DVD - VIDEO

Κινηματογράφος, θέατρο, παραστάσεις
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Re: DVD - VIDEO

Δημοσίευση από Δωρουλα »

πολυ ενδιαφερον!! :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

OΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ

Τράβηξε την προσοχή μου εξαιτίας του του τραγουδιού που γνωρίζει δόξες τον τελευταίο καιρό. Μετά διάβασα την περιγραφή και μου κίνησε ακόμα περισσότερο την περιέργεια.
Θα την δω με την πρώτη ευκαιρία.

Ο Τηλέμαχος, ηθοποιός με ένδοξο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον, εγκαταλείπει στα πενήντα του την Αθήνα για να γλυτώσει από τις τράπεζες. Με την βοήθεια του Μπάμπη του «Φου», βρίσκει καταφύγιο σ'ένα ερημωμένο κάστρο στην καρδιά της Μεσσηνίας. Μοναδικοί κάτοικοι δύο αδέρφια που δε μιλιούνται και μια ανηψιά που τους βαρέθηκε κι έφυγε, η Δημοκρατία. Ο Τηλέμαχος την συναντάει τυχαία και μαγεύεται. Λίγο τα σιρόπια του γιατρού για τα πνευμόνια του που έχουν γίνει ορυχείο, λίγο τα τσίπουρα, λίγο οι «απαγορευμένες ουσίες» του Μπάμπη ... οι θεοί βάζουν το χέρι τους κι η Δημοκρατία επιστρέφει στον τόπο της! Όνειρο, πραγματικότητα, ή και τα δυό; Κρίνετέ το εσείς, κι όποιος το βρει κερδίζει ένα παστέλι Καλαμών.

Εδώ το trailer
http://www.youtube.com/watch?v=ncSySVJ1 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

Kι εδώ ο ΥΜΝΟΣ :-D
http://www.youtube.com/watch?v=fsGbDu6T ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

Απόσπασμα της συνέντευξης του Ν. Καλογερόπουλου στον Πέτρο Τσώνη.

Νίκο, μίλησέ μου για τους "Ιππείς της Πύλου".
Είναι μια λαϊκή ελληνική ταινία, μια σάτιρα που δεν αφήνει λαμπόγυαλο όρθιο, με γέλιο, με περιερχόμενο, με σεβασμό στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, με σεβασμό στον κόσμο. Οι "Ιππείς της Πύλου" είναι οι συνειδητοί πολίτες όπου γης, είναι οι εθελοντές, είναι οι κοινότητες. Οι εθελοντές ούτε ψωνάρες είναι ούτε βλαμμένοι είναι. Έχουν σπίτι, οικογένεια, παιδιά, νοιάζονται για το τι θα γίνει γύρω τους, δε λένε να τα κάνει όλα ο Δήμος, η Νομαρχία, το υπουργείο. Έχουνε συνείδηση για τον πλανήτη ολόκληρο, για το περιβάλλον, για τα πουλιά.
Η ταινία, όπως μου είπες, υμνεί τον εθελοντισμό. Καταγγέλλει κάποιους;
Δε χρειάζεται να καταγγείλει κανέναν, δεν είναι ηλίθιος ο κόσμος, το καταλαβαίνει. Εμείς θέλουμε να του δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας, μια νότα χαράς, να γελάσει το χειλάκι του. Ρε φίλε, πληγώνομαι πολύ, δε βλέπεις τι γίνεται γύρω μας, χάσαμε το χαμόγελό μας, χάσαμε την παρεούλα μας, τα γλεντάκια μας, την ανθρωπιά μας.
Τι φταίει γι' αυτό;
Πώς να γλεντήσει ο άλλος, πώς να ερωτευτεί όταν τον κυνηγάνε 45 τράπεζες, έκανε βλέπεις τη μαλακία και μπήκε στο λούκι, τον οδηγήσανε βέβαια, από ανάγκη μπήκαν οι περισσότεροι. Έτσι είναι, αφού μας μάθανε να μη σκεπτόμαστε και να είμαστε μόνο καταναλωτικά όντα. Να σου πω, ρε φίλε, στεναχωριέμαι που βλέπω τον κόσμο να πηγαίνει σαν κοπάδι.
Τα κόμματα τι ρόλο παίζουν σ' αυτή την ιστορία;
Ποια κόμματα, κληρονομική δημοκρατία έχουμε, ρε φιλαράκι. Και να σου πω κάτι, σπαράζει η καρδιά μου βλέποντας τους παππούδες που πάνε μετά το μεσημέρι στις λαϊκές αγορές να πάρουν τέσσερα μήλα και τρία πορτοκάλια και κοιτάνε τον παραγωγό στα μάτια για να τους λυπηθεί. Κλαίω, ρε φίλε, να βλέπω αυτούς τους ανθρώπους που έχουνε πολεμήσει, που έχουν πεινάσει, που έχουνε μεγαλώσει παιδιά μέσα σε κακουχίες να γίνονται διακονιάρηδες. Από την άλλη, θέλω αυτόν τον παππού, το γέροντα, να του πάρω την μαγκούρα και να του χώσω μια στο κεφάλι. Πού πας, ρε φίλε, ποιον ψηφίζεις; Το δυνάστη σου, κουνήσου, ρε φίλε. Αυτά τα καταγγέλλω στην ταινία, με τον τρόπο μου βέβαια.
Η Αριστερά τι ρόλο παίζει σε όλα αυτά;
Αν ο Τσιπράκος κάνει καμιά κίνηση, κάτι μπορεί να γίνει. Έχω μια ελπίδα, από εκεί βλέπω μια ανάσα. Θα δείξει.
Κάποτε στην Ελλάδα οι πνευματικοί άνθρωποι, οι καλλιτέχνες παίζαν κάποιο ρόλο, είχαν μια φωνή, σήμερα γιατί σιωπούν;
Πώς να μιλήσουν αφού τους έχουνε μπουκώσει οι κάθε λογής Ζαχόπουλοι. Θα μου πεις, εμένα άμα με μπουκώνανε, θα μίλαγα; Φίλε, δε σταματάω και δεν μπουκώνομαι με τίποτα απ' όλους αυτούς, δεν κάνω διακονιά σε κανέναν. Αυτά που ζητάω τα δικαιούμαι. Είμαι φτωχός, το ξέρεις πολύ καλά και αν δεν ήταν ο Καπετάνιος, θα με είχε χώσει φυλακή το ΙΚΑ. Βέβαια, αν είχα πληρωθεί από τις περσινές και προπέρσινες παραστάσεις, δε θα είχα κανένα πρόβλημα.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Ενδιαφέρον... το κατεβάζω :x
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

ELEN M έγραψε:Ενδιαφέρον... το κατεβάζω :x
από που και πως το κατεβάζεις ???? B-)
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ελισαβετακι εχεις πμ :whistle:
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

και εγώ θέλω να κατεβάζω ταινίες ;;)
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Ιωαννα μιλησαμε για την συγκεκριμενη ταινια,οχι για το που θα κατεβαζεις O:-)
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Απόψε στης 22:00 στην ΝΕΤ πάιζει το "O δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή" @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

:x :x
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Ελενίτσα

Το φιλμ βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Philippe Pozzo di Borgo, ενός πλούσιου αριστοκράτη, ο οποίος αποκτά σοβαρή τετραπληγία μετά από ατύχημα με αλεξίπτωτο.
Η πλοκή της ταινίας βασίζεται στην ανάπτυξη μιας παράδοξης σχέσης μεταξύ του Philippe, ενός πλούσιου τετραπληγικού, και του Driss, ενός παραβάτη Σενεγαλικής καταγωγής.
Oι δύο πρωταγωνιστές γνωρίζονται όταν ο Driss επισκέπτεται την πολυτελή κατοικία του Philippe, ο οποίος θέλει να προσλάβει έναν προσωπικό βοηθό 24ωρης υποστήριξης και παίρνει συνέντευξη από τον Driss, που φαινομενικά είναι ο πιο ακατάλληλος υποψήφιος, πρόσφατα αποφυλακισμένος, προερχόμενος από τις φτωχές συνοικίες των προαστίων του Παρισιού.

Συγκεκριμένα, ο Philippe Pozzo di Borgo, πριν τα γυρίσματα της ταινίας, είπε στους συντελεστές: «Εάν γυριστεί αυτή η ταινία, πρέπει να είναι αστεία. Αυτή η ιστορία πρέπει να αντιμετωπιστεί με χιούμορ. Εάν δεν είχα συναντήσει τον Abdel (που ενσαρκώνει στην ταινία ο Driss), σήμερα θα ήμουν νεκρός.»
http://www.disabled.gr/lib/?p=44424" onclick="window.open(this.href);return false;

Τρυφερή ταινία με πολύ χιούμορ :x

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

^tasoulis^ έγραψε:Ελισαβετακι εχεις πμ :whistle:
:* >:d< >:d< >:d<
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Παιδιά είδα τους Ιππείς της Πύλου, δεν ξέρω αν την έχει δει και κάποιος από σας. Χμμμ... πολύ καλές οι προθέσεις του Καλογερόπουλου, υπέροχα τοπία αλλά τόσο ασυνάρτητη που ακόμα κι εμένα που μου αρέσουν τα σουρελιστικά σύμπαντα όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν και όλα χωράνε, δυσκολεύτηκα γιατί από ένα σημείο και μετά ξεχείλωνε αφάνταστα και χωρίς λόγο.
Είχε πάντως πολύ καλές στιγμές, άφθονο χιούμορ, μπόλικη τρέλα εξαιρετικές ερμηνείες και θα μπορούσε να είναι μια πάρα πολύ καλή ταινία. @};-
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Θα το ψάξω.. καλή φαίνεται @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin