Δεν έχει να κάνει με το αν οι άλλοι με πιστεύουν ή όχι.
Είναι ένας αδιόρατος φόβος. Ας πούμε ότι συζητάμε για τις αντιδράσεις που θα είχαμε μετά από ένα καταστροφικό γεγονός. Ο φόβος μου είναι μήπως γίνει στην πραγματικότητα αυτό το τρομερό γεγονός που συζητούσαμε γενικά και αόριστα. Μήπως το προκαλέσω με αυτά που έχω πει κατά κάποιο τρόπο.
Λιζάκι καταλαβαίνω τι λες...
Είναι αυτή η καλή θέληση μέσα μας και μια αφυπνιστική ποιότητα που αναδύεται, που μας ωθεί να νιώθουμε ότι κάποια πράγματα τα έχουμε επεξεργαστεί και είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε, από την μια, και από την άλλη φοβόμαστε μήπως έρθουν έτσι οι καταστάσεις που χρειαστεί να τα αντιμετωπίσουμε...
Αυτή η ανισορροπία φέρνει την δυσαρμονία μέσα μας, γιατί τελικά δεν εμπιστευόμαστε ότι είμαστε ικανοί να μην φοβόμαστε...
Είναι η αρχή του Δρόμου μας που κάθε βήμα είναι τόσο μετέωρο, που συχνά δεν έχουμε γη για να το πατήσουμε...και προτιμάμε να το αφήσουμε στον αέρα, παρά να πατήσουμε στο έλος!
Αυτό όμως, το "έλος" είναι απλά ένα σενάριο που το τοποθετεί σε συγκεκριμένα στιγμιότυπα της ζωής μας.
Αν το καλοσκεφτείς, η Ζωή όλη είναι ένα έλος που βουλιάζουμε, χωρίς να το παρουμε είδηση...
Εκείνο δηλαδή που χρειάζεται να εμπιστευθούμε είναι το στέρεο έδαφος κάτω από τα πόδια μας.
Αυτό συνήθως αποφεύγουμε, με την ελπίδα ότι κάποιος θα μας βγάλει από το "έλος" μας...
για να μας ρίξει στο δικό του... (λέω εγώ)
Λιζάκι, θα δεις στην πορεία ότι δεν θα φοβάσαι να πατήσεις...δώσε χρόνο στην θηλυκή σου πλευρά να δεδιπλώσει τις ποιότητες της και να δεις που το μετέωρο πόδι, θα έρθει να ενωθεί με το άλλο
στην ίδια γη...
Ξέρεις τι έλεγα στον εαυτό μου?
Τολμώ να πατήσω στον φόβο, γιατί αλλιώς θα πετάω συνεχώς πάνω του...
Και έτσι κατάφερα να περπατήσω νύχτα, χωρίς κανένα φως, σε ένα δάσος γεμάτο απο τους φόβους μου...κυριολεκτικά...
Ενα δάσος άγριο γεμάτο από αράχνες, σκορπιούς, φίδια και αρουραίους...Αυτά ήταν μεν στο δάσος, αλλά το χειρότερο είναι ότι ήταν και μέσα μου...
Μείνε όσο θέλεις σ' αυτήν την κατάσταση που βρίσκεσαι και μην κρίνεις τον εαυτό σου...Αγάπα τον! Η εξέλιξη δεν έχει προϋποθέσεις και τεχνικές για να προκύψει, μόνο αποφάσεις και Αγάπη!
Ποιός είναι εκείνος που θα σου πει ότι κάνεις λάθος, αν εσύ το λάθος το νιώθεις σαν εμπειρία? Η συνήθεια να κρίνουμε τον εαυτό μας είναι η ανάγκη μας να ελέγξουμε την έλλειψή μας.