Πράγματι.....αυτό ξαναπέστο!! Και πόσο λαχταράω στην ζωή μου αυτή ακριβώς την χαλαρή επαφή!!!!Vaso έγραψε:....![]()
΄Όταν δεν «γαντζώνεσαι» στην ζωή, τότε τα χέρια χαλαρώνουν και την αγγίζουν απαλά, με αγάπη, κατανόηση και συνειδητοποίηση
ΣΚΕΨΕΙΣ
Αυτή η φράση έφερε σάλο σε έναν κύκλο ανθρώπων...Βέβαια, οι απλοί άνθρωποι, ίσως δεν μπορέσουν να βρουν άκρη με αυτά που γράφω, αλλά ίσως νιώσουν περισσότερο την ώθηση να βρουν τον εαυτό τους.
Τους αναστάτωσε και εγώ αναρωτιέμαι «γιατί»
Ο Ιησούς (και ο Απόστολος Παύλος μετέπειτα) τους ονόμαζε «νεκρούς» ανθρώπους.
«Νεκρούς» όχι με την έννοια της αποσύνθεσης, αλλά της μη αγνοποίησης
Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να βιώσουν την αγνότητα του Εαυτού τους και αναζητούν τρόπους να προσεγγίσουν τον θεό, μέσα από την νόηση ή μέσα από το συναίσθημα.
Είναι εκείνοι οι άνθρωποι, που δεν μπορούν να πράξουν με αγαθοσύνη, γιατί ο μηχανισμός της προσωπικότητας τους δεσμεύει σε μια κακοπροαίρετη κριτική και τους ωθεί να παρεμβάλουν τον μηχανισμό της αλαζονείας, μεταξύ της σκέψης τους και των πράξεών τους.
Για μένα ο άνθρωπος δεν είναι απλή μηχανή παραγωγής σκέψεων, ούτε μια εκδήλωση πράξεων που αφαιρεί το νόημα από την ζωή
Για μένα ο άνθρωπος είναι ένα πνευματικό ον, το ίδιο τέλειος όπως ο θεός!
Η αφύπνιση των ανθρώπων στην τελειότητα, βασίζεται μόνο στην μνήμη τους γι αυτήν.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αφύπνισης, μα ένας είναι ο ουσιαστικός δρόμος προς τον θεό Ο δρόμος της αγάπης!
Και είναι δύσκολος, πολύ πιο δύσκολος από οποιονδήποτε άλλον τρόπο που εμπεριέχει μια δύσκολη τελετουργία αφύπνισης, γιατί για να τον περπατήσεις χρειάζεται να αφοσιωθείς αρχικά στην δική σου «αγνοποίηση»
΄Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην διαδικασία αφύπνισης, ήρθα σε επαφή με πάρα πολλούς ανθρώπους που αναζητούσαν τον δρόμο προς τον θεό. Μέσα από σχολές, μέσα από την θρησκεία, μέσα από την μοναχικότητα Είδα διάφορους τρόπους προσέγγισης, διάφορες τελετουργίες, διάφορες περίπλοκες επικλήσεις
Δεν μπόρεσα να βρω εύκολα την αγνοποίηση Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν κατά νου ότι ο δρόμος προς τον θεό θα τους αποκόμιζε οφέλη, όχι από τον εαυτό τους, αλλά από τους άλλους. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διαχωρίζονται ακόμα πιο πολύ από την ουσία της αγάπης, γιατί απλά δεν είχαν την δύναμη να την ανακαλύψουν μέσα τους.
Σκέψεις κάνω, και δεν θέλω να πω τίποτα ιδιαίτερο με αυτό το ποστ!
Απλά, αναρωτιέμαι μερικές φορές, πως είναι δυνατόν οι άνθρωποι να εκφράζονται με μίσος για έναν άνθρωπο, που σε μια μικρή περίοδο της ζωής τους, τους είχε ευεργετήσει, χωρίς όφελος!
Αυτό το δηλητήριο αναπαράγουν διαρκώς στον εαυτό τους, που αναζητά την τελειότητα και τον δρόμο προς τον θεό, χωρίς να μπαίνουν καν στην διαδικασία να βρουν την εσωτερική τελειότητα της αγάπης, σαν πράξη αφοσίωσης προς τον ίδιο τους τον Δημιουργό, παραμένοντας απλοί άνθρωποι, ανεξάρτητα από το πόση «προσθετική» σοφία έχουν αποκομίσει
Η σοφία χωρίς την αγάπη γίνεται αλαζονεία και πνευματικός εγωισμός
Η αγάπη χωρίς την σοφία γίνεται επιβολή και διαχωρισμός.
Αφού διαβάζουν λοιπόν το φόρουμ μας, αντί να θυμώνουν με αυτά που γράφω, ας δουν ότι το να αγαπάνε όλους τους άλλους δεν τους φέρνει στο σημείο «αγνοποίησης», γιατί αυτή η διαδικασία προϋποθέτει κυρίως τον εξαγνισμό του εαυτού τους από τα δηλητήρια της ζωής Και αυτό σύντομα θα το διαπιστώσουν και μόνοι τους!
Η αυθεντική αγάπη χωρίς όρους, προϋποθέτει την ανακάλυψη της εσωτερικής πηγής της αγάπης, όπου απ αυτήν την πηγή δεν εκχύνονται «λάδια» για να κινήσουν την ανθρώπινη μηχανή, αλλά μια αυτούσια θεϊκή ενέργεια που ζωοποιεί τις ποιότητες και τις αρετές του πνεύματος!
Πάντως αυτό μου φέρνει μνήμες ΄Ανθρωποι που σιχαίνονται ο ένας τον άλλον, να συνασπίζονται εναντίον ενός κοινού «κινδύνου» !!!!
Και ξέρω πως δια μέσου των αιώνων, η ιστορία επαναλαμβάνεται διαρκώς και αιωνίως, έως ότου ο απλός άνθρωπος, καταλάβει την πολυπλοκότητά του και τιμήσει τα "δώρα" του θεού!

H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Ωραίο κείμενο Βάσω!
Ανεξάρτητα τον λόγο που το έγραψες, είναι ένα κείμενο "παντός καιρού και καταστάσεως"...
Διαχρονικό!

Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Τώρα τελευταία, ακούω πολύ συχνά την έκφραση «κοινή λογική»
Οι άνθρωποι την επικαλούνται ολοένα και πιο συχνά, στην προσπάθειά τους να κρατηθούν σε ένα έννομο πλαίσιο συμπεριφορών και αντιδράσεων, που είναι κοινωνικά αποδεκτό.
Η κοινή λογική είναι ο τρόπος σκέψης που προκύπτει από την κοινή, καθημερινή ζωή και είναι από όλους αποδεκτός και κατανοητός, χωρίς καμία δυσκολία και έχει και πρακτικά αποδειχθεί σαν αντικειμενική αλήθεια.
«Αν περάσω μια λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας, θα με χτυπήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα», είναι μια πραγματικότητα που η κοινή λογική αποδέχεται, ανεξάρτητα αν οι άνθρωποι προσαρμόζονται ή όχι σ αυτήν, με την δεύτερη σκέψη «αν το κάνω προσεκτικά, θα το καταφέρω»
«Αν δεν πληρώσω την δόση μου στην τράπεζα, θα μου πάρουν το σπίτι», είναι πάλι μια πραγματικότητα, που η κοινή λογική αποδέχεται, γιατί έχει πιστοποιηθεί και πρακτικά και εδώ δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Παρ όλα αυτά οι άνθρωποι παίρνουν δάνεια, δυσανάλογα υψηλά με το εισόδημά τους, θεωρώντας ότι μπορούν να «ξεγελάσουν» την κοινή λογική.
«Αν σκοτώσω έναν άνθρωπο, θα πάω φυλακή», είναι ακόμα μια επιβεβαιωμένη πραγματικότητα της κοινής λογικής, γιατί βασίζεται σε έναν ηθικό νόμο που έχει θεσπίσει η κοινωνία.
΄Αρα η κοινή λογική, βασίζεται σε επιβεβαιωμένες αλήθειες της κοινής ζωής μας, που μπορούν μεν να παραβιαστούν, αλλά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.
Υπάρχουν όμως καταστάσεις στην ζωή μας που δεν μπορούν να θεωρηθούν κοινή λογική, γιατί υπάγονται σε εσωτερικούς νόμους, που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν επιστημονικά, αλλά μόνο πρακτικά. Αυτές οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα προσωπικά βιώματα του καθενός και αφορούν σε κάποιες εσωτερικές ηθικές παραμέτρους που δεσμεύουν τις συμπεριφορές μας, σε μια υποκειμενική αλήθεια.
Η δράση του καθενός μας στην ζωή του, μα και στην ζωή των άλλων, γίνεται αφόρητα επεμβατική, όταν βασίζει την προσωπική αντίληψη και το πρακτικό βίωμα στην κοινή λογική, που τελικά δεν αφορά παρά μόνο μια υποκειμενική πραγματικότητα πεποιθήσεων.
Η συμβουλευτική παρέμβαση στους άλλους, γίνεται αιτία πολλών διενέξεων, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την α-συνειδητότητά τους και μπερδεύουν την προσωπική άποψη και προτίμηση με την αντικειμενική αντίληψη, που αφορά στο 100% της συνειδητότητας ενός ανθρώπου κάτι που επιτυγχάνεται με την δραστηριοποίηση όλων των επιπέδων της, δηλαδή συναισθηματικού, νοητικού και πνευματικού, ώστε να μπορεί κάποιος άνθρωπος να έχει αφυπνίσει το πνευματικό ήθος.
Για να πω ένα παράδειγμα: Δεν μπορώ να πω σε έναν άνθρωπο να κάνει ρέικι για να γίνει καλά, γιατί αυτό δεν ανήκει στην κοινή λογική, αλλά στην εμπειρία μου. Και ακόμα κι αν γνωρίζω ότι, αν δεν ακολουθήσει μια υγιή διαδρομή εσωτερικής ανάπτυξης, δεν θα μπορέσει να φτάσει στην εσωτερική αρμονία (κάτι που για μένα είναι λογικό), οφείλω να μείνω αμέτοχη στην προσωπική του αδυναμία, από την στιγμή που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την δυνατότητα που θα έχει, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης του.
Και ένα πιο πρακτικό παράδειγμα: Δεν μπορώ να πω σε έναν άνθρωπο, ότι είναι λάθος ο τρόπος σκέψης του, γιατί απλά δεν είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης. Ο τρόπος σκέψης και πράξης του καθενός, εμπεριέχει και τα προσωπικά του βιώματα που τον αφορούν στην κοινωνική του ανάπτυξη και πολλές φορές ((τις περισσότερες)
βασίζονται στην εκπαίδευση του, που προκύπτει από τις προσωπικές αντιλήψεις των γονιών του και όχι από την κοινή λογική.
Αν λοιπόν κάποιος μεγάλωσε με την αντίληψη ότι οι άλλοι άνθρωποι θα τον εκμεταλλευτούν και είναι ιδιαίτερα κλειστός και καχύποπτος στις σχέσεις του με τους άλλους, βασιζόμενος στο μοντέλο της οικογένειάς του, δεν μπορώ να του ανατρέψω αυτήν την αντίληψη, επικαλούμενη την κοινή λογική, γιατί εδώ δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο.
Θα με ενδιέφερε πολύ η άποψή σας
Οι άνθρωποι την επικαλούνται ολοένα και πιο συχνά, στην προσπάθειά τους να κρατηθούν σε ένα έννομο πλαίσιο συμπεριφορών και αντιδράσεων, που είναι κοινωνικά αποδεκτό.
Η κοινή λογική είναι ο τρόπος σκέψης που προκύπτει από την κοινή, καθημερινή ζωή και είναι από όλους αποδεκτός και κατανοητός, χωρίς καμία δυσκολία και έχει και πρακτικά αποδειχθεί σαν αντικειμενική αλήθεια.
«Αν περάσω μια λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας, θα με χτυπήσουν τα διερχόμενα αυτοκίνητα», είναι μια πραγματικότητα που η κοινή λογική αποδέχεται, ανεξάρτητα αν οι άνθρωποι προσαρμόζονται ή όχι σ αυτήν, με την δεύτερη σκέψη «αν το κάνω προσεκτικά, θα το καταφέρω»
«Αν δεν πληρώσω την δόση μου στην τράπεζα, θα μου πάρουν το σπίτι», είναι πάλι μια πραγματικότητα, που η κοινή λογική αποδέχεται, γιατί έχει πιστοποιηθεί και πρακτικά και εδώ δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Παρ όλα αυτά οι άνθρωποι παίρνουν δάνεια, δυσανάλογα υψηλά με το εισόδημά τους, θεωρώντας ότι μπορούν να «ξεγελάσουν» την κοινή λογική.
«Αν σκοτώσω έναν άνθρωπο, θα πάω φυλακή», είναι ακόμα μια επιβεβαιωμένη πραγματικότητα της κοινής λογικής, γιατί βασίζεται σε έναν ηθικό νόμο που έχει θεσπίσει η κοινωνία.
΄Αρα η κοινή λογική, βασίζεται σε επιβεβαιωμένες αλήθειες της κοινής ζωής μας, που μπορούν μεν να παραβιαστούν, αλλά δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.
Υπάρχουν όμως καταστάσεις στην ζωή μας που δεν μπορούν να θεωρηθούν κοινή λογική, γιατί υπάγονται σε εσωτερικούς νόμους, που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν επιστημονικά, αλλά μόνο πρακτικά. Αυτές οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται ανάλογα με τα προσωπικά βιώματα του καθενός και αφορούν σε κάποιες εσωτερικές ηθικές παραμέτρους που δεσμεύουν τις συμπεριφορές μας, σε μια υποκειμενική αλήθεια.
Η δράση του καθενός μας στην ζωή του, μα και στην ζωή των άλλων, γίνεται αφόρητα επεμβατική, όταν βασίζει την προσωπική αντίληψη και το πρακτικό βίωμα στην κοινή λογική, που τελικά δεν αφορά παρά μόνο μια υποκειμενική πραγματικότητα πεποιθήσεων.
Η συμβουλευτική παρέμβαση στους άλλους, γίνεται αιτία πολλών διενέξεων, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την α-συνειδητότητά τους και μπερδεύουν την προσωπική άποψη και προτίμηση με την αντικειμενική αντίληψη, που αφορά στο 100% της συνειδητότητας ενός ανθρώπου κάτι που επιτυγχάνεται με την δραστηριοποίηση όλων των επιπέδων της, δηλαδή συναισθηματικού, νοητικού και πνευματικού, ώστε να μπορεί κάποιος άνθρωπος να έχει αφυπνίσει το πνευματικό ήθος.
Για να πω ένα παράδειγμα: Δεν μπορώ να πω σε έναν άνθρωπο να κάνει ρέικι για να γίνει καλά, γιατί αυτό δεν ανήκει στην κοινή λογική, αλλά στην εμπειρία μου. Και ακόμα κι αν γνωρίζω ότι, αν δεν ακολουθήσει μια υγιή διαδρομή εσωτερικής ανάπτυξης, δεν θα μπορέσει να φτάσει στην εσωτερική αρμονία (κάτι που για μένα είναι λογικό), οφείλω να μείνω αμέτοχη στην προσωπική του αδυναμία, από την στιγμή που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω την δυνατότητα που θα έχει, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης του.
Και ένα πιο πρακτικό παράδειγμα: Δεν μπορώ να πω σε έναν άνθρωπο, ότι είναι λάθος ο τρόπος σκέψης του, γιατί απλά δεν είναι ο δικός μου τρόπος σκέψης. Ο τρόπος σκέψης και πράξης του καθενός, εμπεριέχει και τα προσωπικά του βιώματα που τον αφορούν στην κοινωνική του ανάπτυξη και πολλές φορές ((τις περισσότερες)
βασίζονται στην εκπαίδευση του, που προκύπτει από τις προσωπικές αντιλήψεις των γονιών του και όχι από την κοινή λογική.
Αν λοιπόν κάποιος μεγάλωσε με την αντίληψη ότι οι άλλοι άνθρωποι θα τον εκμεταλλευτούν και είναι ιδιαίτερα κλειστός και καχύποπτος στις σχέσεις του με τους άλλους, βασιζόμενος στο μοντέλο της οικογένειάς του, δεν μπορώ να του ανατρέψω αυτήν την αντίληψη, επικαλούμενη την κοινή λογική, γιατί εδώ δεν υπάρχει αντικειμενικό κριτήριο.
Θα με ενδιέφερε πολύ η άποψή σας

Νομίζω το θέτεις πολύ καλά.. Η κοινή λογική είναι ένας κοινός κώδικας συμπεριφοράς, όποιος τον ακολουθεί μπορεί εύκολα να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους, το πρόβλημα είναι όμως ότι ενώ υπάρχει ακόμη και αυτός ο τρόπος να επικοινωνούν οι άνθρωποι, ελάχιστοι είναι αυτοί που τον εφαρμόζουν, το παράδειγμα με τα δάνεια είναι χαρακτηριστικό.. και όχι μόνο αυτό..
Στο θέμα των προσωπικών βιωμάτων, και εμπειριών, ναι συμφωνώ, από την στιγμή που δεν μπορεί κάποιος να αποδείξει χειροπιαστά αυτό που έζησε τότε δεν χρειάζεται να σπαταλάει ενέργεια στην προσπάθεια του να πείσει τους υπόλοιπους.. ας αρκεστεί στον εαυτό του.
Όλα στην ισορροπία τους .Δεν μοιραζόμαστε τα πάντα, αλλά δεν τα κρατάμε και όλα για τον εαυτός μας.

Στο θέμα των προσωπικών βιωμάτων, και εμπειριών, ναι συμφωνώ, από την στιγμή που δεν μπορεί κάποιος να αποδείξει χειροπιαστά αυτό που έζησε τότε δεν χρειάζεται να σπαταλάει ενέργεια στην προσπάθεια του να πείσει τους υπόλοιπους.. ας αρκεστεί στον εαυτό του.
Όλα στην ισορροπία τους .Δεν μοιραζόμαστε τα πάντα, αλλά δεν τα κρατάμε και όλα για τον εαυτός μας.

Πολέμα και Οραματίσου
υπάρχουν άνθρωποι που επικαλούνται την κοινή λογική για να πείσουν, όμως Βασίλη μου...Και από εκεί προέκυψε η σκέψη μου αυτή...
Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει "κοινή λογική"...
Πιό θεμιτό είναι σε έναν διάλογο το "κατά την άποψή μου" που εμφανίζει το υποκειμενικό κριτήριο, παρά το "κατά την κοινή λογική" που μεταθέτει την άποψη στην αντικειμενική αλήθεια, άρα αποδεκτή από όλους!
Μάλλον η διαφορά βρίσκεται στην αντίληψη της "κοινής λογικής"?????? ΄Ισως...

Νομίζω ότι ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι σημαίνει "κοινή λογική"...
Πιό θεμιτό είναι σε έναν διάλογο το "κατά την άποψή μου" που εμφανίζει το υποκειμενικό κριτήριο, παρά το "κατά την κοινή λογική" που μεταθέτει την άποψη στην αντικειμενική αλήθεια, άρα αποδεκτή από όλους!

Μάλλον η διαφορά βρίσκεται στην αντίληψη της "κοινής λογικής"?????? ΄Ισως...