Vaso έγραψε:
...και είπε η περικοκλάδα
Τολμάς να μιλάς για αγάπη, άνθρωπε, ενώ δεν μπορείς να είσαι ολόκληρος στην ζωή σου...Αυτό που σου λείπει και μου λείπει είναι ο θεός! Και οι δυό μας τον εκδικούμαστε που μας άφησε μισούς...
Και αλίμονο σου αν τον βρεις πρώτος...
Μα τι λέω? η απόλαυση δεν θα σε αφήσει να το κάνεις...Αυτή η ικανοποίηση των συναισθημάτων της αβύσσου σου, σε φέρνει διαρκώς κοντά μου. Γιατί για σένα είμαι ο θεός σου
Εχεις ξεχάσει άνθρωπε να νιώθεις! Και μαζί με σένα, το ξέχασα κι εγώ

Περικοκλάδα μου ,
όμορφα τα λες και μπορείς με όλα αυτά τα άλλοτε όμορφα , άλλοτε γλυκά , άλλοτε απειλητικά να κάνεις πολλούς
να σε πιστέψουν , αλλά πλέον όχι εμένα ,
γιατί τώρα σε γνωρίζω πολύ καλά , όπως γνωρίζω και μένα .!!!
Ναι είμαι αυτή , που μιλούσα για αγάπη , χωρίς να γνωρίζω τι είναι Αγάπη.
Είμαι αυτή που περίμενα να βρω το άλλο μου μισό για να ολοκληρωθώ.
Είμαι αυτή που έψαχνα να βρω το θεό έξω από μένα και όταν νόμιζα πως τον
βρήκα τον μίσησα γιατί τον έκρινα υπεύθυνο , που έφυγαν
από κοντά μου πολύ νωρίς άνθρωποι αγαπημένοι .
Είμαι αυτή που κάποια στιγμή εξαρτήθηκα από σένα και νόμισα
ότι δεν υπάρχει τίποτα μακριά σου ,
γιατί στα κλαδιά σου και μέσα στην απατηλή αγκαλιά σου , ένοιωθα ίδια με τους άλλους ,
ένοιωθα ναρκωμένη από τον πόνο και αφημένη να με οδηγείς
γιατί φοβόμουν να τολμήσω ,έτρεμα να βγω από την ζεστασιά της λήθης σου ,
φοβόμουν να με δω κατάματα γιατί τρόμαζα μην και πονέσω , ενώ ήμουν βουτηγμένη στον πόνο και τη μιζέρια.
Από την μια με χτύπαγες και από την άλλη με γλύκαινες , με δόσεις ανάλογες ,για να μην καταλαβαίνω και με αυτόν τον τρόπο συνέχιζα να "ζω"
Μέχρι που κάποια στιγμή η δοσολογία άλλαξε και ξύπνησα σε είδα καθαρά αντιλήφθηκα τι είσαι και άρχισα να σε πολεμώ.
Χρησιμοποίησα όλα τα όπλα , πάλεψα αρκετά , αλλά αποτέλεσμα δεν είχα , χειρότερα ήμουν και χειρότερα θα γινόμουν ,
αν Εκείνος που πίστευα ότι ήταν έξω από μένα δεν με οδηγούσε σ' αυτόν εδώ τον ευλογημένο χώρο ,
για να Τον ξαναβρώ μέσα μου ,για με γνωρίσω από την αρχή ,
για να μάθω την Αγάπη , για να αγαπώ εμένα και σένα περικοκλάδα μου , να αγαπώ κάθετι που με περιβάλλει , για να πάψω να πολεμώ!!!

Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα