α, τα δικά σου γέλια ακούγονταν στο Χαλάνδρι?Συμπτωματικά διάβαζα κι εγώ ένα παρόμοιο στο Εσοτέρικα

α, τα δικά σου γέλια ακούγονταν στο Χαλάνδρι?Συμπτωματικά διάβαζα κι εγώ ένα παρόμοιο στο Εσοτέρικα
Γιατί μερικές καρέκλες έχουν ριζώσει πολύ βαθιά στην γη, ακαδημαϊκές κυρίως. Και φυσικά αυτοί που τις κατέχουν δεν θέλουν να γκρεμιστούν . Κέρδος φυσικά και υπάρχει, και αχαλίνωτο μάλιστα, αυτή είναι η φύση της οικονομίας η οποία έτσι όπως είναι δομημένη στοχεύει στο κέρδος χωρίς να κοιτάει παραπέρα, έτσι και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν είναι ίδιοι με το σύστημα, είναι μονόδρομος αυτό.Γιατί όλος αυτός ο πόλεμος στην Ομοιοπαθητική και τις ολιστικες προσεγγίσεις στην επιστήμη αν δεν υπάρχει ουσιαστικά κέρδος;
Ακμή και εξέλιξη στην δύση. Γιατί σε ανατολή και πέρα δεν υπάρχει καμία ακμή.. ακόμη αγωνίζονται για βασικά αγαθά οι άνθρωποι.όπως και όλους αυτούς τους αιώνες ακμής και εξελιξης
Η αλήθεια πάντα ακούγεται κυνική.Ακούγεται κυνικό αλλά έτσι είναι!!
Nεφέλη μου ΑΝ αυτό πιστεύεις...αυτό δημιουργείς και σίγουρα θα ειναι ετσι για σενα.Ποτέ δεν θα υπάρχει ισοροπία και ουσιαστική ελευθερία. Πάντα κάποιος θα μας εξούσιάζει είτε Εκκλησία με το βάρβαρο τρόπο της είτε τεχνολογία και επιστήμη με τον κεκαλυμένο τρόπο της είτε ΜΜΕ είτε οτιδήποτε άλλο. Ακούγεται κυνικό αλλά έτσι είναι!!
Πες τα .....που οι περισσότεροι παλεύουν με τον εαυτό τους μετατρεποντας τις σκεπτομορφές τους σε στρατιώτες , ταγμενοι σε ενα υποτιθεμενο αορατο ''ηθικό'' πόλεμο.....ας αφεθούμε απλως να ζούμε.....ειναι εντελως αλλο το αρωμα της ζωής οταν αυτο το εμπιστέυεσαι και δεν το περιχαρακώνεις...δεν ''περιμενεις'', απο εκεινο που μονιμα σχεδιαζει ....και δημιουργει θυματα και θυτες.....υπαρχει και η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ,χωρις εξουσιαστες κι εξουσιαζόμενους,θυτες και θυματα,λύκους και προβατα....
Ναι αλλά και πάλι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον νόμο της συλλογικότητας!! Οσο κι αν θέλω εγώ και να πετύχω ακόμα στην ζωή μου να μην εξουσιάζω και να μην εξουσιάζομαι πάλι εξουσίες θα υπάρχουν!!! Ο Βασίλης το έπιασε νομίζω αυτό ΄που ήθελα να πω!! Ο καθένας δουλεύει για λογαριασμό του αλλά.....πόσοι είναι εκείνοι που την ψάχνουν τη δουλειά και δεν ζούνε βουτυγμένοι στον υλισμό τους καθηλώνοντας και τόσους άλλους!! Το θέμα της μιζέριας και της εξουσίας το έζησα έντονα στις μοναχικές κοινότητες από όπου πέρασα και το ζώ και στην αδελφότητα του Πίστη και Φως με τους γονεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες!! Είναι μια πάρα πολύ πολύπλοκη κατάσταση!!galazia_sfaira έγραψε:O κόσμος έξω Βασιλη μου είναι αντανακλαση της εσωτερικότητας μας!
οτι μεσα έτσι κι εξω σε όποια κλιμακα!!
H ουσία δεν αλλάζει, ούτε και πρόκειται να αλλάξει. Οι μορφή αλλάζει μόνο..Δεν είναι λοιπόν απαραίτητο, να δούμε το παρελθόν, όταν και το παρόν είναι εξίσου πρόσφορο, αρκεί να κοιτάξουμε με τα αρχαία μάτια μας... και να αφουγκραστούμε...