ανδρικά και γυναικεία "πρότυπα"

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ο σύντροφος δεν είναι δεκανίκι αλλά συνοδοιπόρος.
Η σχέση δεν είναι άψυχη αλλά εξελίσιμη.
Αν πάλι ένας απ' τους δυο εξελιχτεί πιο γρήγορα από τον άλλον, τότε ας αφουγκραστεί την αλήθεια του. Να μείνει ή να φύγει από την σχέση.

Ας γδύσουμε την σχέση, τον σύντροφο, την ζωή, ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ από τους τίτλους και τους καταναγκασμούς κι ας μείνουμε να ζήσουμε συνειδητά την κάθε στιγμή σαν να πρωτογεννηθήκαμε.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ!

Ευχαριστώ Ελλάκι! >:d<
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

εγώ σ' ευχαριστώ :oops:
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μερικες φορες αναρωτιέμαι αν υπάρχει περίπτωση να γινουν πράξη αυτα που λέμε περί ολοκληρης σχεσης η μήπως κάτι συμβαίνει και πρέπει να αναθεωρήσουμε μια και προσπαθούμε για κατι που η δεν υπάρχει στην φυση....οποτε να αλλαξουμε ρότα ..
Ελενάκι...
Γίνεται, λες, να αλλάξουμε ρότα? και να θέλαμε...

τι θα πει ολόκληρη σχέση? Εγώ δεν θέλω ολόκληρη σχέση, αλλά τον Εαυτό μου ολόκληρο...

Τι θα πει δεν υπάρχει στην φύση? δεν νομίζω ότι αναφερόμαστε σε ένα τέλειο ον, αλλά σε έναν άνθρωπο...

που χαίρεται, που γελάει, που επικοινωνεί, που λυπάται, που πονάει, που είναι ελεύθερος και κυρίως που αγαπάει αυτό που είναι, όπως κι αν είναι και συνεχώς το εξελίσσει...

γιατί κι εγώ είμαι ένας άνθρωπος που γελάει, που επικοινωνεί, που λυπάται, που πονάει, που είμαι ελεύθερη και κυρίως αγαπάω αυτό που είμαι, όπως κι αν είμαι και συνεχώς το εξελίσσω...

Το θέμα μας όμως είναι τα πρότυπα...

και εγώ θα ήθελα να γνωρίζω και από την μεριά σας Γιωργάκη, τα πρότυπα του γυναικείου φύλου που δυσκολεύουν την συντροφικότητα...

Τα πρότυπα του ανδρικού φύλου που δυσκολεύουν την συντροφικότητα τελικά ποιά είναι?

το ότι μου θυμίζεις την μάνα μου? :-?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από zefira »

Εκπαιδευτήκαμε να βλέπουμε το "περιτύλιγμα" δηλαδή να ασχολούμαστε με μένος με την εξωτερική μας εμφάνιση για να είμαστε αποδεκτές μέσα στα αντρικά πρότυπα και δεν είχαμε καμία προετοιμασία για την ουσία και τη διάρκεια μιας σχέσης...

Διδαχτήκαμε ο άντρας μας να μας ξέρει από τη μέση και κάτω μετά το γάμο και έτσι δεν μπήκαμε στη διαδικασία να γνωρίσουμε τον εαυτό μας αφού δεν τον χρειαζόμασταν..... και εκεί αρχίζουν τα δύσκολα.

Ύστερα είχαμε και την καραμέλα "άντε να σε καμαρώσουμε νυφούλα" αυτό ήταν το ζητούμενο..... και μετά το γάμο αρχίζουν τα ευτράπελα.
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

Elisavet έγραψε:Αναρωτηθήκαμε εαν πράγματι ήταν όποιος νομίζαμε ότι ήταν, την εποχή που τον γνωρίσαμε ?
Μήπως επρόκειτο για προβολή της προσωπικής μας επιθυμίας ?
:oops: :-? :-(
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
Madraoulas

Δημοσίευση από Madraoulas »

Vaso έγραψε:
και εγώ θα ήθελα να γνωρίζω και από την μεριά σας Γιωργάκη, τα πρότυπα του γυναικείου φύλου που δυσκολεύουν την συντροφικότητα...
Βασω με πασα ειλικρινια θα σου πω..ΔΕΝ ΞΕΡΩ!!!
Διοτι εδω και1 1/2 χρονο που ασχοληθηκα με το φορουμ και το ρεικι εχω 'αλλαξει'..κι εχω συνειδητποιησει πραγματα για μενα αλλα δεν εχω κανει σχεση (προσφατα)διαρκειας ωστε να μπορεσω να τα δω στην πραξη....την προ-ρεικι εποχη(οπως λεει και ο Γιαννακης) δεν την λαμβανω υπ οψιν γιατι δρουσα υπο αλλο πρισμα...οποτε δεν θα πω απλα για να πω....θελω ομως να υπαρχει αυτο το γμν το 'κλικ' στη ματια και στην ψυχη μου, οταν θα την 'αντικρυσω' ;) @};-
ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ ΟΛΟΥΣ!!..ετσι απλα....
''΄Όταν μέσα μας έχουν εκλείψει οι αιτίες της πράξης, τότε η πράξη η ίδια δεν άγεται από τα συμπτώματα, αλλά εκδηλώνεται αυθόρμητα και αυτούσια, ως αγαθοσύνη. "
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Εγω Βασω μου δεν εχω προβλημα με τα προτυπα των γυναικων στη σχεση...

Κατι αναλογο με το ποδοσφαιρο των ανδρων, στις γυναικες ειναι η μοδα και τα ψωνια στα μαγαζια...
τι να σου πω οτι με ενοχλει οτι μπορουν να ειναι απο το πρωι ως το βραδυ στις βιτρινες και στα μαγαζια και να κανουν σοπινγκ θεραπυ?
Σου αρεσει αυτο? εισαι ευτυχισμενη? παρε και 100 ευρω απο εμενα να ψωνισεις...

για το προτυπο της πιστης...

Θα σου πω ενα παραδειγμα... ειχα παει στο σπιτι του αδερφου μου που συζει με την κοπελλα του .. την ρωτησα γιατι δεν μπαινει πια στο facebook? μου ειπε οτι την αναγκασε ο φωτης να διαγραφτει και με την συμφωνια οτι αυτος θα παρατησει τον χορο!
ετσι δεν θα εχουν φοβο ο ενας απο τον αλλο μηπως δεν ειναι πιστοι στη σχεση τους...

τι να πεις και τι να σχολιασεις.... απλα εκανα τον σταυρο μου :-( :-( :-(

Πιστευεις οτι η ουσια για να υπαρξει μια ομορφη σχεση ειναι τα προτυπα?
Αν υπαρχει αληθινη αγαπη και αμοιβαια εμπιστοσυνη και σεβασμος δεν θα πανε στην ακρη απο μονα τους?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Γιαννάκη... O:-)
Πιστευεις οτι η ουσια για να υπαρξει μια ομορφη σχεση ειναι τα προτυπα?
Αν υπαρχει αληθινη αγαπη και αμοιβαια εμπιστοσυνη και σεβασμος δεν θα πανε στην ακρη απο μονα τους?
όχι δεν θα πάνε στην άκρη από μόνα τους, γιατί τα πρότυπα δεν έχουν από μόνα τους συνείδηση για να κατανοήσουν την αγάπη και να παραμερίσουν...δυστυχώς!

Υπάρχουν μέσα μας οι καταγραφές τους και χρειάζεται αυτογνωσία για να τα εντοπίσεις και να σταματήσεις την υπόγεια επιρροή τους...

Η ουσιαστική σχέση, η αληθινή αγάπη, χρειάζεται εκείνη την εσωτερική διαδρομή από το κάθε μέλος, που το κάνει να "βλέπει" τον εαυτό του και τις δικές του αντιστάσεις και όχι του άλλου μόνο!

Αυτό που περιγράφεις για τον αδερφό σου και την φίλη του, δυστυχώς το έχω δει και σε πολλά άλλα ζευγάρια...

Σήμερα είναι το facebook και αύριο θα είναι κάθε μορφή επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο...

Η πίστη στην σχέση έχει κανόνες και οδηγίες χρήσεως...
Και αναγκάζει, όσυς τους παραβιάζουν, να λένε ψέμματα και να φέρονται εξίσου ψεύτικα μέσα σε μια σχέση.

Είναι το πρότυπο της ηθικής από την μια, και το πρότυπο της ιδιοκτησίας από την άλλη...

Γιωργάκη, κατανοητό αυτό που μου λες! :x

΄Ολοι οι άνθρωποι "ονειρεύονται" την αληθινή αγάπη και την ουσιαστική σχέση, μα όμως "κάποιος" αόρατος εχθρός τους εμποδίζει να την βιώσουν με την ψυχή τους...

και αυτός ο αόρατος "κάποιος" δεν είναι η μαμά, ο μπαμπάς, η πρώην, το παιδί, η δουλειά, η άτιμη κοινωνία...
είναι αυτό που έχουμε στον νου μας σαν "ιδανικό", αλλά δυστυχώς μόνο για τον άλλον...Εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε, ο άλλος είναι πάντα ο απροσάρμοστος!

@};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Kαι για να συνεχίσω...

ποιός έχει σκεφτεί πόσο ιδανικός θα ήθελε να είναι ο εαυτός του σε μια σχέση?

Περιμένουμε από τον άλλον να συμπεριφερθεί όπως εμείς θέλουμε και του δίνουμε "αόρατες" ιδιότητες για χάρη του έρωτα...της φυσικής έλξης δηλαδή...

εγώ θα έλεγα απλά να σκεφτούμε αυτήν την απλή φράση...

δεν με νοιάζει πως είσαι εσύ, αλλά πως είμαι εγώ μαζί σου!

Ελλη μου...ίσως έτσι απαντήσεις στα ερωτήματά σου... :x

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε: όχι δεν θα πάνε στην άκρη από μόνα τους, γιατί τα πρότυπα δεν έχουν από μόνα τους συνείδηση για να κατανοήσουν την αγάπη και να παραμερίσουν...δυστυχώς!

Υπάρχουν μέσα μας οι καταγραφές τους και χρειάζεται αυτογνωσία για να τα εντοπίσεις και να σταματήσεις την υπόγεια επιρροή τους...

Η ουσιαστική σχέση, η αληθινή αγάπη, χρειάζεται εκείνη την εσωτερική διαδρομή από το κάθε μέλος, που το κάνει να "βλέπει" τον εαυτό του και τις δικές του αντιστάσεις και όχι του άλλου μόνο!

@};-
Θα συμφωνησω εκατο τις εκατο με το παραπανω..
παντα παιζουν υπογεια μεσα μας μεχρι να τα παρατηρησουμε και να τα επεξεργαστουμε , και οσο και να λεμε με την λογικη μπα δεν ειναι ετσι ... δεν ειναι αλλιως... αυτα παντα λειτουργουν..
Ειναι τεραστια βοηθεια η επεξεργασια τους, και η παρατηρηση γιατι σε ελευθερωνουν και ελευθερωνεις , και σιγουρα μετα απο αυτο ολες οι σχεσεις συντροφικες , φιλικες, συγγενικες αλλαζουν ουσιαστικα.

Ομορφο θεμα και ουσιαστικο...

:x :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ένα μεγάλο πρότυπο στις σχέσεις μας, είναι η αγάπη άνευ όρων...

λειτουργεί τόσο "υποχθόνια", που δεν μπορούμε να δώσουμε καμιά αξία στον εαυτό μας, αφού την παραβιάζουμε συνεχώς και νομίζουμε ότι την παραβιάζουν μονίμως οι άλλοι...

μην υποτιμάτε τα θρησκευτικά πρότυπα...Ακόμα και αν δεν πιστεύετε σε τίποτα... :x

η αιώνια πίστη, η αιώνια αγάπη, η αιώνια ευγνωμοσύνη στους γονείς, η αιώνια τιμωρία...

πόσοι μπαίνουν στην διαδικασία να αξιολογήσουν αυτό το "αιώνιο" ή έστω, αυτό που συνήθως λέγεται, το "παντοτινό" ?

τι σημαίνει άραγε αιώνιο? και που βρίσκεται σε σχέση με εμάς?

Οι γυναίκες θεωρούν ότι οι άνδρες δεν μπορούν να παραμείνουν σταθεροί στην σχέση, λόγω εγωιστικών προδιαγραφών...
Και οι άντρες θεωρούν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να παραμείνουν σταθερές παρά μόνο στο συμφέρον, λογω μη αναλυτικής σκέψης...

Δεν είναι λογικά τα πρότυπα και μην τα αξιολογείτε έτσι...

βιωματικά θα τα βρείτε, αν παρατηρήσετε τον εαυτό σας και αυτά που θεωρητικά νομίσατε ότι έχετε σαν αξίες...

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από AMALIA »

@};- >:d< @};- >:d<
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

δεν με νοιάζει πως είσαι εσύ, αλλά πως είμαι εγώ μαζί σου!
ένα μεγάλο πρότυπο στις σχέσεις μας, είναι η αγάπη άνευ όρων...
Αυτές οι δύο προτάσεις είναι για μένα το κλειδί για μια καλύτερη σχέση που έχει να κάνει πρώτα απ' όλα με τον εαυτό μας και τι ακριβώς θέλουμε εμείς.

Αμέσως μετά είτε βρίσκουμε κάτι που να μας αναλογεί και να μας ταιριάζει ( σαν τη σταχτοπούτα με το γοβάκι ) ή ο σύντροφος που έχουμε όταν αρχίσουμε και τα βρίσκουμε εμείς με τον εαυτό μας τότε κι εκείνος αλλάζει αντανακλαστικά. Είναι όπως όταν αλλάζουμε την εξωτερική μας εμφάνιση με ένα καινούργιο χτένισμα τότε τα βλέμματα των γύρω μας αλλάζουν. :x :x
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Θα ηθελα να καταθέσω.....περί αναζήτησης του ετερου ημίσεως με αφορμή μια φράση του Μάντρυ που αν και την εχω ξανακούσει πολλες φορες αυτή την στιγμή μου γείωσε την εμπνευση ...
θελω ομως να υπαρχει αυτο το γμν το 'κλικ' στη ματια και στην ψυχη μου, οταν θα την 'αντικρυσω'
Την θεότητα μεσα μας , αναζητάμε και επειδή ως ανθρωποι είναι αδυνατο να μην την προσωποποιήσουμε , της εχουμε δώσει ενα σχήμα και μια μορφή που ταιριάζει με τις ιδεες μας περί ομορφιάς, αλήθειας , σοφίας και ολα αυτα που εχουμε κρύψει απο τον εαυτό μας.
Ολοι κατα καιρούς βρισκόμαστε στην ανάγκη να μοιραστούμε πράγματα που μας συγκινούν και μας κάνουν να είμαστε ελαφροί σαν ενα πουπουλάκι στον ανοιξιάτικο ουρανό.....η που μας κάνουν και χαμογελάμε στον αέρα που σφυρίζει στα αυτιά μας περιπάιζοντας...
Στην πραγματικότητα , εκείνη την ωρα εχουμε βρεθεί στην ανώτερη δόνηση που μας κοινωνεί με την θεό μεσα μας και αυτό είναι που προβάλουμε στο αλλο πρόσωπο και που θέλουμε να το βιώσουμε μαζί.
Οποτε υπάρξει κάποιος που μας θυμίζει ολο αυτό ....τον ερωτευόμαστε και γι αυτό αν η σχεση διακοπεί ..ποναμε επειδή ετσι διακοπτεται και η ενεργειακή σύνδεση.
Ομως τελικα Εκείνος βρισκεται παντού , μεσα σε ολα τα πλάσματα και το μόνο που χρειαζεται είναι να τον νιώσουμε στην ψυχή μας.

Τότε , νομίζω οτι ολα αλλαζουν και αυτό που πριν μας ενθουσίαζε μετριάζεται και αλλαζει. Δημιουργούμε σχεσεις πιο συνειδητά και λιγωτερο ονειρικά μια και εχουμε πια το ονειρο μας εντός μας.

Χωρίς να είμαι απολυτως βεβαιη , μια και δεν εχω εμπειρία αμεση, πιστεύω οτι ο εσωτερισμός κι η αυτογνωσία , προσγειώνουν και μας κάνουν πιο σαφείς ως προς τις ιδεες και τα θελω μας...αφου γνωρίζουμε οτι το αλλο ημισυ μας ηταν πάντα μαζί μας.... @};-
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Εμένα μου έκανε "κλικ" με τον άντρα μου , ακριβώς 2 χρόνια μετά αφού τον γνώρισα και ας τον έβλεπα συχνά.
Καλύτερα να μην σου πω, τι κουταμάρες έκανα αυτά τα 2 χρόνια.
Και μιά ωραία μέρα , έφαγα την τηγανιά. :D
Τότε είμουνα έτοιμη. ;)
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”