Ο φόβος της ελευθερίας...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Περικοκλαδα μου.....αν καταφερουμε να ειμαστε ΕΝΑ με τον εαυτο μας ειναι η ενοτητα της ψυχης μας...αλλα αν καταφερουμε εστω και για εναν να ειμαστε σημαντικοι...τοτε ειναι το εργο της θεικης μας ουσιας!

και είπε η περικοκλάδα...

με έκοψες στα δύο άνθρωπε, ενώ εγώ δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. Θυμόμουν το πνευματικό μου δίδυμο και αιώνια το θυμάμαι...Και ήρθες εσύ με τις πράξεις σου και με διαχώρισες, δεν σε συγχώρεσα ποτέ γι' αυτό...Σε καταράστηκα, άνθρωπε, να μην νιώθεις ποτέ έρωτα για την Ζωή σου και να βιώνεις την μοναξιά σου μέσα στην πνευματική σου στέρηση...
Μου ενέπνευσες συναισθήματα εκδίκησης και αυτά βίωσες μέσα σε κάθε σχέση σου...Γιατί έτσι είναι τα πράγματα...εσύ και εγώ, στο ξαναείπα, γίναμε ένα προτού προλάβουμε να ολοκληρωθούμε...
Με έκανες και πόνεσα με τον διαχωρισμό...Και το πιο λογικό είναι να πονέσεις κι εσύ μέσα στην αφόρητη μοναξιά σου...Να ξερεις ότι όσα μπορείς να νιώσεις, είναι όσα ένιωσα εγώ από εσένα...Που μέσα σ' αυτά υπάρχει αγάπη? Που υπάρχει έρωτας?
Χρησιμοποίησες την ενέργειά μου για να εξουσιάσεις τον κόσμο σου, αλλά δεν κατάφερες να την κάνεις πνευματική γέφυρα για να με ενώσεις με τον κόσμο σου...Με άφησες απ' έξω...
Νιώθω όμως την μετάνοια σου, άνθρωπε, και αρχίζω σιγά σιγά να παραδίδομαι σ' αυτήν την εσωτερική κίνηση...
Συγχώρα με, αλλά είναι αυτή η συνήθεια που συνεχώς με κρατάει πίσω...αυτή η συνήθεια που την έκανα σκέψη σου...Χρειάζομαι την πίστη σου, γιατί αλλιώς δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε ποτέ να νιώσουμε αγάπη...
Νομίζω ότι δεν φτάνει η αγάπη, χρειαζόμαστε και το φως!

@};-

αγαπημένη μου ψυχή, η μορφή σου δεν με δεσμεύει πια στο «ωραίο»…’γγιξα την ομορφιά σου μέσα από τον άχρονο ήχο της, μέσα από τον παλμό της καρδιάς σου…και ήταν ο ίδιος αχνός ήχος που κάνει το σύμπαν όταν «αγκαλιάζει» τις μορφές του!
Ο ήχος της αγάπης δεν έχει νότες…έχει μόνο ομορφιά, που νιώθω να γεμίζει το κενό μεταξύ της μορφής και της αγάπης, μεταξύ της αγνότητας και της αγάπης, μέχρι αυτό το κενό, να γίνει έρωτας για κάθε τι που έχει μορφή, σαν υπέρτατη εκδήλωση της.

Σε ρώτησα, πως μπορώ να φέρω το φως στην αρχική του μορφή και εσύ με οδήγησες σ’ ένα βαθύ σκοτάδι, για να βρω την αρχέγονη πηγή του…
Και είπα… «τώρα θέλω Φως»…και μέσα από το χάος μου, δημιουργήθηκε η μορφή σου, τόσο γλυκιά, τόσο αγνή που κυρίευσε τον κόσμο μου.

΄Εφτασα στο μηδέν και το άπειρο και εκεί γεννήθηκαν οι θελήσεις μου. Κρυστάλλινες, όσο ο ήχος του καταρράκτη, πραγματικές όπως ένας ορμητικός χείμαρρος.

Δημιουργήθηκα από το φως και δημιούργησα, αγαπημένη μου ψυχή, την αιωνιότητα, που την βιώνω μαζί σου στην ζωή. Με οδήγησες στην πτώση και ξανά στην ανάταση, μέσα από στοές με σταλαχτίτες, φτιαγμένους από δάκρυα. Με τρυπούσαν…
«Εδώ είναι η αρχή», μου είπες, μα εγώ δεν άντεχα τον φόβο της άγνωστης αρχής.
Σου ξέφυγα, βγήκα από το φως, σε παρακολουθούσα από απόσταση…αυτήν την απόσταση που χρειαζόμουν για να οριοθετήσω το σκοτάδι μου.
Και όσο απομακρυνόμουν, σε άκουγα που ψιθύριζες…
«αγαπημένη μου, ακολούθησε την καρδιά σου για να με βρεις…»

Μεγάλε Ιερέα είμαι πιο ευάλωτη και από την πιο λεπτή ύφανση ενός μεταξωτου ...Εκτεθειμένη στο τραχύ φύσημα του βοριά, που γεμάτος περιέργεια, αναζητάει τα όριά του...

Πόσο δύναμη, ψυχή μου, χρειάζεσαι άραγε, για να νιώσεις ευάλωτη?
Πόσο δύναμη χρειάζεσαι για να πεις απλά «σ’ αγαπώ»?

Κι ας λες… «ακολούθησε την καρδιά σου για να με βρεις»
Ξέρεις ότι δεν φτάνει…Γιατί πρέπει κι εσύ να δώσεις ήχο στο φως! Κάτι που μονο η σιωπή μπορεί να το νιώσει...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Πόσο δύναμη χρειάζεσαι για να πεις απλά «σ’ αγαπώ»?
Αυτό το "απλά" είναι τόσο δύσκολο....
Πίσω από κάθε "σ' αγαπώ" κρύβονται ελπίδες, διεκδικήσεις, ανταλλάγματα...
Η περικοκλάδα ξέρει πως να κάνει το "σ΄αγαπώ" να μην είναι απλό!
Μια φωνούλα λέει: " Εισαι ό΄τι είσαι, και αγάπα όπως είσαι, χωρις επιτίδευση"
Και η περικοκλάδα ερχεται... σου θυμίζει το χωρο που βρισκεσαι... το χρόνο... την ηλικία... τις εμπειρίες που δεν την ικανοποιησαν... και ότι θέλει κι άλλα ...κι άλλα ... κι άλλα!!!!
Ειναι μερικές φορες που αυτο το "Ουάου" που περιμένει σε βάζει να είσαι σε αναμένα κάρβουνα από τις προσδοκίες της.

Μονο για σήμερα... απλά... "Ειμαι" και αγαπώ όπως Ειμαι, λες και δεν υπάρχει αυριο! @};-
Μονο για σήμερα... επιτρέπω να με αγαπούν, όπως "Ειναι", όπως ξέρουν και μπορούν! @};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

έτσι Ντάννυ... @};-
Μονο για σήμερα... επιτρέπω να με αγαπούν, όπως "Ειναι", όπως ξέρουν και μπορούν
ακόμα και αν αυτό το "είναι" είναι ασεβές για την δική σου κατανόηση...Λάβε και προχώρα παρακάτω, αν δεν μπορεις να σταθείς εκεί!!! @};-

αν νιώθεις την Ψυχή σου, μπορείς να συγχωρήσεις την άγνοια...

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Χρειάζεται δουλειά ... πολύ... μερα μερα! @};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

@};- :-( :x :x :x
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Περικοκλάδα θέλω να σου θυμίσω το τραγούδι με το οποίο μεγαλώσαμε.

http://www.youtube.com/watch?v=gATDaYZwPio

Τα λόγια του είναι χαραγμένα βαθιά μέσα μας, μόνο που τώρα τα αντιλαμβανόμαστε αλλιώς, γιατί μάθαμε να επικοινωνούμε.

Αυτή είναι η ζωή.
Ποιος γνωρίζει την ύπαρξή μου, ποιος ενδιαφέρεται για μένα.

Αυτή είναι η ζωή.
Πως μπορώ να ξέρω ότι μ’ αγαπάς εάν δεν δείξεις την αγάπη σου ?

Αυτή είναι η ζωή.
Ανάβεις τις νύχτες τη φωτιά του έρωτα ?
Φυλάς τις στάχτες της επιθυμίας σου για σένα ?

Αυτή είναι η ζωή.
Υπάρχει μια αγάπη σαν την θάλασσα, πολύ βαθιά, να την εκφράσεις.
Χρειάστηκε μια καταιγίδα για να αρχίσει να ρέει η αγάπη μου για σένα.

Αυτή είναι η ζωή.
Προσφέρεις ? Ζεις μέρα τη μέρα ?
Υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα μπορούσα να παίξω για σένα ?

Με σιγουριά τώρα σου λέω ότι, υπάρχεις εσύ για μένα κι εγώ για σένα, και δεν θα χωρίσουμε ποτέ πια. Μαζί θα βρούμε το φως και θα τραγουδήσουμε το τραγούδι απ’ την αρχή.
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

:x :x :x @};-

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Γιατί τελικά, στο βαθύτερο επίπεδο, η περικοκλάδα έχει δίκιο...
Αυτό που μας συνδέει μαζί της είναι ένα αδιαπέραστο μίσος...
Νομίζουμε ότι μας παραπλανά, μα το μόνό που κάνει τελικά, είναι να μας δείχνει συνεχώς τα όριά που εμείς θέσαμε μεταξύ ημών και του θεού...
Περικοκλάδα μου τελικά έχεις δίκιο!! @};-

Πόσες φορές σου υποσχέθηκα πως θα σε φροντίζω εγώ, πως θα αφουγκράζομαι τις ανάγκες σου και θα τις ευθυγραμίζω με το ανώτερο καλό της ύπαρξής μου σαν ολότητα και όχι κομματιασμένη, όχι διαχωρισμένη σε στρατόπεδα!! και πόσες φορές σε πρόδωσα ξανά και ξανά!!προδίδωντας την ίδια μου την ολότητα!!οι προσπάθειες ήταν "ανεπιτυχείς'', όπως τις χαρακτήριζα, και αδύναμες να κυρήξουμε ανακοχή και να στηρίξουν την ενότητα, όμως μέσα απο αυτές τις ανεπιτυχείς προσπάθειες , άρχιζα να κερδίζω τη γνώση και τη σοφία του ποια είμαι, του τι είσαι εσύ και ποια είναι τα θέλω μας!!κάθε φορά που ματώναμε παρέα, νομίζοντας ότι έχουμε χάσει ακόμα μια ευκαιρία να αγγίξουμε τον θεό κάναμε όλο και πιο πολλά βήματα κοντά του!!γιαυτό σου λέω περικοκλάδα μου, δεν υπάρχουν πια δικαιολογίς πίσω απο υποτιθέμενς αδικίες και αποτυχίες, όλα συνέβαλαν να είμαστε στο εδώ και τώρα με όλα τα δώρα του δρόμου που διανύσαμε!!

@};- @};- @};- @};- @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Περικοκλάδα μου σ' ευχαριστώ. Πάμε να ενώσουμε τα πεδία μας. Όσο χρόνο και αν χρειαστεί. Ότι και να συναντήσουμε θα τα καταφέρουμε. Η αγάπη τα περιέχει όλα. Και το φως και το σκοτάδι. Και τα έχουμε ανάγκη όλα για να ολοκληρωθούμε. Απλά πάμε, με στόχο το θεό και την ένωσή μας. @};-
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

Περικοκλαδα μου δεν σου αφηνω το χερι.....σε κραταω σφιχτα για να διανυσουμε μαζι το φωτεινο μονοπατι της Αγαπης......ειμαι εδω...και εισαι εδω!

:x

(Συγνωμη αλλα δε μπορω να κρατηθω......θελω να κανω μια πλακιτσα.......

Κουφαλιτσα περικοκλαδα μου κανες και τη δυσκολη...αφου σε αγαπαω γμτ το κρτ μ!!!!!!!!!!!)

:D
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Α ρε Εμμάκι :)) :)) :))

Άβαταρ μέλους
Emmaki
Site Admin

Δημοσίευση από Emmaki »

:D :D :D :D
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εμμάκι :)) :)) :))

αυτό που έγραψες καταγράφεται...θα απαντήσει λοιπόν επ' αυτού...
:)) :)) :))

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:D :D :D :D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”