πολύ σημαντικά και επικαιρα αυτα που γραφεις πιο πανω ΒασωVaso έγραψε:
Αυτό που χρειάζεται να εξετάσουμε είναι η διαμόρφωση των αναγκών μας, με βάση τα κοινωνικά στάτους και τις επιβαλλόμενες «συνήθειες» και όχι με γνώμονα τις πραγματικές μας ανάγκες. Χρειάζεται να δούμε πριν έρθουν τα πράγματα έτσι, ώστε να μας αναγκάσουν να το κάνουμε, αν οι ανάγκες μας έχουν πολλαπλασιαστεί από μια κοινωνική εξέλιξη σύγκρισης που μας ωθεί συνεχώς στην κατανάλωση, ασυνείδητα, δηλαδή χωρίς να το παίρνουμε είδηση, και αν μέσα σ αυτές τις ανάγκες έχουμε συνυπολογίσει, εκτός από τα υλικά αγαθά, και τις ηθικές ανάγκες των ατόμων, που είναι περισσότερο επιτακτικές, αλλά επειδή είναι εσωτερικές, δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμες.
Δύο άνθρωποι που εργάζονται για να κάνουν την ζωή τους καλύτερη, αγνοούν τις πιο βαθιές ηθικές τους ανάγκες, που είναι η επικοινωνία, η τρυφερότητα, η έκφραση αγάπης, η ατομική δημιουργικότητα σε πράγματα απλά, που τους ικανοποιούν, το μοίρασμα συναισθημάτων και το παιχνίδι.
Πολλά ζευγάρια δεν έχουν πια χρόνο να «κλάψουν» ό ένας στην αγκαλιά του άλλου και κλαίνε μέσα τους, ο καθένας μόνος του, γιατί δεν προλαβαίνουν να το κάνουν μαζί! Κοινά, αποξενώνονται
Αν υπάρχουν παιδιά, επεκτείνεται αυτή η εξωτερική κάλυψη αναγκών και σ αυτά τα πιο ευάλωτα μέλη της οικογένειας και φροντίζοντας διαρκώς για την «κοινωνική» τους πρόοδο, ξεχνάμε, τις περισσότερες φορές, την ψυχική και πνευματική τους πρόοδο.
Ετσι μάθαμε ΄Ετσι μας εκπαίδευσαν Αυτό σημαίνει οικογένεια και κοινωνία.

ειναι εντονα στην σκεψη μου τον τελευταιο καιρο
στην εταιρεια που εργαζομαι δεν εχει αναφερθει τιποτα για μειωση μισθων ή περικοπες, ομως προετοιμαζομαι μεσα μου απο τωρα για το οποιοδηποτε διλημμα, προσπαθωντας φυσικα να μην κανω και σεναρια

βρισκω απολυ συγχρονικα τα λογια σου καθως εκει που κατεληξα σε μια κουβεντα που εκανα με τον εαυτο μου ηταν οτι θα ανθεωρησω τις αναγκες μου με γνωμονα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εσωτερικα και τοτε θα ειμαι εναρμνισμενη και αρμονικη με καθε μου αποφαση
τουτεστιν κανενας δεν πεθανε καλλιεργωντας την γη ή ζωντας δυο ζευγαρια σε ενα σπιτι στο χωριο, κρατωντας ο ενας τα παιδια του αλλου χωρις νταντες ή το βασανο με τις γιαγιαδες, και ο καθε ενας να κανει αυτο που ξερει και χαριζεται και να το μοιραζεται, ο ενας το φαγητο, ο αλλος το διαβασμα, ο αλλος τα αγγλικα και παει λεγοντας
κανενας δεν πεθανε εχοντας ενα αυτοκινητο αντι για δυο, η αν το επιτρεπει η περιοχη οδηγοντας ποδηλατο αντι για αυτοκινητο..
κανενας δεν επαθε τιποτα σταματωντας να ψωνιζει μια φουστα αντι για πεντε αυτη που του αρεσει πιο πολύ ή ψωνιζοντας απο το σουπερ οσα πραγματικα θα φαει και οχι οσα θα καταληξουν στα σκουπιδια...
δεν επαθε κανεις τιποτα αν παει για ελευθερο καμπινγκ (για οποιον το αντεχει και του αρεσει φυσικα) με την παρεα του σε ενα κολπακι και οχι στο ξενοδοχειο
γενικα νοιωθω οτι περισσοτερο ελευθερος εισαι ξεκαθαριζοντας τις αναγκες σου παρα κανοντας σκοντο δεξια κια αριστερα για να τις διαητρησεις
και θα πω κατι αλλο, για εναν νεο εργαζομενο οπως εγω που παιρνω το μηνιαιο μισθο των 735 ευρω, τι να μειωθει δλδ και που να παει, τα πραγματα ειναι απλα, αξιζει να δουλεψεις για 600 ευρω (λεω ενα παραδειγμα ) σε μια 8ωρη εργασια σε ιδιωτικη εταιρεια με τις αναλογες φυσικα απαιτησεις της????
εεεε συγνωμη κιολας αλλα αν λιγο, οχι πολυ λιγο, μαζεψω εσωτερικα τις εξωτερικες μου αναγκες δεν θα γλυτωσω μονο 600 θα γλυτωσω σιγουρα και παραπανω τον μηνα!, αρα τελικα ειναι πλασματικος και ο φοβος αλλα και οι αναγκες μας
στην ουσια ειμαστε ελευθεροι αν συνειδητα το θελησουμε