...βαστα εικονα και ...χαρτι!!!!
και το ειχα μια απορια τοσα χρονια!!!
το σοφτεξ εννοουσαν!!!!

Γαβριήλ αστειακια κανουμε ε? δεν μας παρεξηγεις..?

επειδή είναι ο δικός μου τρόπος εκδήλωσης τρυφερότητας, σου ζητώ συγνώμη που τον εξέφρασα, με άβολο για σένα τρόπο, Σοφία!Δεν μου αρέσει να με προσφονούν με υποκοριστικά όπως Σοφάκι, Σοφούλα, γλυκούλα, μωράκι (Heaven Forbid!), αγαπούλα κτλ κτλ. Ντάξει, κυρίως το μωρό/μωράκι/μωρουλίνι κτλ xD Αλλά το Σοφία ή το Wisdom είναι μια χαρά.
εξαρτάται πάντα από εσένα, το πως θα πάρεις την γνώμη που εκφράζει κάποιος άλλος, εκτός κι αν η συζήτηση είναι εντελώς διαπροσωπική.Μπορώ την γνώμη του άλλου, αν ξέρει να την εκφράζει, αλλά όχι την διαδικασία του να μου περάσει "αυτό ως καλύτερο/σωστότερο/ομορφότερο/λογικότερο" κτλ. Και δίκιο να έχει. Δεν με ενδιαφέρει. Έτσι απλά.
Για μένα η σωστή έκφραση είναι όταν δεν περιλαμβάνει κριτική. Δηλαδή απλά εκφράζει μια άποψη διαφορετική από την δική μου, έχει μια ξεκάθαρη θέση και στάση, λέει τα επιχειρήματα/εμπειρίες κτλ αλλά σέβεται ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις στο θέμα και δεν τις "απορρίπτει" ως μη αληθείς και λάθοςι. Καλό είναι αυτό να εκφράζεται πάντα, γιατί ποτέ δεν μπορεί κανείς να ξέρει ποιο θέμα είναι ευαίσθητο για κάποιον. Κρίμα δεν είναι η καλή πρόθεση να μην φανερώνεται ξεκάθαρα? Γιατί να μπούμε στην διαδικασία της άμυνας, από φόβο μην κριθούμε, ενώ απλά θέλουμε να ακούσουμε και την αντίθετη άποψη? Μπορεί να γίνει με πολύ ωραίο τρόπο... Αλλά λίγοι μπορούν να τον αναγνωρίσουν, κατά την άποψή μου.΄Ομως στο λέω (περισσότερο για να σε προφυλάξω από άνώφελες παρεξηγήσεις) ότι αν κάποιος εκφράσει την γνώμη του σε κάποιον τομέα που εσύ έχεις ευαισθησία, όπως και να το εκφράσει "σωστά" ή "λάθος" κατά την άποψή σου, εσύ "λάθος" θα το πάρεις, μια και η προσωπική αντίληψη συλλαμβάνει περισσότερο σαν "αρνητικό" κάτι που δεν την βολεύει...
ΣαφώςΣοφία, μήπως είσαι απόλυτη σ' αυτά που λες και ρατσίστρια με τον εαυτό σου;
Συμφωνώ μαζί σου! Δεν υπάρχει αντικειμενική αλήθεια, κι αυτό κι αν το ξέρουν λίγοι!ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις στο θέμα και δεν τις "απορρίπτει" ως μη αληθείς και λάθοςι