ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

To ξέρω Βασίλη μου ότι είναι θέμα προσωπικό η σχέση μας με τον θεό, και δεν έχω επ' αυτού καμία αντίρρηση (σιγά μην είχα δηλαδή), για την αντιληπτότητα του καθενός...

όμως αυτό το κανάλι σύνδεσης που κλείνει, θα μπορούσε να μένει πάντα ανοιχτό, χωρίς ιδιαίτερη διδασκαλία, πίεση, πεποίθηση ή άποψη...

Στα παιδιά δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια, γιατί αυτό το κανάλι είναι ανοιχτό...Κλείνει από τον φόβο τον δικό μας να μιλήσουμε για τον θεό, γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους που αναφέρεις...

Ο θεός δεν είναι πρότυπο, ειναι αλήθεια! Και δεν λέω να κάνει κανένας κάτι παρά τη φύση του...Λέω απλά να την ακολουθήσει με εμπιστοσύνη αυτήν την αληθινή του φύση, εμπνέοντας και τα παιδιά του να νιώσουν τον θεό, μέσα από την αγάπη και την αποδοχή της ίδιας της ζωής...

Δεν έχει να κανει, αυτό που λέω, με την άσκηση πίεσης...΄Ισα ίσα έχει να κάνει με την ελευθερία...

Αλλιώς μόνος του κανείς δεν θα φτάσει στην αληθινή του φύση, εύκολα, για όλες αυτές τις πα@@@ιές που γνωριζεις, που λίγη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Είμαι της άποψης να μην κλείνουμε το "κανάλι" των παιδιών, από φόβο μήπως δεν γίνουν κοινωνικά αποδεκτά....Εκεί επικεντρώνομαι και όχι να φερόμαστε στα παιδιά λες και έχουμε μπροστά μας τον μικρό Βούδα... Με σύνεση όλα...
Για να γίνει και η επανασύνδεση μέσα από οποιοδήποτε μυητικό "εργαλείο", άποψη του παρελθόντος, χρειάζεται πρώτα να πεισθουμε εμείς για τον ρόλο και την αξία της επανασύνδεσης, ώστε να βοηθήσουμε και τα παιδιά να μείνουν συνδεδεμένα...

Ο δρόμος ο δικός μου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λέγω...
΄Ομως οκ. ο καθένας όπως νιώθει... :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Vaso έγραψε:Είμαι της άποψης να μην κλείνουμε το "κανάλι" των παιδιών, από φόβο μήπως δεν γίνουν κοινωνικά αποδεκτά....Εκεί επικεντρώνομαι και όχι να φερόμαστε στα παιδιά λες και έχουμε μπροστά μας τον μικρό Βούδα... Με σύνεση όλα...
Για να γίνει και η επανασύνδεση μέσα από οποιοδήποτε μυητικό "εργαλείο", άποψη του παρελθόντος, χρειάζεται πρώτα να πεισθουμε εμείς για τον ρόλο και την αξία της επανασύνδεσης, ώστε να βοηθήσουμε και τα παιδιά να μείνουν συνδεδεμένα...
Αν υπάρχει η αξία της επανασύνδεσης μέσα μας ,και δεν κρυβόμαστε για την αληθεια αυτη , το παιδι που μεγαλώνουμε θα ανθίσει εκει που αποφάσισε να το σπειρουν ,και δεν θα κλεισει η συνδεση.

Πέρασα από διαφορες φάσεις με το παιδι και κατέληξα , ότι χρειάζεται η πληροφορηση σιγά-σιγα , με Σοφία και μέτρο, την κατάληλη στιγμή με τα κατάλληλα ερεθίσματα!
Διότι αν βασιζόμαστε στο παιδι να μας θυμίσει τη επανασύνδεση... τη βάψαμε ! :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Μήπως όμως είναι αναγκαίο να περάσουμε από την "αποσύνδεση" για να καταλάβουμε και την αξία της επανασύνδεσης;
Πολέμα και Οραματίσου
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

Vaso έγραψε: όμως αυτό το κανάλι σύνδεσης που κλείνει, θα μπορούσε να μένει πάντα ανοιχτό, χωρίς ιδιαίτερη διδασκαλία, πίεση, πεποίθηση ή άποψη...

Στα παιδιά δεν χρειάζεται και μεγάλη προσπάθεια, γιατί αυτό το κανάλι είναι ανοιχτό...Κλείνει από τον φόβο τον δικό μας να μιλήσουμε για τον θεό, γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους που αναφέρεις...

Ο θεός δεν είναι πρότυπο, ειναι αλήθεια! Και δεν λέω να κάνει κανένας κάτι παρά τη φύση του...Λέω απλά να την ακολουθήσει με εμπιστοσύνη αυτήν την αληθινή του φύση, εμπνέοντας και τα παιδιά του να νιώσουν τον θεό, μέσα από την αγάπη και την αποδοχή της ίδιας της ζωής...

:x :x :x
>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< :thumbsup: :thumbsup: ;;) Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ απο αυτό!!
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

απο την εμπερια μου με παιδια παντως καταλαβα ότι στα παιδια όχι μονο δεν πρέπει να σιωπας για τον Θεο αλλα το εχουν και αναγκη στην ζωή τους σαν εμπειρια, σαν παρακαταθηκη ενα πραγμα για την εμπειρια που ηρθαν να ζησουν

και όταν εννοω Θεο εννοω αυτο το ήθος που αναφερεται πιο πανω δλδ ουσιαστικα πρακτικα στην ζωη σου ποσο ανθρωπος εισαι

ακομα και οι προκλησεις στην ζωη μας που δεν παυουν να φουντωνουν και να δηλωνουν την παρουσια τους ειναι μερος και αυτο του θεου μας και αυτο το εξηγεις στο παιδι και καταλαβαινει την ενσωματωση της αδυναμιας σου που ειναι και αυτο μια εκδηλωση της ανθρωπινης φυσης σου

γενικά όσο πιο ανθρωπινός, αυθόρμητα ο εαυτος σου εισαι και όχι στημμενος τοσο πιο πολύ κοντα στον Θεο εισαι και εσυ και μεσα απο εσενα το παιδι που ειναι διπλα σου

ο θεος που ειμαστε και αυτο που εχουμε μεσα μας ειναι και η εμπνευση για το παιδι να μεινει ανοιχτο σε αυτο,

αν ειχα ενα παιδακι και μου εβγαινε η κουβεντα και θεωρητικα στον Θεο δεν νομιζω να την εκοβα διοτι τοτε δεν θα ημουν ο εαυτος μου και αυτο ειναι ακυρωτικό καταρχας και για εμενα και επειτα και για το παιδι

πολλές φορες λεμε θα το αφησω το παιδι να βρει μονο του το δρομο του σε αυτο, ναι δεν διαφωνω αλλα εσυ και παλι δεν θα εισαι ο εαυτος σου οποτε και ο θεος, τι θα κανεις θα φιμωνεσαι για να μην επηρεασεις το παιδι και η δικη σου ψυχη :-? , ο εαυτος σου που ειναι :-?

αλλες φορες κρυβουμε πισω απο αυτην την δηλωση τον φοβο μας για το διαφορετικο δλδ τι θα πει η δασκαλα ή ο αντρας μου αν αρχισει το παιδι και ξεδιπλωνεται πνευματικα και ερθει αντιμετωπο με το συμβατο

σκεψεις @};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

VasilisM έγραψε:Μήπως όμως είναι αναγκαίο να περάσουμε από την "αποσύνδεση" για να καταλάβουμε και την αξία της επανασύνδεσης;
όχι πια Βασίλη γι' αυτήν την εποχή!! όχι πια!

Τα παιδιά που έρχονται δεν το έχουν ανάγκη...΄Ομως η εκπαίδευση δεν έχει αλλάξει, εδώ και 2000 χρόνια, δυστυχώς...
Τα ίδια πρότυπα οδηγούν τον άνθρωπο σε αξίες πρόσκαιρες που διαρκώς χρειάζονται επιβεβαίωση από τους άλλους...

Συνεχώς αυξάνουν τα κρούσματα ψυχικών διαταραχών μεταξύ των ανθρώπων...Από αυτό και μόνο ας πάρουμε κάποια μηνήματα, για το θέμα της "αποσύνδεσης" σχετικά με την φυσική μας εμπειρία...

@};-

Εικόνα

Εάν σου ζητήσει το παιδί να του μιλήσεις για τέτοια θέματα τότε δεν υπάρχει κάτι "λάθος". Το εντελώς λάθος είναι να εγκαθιδρύεις στερεότυπες αντιλήψεις και πεποιθήσεις στο μυαλουδάκι του παιδιού. Να μιλήσεις με το παιδί φυσικά.. αλλά όχι σαν να του δίνεις την Υπαρκτή Αλήθεια! Όπως συνηθίζουν να κάνουν οι θρησκευόμενες μητέρες. Αυτό είναι μπλοκάρισμα και αποσύνδεση και όχι το να αφήσεις το παιδί να ανακαλύψει τον θεό μόνο του. Σ'εμένα λειτούργησε εντελώς αντίθετα πάντως το γεγονός ότι μου μίλησαν για το θεό.. Μου δημιούργησαν την εικόνα του θεού που κρατάει αγκαλιά την γη και μας ευλογεί.. Ε φυσικά αυτό περίπου στο γυμνάσιο κατέρρευσε.. εκεί δηλαδή που αρχίζεις και αμφισβητείς τα πάγια.. @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Nαταλία-Νεφέλη

Δημοσίευση από Nαταλία-Νεφέλη »

L-) Δασκάλαααααααααα, Καλέ δασκάλα πηγαινε λίγο στο πόστ απορίες για το ρέικι να μας λύσεις μερικές!!! :oops:
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

εγω προσωπικά θελω να ειμαι ο εαυτος μου στην διαπροσωπικη μου σχεση με ενα παιδι

και ο εαυτος μου ειναι και ο θεος, και ο ανθρωπος και η γη και το συμπαν

δεν μπορω να το κρυψω αυτο.. δεν θελω, δεν μπορώ

αν μεσα σου εχεις ισορροπησει τον θεο με την γη και πισω τοτε το παραδειγμα σου απο μονο του δεν θα γειωνει αποτομα απο ενα συννεφακι ενα παιδι αλλα και δεν θα κλεινει απο την αλλη πλευρα την επαφη του με τον θεο

@};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Σ'εμένα λειτούργησε εντελώς αντίθετα πάντως το γεγονός ότι μου μίλησαν για το θεό
εμένα δεν λειτούργησε αντιθετα, γιατί τον έψαχνα...΄Αρχισε να λειτουργεί αποτρεπτικά, όταν μίλησα με τους "εκπροσώπους" του (υποτίθεται... :? ) και αντιλήφτηκα πως ήθελαν να τον παρουσιάσουν...

μόνη μου αποκωδικοποίησα που τελειώνει το ψέμα και αρχίζει η αλήθεια (πάντα για την δική μου κατανόηση)...΄Ομως αναφορές είχα και από εκεί άρχισε η δική μου αναζήτηση...Αν δεν μου μίλαγε κανείς για τον θεό, έστω και σ' αυτήν την μορφή που τον είχε αντιληφτεί η μητέρα μου, ίσως να μην μπορούσα να ανακαλύψω μέσα μου τι ακριβώς αναζητούσα, και τι νόημα είχε όλη αυτή η "επικοινωνία" μου με τους αγγέλους....

Για μένα απόκτησε αξία η φυσική ζωή, μόνο όταν γκρέμισα τα είδωλα...Αλλά τουλάχιστον είχα κάτι να γκρεμίσω και να γεμίσω με αγάπη για την αλήθεια, έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ...
Η ζωή είναι η μόνη απόδειξη για να προχωράς με γνώμονα την αλήθεια...Από θεωρίες έχουμε μπουχτίσει...Πρακτικά, να βιώνεις τον θεό έχει σημασία...Εκεί είναι η αλήθεια του...΄Όχι σαν ελπίδα, ούτε σαν υπεκφυγή ή προστασία...Απλά σαν αλήθεια!

@};-

Εικόνα
Site Admin

Η ζωή είναι η μόνη απόδειξη για να προχωράς με γνώμονα την αλήθεια...Από θεωρίες έχουμε μπουχτίσει...Πρακτικά, να βιώνεις τον θεό έχει σημασία...Εκεί είναι η αλήθεια του...΄Όχι σαν ελπίδα, ούτε σαν υπεκφυγή ή προστασία...Απλά σαν αλήθεια
@};- @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Αμήν :-D
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

...Αν δεν μου μίλαγε κανείς για τον θεό, έστω και σ' αυτήν την μορφή που τον είχε αντιληφτεί η μητέρα μου, ίσως να μην μπορούσα να ανακαλύψω μέσα μου τι ακριβώς αναζητούσα, και τι νόημα είχε όλη αυτή η "επικοινωνία" μου με τους αγγέλους....

Με εβαλες σε σκεψεις με αυτη τη προταση Βασω...

Αν κανεις δε μου ειχε μιλισει για τον θεο.... :-?
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν έχει νόημα η ζωή μας αλλιώς, Ελενίτσα!

Οι συνήθειες των ανθρώπων είναι και ο οδηγός τους στην ζωή...Πριν όμως από την ανάπτυξη των συνηθειών και την βαθύτερη αξία της ζωής μας, το πιο ευεργετικό για την διαδρομή μας είναι να γνωριζουμε την Αρχή μας! Από που ξεκινήσαμε και που πορευόμαστε...

Οι ποιότητες των ανθρώπων βλέπεις ότι κι αυτές είναι πολωμένες...Κανείς δεν έχει την ίδια άποψη για το τι είναι καλό και το τι είναι κακό, τελικά...Γιατί όλα διαφοροποιούνται στο ήθος! Και αυτό δεν είναι κάτι που μαθαίνεται ή εκπαιδεύεσαι σ' αυτό, απλά το ανακαλύπτεις μαζι με τον Εαυτό σου και τον θεό! :x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν έχει νόημα η ζωή μας αλλιώς, Ελενίτσα!
ουάου! Μαράκι σε μπέρδεψα με την Ελενίτσα μας! :oops:

Συγνώμη για την λάθος προσφώνηση... :)) :)) :))

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”