Η ζωή μου...η ζωή μας! Μέρος Β'

Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Ακολούθησα την ροή του «είναι» και βρέθηκα στον εαυτό μου!
Και ξαφνικά είδα ότι η ροή του «είναι» δεν είναι κάτι ξεχωριστό από μένα…
Δεν είναι ο ποταμός που μπήκα…΄Ενιωσα να είμαι ο ποταμός, γιατί δεν μπορούσα να είμαι κάτι ξεχωριστό από αυτόν. ΄Ενιωσα και βίωσα το ΕΙΜΑΙ!

Και εκεί γκρεμίστηκαν όλα τα τείχη! Δεν είχα τίποτα να «θεραπεύσω», γιατί το μικρό μέρος της συνείδησής μου, έγινε ένα με τον μεγάλο ποταμό που δεν είχε ξέρες και βράχους για να με χτυπάει πια!

Δεν είχε ανάγκη να αγαπάει, ούτε να σκέφτεται πως είναι η αγάπη!
Δεν είχε ανάγκη να θεραπεύσει, ούτε να σκέφτεται πως είναι η θεραπεία
Γιατί αυτή η μικρή συνείδηση έγινε η ίδια αγάπη και θεραπεία και δεν είχε άλλον λόγο για να διεκδικήσει τίποτα!

Τώρα ξέρω, ότι η επιθυμία των ανθρώπων να θεραπεύσουν τους άλλους, είναι μια ανάμνηση της ενότητας και της αγάπης μέσα από την τελειότητα του Εαυτού μας!

Πάντα αξιόλογες οι καταθέσεις σου Βάσουλα και με πολυ μεγαλο επιτόκιο.....Ποσο πλουσιος μπορει να νιώσει καποιος κοντα σου??
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

:-( :-( :-( :-( :-( @};- @};- @};- @};- @};-
Επισκέπτης

Πολυ ομορφο....και απαραίτητο
Ευχαριστώ Βάσω μου @};-
ΧΡΥΣΑ

Δημοσίευση από ΧΡΥΣΑ »

Και αυτό το μέρος του, ενώ φαινόταν ανεξάρτητο, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τον σκοπό του και έτσι πέθαινε κάθε φορά μισό, κάνοντας την Γη εχθρική και την ενέργειά της ξένη προς το πνεύμα του
>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

ευχαριστουμε @};-
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Θα ήθελα να σας πω για τους κινδύνους ενός παγκόσμιου ομαδικού διαλογισμού, παίρνοντας ερέθισμα από αυτό που συνέβη σε μια αγαπημένη μου φίλη, η οποία συνδέθηκε με τον ίδιο τον φόβο και κλονίστηκε η εμπιστοσύνη της στην πνευματική εργασία της...

Αφήνοντας αυτήν την γνώση να αποτελέσει μέρος του βιβλίου μου, πάνω στην οποία θα «χτιστεί» στην συνέχεια η πρακτική μεριά της πνευματικής μας ζωής, ακολουθώ τα ερεθίσματα που μου δίνουν οι άνθρωποι, ώστε να ξεδιπλώσω την δική μου βιωματική «θεραπεία» και να την προσφέρω για επεξεργασία της εσωτερικής διαδρομής του κάθε ανθρώπου, εφ’ όσον τον εξυπηρετεί… @};-

Πνευματική ζωή επί του πρακτικού.

Ενόσω βρισκόμαστε στον δρόμο της ανάπτυξης μας, ανοίγουμε την συνείδησή μας για να επεξεργαστούμε περιοχές του εαυτού μας και να αφυπνίσουμε τις ψυχικές μας μνήμες, ώστε η πνευματική εισροή να έρθει στην καρδιά μας και μέσα από αυτό το κέντρο να αποκατασταθεί η επανασύνδεσή μας με τον Εαυτό μας.

Η συνείδηση ενός ανθρώπου, από την στιγμή που ενσαρκώνεται, αρχίζει σιγά σιγά να αποκόπτεται από τον Εαυτό και να προσαρμόζεται στον φυσικό κόσμο, ώστε να μπορέσει μέσα από την πυκνότητα να βιώσει την ζωή των φυσικών αισθήσεων, καταγράφοντας την εμπειρία της στην κοσμική της συνείδηση.

Αυτή η αποκοπή φέρνει στο προσκήνιο έναν ασυνείδητο φόβο μοναξιάς, μια και οι αισθήσεις αποτελούν για τον φυσικό άνθρωπο την μοναδική επιβεβαίωση της ζωής του, που τεκμηριώνεται μέσα από όσα βλέπει, ακούει, γεύεται και αισθάνεται…

Το κύριο συναίσθημα της συνείδησης ενός ανθρώπου, είναι ο υπαρξιακός του φόβος και πάνω σ’ αυτόν χτίζει τον εαυτό του και τα συναισθήματά του.
Η εμπιστοσύνη είναι το δεύτερο ασυνείδητο συναίσθημα, πάνω στο οποίο χτίζει τον νου του και την λογική του.
΄Ετσι όλα τα συναισθήματα του έχουν έναν κεντρικό οριζόντιο άξονα φόβου και όλες οι σκέψεις του έναν κεντρικό κάθετο άξονα εμπιστοσύνης.
Ο φυσικός σταυρός που δημιουργείται εντός του, μέσα από την διασταύρωση του κάθετου και του οριζόντιου άξονα στο κεντρικό του σημείο, δηλαδή την καρδιά, αποτελεί την υπαρξιακή του διαταραχή, την οποία χρειάζεται να θεραπεύσει με θάρρος και θέληση, ξεκινώντας πρώτα από τον κάθετο άξονα, που έχει την δυναμική να υπερβεί τις αισθήσεις και να ανοίξει την δίοδο στην πνευματική εισροή.

Ο διαλογισμός είναι μία φυσική άσκηση της συνείδησης, με την οποία οδηγεί τον νου της στα λεπτοφυέστερα πεδία, ώστε να γνωρίσει νοητικά το πνεύμα της και να μπορέσει να εμπνευστεί από τα θεϊκά ιδανικά και τις ποιότητες της πνευματικής ουσίας και να δράσει στον οριζόντιο άξονά της με αυτοθυσία, ανακαλύπτοντας σιγά σιγά τον συναισθηματικό τοίχο που την έχει απομονώσει από τον θεό…

΄Ετσι, ενώ ο κάθετος άξονας της εμπιστοσύνης, μέσα από την νοητική άσκηση, φαίνεται να είναι ανοιχτός, ο άνθρωπος δεν γνωρίζει ότι ο οριζόντιος άξονας του φόβου είναι γεμάτος «ασθένειες» που χρειάζονται θεραπεία…

Πολλοί άνθρωποι, που νοητικά έχουν φτάσει στο πνευματικό τους πεδίο, δεν κατανοούν ότι ο φόβος πάνω στον οποίον έχουν βασίσει όλη τους την ζωή, αποτελεί και το κυριότερο εμπόδιο του ανοίγματος της καρδιάς…
Δεν αντιλαμβάνονται ότι η εμπιστοσύνη που πιθανώς να έχουν αφυπνίσει μέσα από την νοητική άσκηση, βρίσκει αντίσταση στον φόβο, αφού δεν έχουν εργαστεί με αυτοθυσία πάνω στον οριζόντιο άξονα των συναισθημάτων τους και δεν έχουν ελευθερωθεί από την ίδια τους την σταύρωση…

΄Όταν διαλογίζονται ομαδικά, ανοίγουν τον δρόμο της εμπιστοσύνης για το πνευματικό πεδίο, όμως η εκροή των συναισθημάτων είναι πραγματική και φέρνει στην συνείδηση σύγχυση, γιατί ενώ εμπιστεύεται, εξακολουθεί και φοβάται…
Το συλλογικό συναίσθημα του φόβου έχει μεγάλη δυναμική και επηρεάζει, ασυνείδητα, τον οριζόντιο άξονα κάθε ανθρώπου που συμμετέχει στον διαλογισμό, φέρνοντας στην φυσική του ζωή κλονισμό και διαταραχή που δεν μπορεί να κατανοήσει…

Με αυτόν τον τρόπο, η εμπιστοσύνη κλονίζεται και ο κάθετος άξονας προσβάλλεται, εμποδίζοντας την συνείδηση να συνεχίσει την πνευματική της εργασία, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος!

Οι άνθρωποι θεωρούν τον ομαδικό διαλογισμό καλό για την ανθρωπότητα, παραβλέποντας τον οριζόντιο άξονα, αφού οι περισσότεροι που βρίσκονται στην διαδικασία πνευματικής αφύπνισης δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτός ο οριζόντιος άξονας είναι σημαντικός για την φυσική τους ζωή.

Ο ομαδικός διαλογισμός χρειάζεται έναν οδηγό, ο οποίος έχει ανοίξει το κέντρο της καρδιάς με την δική του δυναμική και όχι με τις πνευματικές οντότητες που τον καθοδηγούν. Αυτός θα είναι ικανός να «διαχειριστεί» το συλλογικό συναίσθημα, γιατί θα γνωρίζει τα εσωτερικά πεδία και τον φυσικό σταυρό των ανθρώπων, και θα τους οδηγήσει με ασφάλεια στην πνευματική τους εργασία, εμπνέοντας τους αγάπη.

Ο διαλογισμός αυτός φαίνεται ότι οδηγείται από έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει ιδέα για τα εσωτερικά πεδία και τον άξονα του ασυνείδητου φόβου και ενισχύει το συλλογικό συναίσθημα του φόβου, αφού παροτρύνει τον κάθε συμμετέχοντα να διαλύσει μέσα σε λίγα λεπτά τον προσωπικό του τοίχο!

Ας μην ξεχνάμε ότι ο συλλογικός φόβος ενισχύεται από τον δικό μας…δεν δημιουργείται ερήμην των ανθρώπων, αλλά από αυτούς που ενώ νοητικά ζουν μια πνευματική ζωή, δεν μπορούν να την βιώσουν πρακτικά…
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Fotinoula »

@};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
ΧΡΥΣΑ

Δημοσίευση από ΧΡΥΣΑ »

Το συλλογικό συναίσθημα του φόβου έχει μεγάλη δυναμική και επηρεάζει, ασυνείδητα, τον οριζόντιο άξονα κάθε ανθρώπου που συμμετέχει στον διαλογισμό, φέρνοντας στην φυσική του ζωή κλονισμό και διαταραχή που δεν μπορεί να κατανοήσει…

Με αυτόν τον τρόπο, η εμπιστοσύνη κλονίζεται και ο κάθετος άξονας προσβάλλεται, εμποδίζοντας την συνείδηση να συνεχίσει την πνευματική της εργασία, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ @};-
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

@};- @};- :x :x
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Επισκέπτης

@};- @};-
Επισκέπτης

Ας μην ξεχνάμε ότι ο συλλογικός φόβος ενισχύεται από τον δικό μας…δεν δημιουργείται ερήμην των ανθρώπων, αλλά από αυτούς που ενώ νοητικά ζουν μια πνευματική ζωή, δεν μπορούν να την βιώσουν πρακτικά…
Παίρνω αφορμή απο την προταση της παραθεσης για να καταθέσω καποιες απόψεις ....

Πιστευω οτι η επιστημονικη και φιλοσοφική γνωση απο μονη της ειναι ενα σπουδαίο εφόδιο για οποιον θέλει να διδάξει στα σχολεία....να γραφει ωραίες ομιλίες και εκθέσεις. Επίσης θεωρώ οτι ειναι απαραίτητη για να μπορουμε να παραλληλίζουμε , να διευθετούμε να εξηγούμε και να επαληθέυουμε τις πνευματικές μας εμπειρίες.
Ομως απο μονη της οχι μονο δεν φτάνει αλλα μπορεί να γίνει και επικίνδυνη αν δεν συνδιαστεί με τη εσωτερική αναπτυξη.

Για να προχωρήσουμε ανοδικά και ασφαλώς, πρέπει να εργαζόμαστε επάνω και στις δυο γραμμές. Η μια ειναι η γνωση και η αλλη ειναι το είναι. Δλδ μαθαίνουμε διαλογισμούς , τεχνικές , απόψεις ....αλλα συγχρόνως εμβαθύνουμε απαραιτητα στον τομεα της αυτογνωσίας.
Μαλιστα αυτο προηγειται καθε αλλης πρακτικής.

Γνωρίζοντας τον εαυτο μας , τις βαθύτερες αιτίες και τα κίνητρα μας που ειναι κρυμμενα πίσω απο ομορφα στολισμενα κουτάκια ...δηθεν αγάπης αλτρουισμού ..ανάγκης ....αναγνωρίζουμε τους φόβους μας , τα ελαττωματα μας, την δυναμη και την αδυναμία μας και σιγα σιγά ολη αυτή η πολλαπλότητα απο την οποία αποτελούμεθα ..αρχιζει απο ενα ακατασταστο κυκλοθυμικό αχταρμά να γίνεται ενα αρμονικό πολύχρωμο υφαντό.

Αν προβούμε σε υπερβατικούς διαλογισμούς χωρίς προηγούμενα να εχουμε μπει στα δικά μας βάθη και ενω ειμαστε μονοι και ''ανοιχτοί''....η πιθανότητα να αντικρύσουμε το τρόμο μας ειναι μεγάλη.
Γι αυτο και είναι παρακινδυνευμένο να ξεκιναει κανεις μονος του τα πειράματα χωρίς ενα σύστημα που να του δίνει κανονες προστασίας και καποιον πιο μπροστά απο εκεινον ..που εχει διαβει την διαδρομή ...που να συγκρατεί.

Επίσης ενας αλλος κίνδυνος που εχω επισημανει , ειναι τα διάφορα εντυπα, βιβλία κλπ που δίνουν διαλογισμούς εδω κι εκει, ανεξέλεγκτα χωρίς να ενδιαφέρονται για την ετοιμοτητα αυτων που θα τους επιχειρήσουν. Αρχικά φαίνεται παιχνίδι και οποιος το βλέπει το υποβιβαζει σκεπτόμενος οτι με αυτές τις ''φαντασίες '' τιποτα δεν θα συμβει.

Και ειναι γεγονος οτι τις πλειστες των περιπτώσεων δεν συμβαινει αφου ο ''διαλογιζόμενος '' δεν καταφέρνει τίποτα ....αλλα αν υπάρχει εμφυτη η ικανοτητα να ''ταξιδευει '' κανείς , τοτε θα παει... και θα ειναι απροετοίμαστος και μετα θα χρειαστεί αρκετό καιρό εξηγησεων και αναλύσεων για να επανέλθει.

Τα αναφερω αυτα επειδή ειχα μια συζήτηση με ενα φίλο παθών ...που αν και ειχε ενα πολυ δυνατό νοητικό .....τρόμαξε οταν ειδε τον εαυτό του ,...καποτε που σε πολυ νεαρη ηλικία πειραματίστηκε επιπολαια.
Και αν και παντα λέμε οτι ο καθενας εχει την διαδρομή του ..και οτι του πρέπει , επειδή αλληλοεπηρεαζόμαστε .....αλληβοηθειομαστε και μαθαίνουμε ....ειναι φρόνιμο να γνωρίζουμε τι και πως το λεμε , και τι κανουμε.

Η διαδρομή αυτη ειναι οτι πιο ομορφο και συναρπαστικό μπορεί να ζήσουμε...μια και ειναι ανωτερη καθε αλλης εμπειρίας στο υλικο επίπεδο αλλα για να ξεκινήσουμε χρειάζεται οπωσδήποτε αυτοκυριαρχία και βοήθεια.
Αν αυτα δεν υπαρχουν και δεν μπορουμε να τιθασεύσουμε το συναίσθημα μας και να κατανοήσουμε τις σκέψεις μας ...περιμενουμε εως οτου μπορέσουμε..

@};-
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Επισκέπτης την 04 Ιούλ 2009 8:47 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Fotinoula

Δημοσίευση από Fotinoula »

aetos έγραψε:[Επίσης ενας αλλος κίνδυνος που εχω επισημανει , ειναι τα διάφορα εντυπα, βιβλία κλπ που δίνουν διαλογισμούς εδω κι εκει, ανεξέλεγκτα χωρίς να ενδιαφέρονται για την ετοιμοτητα αυτων που θα τους επιχειρήσουν. Αρχικά φαίνεται παιχνίδι και οποιος το βλέπει το υποβιβαζει σκεπτόμενος οτι με αυτές τις ''φαντασίες '' τιποτα δεν θα συμβει.
@};-
Ελένη θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου

και δυστυχώς εδω θα παρατηρησω ότι υπαρχει πληθώρα αυτων και σε εντυπο υλικό και στο διαδυκτιο

το ίδιο συμβαινει όμως και πολλά βιβλία και τον φοβό που μπορει να σπαρθει αν υπαρχουν αμιχες μεσα σου

θα αναφερω ενα παραδειγμα δικο μου με ενα βιβλιο ενα πολύ αναγνωρισμενου συγγραφεα του Omraam Mikhael Aivanhov και συγκεκριμενα το βιβλιο του <<Η σεξουαλικη δύναμη ή ο φτερωτός δράκοντας >>

το διαβασα όταν ημουν 20 χρονων το βιβλίο περιγραφει την σεξουλαικη δυναμη με ενα πολύ καλό τρόπο, αλλα θυμαμαι
ότι απο τις περιγραφες που εκανε όταν περιεγαφε την <<κακη>> χρήση της σεξουαλικης δυναμης, για ενα μεγάλο διαστημα πραγματικα δεν ηθελα να με πλησιασει ο συντροφος μου και να κανω σεξ διοτι ειχα τρομοκρατηθει απο αυτα που διαβασα

συμφωνω ότι υπηρχε μεσα μου και το αντιστοιχο πατημα για να δημιουργηθιε όλο αυτο αλλα μεχρι και σημερα εχω καποιες φρασεις του βιβλιου μεσα στο μυαλο μου

ο εκφοβισμος θεωρω πια ότι ηταν διασπαρτος μεσα στο βιβλιο και αυτο μπορει να τραυματισει ψυχικα καποιον που αναζητα να μαθει και πολυ σωστα αναφερεις όταν ποσο μαλλον δεν εχει και ενα ανθρωπο διπλα του τον συγκρατησει

@};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

συμφωνώ κορίτσια...

όσο όμορφος μπορεί να φαίνεται ο πνευματικός δρόμος, τόσο επικίνδυνος γίνεται όταν δεν υπάρχει διάκριση...

είναι όμορφη η θεωρητική πλευρά της αγάπης και όσα αυτή μας φέρνει σαν συνειρμούς μέσα μας...
αλλά η αλήθεια της αγάπης καμία σχέση δεν έχει με αυτό το όμορφο παραμύθι που νομίζουμε πως ολοκληρώνεται με έναν "γάμο"...

Είναι δύσβατος ο δρόμος και εμείς είμαστε ήδη "τσιτωμένοι" με την καθημερινότητα, για να επικεντρωθούμε στην εσωτερική μας ισορροπία...΄Ετσι ακολουθούμε στα τυφλά, τις περισσότερες φορές, κάποιον που αντί να φροντίσει τον εαυτό του, φροντίζει τους άλλους μόνο, χωρίς να έχει τον έλεγχο ούτε καν των δικών του εσωτερικών πεδίων...

Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες αναγνώρισης των ανθρώπινων παθών, που μπορούν να διεγείρουν μέσα μας την διακριτική ικανότητα, ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από την επικίνδυνη πνευματική διαστρέβλωση αυτών που ακούμε και μαθαίνουμε...

φόβος
πλεονεξία
ανικανότητα αυτοελέγχου
αλλαζονία

και να τα αντιπαραβάλλουμε με

την ευγένεια
τον σεβασμό
την ελευθερία
την κατανόηση

ώστε να αντέξουμε την δική μας "μικρότητα" έναντι κάποιου, που απλά έχει διαβάσει λίγο παραπάνω από εμάς, έχει μυηθεί λίγο νωρίτερα από εμάς, έχει παραπάνω θάρρος από εμάς, ώστε να αυτο-αποκαλείται "δάσκαλος"...

Σηνήθως ο δάσκαλος δεν σου μαθαίνει τίποτα άλλο, εκτός από το πως να ανακαλύψεις το εσώτερο μεγαλείο σου, ώστε να μπορέσεις να κοιτάξεις τον θεό στα μάτια...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Σηνήθως ο δάσκαλος δεν σου μαθαίνει τίποτα άλλο, εκτός από το πως να ανακαλύψεις το εσώτερο μεγαλείο σου, ώστε να μπορέσεις να κοιτάξεις τον θεό στα μάτια...
A ρε Βάσω ΠΕΛΩΡΙΑ!!!! >:d< @};-
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

είναι όμορφη η θεωρητική πλευρά της αγάπης και όσα αυτή μας φέρνει σαν συνειρμούς μέσα μας...
αλλά η αλήθεια της αγάπης καμία σχέση δεν έχει με αυτό το όμορφο παραμύθι που νομίζουμε πως ολοκληρώνεται με έναν "γάμο"...
Συμφωνώ κι θα ηθελα να προσθέσω ....
Η εννοια γάμος εχει παρεξηγηθεί εντελως απο την λάθος μετάφραση που εδωθη στις γραφές.
Γάμος ειναι η ενωση των εσωτερικων μας πεδίων με το πνεύμα μας.
Αυτο που περιγράφεται σαν απολυτη επαφη και ενωση και που οδηγεί στο ''χασιμο '' του εαυτού μας ειναι μια κατασταση στιγμιάιας ευθυγραμμισης των κέντρων μας οταν αυτα ''αγγίζουν'' την αγάπη του πνευματος. Αυτό γίνεται με την επαφή μας με ενα αλλο ατομο που συνηχει μαζί μας συναισθηματικά και υλικά και που εχουμε χτίσει μια σχεση εμπιστοσύνης.
΄
Αυτο που εμεις λέμε ''γαμο'' στην καθημερινότητα ειναι ενα κοινωνικό συμβόλαιο που μπορεί να εχει και την παραπανω εννοια αλλα και οχι.
΄Ετσι ακολουθούμε στα τυφλά, τις περισσότερες φορές, κάποιον που αντί να φροντίσει τον εαυτό του, φροντίζει τους άλλους μόνο, χωρίς να έχει τον έλεγχο ούτε καν των δικών του εσωτερικών πεδίων...
Παρατηρώντας τον εαυτό μου εχω συμπεράνει οτι ''φροντισουμε '' τους αλλους παραμελώντας τον εαυτό μας , οταν η δική μας η ψυχή ειναι αφρόντιστη . Αυταπατώμεθα νομίζωντας οτι η εξωτερική μόρφωση , ασχολία με το σωμα....υλικά αγαθά....πολλαπλες εντυπώσεις ειναι φροντίδα αλλα αν δεν συνομιλήσουμε με τον εσωτερικό μας πυρήνα ..τοτε δεν μπορει να υπαρξει η πληρότητα που αναζητούμε αλλα ενα συναισθηματικό αδιέξοδο που μοιαζει σαν κορεσμός ενω ειναι ενα ενεργειακό αδειασμα.....
φόβος
πλεονεξία
ανικανότητα αυτοελέγχου
αλλαζονία

και να τα αντιπαραβάλλουμε με

την ευγένεια
τον σεβασμό
την ελευθερία
την κατανόηση
Τ ο δραμα ειναι οτι αν δεν τα αναγνωρίσουμε ωστε να τα αντιπαραβάλλουμε με την βούληση μας .....καλυπτουμε τα μεν με τα δε και ησυχάζουμε ..μεχρι κατι να μας ταρακουνήσει..

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”