ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Άβαταρ μέλους
Δεκατριούλης

Re: ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Δημοσίευση από Δεκατριούλης »

celestial έγραψε:
Εγώ πάλι γιατί ,ενώ συμφωνώ με το τί ψήφισαν,έχω την εντύπωση πως η εντός συνόρων κομματική γραμμή είναι εκ διαμέτρου αντίθετη;;;
>:d< :sunny:

Αληθεια είναι αυτό celestial. Τον Βαρβιτσιώτη για παράδειγμα τον ειχαν κράξει αγρια και από το κόμμα του, όταν το ειχε πει αυτό. Η Εκκλησία είναι η όμαδα που έχει το πιο συμπαγες "ποιμνίο". Βλεπουμε ποσοι μαζευονται κάθε Κυριακή. Και αυτό το γνωρίζει η κρατική εξουσία και αποφευγει τις συγκρούσεις. Ελπίζω να αλλάξει συντομα αυτό. Για να δούμε.

Κι όμως στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές οι μετανάστες είχαν ψηφίσει, χωρις να φανει κάποια ιδιαιτερη διαφορα. Το κριτήριο ήταν να εχουν νομιμα χαρτια και φανταζομαι μονιμη κατοικία στον αντιστοιχο Δημο. Ειχαν δικαιωμα μόνο στις Δημοτικές και όχι στις εθνικές εκλογές. Αναιρεθηκε από την παρούσα κυβέρνηση.

Για τον χρηματισμό κι εγω εχω μεινει με αυτά που άκουσα. Στην αρχή δεν το πίστευα αλλα το εχω διασταυρωσεί πλέον από απειρες μεριες. Η ταρίφα ξεκινούσε από 20 και εφτανε στα 50 όπως λέει η Ευη. Πηγαιναν να ζητησουν δουλεια ανεργοι κλπ και τους εδιναν 20ευρα. Στις δημοτικές εκλογές εγινε αυτό που οι κοινωνίες είναι πιο μικρές. Κριση-καταντια.

@};- @};- @};- @};-
Ας αφησουμε την κριτική για τους ανθρώπους γύρω μας και ας ακολουθησουμε τον δρόμο που δείχνει η καρδιά μας.
Άβαταρ μέλους
celestial

Δημοσίευση από celestial »

Vaso έγραψε: Δεν ξέρω αν για το εκλογικό δικαίωμα θα γίνει μια υγιής διάκριση, γιατί τούτους της εξουσίας δεν τους έχω ικανούς να κάνουν υγιείς διακρίσεις, το αντίθετο τα έλεγα...

Βλέπω το πρόβλημα πανοραμικά και όχι εστιασμένα στις λίγες οικογένειες που έχουν ενταχθεί ομαλά στην ελληνική κοινωνία και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ψήφου και συναποφάσεων...Μελετάω τις τάσεις και όχι το φαινόμενο...Και οι τάσεις των αλλοδαπών είναι να επιστρέψουν, αφού κάνουν ένα γερό κομπόδεμα, στην πατρίδα τους...

Μόνο γι' αυτό το είπα, χωρίς καμία μομφή, ούτε είμαι πεισμένη για το αδιάβλητο των Ελλήνων...Ίσα ίσα που είμαι υπέρ του "χωρίς σύνορα"...Αλλά χρειάζεται παιδεία μέχρι να φτάσουμε όλοι οι άνθρωποι εκεί...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
panagiotis o dekatrioulis έγραψε:
Κι όμως στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές οι μετανάστες είχαν ψηφίσει, χωρις να φανει κάποια ιδιαιτερη διαφορα. Το κριτήριο ήταν να εχουν νομιμα χαρτια και φανταζομαι μονιμη κατοικία στον αντιστοιχο Δημο. Ειχαν δικαιωμα μόνο στις Δημοτικές και όχι στις εθνικές εκλογές. Αναιρεθηκε από την παρούσα κυβέρνηση.

Για τον χρηματισμό κι εγω εχω μεινει με αυτά που άκουσα. Στην αρχή δεν το πίστευα αλλα το εχω διασταυρωσεί πλέον από απειρες μεριες. Η ταρίφα ξεκινούσε από 20 και εφτανε στα 50 όπως λέει η Ευη. Πηγαιναν να ζητησουν δουλεια ανεργοι κλπ και τους εδιναν 20ευρα. Στις δημοτικές εκλογές εγινε αυτό που οι κοινωνίες είναι πιο μικρές. Κριση-καταντια.

@};- @};- @};- @};-
Ναι,τις προϋποθέσεις δεν τις γνωρίζω και αναρωτιόμουν..φυσικά και ο κάθε περαστικός δεν είναι δυνατόν να ψηφίζει άλλωστε εδώ μιλάμε για ένταξη στην κοινωνία και αυτό θέλει χρόνο..Βέβαια το πόσο εύκολο είναι να αποκτηθούν τα πολυπόθητα χαρτιά είναι άλλο θέμα..έχω διαβάσει πολλά άρθρα που αφορούσαν σε παιδιά ,δεύτερης γενιάς μετανάστες που ενώ γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ δεν έχουν χαρτιά και μόλις συμπληρώνουν το 18 έτος της ηλικίας τους θεωρούνται παράνομοι...κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου..Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις δεν μιλάνε καν τη γλώσσα των γονιών τους και ούτε έχουν επισκεφτεί ποτέ την χώρα τους..
Και όσων αφορά τις διακρίσεις που κάνουν αυτοί που έχουν την εξουσία πραγματικά εγώ πιστεύω ότι πρέπει να είσαι ο Βούδας για να περάσεις από κάποια θέση εξουσίας αλώβητος ..Υπερβάλλω λιγάκι αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη σχεδόν σε κανένα πολιτικό,η εξουσία και το χρήμα είναι ισχυρές δυνάμεις της φθοράς..
Και σίγουρα δεν έχει να κάνει μονάχα με τους ανθρώπους εξουσίας ,είμαστε και εμείς που τους εκλέγουμε ,που έχουμε χίλιους δύο διαφορετικούς λόγους για να ψηφίσουμε κάποιον και συνήθως το κάνουμε με κριτήριο τι χάρες θα μας κάνουν..Ή ακόμη χειρότερα για 50 ευρώ!!!Μικρή καρδιά ,μικρό μυαλό,μικροί άνθρωποι.. :-w
when the morning gather the rainbow,want you to know i'm a rainbow too!
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

η εξουσία και το χρήμα είναι ισχυρές δυνάμεις της φθοράς..
Η φθορά υπάρχει ήδη μέσα στους ανθρώπους. Τα υπόλοιπα είναι απλά μέσα για να φανερωθεί. @};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
celestial

Δημοσίευση από celestial »

celestial έγραψε:πιστεύω ότι πρέπει να είσαι ο Βούδας για να περάσεις από κάποια θέση εξουσίας αλώβητος ..Υπερβάλλω λιγάκι αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη σχεδόν σε κανένα πολιτικό,η εξουσία και το χρήμα είναι ισχυρές δυνάμεις της φθοράς..
Θοδωρής έγραψε:
η εξουσία και το χρήμα είναι ισχυρές δυνάμεις της φθοράς..
Η φθορά υπάρχει ήδη μέσα στους ανθρώπους. Τα υπόλοιπα είναι απλά μέσα για να φανερωθεί. @};-
Ναι,εσύ το εκφράζεις πιο σωστά O:-) @};-
when the morning gather the rainbow,want you to know i'm a rainbow too!
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Θοδωρής έγραψε:Η φθορά υπάρχει ήδη μέσα στους ανθρώπους. Τα υπόλοιπα είναι απλά μέσα για να φανερωθεί.
:clap: :clap: :clap:
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Μόνο γι' αυτό το είπα, χωρίς καμία μομφή, ούτε είμαι πεισμένη για το αδιάβλητο των Ελλήνων...Ίσα ίσα που είμαι υπέρ του "χωρίς σύνορα"...Αλλά χρειάζεται παιδεία μέχρι να φτάσουμε όλοι οι άνθρωποι εκεί...
Βασουλίτσα μου συμφωνώ μαζί σου! @};- >:d<

Όσο για τον χρηματισμό των παππούδων, εδώ να δείτε 50ευρα που πέσανε!! Τους ηλίθιους... τα ξεχνούσαν κιόλας μέσα στο φάκελο!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Ευούλα, οι "ντόπιοι" είναι και (κατά μία έννοια) υπεύθυνοι για αυτόν που θα τους κυβερνήσει, γιατί θα υποστούν κι αυτοί, μαζί με όλους, τις επιλογές τους...Ο αλλοδαπός αύριο θα είναι αλλού όμως...Δεν τον δένει τίποτα με την χώρα, ούτε καν η οικογένειά του που συνήθως είναι αλλού...
Χέστηκε δηλαδή, αν πουλήσουν το νερό, αν πουλήσουν και ολόκληρη την Χαλκιδική...
Χέστηκε για τους νόμους συνταξιοδότησης, χέστηκε για την υγεία και την παιδεία, αφού περιστασιακά είναι εδώ και οι περισσότεροι δεν έχουν καν ασφάλεια...Μην γελιόμαστε! Οι λίγοι ενταγμένοι στην κοινωνία, είναι η εξαίρεση, αλλά εγώ δεν μιλάω για τους λίγους...

Δεν είναι έτσι.

Δικαίωμα ψήφου, δεν είχε και δεν πρέπει να έχει ο κάθε ένας που περιστασιακά πέρασε τα σύνορα. Πρέπει να έχει κλείσει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, να μιλάει την γλώσσα, να εργάζεται πιθανόν. Δεν ξέρω ακριβώς τον νόμο αλλά περίπου αυτά λέει. Υπάρχουν κάποια κριτήρια. Και οι περισσότεροι που έχουν χρόνια εδώ, έχουν φτιάξει την ζωή τους κι έχουν φέρει τις οικογένειές τους μαζί. Άρα τους αφορά. Ίσως και περισσότερο από μας, αν για παράδειγμα βγει ένα ακροδεξιό σχήμα στην κυβέρνηση, οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες θα είναι αυτοί.

Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ να ψηφίζουν οι μετανάστες, μετά από κάποια χρόνια παραμονής στην χώρα και εναντίον να ψηφίζουν οι έλληνες του εξωτερικού, που την βλέπουν μια φορά τον χρόνο, ίσως και τα δέκα χρόνια και αποφασίζουν για μας.
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

@};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εντάτσει τότε, άμα είναι έτσι! :)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

:* >:d< >:d< >:d< >:d<
Όσο για τον χρηματισμό των παππούδων, εδώ να δείτε 50ευρα που πέσανε!! Τους ηλίθιους... τα ξεχνούσαν κιόλας μέσα στο φάκελο!
Δεν τα ξεχνούσαν βρε. Είναι δυνατόν αυτές τις εποχές να ξεχάσουν χρήματα;

Απλά, δεν άνοιγαν τα ψηφοδέλτια. Τα έβαζαν μέσα στους φακέλους διπλωμένα. Για τέτοια εμπιστοσύνη μιλάμε... :)) :)) :)) :))
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Άστα να πάνε φίλη.. :)) :))
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Αυτό το παιδάκι για 0,80 ευρώ δουλεύει καθημερινά 14 ώρες για τα εξαρτήματα των smartphones των παιδιών της Δύσης

Εικόνα

Ορυκτά όπως ο κασσίτερος, το βολφράμιο και το κολτάνιο, απαραίτητα για την κατασκευή των smartphones και των υπολογιστών, είναι βαμμένα με το αίμα των εργατών, συχνά ανήλικων παιδιών που εργάζονται σε συνθήκες σκλαβιάς στα ορυχεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Το Κονγκό είναι, σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η φτωχότερη χώρα στον κόσμο με κατά κεφαλήν ΑΕΠ 338 ευρώ. ΤΟ 71% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας με μεροκάματο 0,80 ευρώ και ο μέσος μηνιαίος μισθός φτάνει με δυσκολία τα 20 ευρώ.

Ο ορυκτός πλούτος του Κονγκό, όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας το Βήμα, εκτιμάται ότι αξίζει 17.000.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο, το 5% της παγκόσμιας παραγωγής χαλκού, το 50% κοβαλτίου και 80% κολτανίου.

Εκατοντάδες παράνομα ορυχεία, ανοίγουν κατά δεκάδες στα Ανατολικά της χώρας και ουσιαστικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτοσχέδιες τρύπες σε βουνοπλαγιές, όπως αναφέρει η Σοφία Πικς από τη Βρετανική ΜΚΟ «Global Witness» για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε αυτές τις επικίνδυνες στοές, καθημερινά δουλεύουν ενήλικες αλλά και μικρά παιδιά, για 12-14 συνεχόμενες ώρες. Σκάβουν για να βγάλουν το χώμα και το κοσκινίζουν για να βρουν τα μέταλλα που θα τους εξασφαλίσουν το μεροκάματο. Αν αρνηθούν να εργαστούν, ή προσπαθήσουν να διαφύγουν, η ποινή κυμαίνεται από μαστίγωμα μέχρι αποκεφαλισμό.
Οι ιδιοκτήτες των ορυχείων είναι συνήθως διεφθαρμένοι στρατιωτικοί και πολιτικοί, η συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος, ενώ οι «πελάτες» τους είναι (έστω και εν αγνοία τους) μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής φορητών συσκευών επικοινωνίας

Οπως είναι αναμενόμενο, το προσδόκιμο όριο ζωής στη χώρα δεν υπερβαίνει τα 47 χρόνια για τους άνδρες και τα 51 για τις γυναίκες.

http://www.bankwars.gr/?p=221974" onclick="window.open(this.href);return false;
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

Για να μην ξεχνάμε ποιους <ταΐζουμε> με την αλόγιστη και υπερβολική κατανάλωση :-( @};- @};-
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

=((
Ellaki έγραψε:Για να μην ξεχνάμε ποιους <ταΐζουμε> με την αλόγιστη και υπερβολική κατανάλωση
@};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

:cry:
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”