Εμπειρίες και απορίες..

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

εμάς πρώτο-πρώτο μας το ξεφούρνισαν το κάρμα και την μετενσάρκωση!!
Κακώς! ’λλο είναι να πιστεύεις σε κάτι τέτοιο από άποψη που είναι και δικαίωμα σου τελικά , και άλλο να το διδάσκεις. Αυτό θα μπορούσε να περάσει και στα πλαίσια του προσηλυτισμού.
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

παιδιά δεν έχει σχέση η διδασκαλία του παραδοσιακου Ουσούι Ρέικι με το κάρμα και την μετενσάρκωση, αλλά με τα πεδία του ανθρώπου και την ενέργεια...

Το κάρμα και η μετενσάρκωση είναι προσωπικές υποθέσεις και αν κάποιος μπει βαθύτερα στον εσωτερισμό, τότε μπορεί να θέλει να μάθει περισσότερα για το ταξίδι της ψυχής του...

Το ρέικι βοηθά να "ανασυντάξεις" τις δυνάμεις σου γι' αυτήν την ζωή και μετά...αν και εφόσον το χρειάζεσαι, να πας και πιο πίσω...

Ας βρουν τα σημεια που μπλοκάρουν σ' αυτήν την ζωή οι άνθρωποι και μετά ας πάνε και στις προηγούμενες ζωές...

Τι σου είναι η μόδα όμως!!!

΄Ολοι κόβουν καρμικά πια, όπως λέμε κόβουμε φέτες το καρπούζι...

και ανάθεμα αν γνωρίζουν τον εσωτερικό τους κόσμο!!!

:? :? :?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Καλέ μην εκπλήττεσθε...ότι δυσ-νοητο πουλάει περισσοτερο.Ασε που δινει κι ενα image επιπλέον στον ομιλουντα.....
Ουχ Παναγια μου Βόηθα..... ^:)^
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

΄Ολοι κόβουν καρμικά πια, όπως λέμε κόβουμε φέτες το καρπούζι...

και ανάθεμα αν γνωρίζουν τον εσωτερικό τους κόσμο!!!
Αν δεν δέχεται κανεις την ιδεα του καρμα κλπ ...δεν θα ασχοληθεί καθόλου και ετσι μπορεί και να σωθούν τα αυτακια του...αλλα αν την δέχεται και εχει εστω και αμυδρά την εντυπωση οτι ''τεχνικές'' '' κοψίματα'' και αλλα παιδαριώδη ...μπορουν να ολοκληρώσουν την πορεία της ζωής μας.....τοτε υποτιμαει και την δική του νοημοσύνη και οσων τον ακολουθούν...
Άβαταρ μέλους
zefira

Δημοσίευση από zefira »

Αυτό πάντως με τα καρμικά και τις αποκοπές για μένα είναι σαν να έχεις ένα βιβλίο με ασκήσεις και να πάρεις και το λυσάρι να δεις τις απαντήσεις χωρίς να δουλέψεις μόνος σου να βρεις τις λύσεις.

Τι νόημα έχει τότε? Η αίγλη είναι να δουλέψεις μόνος σου, να χτυπηθείς σαν το χταπόδι για να βρεις τη λύση και πολλές φορές ξανά και ξανά.

Αυτό είναι το ταξίδι και η μαγεία του για μένα. :x :x
Εικόνα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑ
Η ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΑΛΣΑΜΟ ΖΩΗΣ.
Επισκέπτης

Αυτό πάντως με τα καρμικά και τις αποκοπές για μένα είναι σαν να έχεις ένα βιβλίο με ασκήσεις και να πάρεις και το λυσάρι να δεις τις απαντήσεις χωρίς να δουλέψεις μόνος σου να βρεις τις λύσεις.
Μα ειναι δυνατον να πιστευει , οποιοσδήποτε οτι το σύμπαν ικανοποιειται με ''τεχνικές'' αυτου του ειδους?
Σε καθε συστημα , οι ''τεχνικές'' , οι τελετές κλπ σκοπό εχουν να ενεργοποιησουν το υποσυνειδητο και τα στοιχεία του , ωστε να ελευθερωθούν και να μπορεσουμε να τα δούμε ...να τα λευκάνουμε και να προχωρήσουμε....
Δλδ ο στοχος τους ειναι η αλλαγη επιπεδου συνειδησεως , διοτι μονο ετσι μπορουμε να εργαστουμε με τον εαυτο μας και οχι ενα παιχνίδι αυθυποβολής ...που ειναι εντελως ανουσιο...
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

...
Δλδ ο στοχος τους ειναι η αλλαγη επιπεδου συνειδησεως
Ολοι το κατάλαβαν αυτό Λενιώ μου....θα μιλας για δονηση κι αλλαγή επιπεδου και θα σε βαζουν δονήσεις Μαικλ Τζάκσον .... :-(

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
dem

Δημοσίευση από dem »

Vaso έγραψε: ΄Ολοι κόβουν καρμικά πια, όπως λέμε κόβουμε φέτες το καρπούζι...
:? :? :?
Δηλαδή, εάν κατάλαβα καλά, μπορώ να είμαι εγκληματίας, εκμεταλλευτής, κλπ κλπ και μετά να πάω σε έναν mega-guru να μου "λύσει" το κακό "κάρμα"!!!!! :)) =))

:-o

Αυτό μοιάζει με την ανατολική εκδοχή των "μαγισσών", οι οποίες θησαυρίζουν λύνοντας μάγια για τους αφελείς...

Δημήτριος
Ορμητική, σαν τον παράφορο βοριά· πύρινη, σαν τη φωτιά της Αίτνας· επίμονη, σαν την κίνηση των άστρων: έτσι οφείλει να είναι η προσευχή του ανθρώπου.
Άβαταρ μέλους
dem

Δημοσίευση από dem »

aetos έγραψε: Μα ειναι δυνατον να πιστευει , οποιοσδήποτε οτι το σύμπαν ικανοποιειται με ''τεχνικές'' αυτου του ειδους?
Σε καθε συστημα , οι ''τεχνικές'' , οι τελετές κλπ σκοπό εχουν να ενεργοποιησουν το υποσυνειδητο και τα στοιχεία του , ωστε να ελευθερωθούν και να μπορεσουμε να τα δούμε ...να τα λευκάνουμε και να προχωρήσουμε....
Δλδ ο στοχος τους ειναι η αλλαγη επιπεδου συνειδησεως , διοτι μονο ετσι μπορουμε να εργαστουμε με τον εαυτο μας και οχι ενα παιχνίδι αυθυποβολής ...που ειναι εντελως ανουσιο...
Πολύ μου αρέσει αυτή η τοποθέτηση, αγαπητή Αετέ! Κατά την ταπεινή μου γνώμη οι τεχνικές είναι απλώς μέσα ή εργαλεία. Κι είναι χρήσιμα μόνον σε όποιον έχει το ουσιαστικό υπόβαθρο για να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Διαφορετικά, είναι σαν τον μαθητευόμενο μάγο, ο οποίος ανοίγει ένα βιβλίο το οποίο δεν κατανοεί, και προσπαθεί να εκτελέσει "συνταγές" -- με όλα όσα τούτο συνεπάγεται...

@};-

Δημήτριος
Ορμητική, σαν τον παράφορο βοριά· πύρινη, σαν τη φωτιά της Αίτνας· επίμονη, σαν την κίνηση των άστρων: έτσι οφείλει να είναι η προσευχή του ανθρώπου.
Επισκέπτης

Δηλαδή, εάν κατάλαβα καλά, μπορώ να είμαι εγκληματίας, εκμεταλλευτής, κλπ κλπ και μετά να πάω σε έναν mega-guru να μου "λύσει" το κακό "κάρμα"!!!!!
Κατι τετοιο , δεν εκανε και ο Πάπας με τα συγχωροχάρτια ?.
Το ιδιο δεν κάνουν και οι παπαδες ..που συστήνουν ''μετανοιες'' και ''νηστειες' για να εξαληφθούν οι ''αμαρτίες'' που ισως να ειναι οι μόνες αλήθειες μερικες φορές?
Τα λεώ για να παραλληλήσω και να φανει η ανθρωπινη σκέψη και πως μπορει ο καθε επιτηδιος να την μανουβράρει..
Άβαταρ μέλους
dem

Δημοσίευση από dem »

aetos έγραψε: Κατι τετοιο , δεν εκανε και ο Πάπας με τα συγχωροχάρτια ?.
Το ιδιο δεν κάνουν και οι παπαδες ..που συστήνουν ''μετανοιες'' και ''νηστειες' για να εξαληφθούν οι ''αμαρτίες'' που ισως να ειναι οι μόνες αλήθειες μερικες φορές?
Τα λεώ για να παραλληλήσω και να φανει η ανθρωπινη σκέψη και πως μπορει ο καθε επιτηδιος να την μανουβράρει..
Ακριβώς. Είναι δυστυχώς αληθές ότι σε όλες τις εποχές, όλες οι πνευματικές παραδόσεις, θρησκείες κλπ. αποτελούσαν άλλοθι για τους επιτηδείους προς εκμετάλλευσιν...

Όσοι εξ υμών έχουν ασχοληθεί σοβαρά με εσωτερισμό (είτε της Ανατολής, είτε της Δύσεως) και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θα ξέρουν ασφαλώς ότι κι εκεί υπάρχουν... κακοτοπιές...

Είναι κρίμα, διότι κατ' αυτόν τον τρόπο δυσφημίζονται ευγενείς παραδόσεις οι οποίες μπορούν, κάτω από τις ορθές προϋποθέσεις και συνθήκες, να οδηγήσουν τον άνθρωπο στο Ανέσπερο Φως...

@};-

Δημήτριος
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Παιδιά χωρις θύματα δεν υπαρχουν θύτες το εχουμε ξαναπει.
Κανένας δεν θα γίνει επιτήδειος αν δεν του το επιτρέψεις.
Και ας αποδεχθουμε ότι η ύπαρξη αυτών των στοιχείων στην ζωή μας μας κάνει να δια-κρίνουμε τι θέλουμε να είμαστε και τι όχι!
Διαφορετικά δεν γίνεται.
Ναι υπαρχουν ΚΑΙ αυτοί ΚΑΙ ο αλλοι.
Εμείς επιλέγουμε τι θελουμε και που πάμε!
>:d<

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Όσοι εξ υμών έχουν ασχοληθεί σοβαρά με εσωτερισμό (είτε της Ανατολής, είτε της Δύσεως) και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, θα ξέρουν ασφαλώς ότι κι εκεί υπάρχουν... κακοτοπιές...
Εκει κι αν υπαρχουν....
Ομως θα πρέπει να επισημανουμε το εξής..Οι κινδυνοι υπαρχουν ειτε γνωρίζουμε , ειτε αγνοούμε την υπαρξη τους...Επομενως η καλυτερη μεθοδος ειναι η γνωση , διοτι ετσι σε συνδιασμό με την εσωτερική εργασία , αποκταμε την αυτοκυριαρχία ......εν καιρώ...
ίναι κρίμα, διότι κατ' αυτόν τον τρόπο δυσφημίζονται ευγενείς παραδόσεις οι οποίες μπορούν, κάτω από τις ορθές προϋποθέσεις και συνθήκες, να οδηγήσουν τον άνθρωπο στο Ανέσπερο Φως...
Οντως υπαρχουν καποια φιλοσοφικά συστήματα που εχουν πολλα να δωσουν αν διαχωρίσουμε το γεγονος οτι προσφέρουν θεωρητική κατευθυνση την οποία αργοτερα θα πρεπει να εμπειριώσουμε για να εχουμε πρακτικα αποτελεσματα. Κατα την γνωμη μου η εισαγωγη σε αυτα , προυποθετει μια σχετική αυτογνωσία ωστε να μπορει κανεις να χρησιμοποιησει τα εργαλεια που δίνουν.
Τωρα η δυσφήμηση που αναφερεις , υπάρχει και γινεται απο τα μελη που αντι να παραδειγματίζουν ...απογοητευουν με τον τροπο σκέψεως και συμπεριφοράς..
Εχει ομως και καποιους που ειναι σαν διαττοντες αστέρες και που ειναι οι ιδιοι ζωντανα φάροι , δίνοντας ετσι την ευκαιρια και στους υπολοιπους να παρουν απο καθε παραδοση οτι αρμόζει και να γινουν οι ιδιοι φως ... @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Αρκεί να μπορείς να τους ξεχωρίζεις.. :-D
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Εκτός από λύπη, τέτοια φαινόμενα «ψευδο-εσωτερισμού», εμένα προσωπικά μου προκαλούν και δέος!
Το ενδιαφέρον για την ή τις προηγούμενες ζωές, κρύβει μέσα του και μια ματαιοδοξία, να απαλύνει κανείς την σημερινή του αυτό-απαξίωση, καθώς και μια ανάγκη των ανθρώπων να δικαιολογήσουν τις σημερινές δυσκολίες της ζωής τους. ΄Ετσι θεωρώ πολύ επικίνδυνο, πριν αναγνωρίσει κανείς το υποσυνείδητο, να μπει εκεί μέσα χωρίς γνώση. Στην ασυνείδητη μνήμη κρύβεται μεν ο πλούτος των εμπειριών μας και η σοφία του ανθρώπινου είδους, αλλά κρύβεται και η «χοντροκομμένη» αθέατη ζωή κάθε ανθρώπινης αντίληψης.

Ο εσωτερικός δρόμος δεν είναι η «παρηγοριά» της ζωής, αλλά η δυνατότητα των ανθρώπων να συντονιστούν με το ίδιον το φως! Και από αυτήν την θεώρηση, αναπτύσσεται η ταπεινότητα και η αφοσίωση στον σκοπό της εργασίας.

Κάθε κομμάτι μνήμης από προηγούμενη ζωή, χρειάζεται να έχει αποδειχτεί στον καθένα μας εσωτερικά, για να έχει αξία και νόημα, αλλιώς είναι μία θύμηση που περισσότερο βλάπτει, παρά ωφελεί την ζωή μας. Αυτή η μνήμη που αναδύεται από τον άχρονο «χώρο» των εγκεφαλικών κυττάρων της ανθρώπινης ύπαρξης, δεν αποδεικνύει παρά μια αλληλουχία δράσεων που μπορεί να είναι μέχρι και βλαπτική για την «καλοπροαίρετη» θέαση της ζωής.

Θεωρώ ότι η αφελής προσέγγιση της ζωής από κάθε άνθρωπο είναι περισσότερο ωφέλιμη στην συγχρονικότητα της ίδιας του της εξέλιξης, από την βιασύνη να την πετύχει, μέσα από το βαθύτερο παρελθόν του, του οποίου την «ιστορία» δεν είναι καν σε θέση να εκτιμήσει.

Δεν είμαι σύμφωνη με την θέση του θύματος και του θύτη, στην συγκεκριμένη ανατροπή των γνώριμων δεδομένων της ζωής. Η μετενσάρκωση και οι νόμοι του κάρμα δεν μπορούν να γίνουν «αντικείμενο» για κανέναν, γιατί αποτελούν μια υποκειμενική πραγματικότητα για τον κάθε άνθρωπο, μέχρι του σημείου που είναι σε θέση να την ορίσει, πόσο μάλλον όταν δεν είναι σε θέση να ορίσει την ίδια του την εσωτερική πηγή ενέργειας!! ΄Ετσι εδώ, δεν υπάρχουν θύτες και θύματα, παρά μόνο «νεκροί» άνθρωποι που προσπαθούν να βιώσουν τον εαυτό τους σαν «ζωντανό» μέσα από την κατά συνθήκη αιωνιότητα.

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΪΚΙ”