Οι Ροδες Του Συμπαντος Κυλανε Αργα Στην Ανθρωποτητα

Θέματα κατηγορίας που "κοιμούνται"...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Qisan έγραψε:απο μια ζεστη Αγγαλια ( κι ας εχει 40β εξω ) ... λιγη φροντιδα απο καρδιας ... και ενα καλοκαρδο γελιο ... ( πειραγμα ) .
Nαι!!! Και πόσο πολύ συμφωνώ Qisan!!!!

αυθόρμητη αγκαλιά, αυθόρμητη φροντίδα, αυθόρμητο γέλιο!!!

και όχι γιατί πρέπει ε???

σε φιλώ!!!!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Skapaneas »

Qisan έγραψε:
Στη ζωη μας ακουμε πολλα μεγαλοσχημονα λογια , θεωριες και μεγαλοιδεατισμους ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ δεν εχει μεγαλυτερη αξια απο μια ζεστη Αγγαλια ( κι ας εχει 40β εξω ) ... λιγη φροντιδα απο καρδιας ... και ενα καλοκαρδο γελιο ... ( πειραγμα ) .
Σε αυτο δεν εχεις αδικο...
Και αλλη φορα βεβαια εχεις αναφερθει σε αυτο το εξαιρετικα λεπτο θεμα, με αφορμη καποιο κειμενο μου...
Και αποτελει ενα πραγματικο προβλημα...
Τουλαχιστον για μενα...
Δηλαδη πως τα "μεγαλα" λογια και οι "παχιες" κουβεντες γινονται απλο καθημερινο εργο χειροπιαστο...
Γιατι βεβαιως η ζωη δεν εξαντλειται μονο με μια ζεστη αγκαλια ή ενα καλοκαρδο χαμογελο...
Ετσι δεν ειναι;

Εχεις καποιο παραδειγμα, απο τη ζωη σου, που να δειχνει μια μεγαλη κουβεντα να γινεται, να μεταφραζεται, σε καθημερινη συνηθισμενη πραξη;
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Έλλη Καραλή έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι δεν σε καταλαβαίνω γαλάζια σφαίρα
Τις ευκαιρίες τις βρίσκουμε μόνοι μας
Εμείς είμαστε αυτοί που κάνουμε την ζωή να κυλάει γιατί εμείς είμαστε η ζωή.
Όταν μας ανοίγεται ένας δρόμος και εφόσον είμαστε έτοιμοι, τον ακολουθούμε.
Δεν μπορεί να ξεχάσεις κανέναν εφόσον βρίσκεσαι στην σφαίρα της αγάπης.
Μπορεί μόνο να χρειάζεσαι χρόνο με τον εαυτό σου για να επιστρέψεις ακόμη πιο δυνατός και πιο γεμάτος .........
Στην ουσία μόνοι μας δεν είμαστε ποτέ. Αποκομένοι από τον αληθινό εαυτό μας όμως συχνά.
Εαν ευχαρίστησα τον σκαπανέα είναι γιατί μου έδωσε τροφή.
Εγώ όμως το είδα σαν ευκαιρία και το επέλεξα.
Θα μπορούσα και να είχα προσπεράσει.
Τώρα ομολογώ πως κι εγω δεν καταλαβαίνω.....εξηγείς σε μενα κατι;
Μιλησα σαν μελος του φορουμ...και για το πως βιώνω την αγαπη.
Οσο για τον πόνο έχω διαφορετική άποψη,και δεν θα χρησιμοποιούσα τοσες φορές την έννοιά του γιατί η σκέψη είναι ενέργεια.
Μα νομίζω ότι η ίδια η αγάπη γεννιέται από τον πόνο
Η αγάπη δεν γεννηθηκε απο το οτιδήποτε πολυ περισσότερο απο τον πόνο,η Αγάπη γέννησε τα πάντα,Ο Θεός είναι Αγάπη,απλά το ξεχάσαμε.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Εχεις καποιο παραδειγμα, απο τη ζωη σου, που να δειχνει μια μεγαλη κουβεντα να γινεται, να μεταφραζεται, σε καθημερινη συνηθισμενη πραξη;
Η ζωή είναι βιώμα κι ακριβώς αυτο θυμίζεις Σκαπανέα και συμφωνώ απόλυτα.........άλλο λέω κι αλλο κάνω.
Και το "αγαπώ",σημαίνει απλά.........κάνω!
Skapaneas

Τώρα ομολογώ πως κι εγω δεν καταλαβαίνω.....εξηγείς σε μενα κατι;
Γαλαζια Σφαιρα υπηρξε διορθωση.
Το μηνυμα αναφεροταν σε μενα.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Σε ευχαριστώ Σκαπανέα μου,γιατι διαβαζα και ξαναδιαβαζα :? και .....άρχισα να ψάχνω τι άρραγε μου χρειάζεται περα απο την εξήγηση κι απο αυτό που φαίνεται.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αγαπημένοι μου φίλοι, μετά από όποιες παρενθέσεις κάναμε στο τόπικ που παράθεσε ο φίλος Σκαπανέας, μήπως είναι η στιγμή να τις "κλείσουμε" και να αφεθούμε στην αλήθεια της φράσης

Οι Ρόδες Του Σύμπαντος Κυλάνε Αργά Στην Ανθρωπότητα

ώστε να οδηγηθούμε με ασφάλεια στην διαδρομή της??

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...η κατάκτηση μιας ακόμα διαδρομής είναι φωτεινός σηματοδότης για όλους μας αρχικά, αλλά και για τους επόμενους στην συνέχεια....

Εικόνα

Vaso έγραψε:Αγαπημένοι μου φίλοι, μετά από όποιες παρενθέσεις κάναμε στο τόπικ που παράθεσε ο φίλος Σκαπανέας, μήπως είναι η στιγμή να τις "κλείσουμε" και να αφεθούμε στην αλήθεια της φράσης

Οι Ρόδες Του Σύμπαντος Κυλάνε Αργά Στην Ανθρωπότητα

ώστε να οδηγηθούμε με ασφάλεια στην διαδρομή της??

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...η κατάκτηση μιας ακόμα διαδρομής είναι φωτεινός σηματοδότης για όλους μας αρχικά, αλλά και για τους επόμενους στην συνέχεια....
1o

Τα δρωμενα στο συμπαν εχουν το ρυθμο τους.
Και αυτος ο ρυθμος υπερβαινει κατα πολυ τις ανθρωπινες αφομοιωματικες ικανοτητες, εφ' οσον ο ανθρωπος αποτελει μερος του συμπαντος.
Κατα συνεπεια ο ανθρωπος ειναι υποκειμενος σε πολυ υπερτερους κανονες και αυτο πρεπει να το συνειδητοποιησει και να το αποδεχτει.
Η αποδοχη αυτη συναδει απολυτα με την ταπεινοφροσυνη την οποια πρεπει να αναπτυξει ως ιδοτητα ζωης για να μπορεσει να βαδισει στα "σκοτεινα" μονοπατια της ζωης που απλωνονται γυρω του με τη μορφη του παγκοσμιου λαβυρινθου, ο οποιος προσωποποιειται στις ανθρωπινες διαπλοκες και απαιτει τη σοφια ενος καθολικου ανωτερου εαυτου για να μπορεσει αυτος ( ο ανθρωπος ) να διεξελθει με ασφαλεια το χωρο.

Η ελλειψη αυτης της παγκοσμιας καθοδηγησης, κανει τους ανθρωπους να παλινδρομουν σε σχεση με το συμπαν και αρα η ευθυγραμμιση τους με τα συμπαντικα δρωμενα ειναι μια διαδικασια εξαιρετικα αργη.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Το Σύμπαν υπακούει στις πεποιθήσεις μας.ΑΥτές καθορίζουν την ζωή μας,και σε αυτές τοΣύμπαν υπακούει ΑΠΟΛΥΤΑ.
Εμείς κυλάμε αργά προς αυτην την κατεύθυνση,και το Σύμπαν ανταποκρίνεται.

Οι Ρόδες Του Σύμπαντος Κυλάνε Αργά Στην Ανθρωπότητα είναι το αποτέλεσμα των παποιθήσεών μας κι όχι η αιτία!(Δική μου άποψη που φυσικά σε μένα είναι πλέον γεγονός,βίωμα.)
Αν πάλι μεταφορικά νοιώσω τις ρόδες ώς το άρμα της Τελειότητας της Ευτυχίας,της Αφθονίας,που εμπεριέχει το Σύμπαν για μας(Ανθρωπότητα),πάλι βλέπω την αργή κίνηση,ανταποκρινόμενο και πάλι στις πεποιθήσεις μας- της!
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Qisan
πολύ ζεστό το μήνυμά σου
Μια ζεστή αγκαλιά είναι πάντα ευπρόσδεκτη
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

ΟΙ ΡΟΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΥΛΑΝΕ ΑΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
Οι ρόδες κυλάνε : Ο κύκλος και η ευθεία.
Κάθε σημείο ενός κύκλου είναι ταυτόχρονα το επόμενο. Μόνο στα μαθηματικά μπορούμε να γράψουμε μια εφαπτόμενη ευθεία στον κύκλο.
Στην πραγματικότητα η ευθεία δεν αγγίζει τον κύκλο. Είναι το πρόβλημα του τετραγωνισμού του κύκλου το οποίο βρίσκεται βαθιά ριζωμένο στην εσώτατη ύπαρξή μας.

Αργά : Ο χρόνος
Ο χρόνος δεν είναι απόλυτος αλλά εξαρτάται από το σύστημα αναφοράς.
Ο χρόνος κυλά από το παρελθόν προς το μέλλον ή από το μέλλον προς το παρελθόν παρασύροντας την ανθρωπότητα στην ροή του;
Τι είναι αυτό που διακρίνει το παρελθόν από το μέλλον ή μήπως δεν υπάρχει αντικειμενική διάκριση και ο χρόνος είναι ενιαίος που λέγεται παρόν;
Υπάρχει ύπαρξη έξω από τον χρόνο ή γίνεται αντιληπτή μόνο μέσα στα όρια του χρόνου;

Οι ρόδες κυλάνε αργά : Ο χώρος και ο χρόνος
Ο χώρος είναι μια σειρά τόπων ενώ ο χρόνος είναι μια σειρά στιγμών.
Από αυτές τις σειρές επιλέγουμε ορισμένα σταθερά σημεία αναφοράς.
Τον γνήσιο χρόνο μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με την ρόδα, τον κύκλο ο οποίος κυλά.
Ο γνήσιος χώρος δεν είναι μια επιφάνεια που μπορεί να διαιρεθεί αλλά τμήματα που ενώνονται με κενά όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον γνήσιο χρόνο.
Μπορούμε εύκολα να περνάμε από τον χώρο στον χρόνο και αντίστροφα μόνο εάν το δούμε σαν ένα συνεχές.

Σύμπαν : Το συνολικό ποσό της υπάρχουσας ύλης και ενέργειας
Ύλη είναι ότι υπαρκτό υπάρχει γύρω μας, ο αέρας, η σκόνη, η βροχή, τα έμβια όντα, τα αστέρια, οι γαλαξίες. Κάθε ύπαρξη στο σύμπαν.
Η ύλη μετατρέπεται σε ενέργεια και η ενέργεια σε ύλη ενώ το σύμπαν κατορθώνει να διατηρεί την συνολική ποσότητα ενέργειας σταθερή.
Στην ουσία δηλαδή δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ύλης και ενέργειας εφόσον η ύλη <εξαυλώνεται> και η ενέργεια <υλοποιείται>.

Ανθρωπότητα : Μέλος του σύμπαντος
Απειροελάχιστο ποσοστό σαν ανθρώπινη παρουσία το οποίο όταν συντονίζεται με τον χωροχρόνο στο σύμπαν ενώνεται με την υπάρχουσα και την μελλοντική ενέργεια.

Οι ρόδες του σύμπαντος κυλάνε αργά στην ανθρωπότητα
Η έννοια του σύμπαντος συνδέεται με την έννοια του χώρου μέσα στον οποίο υπάρχουν οι άνθρωποι σαν υλικά σώματα και μεταδίδουν ενέργεια σε οποιαδήποτε μορφή και σε συνεχή χρόνο. Η ρόδα κυλά πιο αργά όταν ο χώρος είναι ανηφορικός μέχρι να της δώσουμε την ώθηση, την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται να ξεπεράσει την προσωρινή δυσκολία .
Ο ανθρώπινος νους διασπάστηκε και κατακερματίστηκε στην προσπάθειά του να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που ο ίδιος έθεσε. Δημιουργήθηκαν ατελείωτοι επιστημονικοί κλάδοι έρευνας και εφαρμογής, θρησκείες και αιρέσεις και φιλοσοφικά δόγματα. Ήρθε όμως η ώρα που αρχίζει να ψάχνει στο <όλον> και να διαβλέπει ότι δεν μπορεί να ασχολείται με τμήματα παραβλέποντας την νόημα της ενότητας γιατί τα πάντα γύρω μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Έτσι λοιπόν ο φυσικός άρχισε να ασχολείται με τον μυστικισμό και ο φιλόσοφος να συνεργάζεται με τον γιατρό. Παρακολουθούμε την στροφή της ανθρωπότητας προς τον εσωτερικό κόσμο και τις δυνάμεις που έχουμε απαρνηθεί. Θα γίνει μια καινούργια αρχή την στιγμή που θα ενωθούν άτομα που έχουν αποκαταστήσει την επαφή με τον ανώτερο εαυτό τους, από όλο τον μικρό μας πλανήτη, διοχετεύοντας την απαραίτητη ενέργεια και στους υπόλοιπους για να μπορέσουν να ακολουθήσουν.
Ίσως για την ανθρώπινη διάρκεια ζωής να φαίνεται πολύς ο χρόνος και η ρόδα φαινομενικά να κυλά αργά. Για το σύμπαν όμως και την ενέργεια που διαφυλάσσει είναι απλά μια στιγμή στο χωροχρονικό συνεχές.

Παραθέτω γραπτό του Αγίου Αυγουστίνου που διάβασα πρόσφατα
Τι είναι, λοιπόν, ο χρόνος; Αν δε με ρωτά κανείς, γνωρίζω. Αν, όμως,, θέλω να το εξηγήσω σε κάποιον που με ρωτά, δε γνωρίζω. Αλλά σε κάθε περίπτωση τολμώ να πω πως τούτο γνωρίζω Αν τίποτε δεν τελείωνε, δε θα υπήρχε παρελθόν. Αν τίποτε δεν πλησίαζε, δε θα υπήρχε μέλλον. Αν τίποτε δεν υπήρχε, δε θα υπήρχε και παρόν. Όμως, πώς είναι δυνατόν να υπάρχει το παρελθόν και το μέλλον, αφού τo παρελθόν πέρασε και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμη; Από την άλλη, αν το παρόν ήταν πάντα παρόν και δεν κυλούσε, το παρελθόν δε θα ήταν χρόνος αλλά αιωνιότητα Αλλά, αν ήταν το παρόν μόνο χρόνος, γιατί κυλά στο παρελθόν, πώς μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει; Υπάρχει, μόνον γιατί κάποια στιγμή θα πάψει να υπάρχει. To μόνο, λοιπόν, που μπορούμε να βεβαιώσουμε είναι ότι ο χρόνος οδηγεί στη μη-ύπαρξη.
-’γιος Αυγουστίνος

Περιμένω τις αντιρρήσεις σας.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Περιμένω τις αντιρρήσεις σας.
Γιατί τις αντιρρήσεις μας...........;
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Γιατί είναι πολύτιμη βοήθεια στην προσωπική μου αναζήτηση
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Θα γίνει μια καινούργια αρχή την στιγμή που θα ενωθούν άτομα που έχουν αποκαταστήσει την επαφή με τον ανώτερο εαυτό τους, από όλο τον μικρό μας πλανήτη, διοχετεύοντας την απαραίτητη ενέργεια και στους υπόλοιπους για να μπορέσουν να ακολουθήσουν.
Ίσως για την ανθρώπινη διάρκεια ζωής να φαίνεται πολύς ο χρόνος και η ρόδα φαινομενικά να κυλά αργά. Για το σύμπαν όμως και την ενέργεια που διαφυλάσσει είναι απλά μια στιγμή στο χωροχρονικό συνεχές.
Συμφωνώ ότι μόνο αν δημιουργηθεί το κρίσιμο πλήθος ,θα γίνει μεταστροφή.Η ενέργεια αυτού του πλήθους είναι ικανή να δημιουργήσει αλλαγές.
Οσο για τον χρόνο,είναι ανύπαρκτος,ο μόνος πραγματικός χρόνος που ζουμε είναι το ΕΔΩ και ΤΩΡΑ,η στιγμή!
Το αργά και το γρήγορα έχει να κάνει με την εσωτερική μας ανάγκη για αλλαγή!Ολα έχουν να κάνουν με την γνώση του Εαυτού μας.Εκεί εντοπίζω εγώ και την ρόδα και το αργά και την Ανθρωπότητα και το Σύμπαν.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Skapaneas έγραψε:Η ελλειψη αυτης της παγκοσμιας καθοδηγησης, κανει τους ανθρωπους να παλινδρομουν σε σχεση με το συμπαν και αρα η ευθυγραμμιση τους με τα συμπαντικα δρωμενα ειναι μια διαδικασια εξαιρετικα αργη.
΄Ελλειψη παγκόσμιας καθοδήγησης, λες εσύ Σκαπανέα, κι εγώ την λέω "ξεβόλεμα"....
Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι θα πει ζωή...
Θεωρούν την ζωή "μοιραία" απόφαση ενός δυνατού θεού...και έτσι την αφήνουν στα χέρια του.
Η καθοδήγηση υπάρχει, τα τείχη που σφράγιζαν τα μυστικά και τα έδιναν μόνο σε μύστες, τώρα είναι φανερά, ολοφάνερα για όλους και "γκρεμίζονται" μόνο με την θέληση...

Η θέληση λοιπόν για μένα είναι η κινητήριος δύναμη της ρόδας!!!

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ενότητα, ομοούσιο παρουσία, ανώτερο εαυτό, θεό, αν η θέληση μας είναι διαφορετική από την θέλησή του.

Η αντίληψη της δράσης του ανώτερου εαυτού μέσα σε όλα τα πεδία, η γνώση της ενσάρκωσης, η πνοή του σύμπαντος σαν αναπόσπαστο κομμάτι της πνοής μας, αυτή είναι η κινητήριος δύναμη που ανοίγει την πόρτα του "λαβύρινθου", για να μπεις χωρίς φόβο στην δίνη του και να βγεις ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΣΑΙ...

Η ελευθερία του να ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ, είναι η δράση μας σε όλα τα πεδία, σε όλες τις διαστάσεις, σε όλο το Σύμπαν.
Η κατανόηση ξεκινά από την γνώση ΤΟΥ ΕΙΜΑΙ, αφήνοντας τα όρια του "είμαι" απλά στην 3η διάσταση που την οριοθετώ εγώ πια και δεν περιμένω να με οριοθετήσει αυτή! ΄Ετσι ζω καθημερινά, μέσα στην αγνότητα της ύπαρξής μου, ακόμα και αν γύρω μου πέφτουν "σφαίρες"...που πληγώνουν κι εμένα!!!
΄Ομως, ρωτάω, ο θεός πληγώνεται?

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2”