Μα μας λείπει μια βασική ποιότητα…Αυτή της διάκρισης, που συνθέτει την πληροφορία με πνευματική ωριμότητα και βγάζει ολοκληρωμένα συμπεράσματα πάνω στην διττότητα και την πόλωση.
Μάνο μου, είναι θέμα της έρευνας σε βαθύτερες μορφές ερμηνείας, από ότι έχεις μάθει...Αυτό Βασούλα μου μήπως μπορείς να μου το εξηγήσεις; Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει...
όπως πχ. είπα στην άλλη ενότητα, ότι όλοι πίστεψαν ότι ο Ιησούς περπάτησε κυριολεκτικά στην θάλασσα, και εσύ είπες "μα αυτό έμαθα"...
Η στατική ερμηνεία σου αφαιρεί την διάκριση και εμποδίζει την εσωτερική πληροφορία να έρθει στο συνειδητό σου. Ο νους έχει μάθει μόνο σαν διάκριση το καλό και το κακό, χωρίς εσύ να έχεις την δυνατότητα να διακρίνεις την υποκειμενικότητα που έχει αυτή η ερμηνεία. Αυτήν την δυνατότητα που έχεις αφαιρέσει a priori από τον Εαυτό σου, να ερευνά, να πειραματίζεται και να εξελίσσεται, στην δίνει πίσω η πνευματική ωριμότητα, που σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι περισσότερο με την Λογική, παρά με το συναίσθημα και την λογική του...
Κάποιος λέει πχ. μα έχω διάκριση...Μπορώ να ξεχωρίσω το καλό και το κακό, το ωφέλιμο και το ανώφελο, μπορώ να έχω λογική και να εξηγώ τα πράγματα, και από την άλλη φοβάται πχ. να μπει στο ασανσέρ...
Πες μου εσύ τώρα...