Ο δεύτερος είναι ο Φόβος... Φοβάμαι ότι άμα συνεχίσω σε αυτόν τον δρόμο, δεν θα μπορώ να κάνω κάποια πράγματα που θέλω... Κάποια πράγματα που ξέρω ότι είναι "χαζά", ότι είναι "επιταγές της κοινωνίας", ότι είναι "μη-πραγματικές επιθυμίες του πνεύματος" κλπ κλπ, αλλά παρ'όλ'αυτά εγώ θέλω να τα ζήσω... Και φοβάμαι ότι άμα συνεχίσω θα αρχίσω να τα αναλύω και να τα δουλεύω και στο τέλος δεν θα τα θέλω πια... Αχ, αυτό πρέπει να ακούγεται πολύ ηλίθιο που το λέω τώρα...
Θοδωράκο μου...μικρέ μου! Ποιός είπε ότι δεν θα μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα? Ποιός? πάλι η θρησκεία άτυπα!!
Σήμερα μιλούσα με την Χρυσούλα γι' αυτό το θέμα...
Πως να μιλήσω πια στους ανθρώπους, με τόσο κακό που έχουν κάνει στην αιωνιότητα του ανθρώπου οι θρησκευτικές αυθεντίες?
Πόσο κακό έχει μαζευτεί στο συλλογικό ασυνείδητο από αυτά και από αυτά, ούτε μπορείς να φανταστείς...Και αν μπορείς να το σκεφτείς, συναισθηματικά ο κάθε άνθρωπος είναι "όμηρος" της αμαρτίας του...
Ο Ιησούς είπε, λοιπόν, να εγκαταλείψουμε, γονείς, αδέρφια και παιδιά και συντρόφους, και χαρές, για να αφοσιωθούμε στον δρόμο του θεού...Αυτή είναι η ερμηνεία που έδωσαν στον Λόγο του...Εγκαταλείψτε τα εγκόσμια, γιατί αυτά είναι κακά πράγματα, είναι ο πειρασμός (ναι τους είδαμε και αυτούς!!!!)...
΄Οποιος θέλει να ακολουθήσει τον Δρόμο της Αγάπης, θα πρέπει να εγκαταλείψει...να μονάσει...να αφοσιωθεί...
Πόσο λάθος!! Πόσο όμως...
Ο Ιησούς είπε να εγκαταλείψουμε τις εξαρτήσεις μας από τους "συγγενείς" μας και τους αγαπημένους μας...από τις εμμονές και τους φόβους μας...Την συναισθηματική μας ανωριμότητα είπε να εγκαταλείψουμε...Να δουλέψουμε για τον δρόμο της ακεραιότητας στο είναι μας, είπε...
Και με μια μαμά και έναν μπαμπά, αποκλείεται να ωριμάσει έστω και ένας άνθρωπος...
Μετακίνηση των Αρχών μέσα μας, είπε ο Ιησούς...
΄Ολα μπορούμε να τα χαρούμε, Θοδωράκο μου! Αυτό όμως περνάει απο την "λογοκρισία" του συναισθηματικού φόβου...
Γιατί οι άνθρωποι, αμαρτωλοί όντες, τρέμουν μήπως χάσουν το βασίλειο των ουρανών...
Και στο υπογράφω, ότι ούτε ένας από αυτούς, όχι μόνο δεν θα μπει, αλλά ούτε θα πλησιάσει...
Οι Νόμοι του Θεού, λειτουργούν μέσα σε κάθε ΄Ανθρωπο αυθεντικά...Τόσο αυθεντικά, που τίποτα εδώ στον φυσικό κόσμο, δεν πρόκειται να γίνει αυτοσκοπός, αν μπορέσει ένας άνθρωπος να νιώσει ποιός Είναι...
Δεν ξέρω γιατί έγιναν έτσι τα πράγματα...Αλλά όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε μια κυβέρνηση, που μάλλον φαίνεται απλό, νομίζεις ότι θα μπορέσει ένας άνθρωπος να νιώσει αυθεντικότητα μέσα του με τον θεό?
κι όμως, μικρέ μου, είναι απλό!
Τόσο απλό, που μόλις πάω να το εκφράσω, γίνεται πολύπλοκο!!
Η Πίστη στον θεό και στην Αγάπη είναι βαθιά, μόνο όταν δεν την ζυγίσεις με την πίστη όλων των ανθρώπων...