκάθαρο....
Στην δημοσίευσή μου δεν είναι ούτε ξεκάθαρο ούτε ...βρώμικο, γιατί απλούστατα δεν αναφέρω τίποτε για "την ποιότητα του ρέικι ως ενέργεια". Εν ολίγοις, δεν είναι αυτό το θέμα μας...

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”