ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
angela_al

Δημοσίευση από angela_al »

Και ποιος δε θέλει cds με καθοδηγούμενο διαλογισμό από τη Βασούλα!
:D
L' Amor che move il sole e l'altre stelle
Dante Aligieri
Άβαταρ μέλους
margaritarenia

Δημοσίευση από margaritarenia »

Δεν υπαρχει .... ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ >:d< :x
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Προσωπικά διαλογίζομαι πάντα με λευκό φως και καμία φορά με χρυσό. Αν ώμος κάτσω να παρατηρήσω πολύ συχνά βλέπω τα χρώματα του ουράνιου τόξου παντού γύρο μου.
Βέβαια ο καθένας ίσως χρησιμοποιεί κάποια χρώματα που του κάνουν ποιο πολύ για μια εργασία, π.χ. Όταν κάνω καθαρισμό σε εμένα εκτός από λευκό κάποιες φορές χρησιμοποιώ και πράσινο σμαραγδί.
Αν μάλιστα ένα άτομο έχει υπέρταση ο διαλογισμός στο κόκκινο φως είναι πολύ επικίνδυνος.
Ο κίνδυνος επειδή χρησιμοποιείς κάποιο άλλο χρώμα η δεν το κάνεις σωστά κάτι, δεν υπάρχει, απλά δεν λειτουργεί αυτό που κάνεις ίσως, αλλά κίνδυνος με τίποτα.
Ο διαλογισμός δεν είναι κάτι επικίνδυνο όσο αρχάριος και αν είσαι, δεν υπάρχει περίπτωση να σε βλάψει. Με ποιο απλά λόγια αυτό που κάνει είναι να ακούς ΕΣΕΝΑ, να ηρεμείς, να χαλαρώνεις, εκτός από τα πολλά αλλά που μπορεί να σου προσφέρει όταν σκοπός σου είναι να λύσεις κάθε τι μέσα από αυτό και να βρεις μέσα σου την απόλυτη ευτυχία και αγάπη.
Και διαλογισμός δεν είναι μόνο χρώματα ή κλειστά μάτια και οκλαδόν. Τέλος πάντων...

Τώρα για τα χρώματα της αύρας όπως λέει και ο τίτλος ποικίλουν. Κάποια είναι σταθερά και κάποια όχι, αυτά που δεν είναι σταθερά έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα μας την σωματική μας υγεία και γενικά με την περίοδο που διανύουμε.
Τα σταθερά πάλη είναι διαφορετικά στον καθένα από εμάς, βέβαια μπορεί να έχουν πολλοί τα ίδια χρώματα, δεν είναι σαν τα δακτυλικά αποτυπώματα...
Εγώ πάντως στα σταθερά μου έχω χρυσό και πράσινο.

Βάσω το CD (τσεντέ :D ) είναι καταπληκτική ιδέα. Σίγουρα θα βοηθήσει πολλούς...
Ένας ωραίος διαλογισμός θα μπορούσε να είναι ένας με τίτλο «Διαλογισμός Αφθονίας»
Valia

Δημοσίευση από Valia »

και γω θέλω το cdάκι Βασούλα!!! :x Εγώ είπαμε, βλέπω μοβ! ειδικά όταν κάνω ρέικι στις θέσεις του κεφαλιού. :-D
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Και διαλογισμός δεν είναι μόνο χρώματα ή κλειστά μάτια και οκλαδόν. Τέλος πάντων...
Πολύ θα θέλαμε να μας πεις Ευδαιμονία τι παραπάνω είναι ο διαλογισμός. Και σίγουρα είναι πάρα πολλά πράγματα παραπάνω..!
Όμως επειδή απ' ότι φαίνεται δεν είσαι αρχάριος στον διαλογισμό όπως αρκετοί από μας θα ήταν ωραίο να μας πεις δυο λόγια ..
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Αν ώμος κάτσω να παρατηρήσω πολύ συχνά βλέπω τα χρώματα του ουράνιου τόξου παντού γύρο μου.
Μάλιστα..... O:-)
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Πολύ θα θέλαμε να μας πεις Ευδαιμονία τι παραπάνω είναι ο διαλογισμός. Και σίγουρα είναι πάρα πολλά πράγματα παραπάνω..!
Όμως επειδή απ' ότι φαίνεται δεν είσαι αρχάριος στον διαλογισμό όπως αρκετοί από μας θα ήταν ωραίο να μας πεις δυο λόγια ..
Ο μόνος λόγος που δεν το συνέχισα για τους διαλογισμούς είναι γιατί θα έβγαινα από το θέμα.
Δεν είμαι ιδικός στους διαλογισμούς αλλά ούτε και αρχάριος.
Όταν λέω ότι διαλογισμός δεν είναι μόνο χρώματα ή κλειστά μάτια και οκλαδόν εννοώ ότι μπορείς να κάνεις διαλογισμό περπατώντας ή δουλεύοντας ή όταν πιάνεις τον εαυτό σου αφηρημένο χωρείς να σκέπτεσαι τπτ και συνήθως στα παιδιά ποιο πολύ και αυτό διαλογισμός είναι. Υπάρχουν διάφορα είδη διαλογισμού. Στο Θιβέτ νομίζω κάνουν κάποιο είδος διαλογισμού όπου περιπατάνε σε ένα τετράγωνο σχεδιασμένο στο έδαφος επί ώρες...
Κατά την γνώμη μου ο καλύτερος διαλογισμός είναι αυτός που άρχετε από μόνος του όχι να πούμε: Α, τώρα πάω να διαλογιστώ, να μην είναι καθοδηγούμενος γιατί μπαίνει ο νους έτσι, και νους με διαλογισμό δεν πάνε μαζί.

Επίσης θα σου πω ότι δεν έχω κάνει μαθήματα ρεικι οπότε δεν ξέρω αν αυτά που λέω συμφωνούν, πιστεύω πως δεν έχει σχέση ώμος στο συγκεκριμένο θέμα.
Μάλιστα.....
Βρε αετέ πες και την γνώμη σου, τι σημαίνουν τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατε σε
Επισκέπτης

Eυδαιμονία, τα χρωματα ειναι τρόπος εκφρασης των κέντρων .
Κατα τα αλλα , αναλογως του τι θέλουμε να πετύχουμε ειναι και η μεθοδος.
Αυτο που περιγράφεις εσυ ως περιπατητικό κλπ και που το εφαρμόζω και εγω πολύ συχνά, λέγεται στοχασμός και ειναι ως επι το πλειστον ελεύθεροι συνειρμοί που σχετίζονται με το θέμα που σκεπτόμαστε. Γίνεται δε , μεσω της συνειδησης μας κατα την ενεργητική σκέψη.
Ο διαλογισμός ομως ειναι κατι πιο βαθύ , περαν αυτων που φτάνει στο υποσυνειδητο και δεν γίνεται μεσω της συνείδησης της εγρήγορσης. Για να γίνει χρειάζεται οπωσδήποτε συγκέντρωση στη ιδέα η στο αντικείμενο που θέλουμε η την βοήθεια και του οραματισμού. Οποτε αυτα τα τελευταία δεν συμβαινουν περπατώντας και χωρίς φυσική, συγκινησιακή και νοητική χαλάρωση.
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Ο διαλογισμός ομως ειναι κατι πιο βαθύ , περαν αυτων που φτάνει στο υποσυνειδητο και δεν γίνεται μεσω της συνείδησης της εγρήγορσης. Για να γίνει χρειάζεται οπωσδήποτε συγκέντρωση στη ιδέα η στο αντικείμενο που θέλουμε η την βοήθεια και του οραματισμού. Οποτε αυτα τα τελευταία δεν συμβαινουν περπατώντας και χωρίς φυσική, συγκινησιακή και νοητική χαλάρωση
Πως μπορείς να διαλογίζεσαι βαθιά όταν και ο νους παίρνει μέρος?
Μάλλον δεν μιλάς για βαθύ διαλογισμό ή σε έμενα λειτουργεί διαφορετικά.
’λλο διαλογισμός, άλλο συγκέντρωση, γι αυτό λέω υπάρχουν πολλά ίδει.
Π.χ. πολλές φορές που αδειάζω το μυαλό μου τελείως μπαίνω σε μια κατάσταση σαν να κοιμάμαι όρθιος, όταν επανέρχομαι δεν θυμάμαι σχεδόν τπτ.
’λλες φορές όπως λες και συ έχω έναν στόχο, μια εργασία...

Υπάρχουν ενεργητικοί η κάπως έτσι (δεν έχω κάνει ποτέ) όπου ακούω τα καλύτερα που μόνο ήσυχος δεν κάθεσαι αλλά επειδή δεν τους γνωρίζω δεν συνεχίζω....

Ο διαλογισμός θέλει πολύ εξάσκηση για να φτάνεις σε ένα σημείο όπου να λειτουργείς χωρίς τον νου.
Γενικά μιλώ...

’λλο παράδειγμα είναι το cd που ακούς όπως κάνω και εγώ κάποιες φορές,
Αναφέρομαι σε καθοδηγούμενο διαλογισμό, σε βάζει σε μια διαδικασία να περιμένεις και να σκέπτεσαι αυτά που λέει. Βέβαια λειτουργεί και πάλη αλλά δεν είναι και ότι ποιο βαθύ...
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Π.χ. πολλές φορές που αδειάζω το μυαλό μου τελείως μπαίνω σε μια κατάσταση σαν να κοιμάμαι όρθιος, όταν επανέρχομαι δεν θυμάμαι σχεδόν τπτ.
Αυτό το παθαίνω πολλές φορές, ειδικά στο λεωφορείο ή στο τρένο. ο στοχασμός, που λέει η Ελένη γίνεται με την επεξεργασία ιδεών, αυτό το κάνω τα πρωινά με τον καφέ.[/quote]
Πολέμα και Οραματίσου
Επισκέπτης

Αυριο παω βουρ για τον ηλεκτρικό..... απο Μαρουσι εως Μοναστηράκι , ελπιζω να τα καταφέρω.... :-D
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Αετός έγραψε:
Για να γίνει χρειάζεται οπωσδήποτε συγκέντρωση στη ιδέα η στο αντικείμενο που θέλουμε η την βοήθεια και του οραματισμού.
Ωραία, συγκεντρώνεσαι σε μια ιδέα ή σε μια έννοια που θες να επεξεργαστείς και μετά τι? Πως προχωράς? Πως μπορείς να συγκεντρωθείς αποκλειστικά και μόνο σε ένα στόχο χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο? Και μετά τί?
Ξέρω ότι έτσι γίνεται γιατί έχω διαβάσει σχετικά. Το θέμα είναι η διαδικασία. Πως μπορεί κάποιος να εκπαιδευθεί?

Ευδαιμονία έγραψε:
πολλές φορές που αδειάζω το μυαλό μου τελείως μπαίνω σε μια κατάσταση σαν να κοιμάμαι όρθιος, όταν επανέρχομαι δεν θυμάμαι σχεδόν τπτ.
Συνήθως το άδειασμα του μυαλού γίνεται με την μέθοδο της αναπνοής. ΄Ετσι? Ή υπάρχει κι άλλος τρόπος?
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Πως μπορεί κάποιος να εκπαιδευθεί?
Αρτυαδις, αν απαντήσω με τον ''τονο'' που ρωτάς ;) ... θα πρέπει να σε παραπέμψω στις σελίδες του φόρουμ σχετικά με τον διαλογισμό η σε αλλες ιστοσελίδες [ εχει απειρες στο ιντερνετ] που συζητάνε περι αυτού....
Ομως δεν γίνεται ''ετσι''. Εγω ,αν και τα εχω διαβάσει ..δεν πιστεύω οτι μπορεί κανεις να τεθεί σε κατάσταση διαλογισμού λαμβανοντας κάποια ''εκπαίδευση''...
Αυτο που μπορεί να γίνει με την εκπαίδευση ειναι η φυσική και αργότερα η νοητική χαλάρωση.
Πρέπει να αγαπάς αυτο που ερχεται απο το πνεύμα και να το αναζητάς ...Μονο αν το αισθάνεται κανείς , μπορεί να το ακούσει..
Για μενα ο διαλογισμός ειναι περισσότερο ανάγκη να ''νιωσω'' και μετά μια μεθοδος αυτογνωσίας.
Ζητησε το ...ζητησε απο την Θέότητα η το σύμπαν να σε τιμήσει με τα δωρα της και τοτε θα σε παει Εκείνο....μονο του... @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ο διαλογισμός δεν είναι κάτι που μαθαίνεται, μα το ίδιο συμβαίνει και με όποια δυναμική μας αναπτύσσει. Μαθαίνεται άραγε το ρέικι?

Αν περιμένεις οτιδήποτε, τότε έχεις χάσει την αυθεντικότητα και όλα λειτουργούν γιατί έτσι πρέπει...

Η εξοικείωση με τις "αθέατες" μεριές του εαυτού χρειάζεται απόλυτη πίστη, εμπιστοσύνη και αφοσίωση στην εσωτερική ανάγκη να βρεις τον θεό μέσα σου.

Φυσικά για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να "ησυχάσουν" από τις σκέψεις, ένας καθοδηγούμενος διαλογισμός έχει την αξία του αφήνομαι με εμπιστοσύνη. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθεί κανείς ακριβώς τα βήματα που ακούει...΄Ομως λειτουργεί η ανάγκη για ασφάλεια πολυ καταλυτικά και λυτρωτικά θα έλεγα, για να μπορέσει ο άνθρωπος που δεν έχει εξοικείωση να χαλαρώσει και να νιώσει...

Ο νους μας εκπαιδεύεται...Η αρχική του λειτουργία είναι να θεωρεί οτιδήποτε σαν κίνδυνο και να αμύνεται με τις σκέψεις.
Είναι πολυ δύσκολο να το κάνει κάποιος μόνος του, όταν μέσα του δεν έχουν αναδυθεί τα αισθήματα της θεότητας.

Συνήθως οι άνθρωποι κάνουν διαλογισμό για να χαλαρώσουν και όχι για να αναζητήσουν...' Ετσι έχει μεγάλη σημασία η πρόθεση του διαλογισμού...Η πρόθεση της εσωτερικής σιωπής...

Αν η πρόθεση είναι μερικές στιγμές χαλάρωσης, αυτό έχει και επακόλουθο να μην μπορούν οι άνθρωποι να χαλαρώσουν όταν είναι μόνοι τους, γιατί φοβούνται...

Η φαντασία είναι ένας άλλος τομέας φόβου, γιατί οι άνθρωποι έχουν μάθει να βιώνουν με τις αισθήσεις τους και όχι με την ψυχή τους!

Για μένα, η μεγαλύτερη αξία ενός διαλογισμού δεν είναι οι στιγμές χαλάρωσης, αλλά το αίσθημα πληρότητας που βιώνει κανείς κατά την διάρκειά του. Αυτό το αίσθημα είναι και ο οδηγός της εσωτερικής αναζήτησης του Εαυτού, μέσα στην σιωπή του εαυτού...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Ζητησε το ...ζητησε απο την Θέότητα η το σύμπαν να σε τιμήσει με τα δωρα της και τοτε θα σε παει Εκείνο....μονο του... Rose
Ελενάκι @};- @};- @};-
Να επισημάνω μόνο ότι δεν πρέπει όταν ξεκινάμε
να έχουμε πολλές προσδοκίες , γιατί θα απογοητευτούμε,
και θα τα παρατήσουμε ,
όπως επίσης να επιμείνουμε γιατί στην αρχή είναι θέμα
εξάσκησης και για την αρχή αρκεί ένας απλός
διαλογισμός. Μετά τα πράγματα κυλάνε μόνα τους ;) @};- @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”